Piaszczysto-żwirkowa plaża ok. 800 m od hotelu (dowozi do niej bezpłatny bus hotelowy).
Atrakcyjne położenie: w Platamonas położonym u stóp góry Olimp, ok. 2 km od średniowiecznego zamku Pantelemona.
Bezpłatny bus hotelowy kursujący także do centrum Platamonas.
Długie, piaszczyste plaże nad Morzem Egejskim
Ogólnie hotel oceniam jako przyzwoity. Ta część Grecji jest bardzo przyjemna, dużo zieleni.
-widoki, - to że nie jest duży, -zawsze dostępne leźaki
- odległość od morza - monotonne jedzenie, codziennie to samo na śniadanie, te same sałatki na obiad i kolację -małe pokoje -w pokojach od ulicy hałas
Pokój z widokiem na morze, no coś pięknego ale... No właśnie ale... a tych "ale" kilka jest. Po pierwsze to czystość pokoi. Na tydzień pobytu sprzątane było w pokojach może 3 razy ( tak to sprzątaczka wymieniała tylko worek na śmieci), no i przez cały tydzień podłoga w pokoju nie była ogarniana. Dwa to baseny. Niby są ale mogli by troche o nie zadbać. zwłaszcza o ten najmniejszy na samym końcu. Brak płytek w dużym basenie sprawiał ze fajnie można było zachaczyć palcem i zrobić sobie "kuku" Trzy to nieszczęsny plac zabaw dla dzieci :O no strach było dziecko tam wpuścić. Cztery no to jedzenie. Na tydzień pobytu tylko raz było co innego (tzn. grilowali mięso na tarasie i były frytki), tak to cały tydzien na obiad/kolację to samo. jak na obiad było jakieś mięso bez sosu, to na 90% na kolacje było to samo mięso juz z sosem i na odwrót jak było bez sosu na kolacje to na obiad na następny dzień było juz to samo z sosem. Zero rozmaitości. Zero menu dla dzieci, jak dziecko bardzo wybredne to nie miało by co zjeść. Jedynie śniadania się jakoś broniły bo co innego na śniadanie zjesz niż jajko czy kanapke z dżemem lub nutella. -No i wycieczki organizowane przez biuro podróży... Ja się chyba spodziewałem czego innego, aczkolwiek przedstawione na spotkaniu z rezydentem były pięknie... Z wizytą u Zeusa? no brzmi super, na spotkaniu też pięknie przedstawione " zobaczą państwo piękny wąwóz enipea zakończony wodospadem" ( no brzmi fajnie, myślę połazimy pół dnia po lesie, wejdziemy pieszo gdzieś wyżej- no super) ale jak ktoś by mi odrazu powiedział ze ten wąwóz to jedyna "atrakcja" na "olimpie" który i tak jest wyschnięty bo jest za gorąco ( powiedział o tym dopiero przewodnik w autokarze) to byśmy się na to nie zdecydowali. Okej, widoki były przednie no ale człowiek nastawiał się na co innego. O Skiathos się nie wypowiem bo ile ludzi, tyle opinii. tam były plusy i minusy. To by było chyba na tyle. Pozdrawiam :)
Widok na morze ( gdybym miał widok na góry, to zalet by nie było)
- Czystość pokoi i częstotliwość sprzątania - Plac zabaw dla dzieci ! - Baseny do poprawki - JEDZENIE!
Niestety po 4-gwiazdkowym hotelu spodziewaliśmy się trochę więcej… jedzenie monotonne, codziennie to samo, brak urozmaicenia, w smaku mdłe - przy dłuższym pobycie nie dało się tego już jeść… Łazienka bardzo malutka, z przywierająca do ciała zasłoną przy prysznicu. Na plus zasługuje czystość hotelu - mieliśmy co dziennie sprzątany pokój i wymieniane ręczniki, zieleń wkoło hotelu, duży basen i klimatyzacja w pokoju. Mieliśmy piękny widok na ruiny zamku i morze.
