Oriental Rivoli (Sharm El Sheikh)

Bardzo udany wypoczynek.Pokój standardowy spoko.Hotel kameralny.

dla 4* całkiem nieźle, jedzenie w porządku - nie za ostre, nie za słone, mięso jest zawsze, ale za grilla trzeba stać w kolejce i dają mało, trzeba podejść kilka razy. pokój ogólnie czysty, materac i poduszka twarde, ale ogólnie było mi komfortowo. Meble stylizowane i dość stare, ale spełniają swoje funkcje. W pokoju sejf, okropny Wi-Fi tylko w recepcji. klimatyzacja głośna, jeśli ktoś ma lekki sen, może być problematycznie. Po obiedzie w czasie sjesty, jeśli pokoje z widokiem na basen, nie uda się zdrzemnąć, gra głośno muzyka. goście głównie Włosi i Arabowie, stosunek jak wszędzie w Egipcie, ale jeśli dawać napiwki to bardzo dobry. plaża przez autostradę i budowę, ale można przejść, droga na plażę zajmuje do 5 minut, na jednym odcinku brudno i nieprzyjemnie pachnie. plaża od hotelu Gafi, piasek, łagodne wejście, czysto i mało ludzi, rafa z rybami też dobra, klapki obowiązkowe. Od hotelu dają 2 talony na dzień, ogólnie wystarczy. Jest inna plaża, gdzie dowożą, o niej nic nie wiem, ale słyszałem od gości, że ta pierwsza jest lepsza. wieczorem animacja, starają się, ale nigdy nie zostawałem. Dla dzieci prawie nic nie ma, co dla mnie duża zaleta, no i w hotelu ich prawie nie ma ogólnie dla budżetowego wypoczynku bardzo nieźle.

Jedzenie pyszne, duży wybór! Pokoje w naszym przypadku dość przestarzałe ale czyste a Pan który sprzątał bardzo miły! Hotel posiada przyjemne baseny a plaża, na którą dowozi bus z możliwością podziwiania rafy koralowej! Lokalizacja również bardzo korzystna. Polecam hotel i z czystym sumieniem :)

Hotel dobry, jedzenie smaczne, pokoje trochę przestarzałe ale czyste

Sam hotel cudowny, jedzenie urozmaicone i smaczne. Wszędzie blisko. Bardzo czysto. Obsługa przemiła. Widać, że ośrodek nastawiony na Włochów, dla mnie na plus, bo mogłem cieszyć się ciszą i spokojem. Nie nagabują. Mam jednak uwagi do organizatora: nie przekazał kontaktu do siebie, nie potwierdził mojej rezerwacji w hotelu, więc po przyjeździe czekałem dwie godziny. W dniu wylotu sam musiałem kontaktować się w sprawie transferu na lotnisko i tam linie lotnicze dały ciała z powodu awarii samolotu. 11 godzin koczowania na lotnisku, nie należało do najprzyjemniejszych. Zero informacji od linii lotniczych i samej obsługi naziemnej.

Nazwa  Oriental Rivoli (Sharm El Sheikh)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, parking

Atrakcyjne położenie: w centrum Naama Bay (ok. 5 min. pieszo), blisko jednego z najpopularniejszych SPA w Sharm El Sheikh.

Tylko 200 m do prywatnej, hotelowej plaży.

Oryginalna atmosfera: wystrój hotelu w stylu orientalnym (większość sprzętów i mebli była robiona na specjalne zamówienie).

3.1

Wyświetlono 74 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Waldek

Bardzo udany wypoczynek.Pokój standardowy spoko.Hotel kameralny.

Zalety

Miła atmosfera.Super posiłki.

Wady

Dla mnie super

Mikhail

Zalety

blisko plaża, dobra rafa, jedzenie, brak dzieci

Wady

głośna klimatyzacja, drogi masaż (20$, ale mi się podobało), okropny Wi-Fi, remont

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Lokalizacja, jedzenie i obsługa.

