Opia Boutique (ex. Konakli Nergis Butik)

Oceniam na 7 + pokoje czyste ,jedzenie smaczne ,obsługa miła ,plaża jest blisko

Ogólnie oceniam hotel średnio. Sprzątanie fatalne...zostawiona brudna ścierka pierwszego dnia, nie opróżniane kosze na śmieci regularnie, a do tego mrówki faronki, które dobrały nam się do kupionych zapakowanych w folie słodyczy tureckich. Brak informacji, że hotel składa się z dwóch budynków i w deszczu trzeba iść na posiłki do drugiego budynku, gdzie w strefie jadalnianej panuje duchota. Barman w jadalni albo słabo rozumie co się do niego mówi albo patrzy oceniająco, gdy kobieta zamawia alkohol. Klimatyzacja w pokoju działa jakby chciała a nie mogła. Zanim schłodzi powietrze, człowiek zdąży się porządnie spocić. Jedzenie nie dla każdego będzie dobre. Brak jasnych informacji, że na tarasie jest inne jedzenie niż wewnątrz budynku. Niewiele zgadza się z rozpiską, którą otrzymaliśmy przy zameldowaniu, np. na plaży nie ma lodów, a są tylko pryz basenach. Obsługa w recepcji bardzo miła, nawet trochę powiedzą po polsku, ale ogólne wrażenie słabe/ średnie. Te 4 gwiazdki to takie mocno nad wyrost.

Pobyt w hotelu oceniam jako dobry. Wadą hotelu jest jego położenie przy ruchliwej ulicy na której jest cicho tylko od godz. 1 w nocy do godz. 7 rano. Wyżywienie bufet nie jest to polska kuchnia tylko turecka. Do śniadania jest bardzo dobry naturalny wyciskany sok z pomarańczy. Świeże owoce są dostępne do każdego posiłku.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć fakt, iż "Opie Boutique" są to dwa oddzielnie położone, w bardzo bliskiej od siebie odległości hotele. My mieliśmy przyjemność być w części znajdującej się bliżej morza. Oba obiekty posiadają zbliżonej wielkości baseny oraz bary, jadnak nasz bar był czynny do godz. 17tej ale to nie był problem, gdyż jak wspomniałem ogległość była marginalna w okolicach 100m. Natomiast zaletą był fakt iż była to część zdecydowanie spokojniejsza oraz mniej obłożona turystami a także nie spożywa się w niej posiłków. Jeżeli chodzi o jedzenie w naszym odczuciu 8/10 naprawdę bardzo smaczne i nie mieliśmy poczucia że jemy monotonię było dużo potraw Tureckich więc można było popróbować nowych smaków jak również posiłków zupełnie standardowych. Wszystko naprawdę świeże duży plus za kuchnie. Niestety hotel w 90% zajęty przez Rosjan. Mało animacji. Dodatkowo bardzo zaangażowana w działania obsługa. Paulina I Michał

W pokoju czuć zapach grzyba być może od klimatyzacji. Obsługa miła i pomocna,jedzenie różnorodne aczkolwiek nie dla każdego gdyż jest specyficzne. Minusem również to,że na posiłki trzeba było się stawiać o określonych godzinach gdyż potem jedzenie było sprzątane,być może ze względu na wysoką temperaturę. Brak odpowiedniej klimatyzacji z strefach ogólnodostępnych sprawiał że na korytarzu próbował mega zaduch. Plaża kamienista, blisko,polecam buty do plywania. Ogólnie wyjazd oceniam na przyzwoitym poziomie. Panie sprzątające robią z ręczników cuda:) a obsługa bardzo się stara aby każdy był zadowolony.

Nazwa  Opia Boutique (ex. Konakli Nergis Butik)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych

4.9
6.1

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Renata

Oceniam na 7 + pokoje czyste ,jedzenie smaczne ,obsługa miła ,plaża jest blisko

Zalety

Blisko do plaży

Wady

Nie mam zastrzezen

Regina

Zalety

Zaletą hotelu są ładne duże pokoje i łazienki oraz kameralne dwa baseny.