- zielony teren przy hotelu - czystość - smaczne drinki w barze (niestety za dopłatą)
- monotonne jedzenie - mała łazienka
Pobyt zaliczamy do udanych okolica bardzo cicha spokojna ... Blisko plaży ... Jednak sam hotel nas rozczarował a zwłaszcza pokój ... Chodziliśmy tam tylko spać całe szczęście pomimo tego że byliśmy z malutkim dzieckiem ... Łazienka nie zdatna do użytku syfon w zlewie nie był przymocowany co skutkowało tym że woda lała nam się na nogi ... Odpływ natomiast w prysznicu działał tak że zalewalismy pokój ... Jedzenie monotonne nie smaczne ... Lunch boxy marne ... Brak posiłku po przylocie musieliśmy czekać do kolacji pomimo tego że przyjechaliśmy na miejsce chwilę po porze obiadowej ... Pani na recepcji niezbyt przyjaźnie nastawiona pokój zgłaszaliśmy dwa razy z czego nie było żadnej reakcji ... Ręczniki wymieniane co kilka dni ...
Hotelowy bus który dowozi do piaszczystej plaży ... Spacerkiem też przyjemnie
Hotel zadbany, dosyć małe pokoje, chłodna woda w basenach, część obsługi zabija wzrokiem. Dostępne są 3 baseny, duży i dwa mniejsze. Niestety woda 21st w każdym mimo upałów więc mało osób się kąpie w basenie. All inclusive do 22, pozniej życie w hotelu umiera, mimo iż można siedzieć na tarasie do woli. Z napojów i alkoholi wliczonych w all inclusive Piwo Można pić cały dzień i dalej jest się trzeźwym. Wino w miarę, soki to sama chemia, napoje gazowane to podróbki pepsi itp. Jedzenia jest dużo, duży wybór i jest uzupełnianie na bieżąco. Niestety któregoś dnia spora grupa ludzi się pochorowała, coś musiało być nieświeże. Obstawiamy nagetsy. Lody tylko w określonych godzinach, brak drinków w all in. Z hotelu jest dosyć daleko do morza - plaża w pobliżu to wielkie lub mniejsze kamienie, woda dużo cieplejsza niż w basenach. Schodzi się jakieś 500m w dół, czyli powrót pod górę. Powrót zajmował jakieś 20 minut. Koło plaży jest sklep. Druga opcja to wycieczka do Platamonas - można pieszo, 25min lub transportem z hotelu, trzeba się wcześniej zapisać. Powrót też pod górkę, o 19:10 ostatni transport hotelowy. Jednak warto zostać dłużej w mieście, przy plaży są fajne knajpki, ceny są sensowne. Plaża piaszczysta wymieniana w opisach nie do znalezienia. Podsumowując, opcja all inclusive Bez szału, hotel dosyć czysty, brak animacji i życie szybko się przenosi do pokoi po zakończeniu wydawania darmowych alkoholi.
Czysto, widok na morze, spokojna okolica, dobre jedzenie, miła i pomocna obsługa, wystarczająca ilość leżaków nad basenem,
Brak drinków w all inclusive, słabe alkohole, chemiczne soki, all incl do 22, zimna woda w basenie, hotel na uboczu - brak atrakcji, animacji. W dużym basenie odpadają płytki na dnie. Na jadalni obsługa nie chciała nalać wody do picia do własnego bidonu, pytając recepcji, nalewali z kranu
Hotel w żadnym wypadku nie zasługuje na cztery gwiazdki. Czas jego świetności minął kilka lat temu. W stołówce hotelowej powycierana tapicerka na krzesłach, pokoje hotelowe zupełnie inaczej wyglądają jak na zdjęciach. Przez cały pobyt (7 dni) mój pokój był raz pobieżnie sprzątnięty bez sprzątnięcia balkonu, lustra nie myte, podłoga brudna. Na korytarzu hotelu biegały robaki a na basenie karaluchy. Posiłki monotonne, codziennie podawano te same dania, w smaku były przeciętne. Hotel oddalony jest od plaży dalej niż to podane jest w opisie a busik hotelowy jeździ tylko cztery razy dziennie. Na terenie hotelu nie ma żadnego animatora.
Hotel aspiruje do miana miejsca ekskluzywnego i przyjaznego gościom- jednak wcale taki nie jest. Jedzenie bardzo monotonne- jak na Grecję to ze śródziemnomorskim jedzeniem nie ma kompletnie niczego wspólnego- mimo opcji pełnego wyżywienia stołowaliśmy się poza hotelem bo ileż można jeść jedno i to samo. Obsługa hotelu tragiczna - nie miła, opryskliwa, mimo opcji all inclusive próbowali kasować turystów na wodzie, drinkach czy innych napojach. Zabraniano kupić sobie np wodę czy piwo i zabrać do pokoju- animacji lub życia nocnego totalnie brak. Obsługa basenu potrafiła Zwracać uwagę kobietą nad basenem że są za bardzo rozebrane… tragedia- nie polecam nikomu!
