Occidental Caribe (ex. Barcelo Punta Cana)

3.5

rewelacyjne zadbane otoczenie. pokoje trochę zużyte, ale trzymają poziom

Pobyt w hotelu OCCIDENTAL CARIBE zaliczam do udanych, my mieliśmy pokój z widokiem na ocean i na basen. Hotel jest przy pięknej plaży pod palmami które robią wrażenie , baseny super, duży wybór jedzenia, animacje od godz 9 do wieczora, leżaki i ręczniki za darmo.

Hotel zasluguje na max 3 gwiazdki Robotnicy zeskrobujacy stara farbe na balkony na zewnatrz i wewnatrz budynku Przeciekajacy dach po deszczu Zaplesniala lazienka

Nie polecam z całego serca. Jeśli ktoś lubi jeść sufiaste nie jedzenie, po prostu śmieciowe żarcie i myć się w syfiastych, zardzewiałych, zapleśniałych łazienkach to może i owszem.

Kochani hotel jako caly obiekt- rewelacja!!!! Obsluga meeega:))) rozrywka animacje( oczywiscie dla doroslych bo to nie hotel dla dzieci)super , jedzonko mega i na reastauracji posilki w trakcie dnia mniaaammmm nie pojdziecie na obiad bo takie pychoty na basenie:)) muzyka do 4 rano:)) najlepiej bawia sie Amerykanie-emeryci:)wieczorne przedstawienia na poziomie Las Vegas-naprawde -profesjonalisci a nie blazny-barmani cudowni( dajcie im 10usd a 2 tyg kochaja was jak brata)basen jeden główny z pieknym wodnym barem.polecam mlodym zwariowanym 30 latkom i emerytom z poczuciem humoru- zero rosjan sami amerykanie i polacy- jeden minus pokoje-higiena............dramat...ale ocean wynagradza wszystko polecam kochani:)aaaazapomnialam......plaża bajka...polecam osobom nastawionym glownie na lezonko plazowanko i zabawe -karaiby:))))))

Nazwa  Occidental Caribe (ex. Barcelo Punta Cana)
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Punta Cana
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, parking

Hotel położony w Punta Cana, miejscowości słynącej z krystalicznie czystej wody oraz egzotycznych białych plaż.

Doskonała infrastruktura: SPA, sauna, jacuzzi; centrum fitness, klub nocny, kasyno, teatr, dzienne i nocne animacje.

Atrakcje dla najmłodszych: miniklub, park wodny, basen dla dzieci, mini disco.

Dzika i nieodkryta egzotyczna przyroda

3.5

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej

rewelacyjne zadbane otoczenie. pokoje trochę zużyte, ale trzymają poziom

Zalety

nad plażą. znakomite otoczenie - ogrody, baseny.

Wady

pokoje do odświeżenia

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Pokój sprzątany codziennie,lodówka uzupełniana codziennie w napoje jeżeli się skończyły to po zgłoszeniu było uzupełniane.Najbardziej na pochwałę zasługuje rezydent Pan Zbigniew (...) z Coral Travel który był pomocny w ciągu 24 Dziekujemy Panie Zbigniewie!.

3.2
Maras

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Fajne jazucci baseny ale to za malo na pozytywna opinie

Wady

Fatalna obsluga sniadaniowa Trzeba samemu szukac nozy i widelcow Do tego wszedzie latino muzyka na maxa

4.8

Pobyt - Październik 2021

Zalety

Obiekt z zewnątrz wyglada super, baseny rewelacja i bliziutko plaża.

Wady

Obrzydliwe łazienki, zardzewiałe baterie, woda leci kap kap, nie można normalnie umyć głowy jak ma się długie włosy, woda w wannie nie schodzi, w pierwszym pokoju grzyb na ścianie. Po zmianie pokoju łazienka syf dalej ale już ciut lepiej. Pokoje też niski standard. Sprzątanie polega na zaścieleniu łóżka i umyciu podłogi, nawet wanna czy toaleta nie były myte. Fujj! Jedzenie wręcz obrzydliwe, trzecia czy nawet piąta kategoria. Cały czas czegoś brakowało:soli, pieprzu, oliwy, to co się skończyło to coś innego bardziej gorszego przynosili, sosy wszystkie to nawet nie dają się na ocenę. Ohyda! Dobre i świeże pieczywo, owoce- nic specjalnego, mango od święta, sałatki czy warzywa Ok, ale każdego dnia to samo. Mięso to tylko podawane przez kucharzy z grila i to na prawdę resztki, ścinki jakieś fujj. Jedliśmy tylko warzywa i owoce, czasem pieczywo aby po prostu dojeść. Tak ohydnego jedzenia to nie spotkałam nigdzie. W weekendy dzikie tłumy lokalsów - bardzo głośni, muzyka tak głośna z każdej strony, że trzeba uciekać. Obiekt z zewnątrz wyglada super, baseny też rewelacja i woda cudna. Tu dość czysto. Blisko do pięknej plaży. Obsługa bardzo miła i owszem, ale dało się zauważyć, że hiszpańsko- języcznych lepiej i szybciej obsługiwali. Alkohol, no cóż ????, ostatni sort. Pije tylko wino, a tu obrzydliwe, siara, ohyda. Restauracje ala kart - chyba się już domyślacie. ????????????, Jak wyremontują pokoje i zmienią kucharza no i jakość produktów podniosą to można tu przyjechać bo na zewnątrz jest super. To nam rekompensowało pobyt.