Wady

Wadą hotelu jest bar przy basenie w którym wieczrem brakuje stolików dla wszystkich gości i jest za mało obsługi barman nie ogarnia wszystkiego i ogólnie jest brudno .

Michał

Zalety

Obsługa ,pokój czysty

Wady

Czuć grzybem w pokoju

Pokój bardzo ładny, nowoczesny design, ładna łazienka z dużym prysznicem. Hotel składa się z 2 Hoteli , w tym w którym byłam nie było jadalni więc trzeba było ją posiłki chodzić do hotelu obok jakieś 100 metrów.Otoczenie hotelu -przy ulicy ,obok stragany otwarte do jakiejś 2 w nocy .Do morza mniej więcej 300 metrów,nie było widać go z Hotelu. Hotel raczej kameralny,Baseny średniej wielkości,woda ciepła. Plaża niekoniecznie piaszczysta ,więc najlepiej brać buty do kąpieli bo ciężko się chodzi po drobnych kamyczkach.Widok na plaży piękny.Jedzenie poprawne ale bez szału. Transfer powrotny na lotnisko około 3 godzin autokarem bez klimatyzacji tylko z nawiewami które nie dawały rady pokrazka, chociaż transfer do hotelu był autokarem klimatyzowanym.

Zalety

Bliska lokalizacja do morza ,ładne czyste pokoje,codzienne sprzątanie ,wymiana pościeli,ręczników ,

Wady

Brak jadalni w hotelu, tylko konieczność chodzenia na posiłki do innego budynku, baseny czynne do 18, panie sprzątające bez rękawiczek na rękach,wymiana ręczników kąpielowych basenowych co 2 dni, wifi do wykupienia w hotelu, brak czajnika w pokoju,

Izabella

Pobyty oceniam pozytywnie. Pokoje czyste. Jedzenie dobre ale mały wybór. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedyna nie miła sytuacja w dniu wyjazdu oczekiwanie 5 godzin nie klimatyzowanym holu głównym.

Zalety

Blisko morza. Miła obsługa. Czysto w pokojach.

Wady

Osoby palące w strefie posiłków i basenu. Brudne stoliki w strefie basenu. Mały wybór posiłków.

Pobyt - Maj 2024

Hotel super,obsługa świetna,jedzenie bardzo dobre.

Zalety

Restauracja i obsługa.Pokoje czyste ogólna ocena bardzo dobra

Wady

Dla osób ceniących cisze i spokój wieczorem troche glosno

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel nie jest duży, przed sezonem było raczej kameralnie, co dla nas stanowiło plus. Zawsze były wolne leżaki na plaży i przy basenie. W hotelu nie ma zbyt wielu atrakcji ale jest to fajna opcja dla lubiących zwiedzać. Szybko można dojechać do Alanyi.

Zalety

Pyszne jedzenie Miła obsługa, fajni ludzie Duży wygodny pokój

Wady

Do plaży trzeba było dojść a przed sezonem nie wyglądała ona najlepiej

Polecam hotel z całego serca,czysto, blisko morza, codziennie wieczorem animacje, prowadzący super.Napeno jeszcze tam wrócę.

Zalety

Czysto,blisko morza

Wady

Jedzenie nie moja bajka.

5.1
Renata

Hotel miejski przy ulicy ale nocą cicho i blisko do plaży. Basen mały więcej miejsca na plaży (hotelowe leżaki daszek ręczniki), pokoje duże wygodne łóżka balkon duża łazienka (za mało wieszaków półek). Czystość średnia ( pokoje, jadalnia, taras).

Zalety

Bardzo miła uczynna obsługa recepcji. Plaża hotelowa! Blisko sklepiki i miejsca spacerowe.