Było tyle wad że nie znalazłam żadnej zalety.
Wszystko - od jedzenia, po obsługę- nie wynagrodziły niczego te schludne pokoje prezentowane na zdjęciach
Hotel położony między morzem a górami, to miejsce, które spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości. Przede wszystkim wyróżnia się czystością- pokoje codziennie sprzątane, a ręczniki wymieniane na świeże. Personel jest niezwykle miły i pomocny , co sprawia,że pobyt staje się przyjemnością. Olympus Thea to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą w pełni cieszyć się wakacjami bez dodatkowych kosztów.
Jedzenie serwowane w hotelu smaczne, a opcja all-inclusive obejmuje alkohol i napoje bez żadnych ograniczeń czy dopłat. Personel hotelu bardzo miły i chętny do pomocy. Cisza spokój, mało turystów przynajmniej w miesiącu maj. Doskonała lokalizacja , co czyni hotel idealną bazą wypadową.
Warto rozważyć wynajęcie samochodu na czas pobytu, ponieważ do najbliższego miasteczka jest około 30 minut szybkiego marszu.
Pobyt wspominamy cudownie! Hotel jest położony w cichej okolicy.
Miła i pomocna obsługa. Przemiły barman 😍 Dobre jedzenie Pokoje sprzątane codziennie Pyszna kawa :-D
Jedzenie miało zbyt niską temperaturę.
Kabina prysznicowa z zasłonką foliową brak półek na żele konpielowe brudne płytki w łazience łóżko dzielone na dwa materace zbyt miękkie jak dla nas .jedzenie bardzo monotonne bardzo mało owoców odgrzewane potrawy z poprzedniego dnia. Alkohol tylko piwo i bimber a oferta full bus hotelowy katastrofa za rzadkie kursowanie tylko cztery razy na dzień zepsute głośników brak bilard stół pingpongowy brak atrakcji przy basenie zimna woda oraz brudna woda w dzakuzji bardzo daleko do plaży miało być 900 metrów ale to chyba w linii prostej bardzo strome zejasie w stronę morza brak szklanek w pokoju
Nowoczesny wygląd położenie w ładnej okolicy
Brak pl programów tv
Hotel utytułowany na wzgórzu z przepięknym widokiem na zamek i morze. Oddalony od plaży Galaria około 2 km. Do Platamonas najlepiej wybrać się bezpłatnym busem.
Położenie z pięknymi widokami.
Brak wieczornych rozrywek.
Hotel jak w opisie. Nie jest to resort, ale sympatyczny mały hotel na uboczu z głębokim basenem i brodzikiem dla dzieci( woda nie podgrzewana) . Hotel czysty, ale zawsze się można do czegoś przyczepi,w pokojach sprzątają co dwa dni. Jedzenie urozmaicone, nawet wegetarianie coś znajdą dla siebie. Kawa, czekolada, piwo w cenie. Nie ma plaży, a ta co w przewodniku niby 800m to mała i kamienista, trzeba dodać wysokie wzniesienie. Strasznie męczące. Z hotelu jeździ bus, sympatyczny Pan Valantis wozi ludzi do miejscowości Platamanias gdzie jest żwirowa plaża z ratownikiem. W morzu już jest dikatny piasek, tylko zejście zwirowe. (uważam że żwirowa plaża jest lepsza niż piasek.) Są tanie taksówki. Warto zwiedzić zamek co jest obok - jest super, oraz przejechać się do Nei Puri - turystyczna miejscowość z 50m piaszczystą plażą.
-Jedzenie -Bus na plażę - bar przy basenie
Za tą cenę to nie ma
Stan higieniczny hotelu skandaliczny. Brudne łazienki, brudne korytarze hotelowe, sprzątanie sporadyczne, brak wymiany ręczników, woda spod prysznica wylewa się na całą łazienkę, a czasem również na przedpokój, zapleśniałe fugi w łazience, w łazience wisząca obskurna zasłonka, która przylepia się do klienta biorącego prysznic. Brudne kanapy na jadalni. Jedzenie bardzo przeciętne. All inclusive składające się z trzech posiłków dziennie, brakuje szklanek, nalewania napojów do tych samych naczyń po napojach .Plaża oddalona o Ok 2 km od hotelu- jeździ bus, na który trzeba się zapisywać ! Absolutnie odradzam pobyt w tym hotelu. Cena absolutnie nieadekwatna do standardu hotelu.