Pobyt - Październik 2023

Hotel dobry, jedzenie smaczne, pokoje trochę przestarzałe ale czyste

Zalety

Czystość oraz uprzejmość personelu

Wady

Pokoje bez balkonów

Maks

Zalety

Kameralny wystrój Jedzenie Czystość Bliskość do pobliskich miejsc

Wady

Słabe animacje i animatorzy

Patrycja

Bardzo dobrze oceniamy hotel. Wspaniały personel, dbano o czystość, animatorzy zaangażowani, ale nie nachalni. Jeden basen do relaksu, drugi imprezowy,trzeci neutralny. Hotel raczej kameralny, nie ma walki o leżaki, mało Polaków, dużo Włochów. Jedzenie ok. Do plaży dowozi busik, na plaży głośna muzyka, dużo turystów.

Zalety

Personel,infrastruktura

Wady

Plaża mało kameralna.

Patrycja

Kameralny hotel, przesympatyczna obsługa. Każdy uśmiechnięty i pomocny. Czysto, naprawdę trudno się do czegoś doczepić. Jedzenie w restauracji smaczne. W hotelu mało dzieci, co dla mnie było na plus. Zresztą brak atrakcji dla dzieci. W hotelu spotkaliśmy głównie Włochów, mało Polaków.

Zalety

Czystość, obsługa, animacje.

Wady

Plaża trochę daleko, ale dowożą busem.

4.7
Natalia

Gdyby nie obsługa hotelu, która naprawdę stara się umilić pobyt i jest bardzo energiczna to hotel oceniłabym na 2 gwiazdki. Jedzenie nie to, że mały wybór to naprawdę niesmaczne. Raz w tygodniu owoce morza, których nie da się przełknąć. Brak wind na całym terenie obiektu. Plaża strzeżona bardzo oddalona, dojechać można busem bądź taksówką. Ostatniego dnia, pomimo faktu, że samolot mieliśmy dopiero o godzinie 20, to pokój musieliśmy oddać o 12 i czekać na recepcji, co nigdy nie miało miejsca w poprzednich hotelach. Jeśli ktoś był wcześniej w 5-gwiazdkowym hotelu to Oriental Rivoli będzie dla niego porażką.

Zalety

animacje, obsługa

Wady

jedzenie, brak wind, plaża strzeżona bardzo oddalona od hotelu, check out

3.5
cecylia bereszynska

hotel b. fajny w stylu orientalnym czysty, ale trzeba wiedziec jaki pokoj jest oky sa niespodzianki za balkon trzeba słono zapłacic , sa pokoje prawie bez okna malutkie .... my trafilismy na nr. 1140 widok na basen ale juz bez balkony b ładny czysto przejscie na plaze koszmar przez jezdnie ,,,autostrada .szybkiego ruchu , zadnych animacji wieczornych . nuda po kolacji cisza trzeba miec swoje towarzystwo ... rozrywkowe to jest ok......

Nefretete

Hotel godny polecenia!B.ładny,czysty. Mankamentem może być brak wystarczającej ilości światła w pokoju.Hotel jest cichy,spokojny,ale nie powinno to stanowić problemu dla rozrywkowych osób,ponieważ do centrum Naama Bay jest ok.10 min.drogi spacerem.Jedzenie b.smaczne,dobrze przyprawione,urozmaicone.Na plaży szeroka oferta aktywnych form wypoczynku!UWAGA! Odradzam wszystkim wyjazd za pośrednictwem biura Exim Tours! Nie informując W OGÓLE podróżujących biuro zadecydowało o zmienie trasy lotu! W rezultacie osobom wracającym z Sharm El Sheikh do Krakowa zafundowano \"wycieczkę\" do Szczecina,aby po międzylądowaniu nad Bałtykiem wracać z powrotem przez całą Polskę na południe kraju. Cała podróż samolotem trwała 7h! Oczywiście bez żadnego cateringu.

Ela, Małgosia

Pobyt - Wrzesień 2016

Obsługa miła ,sympatyczna , służąca pomocą,pokoje czyste codziennie sprzątane choć widać po nich swoje lata. Hotel zasługuje na swoje 4 gwiazdki.Jedzenie bardziej egipskie niż polskie dlatego też nie przytyłyśmy. Plaża oddalona od hotelu około 500 m.Droga do plaży brudna mogli by posprzątać. Piękna rafa koralowa i super kolorowe rybki.Około 2 kilometry z hotelu miasto Naama Bay mnóstwo sklepów ,piękną promenadą bliżej do tętniącego życiem Naama Bay.

