Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego
Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami
Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć
Hotel oceniam na 2,5, max 3 gwiazdki. Bardzo mało miejsca wokół hotelu, mały basen + leżaki obok siebie, że trudno się przecisnąć. Wokół - budynki wyglądają jakby spadła tam bomba, mało przyjemny widok (popękane, opuszczone budynki). + straszny hałas, w szczególności pojazdów, które przewoziły na plac budowy materiały, beton itp (hotel przy samej ulicy, leżaki przy samej ulicy). Brak hotelowej plaży + obskurna trasa do morza, (ok.500 m), wszędzie wokół śmietniki, z których śmierdziało na odległość. Jedzenie - może i byłoby dobre, gdyby było ciepłe. Po pierwszym dniu zimnego jedzenia w czasie obiadu - następnego dnia przyszliśmy max kwadrans po 13-tej, też wszystko zimne, smakowało tak, jakby było przygotowywane dzień wcześniej. Jeden wybór herbaty - zwykła czarna. Owoce - melon + gruszka lub melon + jabłko. Kolejne dni - pojechaliśmy do Durres + następne dni na wycieczki (Koman, Saranda, na południe Ksamil) - więc nie siedzieliśmy tam. Ogólnie - straszna nuda w tym hotelu. Ponuro i ciągle obserwujący właściciel. Jeszcze sprzątanie - powierzchowne. Na drugi dzień, po tym, gdy zostawiliśmy ręczniki na podłodze - sprzątaczka zwróciła nam uwagę, że nie będzie wymieniać nam codziennie ręczników, max co drugi dzień. W ten dzień jeszcze wyjątkowo wymieniła, jednak na drugi dzień już nie. Jeszcze innego dnia, gdy zabrano nam ręczniki - w ogóle nie przyniesiono nowych. Na recepcji zazwyczaj nikogo nie było, mąż szukał kogoś z obsługi na kuchni. Ok. połowy pobytu hotel odwiedzili goście z Niemiec - spora, zorganizowana grupa, zauważyliśmy ich po kolacji, chyba głównie mieli nocleg i rano wyjeżdżali na zwiedzanie - do których szef + ekipa z obsługi nadskakiwała, podawała do stolika piwo, wino itp. Nas Polaków traktowano w tym hotelu tak, że jeżeli nie posprzątaliśmy po sobie stolików - tj. nie odnieśliśmy wszystkich szklanek do baru - nie mogliśmy otrzymać nowego napoju! Czytałam takie komentarze i myślałam, że to żarty, ale serio z tymi szklankami - Polacy muszą odnosić do baru i robią wymianę / uzupełniają(!) + Pierwszy raz wyjechaliśmy z biurem Rego-Bis - to biuro skróciło nam wyjazd o 1 dobę i jeden cały dzień! Złożyliśmy już reklamację, czekamy na odpowiedź! Ogólnie - to już trzeci nasz urlop w tym roku, w czerwcu byliśmy m.in. na Korfu - Acharavi, które bardzo polecamy i tam pojawił się pomysł na wyjazd do Albanii. Albania, Golem - to pierwszy tak słaby wyjazd w ciągu ostatnich 10 lat - nie zachęciło nas na powrót tam.
Obsługa - jeżeli chodzi o sprzątanie stolików w barze, na terenie basenu - samoobsługa, dopóki nie posprzątasz po sobie stolika i nie przyniesiesz na wymianę szklanek - nie dostaniesz nowego napoju! W hotelu - wymiana ręczników co drugi dzień lub zabieranie i brak nowych(!) Jedzenie - może i byłoby dobre, jednak cały czas zimne, tylko 1 - czarna zwykła herbata Lokalizacja - wokół hotel brudno, straszny smród ze śmietników na trasie na plażę
Hotel góra 3 i pół gwiazdki. Moja rada dla innych osób jest taka , żeby omijali ten hotel szerokim łukiem
Praktycznie poza w miarę wyremontowanymi pokojami nie ma żadnych .
Klima centralna nie chłodzi gorąco w holu i w pokojach Szef pazerny oszczędza na prądzie. Jedzenie codziennie to samo ( słaby wybór ) kawa tylko w trakcie posiłków . Lokalna whisky przelana w butelki po Johny Walkerze ( oszukują ludzi ) wybór alkoholi w prawie żaden . Lobby bar czynny do 22.00 Hotel nie posiada plaży prywatnej ( żadnej swojej ) . Kucharz od rana do wieczora chodzi w czarnych lateksowych rękawiczkach nie zdejmuje ich nawet idąc na papierosa czy do WC budzi obrzydzenie . Nudy !!!