Widok na morze z okna
Wszechobecny brud!
Pokój Ok, jedzenie-wbrew opiniom wcale nie monotonne Bardzo urozmaicone Niczego nie brakuje Spacerem mozna zwiedzić zamek-piękne widoki z góry oraz plaże z tawernami i tunel wykuty w skale z torami
Nie ma rzucania ręczników Praktycznie leżaków nie brakuje Fajna infrastruktura wokół basenu Woda w basenie chłodzona Ręczniki w pokoju zmieniane codziennie
Słabe sprzątanie Dość głośno przy basenie i palenie papierosów przy basenie
Hotel usytuowany w spokojnej, malowniczo położonej okolicy.
Cisza, spokój, nie ma tłumów. Jedzenie smaczne, dosyć różnorodne.
Mam lekkie zastrzeżenia co do czystości... Pokoje mogłyby być częściej sprzątane, a nie 2 razy na pobyt. Brak jakichkolwiek rozrywek, animacji.
Jesteśmy jak najbardziej pozytywnie zaskoczeni i bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu. Czyściutko , obsługa przemiła- wszystko można było załatwić 😊, jedzenie bardzo dobre bardzo lokalne.
Bardzo miła obsługa, pyszne jedzenie, czysto, dostępność busa, super rezydentka , świetne oferty wycieczek
Hotel pięknie położony na zboczu wzgórza, wśród bujnej zieleni, z licznymi ścieżkami, którymi można dojść do miasteczka Platamonas, do plaży i brzegu morza. Hotel czysty, zadbany. Pokoje przestronne, regularnie sprzątane. Z naszego balkonu mieliśmy cudowny widok na baseny, morze i ruiny starego zamku. Jedzenie bardzo dobre. Restauracja z tarasem. Przy hotelu jest duży basen z zimną ale czystą wodą i basen dla dzieci oraz bar z kawą, lodami i lokalnymi alkoholami. Obsługa hotelowa jest bardzo miła, uśmiechnięta i uczynna. Rezydentka biura podróży zaoferowała nam kilka wycieczek fakultatywnych (dodatkowo płatne).
- piękne położenie - z jednej strony morze, z drugiej pasmo gór Olimp - hotel czysty i ladnie urządzony - miła i uczynna obsługa, - smaczne jedzenie, - ładne baseny
Często podróżuję i zawsze jestem zadowolona a ten hotel nie ma wad ;)
Hotel pięknie usytuowany na zboczu wzgórza miedzy morzem a pasmem gor Olimp. W najbliższej okolicy jest dużo zieleni, z uroczymi ścieżkami prowadzacymi do miasteczka Platamonas, na plazę, nad morze. Pokoje hotelowe są wygodne, zadbane, czyste, regularnie sprzątane. Z balkonu naszego pokoju był piękny widok na basen, morze i ruiny starego zamku. Posiłki serwowane w restauracji że stolikami w pomieszczeniu lub na tarasie. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Przy hotelu jest duży basen i basen dla dzieci oraz barek z kawą, lodami i lokalnymi alkoholami. Obsługa hotelu bardzo uprzejma, uśmiechnięta i pomocną. W hotelu, pani rezydentka, zaproponowała kilka wycieczek fakultatywnych (dodatkowo płatne).