Zalety

blisko miasta,super obsługa,kameralny hotel,wspaniały rezydent

Wady

jak dla Polaków słabe jedzenie

Bartek i Dorota

Pobyt - Wrzesień 2016

Ogólnie pobyt w hotelu uważamy za udany. Do plaży ok. 200-300 m. W pokojach bezpłatny sejf i lodówka. Klima bardzo wydajna, ale głośna, Internet w praktyce, tylko w lobby. Brak animacji - ale to była zaleta dla mnie. Na plaży darmowe leżaki i parasole. Plaża czynna tylko do zachodu słońca. Śniadania: jeden rodzaj szynki, brak sera żółtego w plastrach, codziennie omlet, brak parówek, tylko dżem, twarożek, pomidory. Przekąski: rogaliki ala 7deys i małe bułeczki, brak tostów, hotdogów. Obiady: codziennie spagheti z tym samym sosem z pomidorów, ta sama ryba, raz była wołowina, 2 razy kurczaki, 3 razy wątróbka, ryż, ziemniaki zapiekane, różnorodne sałatki. Kolacja: podobna do obiadu. Alkohole: gin, wódka, whisky oczywiście z plastiku i piwo. Baseny przyjemne czynne do 19-20, bo później chlorują wodę. Atrakcje wodne na plaży możecie targować co najmniej o 50%. Całodzienna wycieczka fakultatywna safari sprzedana przez rezydenta na quady wraz z późniejszymi atrakcjami wodnymi to porażka. Zamiast 1,5 h na qadach mieliśmy 1:05h zamiast atrakcji wodnych była nędzna 3 min. przejażdżka, a rafę na snurkowanie miałem lepszą koło hotelu niż tam, a to wszystko za 50 $/os, a warte to było MAX 25$. Jeżeli nie macie wygórowanych oczekiwań co do jedzenia, to polecam ten hotel.

Zalety

Położenie, Piękne pokoje, 3 baseny, miła obsługa

Wady

jedzenie

Pobyt - Grudzień 2011

Obsługa bardzo miła, warunki dobre. Plaża po drugiej stronie ulicy, niedaleko. POkoje czyste i zadbane. Byłam z dzieckiem - brak atrakcji dla dzieci, a małe baseny nie były podgrzewane. Ogólna ocena - pozytywna

Alicja

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel dobrze położony, jedzenie smaczne, a obsługa "bardzo" miła.

Alicegalaxy

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel położony moim zdaniem z dala od centrum Sharm el Sheikh. Obok zauważyłam bar, mc donalda , 24h sklep, małe targi oraz inne hotele. Czy tam jest spokojnie? To zależy od gości i od dnia. Atrakcji w okolicy w ogóle nie ma, chyba, że ktoś lubi podziwiać hotele. Komunikacja to albo taksówki za 25 funtów egipskich , albo obskurny autobus. Jedzenie jest ogólnie dobre, ale nieróżnorodne. Codziennie można było zobaczyć to samo. Obsługa przy kolacji to był jeden wielki dramat. Dużym plusem hotelu są 3 duże baseny, oraz wystarczająca ilość leżaków. Animacji nie zauważyłam. Udogodnieniem dla dzieci jest jeden brodzik. Widać że w hotelu dbają o czystość. Zapłaciłam za wycieczkę 3000 zł; moim zdaniem trochę za dużo. Ogólnie polecam ten hotel dla osób lubiących poleżeć w spokoju na leżaku przy basenie.

