Olympos Beach

Hotel położony przy plaży.Sympatyczna i pomocna obsługa.Czyste i ładne pokoje,chociaż w łazienkach powinno się wymienić (wanny)ale są czyste.Pokoje trzeba mieć koniecznie z widokiem na może (balkon+piękny widok)Jedzenie dobre,każdy znajdzie coś dla siebie.Plaża szeroka kamienisto piaszczysta.Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni.Polecam ten hotel

Hotel duży ale przytulny,pokoje z pięknym widokiem, zadbane,ogólna ocena bardzo pozytywna

Bardzo dobre jedzenie, mieliśmy duży rodzinny pokój przy samym basenie. Polecam

Hotel zadbany i przyjazny gościom. Pokoje czyste, sprzątane regularnie - koniecznie trzeba wybrać z widokiem na morze. Te ekonomiczne nie mają balkonów i są z widokiem na parking. Jedzenie w hotelu dobre - sporo greckich przysmaków i tematyczne wieczory kulinarne. Basen jak to w Grecji - mały, ale jest duża szeroka plaża gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie. Wejście do morza niezbyt przyjemne, dno kamieniste - trzeba zabrać koniecznie buty do wody. Przy plaży bar z przekąskami, napojami i lunchem. Mają naprawdę dobrą pizzę. Obok hotelu spore centrum handlowe i przystanek autobusowy. Hotel blisko rozrywkowego Faliraki i pięknego Rodos. Obok hotelu wypożyczalnia samochodów z przystępnymi cenami wynajmu. Wyjeżdżaliśmy w nocy po zakończeniu doby hotelowej - nie było problemu z dopłatą i przedłużeniem pokoju (musieliśmy się przeprowadzić do innego pokoju, ale dzięki temu mieliśmy dodatkowy dzień wakacji) - i co ważne do końca mogliśmy korzystać z opcji all inclisive.

Hotel dla niewymagajacych. Wymaga remontu łazienek.

Nazwa  Olympos Beach
Miejsce  Grecja / Rodos / Faliraki
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, sporty wodne, tenis

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Leszek

Zalety

Czystość,dobre jedzenie,przyjazna obsługa,piękny widok z pokojów na morze,

Wady

W łazienkach można by wymienić wanny,na plażę przydać się mogą buty do wody.

Barbara

Zalety

Wszystko było na plus,hotel spełnił nasze oczekiwania pod każdym względem

Wady

Nie zauważyłam wad,nawet jeśli były jakieś drobne niedogodności ja ich nie doświadczyłam

Bardzo dobre jedzenie, mieliśmy duży rodzinny pokój przy samym basenie. Polecam

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, odległość od lotniska

Wady

Tylko jeden basen

Zalety

Piękne widoki, miła obsługa i smaczne jedzenie. Blisko Faliraki i Rodos.

Wady

Meble w pokojach trochę nagryzione zębem czasu :) i wanny w łazienkach zamiast prysznica - ale co kto lubi.

Iwona

Hotel dla niewymagajacych. Wymaga remontu łazienek.

Zalety

Jedzenie przepyszne, różnorodne, tematyczne. Dużo lokalnych przysmakow. Bar na plazy z pyszna pizza i przekaskami. Bar przy basenie z milymi barmanami. Moglyby byc tylko przezroczyste kubeczki a nie papierowe. Codzienne animacja ale bez dyskoteki. Miejsca na leżakach nigdy nie brakowało ani przy basenie ani przy plazy. Nikt nie stał przy restauracji z zapisywaniem nr pokoju. Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników.

Wady

Dostaliśmy pokoj rodzinny na 6 piętrze. Temperatura 40 st. Klimatyzacja nie działała tylko mieszała gorące powietrze. Na wejsciu w pokoju zrobiony szklany kąt to niby pokoj dla dzieci z łóżkiem.pietrowym wyglada jak akwarium więc całe powietrze z klimy odbijało się od szyby.Dramat.Nie spaliśmy przez 5 dni.Na zgłoszenie w recepcji pani powiedziała ze to ostatnie pietro więc może być gorąco od dachu, ale sprawdzą.Niestety nic to nie dało i nie dostaliśmy innego pokoju bo nie bylismy awanturnikami

Jarek

Bardzo Dobra lokalizacja, nad samym morzem z hotelowymi leżakami i ręcznikami na plaży. Bardzo fajna sprawa. Jedzenie- każdy znajdzie coś dla siebie,i bardzo smaczne. Snack bar przy plaży z robiona na miejscu pizzą rewelacja, bardzo smaczna pizza.

Zalety

Blisko plaży i plaża hotelowa.

Wady

Nie ma

Jerzy

Hotel w b.dobrym położeniu, przy samej plaży. Plaża piaszczysto-żwirkowo-kamienisra. Warto mieć buty do kąpieli. Leżaków na plaży mnóstwo. Wyżywienie super.

Zalety

Czystość na piątkę.

Wady

Łazience przydałby się remont.

MARCIN

Hotel bardzo czysty obsługa mega miła. Jedzenie fenomenalne w pobliżu postój taxi jak i przystani autobusowe.

Zalety

Blisko plaży, bardzo dobre jedzenie, widok z 6 piętra piękny, obsługa fenomenalna, bardzo czysto.

Wady

zapach przy basenie.

Pobyt - Październik 2023

Hotel położony w bardzo fajnym miejscu blisko morza. Jedzenie było wyśmienite. Obsługa w hotelu była na bardzo wysokim poziomie i chętna do pomocy. Pokój był codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Z całego serca polecam ten hotel.