Urokliwe położenie, smaczne jedzenie, piękny widok z balkonu, duży basen, basen dla dzieci, czysto, bardzo miła obsługa, w okolicy ścieżki spacerowe
Wad nie doszukalismy się 😊 PROPOZYCJA - przy basenie, w widocznych miejscach umieścić koła ratunkowe!!! ( Byliśmy świadkami, gdy topiło się dwóch chłopcó. Na szczęście przy basenie były osoby dobrze pływające i chłopców wyciągnęli- ja bym im nie pomogła 😢)
Z pewnością hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Naszym zdaniem jest to maksymalnie 3-gwiazdkowy standard. Jedzenie dobre, choć wybiórczo i powtarzalnie. Jeśli chodzi o desery, duży minus. Prawie codziennie to samo i niesmacznie. Owoce dla gości leżały cały tydzień zanim zostały podmienione na nowe. Obsługa nie za dobrze posługiwała się językiem angielskim. Serwis sprzyjający pozostawia wiele do życzenia. Czasem łóżko zostało pościelone, a czasem nie. Ciepła woda docierała do kranu po około 5-10 minutach odpuszczania zimnej wody. Hotel posiada basen i ładny obszar dookoła basenu. Niestety, woda była okropnie zimna. Natomiast bar przy basenie był otwierany gdy komuś się o nim akurat przypomniało. Drugi bar był dostępny w samym hotel, o ile ktoś z obsługi miał czas za nim stanąć. Nie polecamy wina ani soków. Piwo i ouzo były w porządku. Hotel jest stosunkowo niedaleko miasteczka natomiast według oferty hotelu na plażę i do miasta miał jeździć busik. Szkoda tylko, że brak gdziekolwiek informacji, że tylko w sezonie ( tzn. Dopiero od czerwca). Brak jakichkolwiek atrakcji poza basenem nie jest zauważalny do momentu w którym nie pada deszcz. W takiej sytuacji już wychodzi brak możliwości zajęcia sobie czasu. Dużym problemem był też dostęp do wody dla gości " na potem". Uzupełnianie wody w dystrybutorze okazało się prawie niemożliwe gdyż obsługa na to nie pozwalała i jedynie po zabraniu przez nich samej butelki gdzieś na zaplecze ( o ile udało się kogoś złapać) można był dostać wodę. Oczywiście nie wiadomo skąd była nalewana. Dziwnym wydał się dla nas fakt, że w pokojach nie było szklanek, a gdy chcieliśmy jakieś zabrać do pokoju usłyszeliśmy, że tak nie wolno. Ręczniki basenowe są dostępne do wypożyczenia w hotelu lecz kaucja wynosi 10 € od sztuki. Ogólnie potencjał obiektu zmarnowany nieprzemyślanymi decyzjami zarządcy.
Dobre jedzenie, w miarę blisko miasteczka i plaży, możliwość wypożyczenia ręcznika, w miarę czysto, miła obsługa na recepcji, ładny obszar basenu
Obsługa słabo zna angielski, serwis sprzątający sprząta wybiórczo, niedobre desery, owoce leżące cały tydzień na stołówce, bardzo zimna woda w basenie, losowe godziny otwarcia baru podobnie jak nie zawsze dostępna obsługa w barach, brak busa na plażę mimo informacji że jest dostępny
Cztery gwiazdki ???? niby za co ?????dwie tak trzy może ale naciągane Fakt że to początek sezonu nie zwalnia hotelu z obsługi gości tak jak w środku sezonu pokoje zakużone małe niepraktyczne brak jakichś półek szuflad mała szafa brak miejsca na walizki czyli zawsze walały się pod nogami Drzwi do łazienki szklane obrotowe ??????!!!!! aromaty łazienkowe rozchodzą się po pokoju jest wentylator ale głośny że umarłego by obudził Pomiędzy pokojami cieniutkie drzwi nie trzeba się wysilać żeby porozmawiać z sąsiadami wszystko słychać Kuchnia mało zróżnicowana słaby wybór dań Rano do parówek i wędlin brak musztardy i ketchupu za to wieczorem jak nie ma wędlin są ?! owoce to porażka kila gruszek parę jabłek i starych pomarańczy Barman to prawdziwa kpina prosisz o brandy a on Ci leje piwo bo według niego do mnie pasuje piwo Żeby dostać lód do wina [bo ciepłe ] musisz prowadzić negocjacje za to jak nie chcesz lodu do brandy to sypie lodu po brzeg szklanki bo mniej wejdzie alkoholu Zdarzało się że po kolacji nie było brandy bo brandy finisz tak kazał szef Barman znikał na długi czas z za baru trzeba było go szukać natomiast po zamknięciu czyli po 22 cały czas siedział sobie z obsługą hotelu i szefem przy borze Prawdziwą perełką obsługi jest pani Beka (czyli połowa całej obsługi hihi)zawsze pomocna i uśmiechnięta pozdrawiam serdecznie Do plaży 25 min piechotą i to po sporej stromiznie czyli z powrotem ostro pod górę a obiecanego busa BRAK hotel nie nadaje się dla ludzi starszych czy rodzin z dziećmi w wózkach Woda w basenie zimna nie podgrzewana jacuzzi nawet nie napełnione Generalnie nie polecamy hotel nie jest wart czterech gwiazdek i pieniędzy /
Piękne widoki i to by było na tyle
Położenie tuż przy bardzo ruchliwej drodze jak nie dopłacisz do pokoju z widokiem z na morze to sobie oglądasz jadące samochody Wszędzie daleko Do plaży dużo dalej niż to podają w opisie Mała ilość obsługi w tym znikający barman Kiepska znajomość języka angielskiego nawet w recepcji