4.8
ZIBI

Pobyt - Maj 2011

kiepski hotel,ciemne pokoje kontrole torebek przed hotelem czy czasami nie masz puszki coli.Traktowanie gości kipskie.Zdecydowanie nie polecam.Za tą kase jest duzo lepszych hoteli gdzie jesteś naprawde GOŚCIEM HOTELOWYM

gregor

Pobyt - Październik 2010

Hotel spokojny.Żadnych rozrywek.Plaża daleko ok.2 km,brudna ,mała.W opisach biur podróży dalej funkcjonuje :plaża 300 metrów,ale to oszustwo.Dopiero po wpłaceniu zaliczki lub całej opłaty:np.firma Itaka informuje,że plaża jest daleko,lecz to już dawny fakt.Cała wycieczka z firmą Itaka to koszmar zakończony 14 godzinnym czekaniem na samolot do kraju.O czym nikt nic nie wiedział i tego nie było w umowie.co dziwne zaraz po przylocie rezydentka poinformowała o 12godzinnym opóźnieniu przy powrocie do kraju,które przedłużyło się o 2 następne godz.Razem 14 godz.koczowania.

Gosia i Bogdan

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel ,super,czysto,Duże przestronne pokoje taki mieliśmy,(ponoć tylko dla gości Itaki).W hotelu znajdują się pokoje z bardzo małymi oknami które chyba się nawet nie otwierają:(,więc warto wziąć pokój SUPERIOR.Wtedy mamy pewność że pokój będzie duży z balkonem lub tarasem:) W hotelu jest spokojnie,nie ma dyskotek,więc dla osób pragnących mieć chwilę spokoju i ciszę w nocy to jest idealne miejsce na odpoczynek. Obsługa bardzo miła,czego nie można powiedzieć o rezydentkach Itaki.Gburowata,łaskę robi że odpowie na pytanie,zwłaszcza ta pani przy kości pani Małgosia o ile dobrze pamiętam jej imię .Wszystkim których dopadnie faraon polecam sprawdzony lek o nazwie STREPTOQIN można go kupić w każdej aptece.Pomaga i nie ma potrzeby wzywać lek. któremu za wizytę trzeba zapłacić.Chyba że stan jest poważny to oczywiście na zdrowiu nie można oszczędzać:)Jedzenie o tak sobie,moim zdaniem mogło by być lepsze, głodni nie chodziliśmy ale mamy porównanie z innych hoteli np.Hilton lub HELNAN MARINA SHARM.Polecamy również wycieczkę do Jerozolimy.warto kupić taką wycieczkę w biurach na mieście z Polskim przewodnikiem 8o-90$,są dużo tańsze niż te które proponują panie rezydentki a program wycieczki niczym się nie różni.

edyta

Pobyt - Lipiec 2010

Polecam hotel osobom niewymagającym raczej w cenie last minute.Położony trochę na uboczu ok.20 minut piechotą od centrum Naama.Pokoje w hotelu dość duże,ale Polacy dostają te najgorsze ciemne,bez balkonów i z oknami zabitymi drewnianymi okiennicami,których nie da się otworzyć. Baseny w hotelu są ok,jeden podgrzewany,nie ma brodzika i placu zabaw,więc rodzinom z dziećmi nie polecam.Jedzenie jak na Egipt bardzo średnie,mięso wydzielane,animacje raz w tygodniu.Obsługa miła i pomocna.Polecam rodzinom bez malutkich dzieci,raczej nastawionym na ciszę i odpoczynek,ale w cenie mocno last minutowej.

3.8
pablo

Pobyt - Lipiec 2010

Oczarowany pozytywnymi opiniami o hotelu wykupuję 2 tyg. I co zaczyna się.. teren hotelu mały z klaustrofobicznym położeniem Nie ma możliwości jakiegokolwiek spaceru po terenie Pokój standart 3-styl marokański to dwie kotary i szafa we wzory To jest nadal jakoś do przełknięcia ale pierwsze śniadanie i obiadokolacja- skandal horror trwał przez dwa tygodnie Ok rzekł turysta śniadania są monotonne Ale uwaga obiadokolacja przez dwa tyg skład bez zmian to samo cały czas w identycznym ułożeniu potraw kończymy opisem przemiłej obsługi która wydzieka każdą porcję Nie będę więcej już pisać ale szczerze nie polecam może żaden ze mnie turysta ale zdażało mi się bywać w paru miejscach na świecie i nigdy nie było tak źle

Oriental Rivoli (Sharm El Sheikh)