Czarodziejka1980

Pobyt - Grudzień 2016

Zalety

Obiekt suuuuper

Wady

Pokoje:)

Para z Polski

Pobyt - Wrzesień 2016

Po przyjeździe otrzymaliśmy pokój, w którym było czuć zapach wilgoci. Po zgłoszeniu tego obsłudze, otrzymaliśmy inny pokój. Pokoje nie były wyciszone, było słychać każdy krok osób przechodzących na korytarzu. Standard pokoju poniżej oczekiwań w stosunku do ilości gwiazdek.

Zalety

Ładna plaża, Miła obsługa

Wady

Wymaga remontu

JARO23PL

Pobyt - Sierpień 2016

Totalny reset , udany wypoczynek , ogólne zadowolenie , chęć powrotu , polecam wycieczkę na Samonę

Zalety

Wszystko co możliwe

Wady

Za ciepła woda w basenach

zanet

Pobyt - Czerwiec 2016

Jestesmy bardzo zadowoleni z pobytu, hotel duzy ale nie odczuwa sie tego, nie bylo kolejek do barow/resteuracji, piekna plaza i otoczenie

Zalety

Piekna plaza, zawsze duzo miejsca na plazy/na basenie, sporty wodne na plazy, obsluga zawsze mila, czysto na terenie calego obiektu, piekne ogrody, pokoje codziennie dobrze sprzatane, dopelniane lodowki napojami, muzyka na zywo, resteuracje tematyczne

Inka

Pobyt - Sierpień 2015

Doskonały bajkowy urlop. Jestem zauroczona. I hotelem i samym miejscem. Zacznę od pokoju ? bardzo funkcjonalnie wyposażony, dosyć spory, dopłaciliśmy za widok na morze i była to bardzo dobra decyzja. Bardzo fajne i niebanalne animacje (zazwyczaj w hotelach w których byłam sprowadzały się do animacji w basenie w postaci aqua aerobiku). Bardzo dobre All inclusive ? alkohole nie rozwadniane, personel bardzo przyjazny, dobrze sprzątane pokoje. Piękna plaża jedyny jej minus to brak prysznicy i kibelków. Ogólnie oceniam bardzo bardzo dobrze.

Zalety

pokój, lokalizacja, personel

Wady

żadnych większych

Ada

Pobyt - Czerwiec 2013

Gorąco polecam ten hotel, oferuje wysoki standard i mnóstwo atrakcji - cudowne miejsce do którego chce się wracać.

Michał

Pobyt - Sierpień 2010

Hotel wspaniały, przede wszystkim brak ścisku (wolne leżaki, miejsca w barach, restauracjach itp), najwspanialsza plaża w okolicy. Importowane alkohole w cenie bez ograniczeń :). Rozrywki przez całą dobę (posiłki również). Bardzo mało polaków (jedyną poznaną była miss polski :) ) Zdecydowanie najlepsze wakacje w życiu.

Aga

Pobyt - Styczeń 2009

Hotel posiada 4,5*, a nie 3*). Posiłki na bardzo wysokim poziomie-różnorodność i walory smakowe nie do przecenienia,(w opcji all inclusive-wszystkie drinki i napoje alkoholowe także a i przede wszystkim IMPORTOWANE bez limitu całą dobę, jak i również możliwość zjedzenia np. steka lub frytki o 4 nad ranem!2 restauracje hotelowe i 4 restauracje tematycznych(meksykańska,japońska,włoska,francuska).3baseny, bezpłątne jacuzzi,sporty wodne. Obsługa- sympatyczna, życzliwa, przyjazna i kulturalna. Plaża, hotel i pokoje- obsesyjnie czyste. Polecam pokoje z widokiem na morze, jest nie wiele droższy-a o dużo wyższym standardzie. Podsumowując- RAJ NA ZIEMI!!!do którego mam jeszcze zamiar wrócić za kilka lat.Polecam gorąco.

Occidental Caribe (ex. Barcelo Punta Cana)