Wady

Czystość średnia, pokoje nie sprzątanie, ręczniki wymieniono dwa razy, pościel ani razu, trzeba było dwukrotnie upominać się o papier, ręczniki (po wymianie z 4 wróciły 2), wyżywienie mało urozmaicone kebab pojawił się raz, potrawy czasem szybko znikały i nie były dokładanie, braki w zastawie, czasem brakowało stolików.

2.1

Najgorszy Hotel w jakim do tej pory byłam. Jeśli ktoś mówi że jedzenie jest monotonne to nie wiem czy aby na pewno jest monotonne bo tutaj poprostu jest co drugi dzień jest dokładnie to samo a wybór to jeden rodzaj ryżu lub makaron .Na stolikach obrusy do których można się przykleić tak jest czysto .Naprawdę szkoda jakich kolwiek pieniędzy

Zalety

Pokój

Wady

Jedzenie , bród , brak animacji, brak życia nocnego

4.1
Krysia

Hotel słaby, nie zasługuje na 4 gwiazdki. Brudne, podarte i postrzępione serwety na stołach dyskredytują standard hotelu, miły uśmiech obsługi nie jest w stanie zniwelować ogólnego negatywnego wrażenia. Nie polecam wyboru tego hotelu.

Zalety

Estetyczny wygląd zewnętrzny hotelu, bliskość do plaży, miła obsługa i sympatyczni animatorzy -zwłaszcza Denis.

Wady

Posiłki monotonne z małą możliwością wyboru, najczęściej zimne makarony i frytki. Brak wyboru mięs, najczęściej jeden rodzaj lub miks podrobów. Bardzo słaby wybór owoców (jabłka, śliwki i pomarańcze) codziennie te same. Serwis w pokojach poniżej oczekiwań i standardów. Drinki w barach niezgodne z opisem w ofercie hotelu oraz w menu znajdującym się na barze. Jak na dzisiejsze czasy wstyd żeby nie było wi-fi w lobby, trzeba płacić za zbyt często zawieszający się internet.

Aga

Hotel,czysty, codziennie pokój sprzątany,blisko plaży, obsługa mega pomocna, bardzo mili i grzeczni.codziennie jakieś występy,codziennie różne.

Zalety

Czysto,obsługa super

Wady

Jedzenie

Hotel ma swoje plusy i minusy. Niestety na wstępie spotkały nas nieprzyjemności. Na miejscu okazało się, że nie ma dla nas pokoju. Tłumaczyli się, że pokój jest nieposprzątany, ktoś jeszcze się nie wyprowadził i pracują nad tym itd. Oferowali na ten czas inny hotel lub mogliśmy poczekać kilka godzin na pokój a w tym czasie korzystać z oferty hotelu (basen, bar, wyżywienie itd). Pokój mieliśmy dostać najpóźniej wieczorem, dlatego postanowiliśmy poczekać. Niestety za każdym razem pytając o pokój przedłużali o godzinę/2 godziny. W końcu pokój dostaliśmy późno w nocy, gdzie w tym czasie inne 3 pary z Polski napotkały ten sam problem. W ramach rekompensaty dostaliśmy darmowy internet i late checkout. Po rozmowach z innymi gośćmi okazało się, że nie byliśmy jedyni z tym problemem. Overbooking to u nich chyba normalna praktyka. Poza tym incydentem hotel jak na taki standard był ok. Drugi raz nie zdecydujemy się na ten hotel.

Zalety

- Dobre jedzenie, ale mogłoby być bardziej urozmaicone. Najlepsze były kolacje w piątki. Mimo to każdy znalazł coś dla siebie. - Zadbany pokój i łazienka. - Miła obsługa. - Dobra lokalizacja, żeby szybko dostać się do Alanii. - Dobre piwo. - Fajne przekąski smażone przez starszą panią za barem na plaży. - Basen hotelowy ok.

Wady

- Overbooking. - Niesmaczne drinki. - Okropna woda w butelkach. Miała stęchły smak. - Niezadbane leżaki na plaży i często nie mogliśmy znaleźć żadnego wolnego. - Z baru na plaży dobre tylko przekąski wystawiane przy barze. Hamburger i frytki nam nie smakowały. - Brudna łazienka przy basenie.