Hotel Onurfi, położony od morza i sklepików ok 450m. Śniadania w hotelu codziennie to samo przez 7 dni- nic nie zmieniało: jajka sadzone, kiełbaski i parówki podpiekane, omlet z warzywami, byrek oraz coś na słodko rogaliki, 3 rodzaje babki, placuszki, 1 rodzaj szynki, ser żółty, ser feta, pomidory i ogórki. Obiad i kolację większy wybór w daniach, ale nie spotkamy owoców morza. Jedynie na kolację są serwowane malutkie porcje ryby. Jedzenie nie jest urozmaicone, ale na pewno żaden głodny nie będzie. Hotel położony w średniej okolicy- opuszczony hotel, budujące się hotele. Basen - czysty. Ok 50 leżaków. Drinki standardowe tak jak wszędzie serwowane do 22.00 potem płatne. Hotel sprzątany na bieżąco przez sprzątaczki- jest czysto. Pokoje wyremontowane, tak samo łazienka. Ogóle wrażenie na plus. Jedynie co było rażące to szef, który podczas posiłków chodził i zaglądał do talerzy. Nie było to przyjemnie. Kolejna niedogodność traktowanie Naszych zachodnich sąsiadów jako lepszych od nas... Przyjechał turnus to szef i rodzina szefa latali do nich jak do dojnych krów... Wczasy wykupione były za ok. 2000 zł, więc jak ktoś napisał złotych klamek nie będzie ,ale jak za te pieniądze to bardzo polecam! P.s. brak przekąsek- 3 posiłki .
Czysty, odnowiony,kameralny hotel . Jedzenie bardzo smaczne, do plaży spacerkiem przez miasteczko 10 minut.
Hotel ładny ,czysty pościel zmieniana codziennie, złota winda .Jedzenie przez cały tydzień to samo.
Jedzenie
Kolonie dla dorosłych Hotel może i ładny, ale niestety szefostwo i personel jest niezbyt przyjazny. Kelnerki chodzą po restauracji jakby pracowały tam za karę, w barze też nie jest lepiej. Drinki i napoje tylko za wymianą szklanek, a szef pilnuje żeby barmanki czasami nie dały za dużo wręcz daję do zrozumienia że musi zarobić na turystach. Pewnej nocy nawet wyłączył klimatyzację w całym hotelu. Jedzenie nawet smaczne lecz bardzo mały wybór żadnych przekąsek między posiłkami o lodach można zapomnieć, a kawa na all dostępna tylko w godzinach otwarcia stołówki w innych godzinach trzeba kupić w barze. W pokojach nawet czysto. Kratki przy basenie poniszczone kilkoro ludzi w nie wpadło. Dzieci wyławiały szkło z basenu. Napewno nigdy nie wrócę do tego hotelu i nikomu go nie polecę.
Polscy animatorzy.
Niemiły szef. Monotonne śniadania. Daleko im do allinclusive to są raczej trzy posiłki. Bardzo zaniedbab okolica.
Hotel ok,pokoje czyste, jedzenie smaczne tylko szkoda że mało urozmaicone .
Niestety z pokoju zginęły klapki na basen i kaucja za ręczniki na basen która miała być zwrócona niestety nie została zwrócona.
Pobyt w hotelu oceniam dobrze, pokoje duże , czyste , wszystko było sprawne. Obsługa bardzo miła.
Miła obsługa, smaczne jedzenie, kameralnie.
Bar otwarty w ofercie all inclusive do 22 , brak lodów dla dzieci.
Przepiękny i czysty hotel. Przepyszne jedzonko. Świetnie zorganizowany czas wolny poprzez wieczorki albańskie, zumba w basenie oraz wycieczki fakultatywne. Blisko piękna plaża. Z pewnością zawitam ponownie.
J.w
Bardzo dobry hotel, zadbany, czysty, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, woda w basenie regularnie filtrowana. Jedzenie bardzo smaczne, doprawione, może śniadanie nie posiada bogatej, różnorodnej oferty, ale z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.
- czystość - dobra lokalizacja - cisza i spokój - Dobre drinki
Hotel w standardzie na 4+ ,jedzenie dobre chodź co dzień śniadania takie same menu,przyjemna obsługa w szczególności właściciel bardzo pomocny i serdeczny ,basen mały ,zwykle ciepła wodą.
Hotel bardzo ładny, zadbany i czysty. Komfortowe i duże pokoje, wygodne łóżko, balkon z krzesełkami i stolikiem. Łazienka z olbrzymim prysznicem, zadbana i pachnąca. Sprzątanie w pokojach i wymiana ręczników na każde żądanie (wystarczyło wcisnąć przy wyjściu z pokoju przycisk „clean up”). Recepcjonistka przemiła i ciągle uśmiechnięta, szybko rozwiązywała każdy pojawiający się problem.
Komfort, czystość, wygoda
Monotonne jedzenie, ciągłe awarie automatu do kawy i soków. Darmowa kawa jedynie w porze wydawania posiłków, przez pozostały czas płatna w barze przy basenie. Napoje alkoholowe kiepskiej jakości a drinki dodatkowo płatne. Okolica hotelu pozostawia wiele do życzenia (budowy, stary, rozwalający się budynek oraz wszechobecne śmieci).