Renata

Hotel godny polecenia. Pokoje mimo że mają już trochę lat to czyste, codziennie sprzątane.

Zalety

Położenie tuż przy plaży, piękny widok z okna.

Pokoje w hotelu różnego standardu. Wyposażenie stare w niektórych pokojach w łazienkach jeszcze zasłony prysznicowe. Jest czysto. Codziennie sprzątane.Jedzenie dobre. Przepyszna pizza w barze przy plaży. Klimatyzacja w jednych pokojach indywidualnie sterowana, w drugich niestety nie i trochę słabo chłodzi. Obsługa miła. Alkohol słabej jakości. Na pewno nie cztery gwiazdki a trzy. Wejście do morza kamieniste, śliskie i spadziste.

Zalety

Basen. Codziennie sprzątane pokoje. Dobre jedzenie.

Wady

Wejście do morza. Stare pokoje.

Rodos jak każda grecka wyspa urzeka przyrodą i gościnnościa mieszkańców. Pobyt w hotelu Olympos był bardzo udany. Bardzo miała i pomocna obsługa; gdy okazało sie, że w naszym pokoju system wentylacji ma usterkę, bez problemu dostaliśmy nowy pokój. Sam hotel nie jest wielki ale ma to swoje plusy, bo nie ma tłoku - szczególnie w czerwcu przed wysokim sezonem. Do plaży jest zaledwie kilka kroków - tam sporo dostepnych leżaków. Obok przy plaży bar ze świetną obsługą , przekąskami i robioną na bieżaco pizzą. Jedzenie w restauracji bez zarzutu, zawsze można spróbować czegoś nowego, nie ma monotonii. Obok hotelu chyba jedna z lepszych lokalnych knajpek z owocami morza i nie tylko - Yamas Mario. Jedynym mały minusem są animacje wieczorne - mogłby być bardzej pomysłowe i urozmaicone - jednak przy pieknych widokach można spędzić wieczór podziwiając przyrodę a dla pragnących rozrywki polecam Faliraki - 15-20 min spacerem do centrum, albo autobusem jeżdżacym co chwila za 1,5 euro.

Zalety

położenie, bliskość plaży,jedzenie, obsługa

Wady

animacje wieczorne

Beata

Pok9j z widokiem na morze rewelacja. Pobyt super jedzenie bardzo dobre. Posciel wymieniana codziennie. Codziennie pokoj sprzatany. Obsluga bardzo mila i pomocna.

Zalety

Widoki z okna pokoju. Wieczorem grecki

Wady

Dbanie o porządek jedzenie

Piotrek

Hotel położony w bardzo dobrym miejscu wyspy i do tego tuż przy plaży. Pokój odpowiednio wyposażony, przestronny i codziennie sprzątany z wymianą ręczników. Dodatkowe ręczniki na plażę gratis. Jedzenie różnorodne i smaczne. Polecam ten hotel.

Zalety

Położenie i jedzenie

Wady

Brak uwag

Roman

Hotel godny polecenia tuż przy plaży.Pokój trochę stare ale czyste i codziennie sprzątany z wymianą ręczników. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa bardzo mila i pomocna. Polecam ten hotel

Zalety

Przy plaży .Widoki z okna i dobre jedzenie. Bardzo miła i pomocna obsługa

Wady

Trochę stare pokoje

Tomek

Pobyt - Maj 2023

Bardzo fajny hotel w spokojnej miejscowości. Blisko do imprezowego Faliraki i pięknego miasta Rodos.

Zalety

Bardzo miła i pomocna obsługa. Sympatyczni barmani i barmanki. Umiarkowana ilość animacji. Dobre jedzenie. Przy hotelu centrum handlowe i dwie knajpki, polecam kawiarnię.

Wady

Plaża że skalistym dnem.

Sławek

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel godny polecenia. Fajna baza wypadowa do stolicy wyspy Rodos i Faliraki. Przystanek przy hotelu. Leżaki przy basenie zajęte już z samego rana ( ręcznikami ) . Na plaży miejsca dużo Plaża żwirowa. Animacje w hotelu znikome. Jedne z gorszych . Jedzenie dobre i urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Alkohol w barach kiepskiej jakości . Drinki to sam syrop z dodatkiem alkoholu. Obsługa Super lecz skierowana przeważnie na Niemców , Francuzów i Anglików. Drugi raz już bym do tego hotelu nie pojechał.

Zalety

Jedzenie, obsługa.

Wady

Drinki kiepskiej jakości. Animacje.

aga

Pobyt - Sierpień 2013

Dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Rodos. Przy hotelu przystanek autobusowy. Obsługa zawsze pomocna. Pozdrowienia dla animatorki Edyty :) Hotelowi przydałby się remont ale jakość odpowiednia do ceny. Codziennie sprzątany pokój. Posiłki urozmaicone, dużo owoców, codziennie na kolację greckie dania. Pokoje rodzinne na parterze przy basenie.

Natalcia

Pobyt - Sierpień 2013

Wakacje w Olympos Beach były bardzo udane. Miejscowość jak i hotel spełniły nasze wymagania. Obsługa hotelowa, kelnerzy, animatorzy jak i pozostali pracownicy hotelu spełnili swoje obowiązki (bardzo mili, sympatyczni, ciągle uśmiechnięci). Co tu jeszcze napisać. Gorąco polecam. I zapewniam, iż jeżeli nadarzy się okazja jeszcze raz spędzić tutaj wakacje, to na pewno skorzystam.

Olympos Beach