2.9
Oliwia

Widać ze hotel jest odnowiony jednak nie pomaga to w niczym gdy obsługa nie sprząta należycie pokoju. Po przyjeździe w pokoju było pełno kurzu - w trakcie pobytu mimo zostawiania napiwków były jedynie wymieniane ręczniki. Mini bar także nie był uzupełniany o wodę. Jedzenie bardzo średnie, poza śniadaniem zawsze ustawiały się kolejki. Bary były otwarte krócej niż w wymienionych godzinach. Drinki w karcie wyglądały super a przy barze okazywało się że każdy z nich był na tej samej wódce. Wifi płatne 15€ za osobę a przez większość czasu nie działało. Na plus jedynie obsługa recepcji.

Wszystkim polecam pobyt w tym hotelu. Hotel czysty, obsługa bardzo miła, dobre jedzenie, codzienne animacje, blisko plaża i pyszne drinki 🙂

Zalety

Same zalety.

Wady

Nie znalazłam.

Pobyt - Lipiec 2022

Serdecznie polecam pobyt w tym hotelu. Żeby się nie rozpisywać napiszę tylko, że pobyt w w tym hotelu był po prostu SUPER!

Zalety

Same zalety!

Wady

Brak wad!

Maria

Pobyt - Wrzesień 2021

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Nergis butik. Hotel jest nieduży, kameralny. Wybraliśmy go przede wszystkim ze względu na pandemię. Pierwsze nieciekawe wrażenie ze względu na bardzo ubogą swoim wystrojem recepcję zmieniło się po wejściu do pokoju. Pokoje duże, ładny wystrój, łazienki również. Jest bardzo czysto, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki i pościel wymieniane często, lepiej niż w hotelach wyższej klasy. Blisko do morza. Plaża czysta, darmowe leżaki i materace. Co prawda leżaki prawie wszystkie popękane lub połamane, ale pod materacem nie wyczuwa się tego. Jeżeli chodzi o wyżywienie, to faktycznie nie zachwyca, ale nigdy nie chodziliśmy głodni. Zawsze można wybrać coś dla siebie. Za tak niewysoką cenę nie można wymagać nie wiadomo czego. Owoców było bardzo dużo, bardzo dobre, więc korzystaliśmy z okazji. Należy wyróżnić obsługę hotelową, bardzo sympatyczni, usłużni i pomocni młodzi ludzie. Chętnie wrócimy do tego hotelu.

Zalety

Czystość na wysokim poziomie. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Bliska odległość od morza, czysta plaża, darmowe leżaki i materace.

Wady

Recepcja sprawia niezbyt przyjemne wrażenie, jak w dawnych czasach w hotelikach studenckich lub robotniczych.

Pobyt - Wrzesień 2021

Jestem bardzo zadowolona z wczasów w tym hotelu, mieliśmy bardzo ładny pokój ,było bardzo czyściutko ,codziennie było sprzątane ,wymieniane ręczniki. obsługa hotelowa bardzo miła i uczynna. Wyżywienie bardzo dobre i dużo do wybór dziwię się bardzo osobom , które twierdzą ,że jedzenie było monotonne przecież w domu też nie je się codziennie coś innego tylko dania się powtarzają a tam był naprawdę duży wybór serów , wędlin , różnych sałatek, owoców, napoi. Blisko było do plaży ,do przystanku ,z którego busem można było pojechać na wycieczkę do Alany ,bliziutko do centrum Konakli. Z czystym sumieniem polecam ten hotel ,jesteśmy z mężem emerytami i naprawdę bardzo wypoczęliśmy i zrelaksowaliśmy się.

Zalety

Bardzo czysto ,miła obsługa ,blisko plaża ,blisko do centrum Konakli, dobre wyżywienie

Opia Boutique (ex. Konakli Nergis Butik)