Bardzo ładny hotel i bardzo dobre jedzenie ale hotel już zaniedbany - popleśniałe i porozrywane parasole, bardzo brudny bar i poobrywane lampy i zwisające kable w basenie, a wokół tego bawią się dzieci. Próbowałam zwrócić uwagę polskiemu personelowi ale mnie zlekceważył. Bardzo kiepskie otoczenie hotelu. Wokół ruiny i chaszcze oraz rozpoczęte budowy. bardzo daleko do morza i brak możliwości wykąpania się w morzu jeśli nie posiadasz wykupionego leżaka brak plaży miejskiej w zasięgu kilkunastu kilometrów.
Pyszne jedzenie, Piękne, eleganckie, czyste pokoje. Piękna winda
ogólne zaniedbanie hotelu poniszczone elementy zewnętrzne brak dbałości o bar brak dbałości o czystość szklaneczek ogólnie brak troski o ten hotel. Brak obsługi przy recepcji
Hotel ma zalety ale wady go przyćmiewają. Zalety-czyste,duże pokoje. Fajni animatorzy polacy. Smaczne obiady i kolacje. Wady-śniadania,nie warto nawet wstawać. Brak napoi na stołówce do obiadów i kolacji. Duchota na stołówce. Fochy barmanek,robienie łaski że naleje drinka. Po południu jak nie masz pustej szklanki na wymianę to nie dają ani drinka ani wody ani coli. Basen mały i niewystarczający nawet dla połowy gości. Wojny o leżaki. Brak terenu wokół hotelu.
Czystość i pokoje. Animatorzy.
Brak napoi,śniadania,mało leżaków przy basenie,mało obsługi,wieczne awarie ekspresu do kawy(kawa bezpłatna tylko do śniadania,potem w barze płatna 2 euro) . Drinki na wymianę po prostu nawet Bareja by tego nie wymyślił. Paskudna okolica,na samym końcu.
Hotel bardzo czysty, wyśmienite, zróżnicowane jedzenie, miła obsługa. Basen czysty, zadbany,
Czysto, dobre jedzenie, miła obsługa
Do minusów brak wody w pokojach.
Hotel oferuje komfortowe pokojd, idealne zarówno na krótki, jak i dłuższy pobyt. Personel jest uprzejmy i pomocny, a obsługa sprawna. Lokalizacja blisko centrum ułatwia zwiedzanie okolicy. Śniadania są smaczne i różnorodne, choć restauracja mogłaby mieć większy wybór dań. Ogólnie, dobry stosunek jakości do ceny.
Blisko do centrum miasta , miła obsługa i super animatorzy.
Cały czas zajęte leżaki.
Hotel mały, skromny lecz niczego mu nie brakuje. Wyżywienie w formnie allinclusive bardzo dobre, drinki też smakowały. Basen wystarczajacy dla gości hotelowych czynny aż do 22:00. Gorąco polecam
Dlugie działanie basenu, bardzo dobre jedzenie, pokoje ładne i codziennie sprzatane
Okolica wokół hotelu zaniedbana i słabe widoki
Hotel naprawdę super pokoje czyste i duże ładnie urządzone .otoczenie hotelu wygląda jak wielką budowa ale sam hotel jest super
Duże pokoje ,czystość ,bardzo spokojna okolica super atmosfera w hotelu miła obsługa dobre jedzenie
Nie ma chyba że okolica na razie to jedna wielka budowa, z każdej strony buduje się jakiś hotel
Hotel bardzo dobry zwłaszcza pokoje rodzinne przestronne jedzenie ok może śniadania trochę nudne ale całość na plus
Duży pokój z antresolą i bardzo wygodne łóżka basen bar z dobrymi trunkami🙂
Brak spa lokalizacja .moglby hotel znajdować się bliżej plazy
Cały pobyt w hotelu Onufri wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Hotel jest przedewszystkim czysty i zadbany. Obsluga hotelowa na wysokim poziomie, dba by umilić pobyt w hotelu. Atrakcje dla dorosłych i najmłodszych zapeniają animatorzy. Hotel posiada przestronny basen, w ktorym nigdy nie brakowało miejsca, niestety ilość leżaków jest ograniczona, jak na tak duży hotel. W onufri znajdziemy strefe spa do relaksu, a także sale zabaw dla naszych pociech. Jeśli chodzi o jedzenie to mamy bardzo duży wybór dań obiadowych oraz śniadania zarówno klasyczne jak i na słodko, każdy znajdzie coś dla siebie. Jeżeli wybiorę się drugi raz do Albanii to na pewno do hotelu Onufri.
* czyste pokoje * miła obsługa * wysoka jakość przy niskiej cenie
* płatne spa * mało leżaków przy basenie