Numo Ierapetra Beach Resort (ex. Dessole Blue Star Resort)

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Czysty pokój, smaczne różnorodne jedzenie, obsługa na bardzo wysokim poziomie. Super miejsce, ciche, spokojne, idealne do wypoczynku. Bardzo udane wakacje!!!

Hotel super, ogród na terenie resortu bardzo ładny, obsługa przemiła, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, między posiłkami przekąski zarówno słone jak i słodkie. Pokoje nieco skromniejsze. Baseny czyste, hotel bezpośrednio przy plaży, co jest dużym plusem. Obsługa na bardzo wysokim poziome, wszyscy są bardzo mili, uprzejmi oraz dokonują wszelkich starań, żeby Twoje wakacje były idealne. Zdecydowanie polecam ten hotel!

W hotelu byliśmy o 6.00 i do godź 14.00 czekaliśmy za kluczem do pokoju. Pokój ? nora. W pokoju czuć szambem. Półmrok, bo tylko jedna słaba żarówka w lampce nocnej. W łazience pełno robactwa ? latające mrówki, karaluchy, komary. Lodówka z której śmierdzi jak z szamba. W TV tylko rosyjskie kanały. Materac w łóżku ze strasznymi plamami? Brak gniazdek elektrycznych, nie ma nawet gdzie włączyć ładowarki do tel. Pokoju nie można zamienić, bo innych nie ma wolnych. Jedzenie bardzo, bardzo słabe. Najgorsze śniadania i lunch. Alkohole i drinki w smaku to coś jakby połączono domestos z ace. W basenach woda zimna i głęboko. Plaża kamienista . W morzu duże głazy. Przy basenach i na plaży walka o leżaki. Obok hotelu, zaraz za płotem płynie śmierdzący ściek prosto do morza. Hotel całkowicie na pustkowiu. W hotelu żadnych animacji, żadnych dyskotek. Rezydent nie osiągalny. Obsługa niemiła i opryskliwa. W dniu wyjazdu klucze trzeba zdać do godź 10.00. Opaski zabierają. Wyjazd po północy. Cały dzień na fotelu w recepcji bez szklanki wody. Można wykupić wyżywienie za sporo ?. Na bagaże jest parę sejfów za 2 ?, ale gdy się go otworzy, aby coś wyjąć z bagaży to trzeba znów wrzucić 2 ?. Na lotnisko ponad 3 godź jazdy, bo bus zabiera turystów z innych hoteli. Jednym słowem odradzam ten hotel.

Hotel na uboczu. Super miejsce, ciche, spokojne, idealne do wypoczynku. Bezpośrednio przy plaży. Na plaży można rozkoszować się widokami morza lub popływać w basenach. Leżąc przy basenie można podziwiać też piękny widok na góry. Duża ilość parasoli i leżaków przy basenie i morzu, bezpłatnie. Pokój był czysty, bardzo wygodny, duże łóżko, balkon, sejf, klimatyzacja, lodówka, sprzątany codziennie. Klimatyzacja działała bez zastrzeżeń. Super personel, miły, nastawiony przyjaźnie i pomocny. Jedzenie różnorodne, świeże warzywa i owoce, wybór ciast, lodów na deser. W pobliżu hotelu znajduje się sklepik. Około 5 km od hotelu znajduje się miasteczko portowe Ierapetra, do którego można dojechać z pod hotelu autobusem. Możliwość skorzystania wycieczek fakultatywnych. Minusem jest kamienisto-żwirkowa plaża i polecam zaopatrzyć się w specjalne obuwie. Byłam tydzień i jestem zadowolona bo wypoczęłam. Hotel polecam raczej dla osób szukających ciszy, spokoju i relaksu.

Polecam przy założeniu spędzania czasu poza pokojem.

Nazwa  Numo Ierapetra Beach Resort (ex. Dessole Blue Star Resort)
Miejsce  Grecja / Kreta / Ierapetra
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, tenis

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: program animacyjny, miniklub (4-12 lat), brodzik.

Bogata oferta sportowa: tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, gimnastyka, aerobik.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Milena

Oliwia

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Super obsługa

2.0
Leszek

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Sporo zieleni, hotel w ładnym ogrodzie.

Wady

Wszystko pozostałe!

Renata

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Super miejsce, ciche, spokojne, idealne do wypoczynku. Bezpośrednio przy plaży. Duża ilość parasoli i leżaków przy basenie i morzu, bezpłatnie. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Klimatyzacja działała bez zastrzeżeń. Super personel, miły i sympatyczny. Jedzenie różnorodne, świeże warzywa i owoce, wybór ciast, lodów na deser.

Wady

Na minus kamienisto-żwirkowa plaża, jednak to nie wina hotelu a miejsca.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2019

Polecam przy założeniu spędzania czasu poza pokojem.

Zalety

Hotel położony nad samym morzem. Bardzo dobre i urozmaicone posiłki. Czysto. Sympatyczna obsługa. Blisko miasteczko. Duży basen.

Wady

Pokoje były bardzo małe. Łazienka wymagała generalnego remontu. Brak jakiegokolwiek miejsca w łazience na kosmetyki.

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel położony na uboczu. Do najbliższego miasteczka jest 10 minut jazdy autobusem, który co chwila odjeżdża spod hotelu. - cena 1,8 Euro. TAXI - 8 Euro. Co ciekawego, w hotelu ( chociaż ciężko mówić tylko o hotelu, bo to jest bardziej ośrodek wczasowy - jest na nim bardzo dużo pojedynczych domków, w którym min. my byliśmy), od godziny 7 do 22 można było non stop jeść i podjadać. Na bank nikt nie był głodny. Jedzenie bardzo dobre, na pewno każdy znalazł swoje ulubione jedzonko. Obsługa na wysokim poziomie. Przy plaży/basenach czynny non stop bar, który serwował co chcieliśmy. Nie było żadnych problemów z leżakami, które były darmowe. spora ilość Polaków, Rosjan, Czechów, Słowaków. Animacje - kilka razy dziennie. Chłopak się dwoił i troił, żeby wczasowicze się poruszali. Kto chciał, to się poruszał - ale na pewno nie byli nachalni. Czysto w pokojach, codziennie sprzątane. Ale i kilka minusów też należy zaznaczyć. Piszę to tylko dlatego, żeby nowi wczasowicze wiedzieli co ich może spotkać, ale zaznaczam, że dla mnie to nie przeszkadzało, tylko był to jednak dyskomfort. Prysznic w łazience - tak mały, że połowa wody leciała na płytki obok brodzika. Ale wystarczyło przetrzeć ręcznikiem i było ok. Więc na spokoju. Ostatnim minusem to plaża. Niestety, aż przykro to pisać, ale tak grząska i kamienista, że nie było możliwości ani na niej poleżeć, ani pochodzić, ani korzystać z morza. No chyba, że poleżeć na leżaku. Ale zaznaczam, że wiedzieliśmy o tym z opinii innych wczasowiczów, więc nie mieliśmy o to pretensji. I nie jest to minus wobec DESSOLE, ponieważ oni nic z tym nie mogą zrobić. Ośrodek przeznaczony raczej dla osób, które bardzo biernie wypoczywają i dla nich mógłbym go śmiało polecić.

Zalety

OBSŁUGA JEDZENIE CZYSTOŚĆ DBAŁOŚĆ O INFRASTRUKTURĘ PRZY HOTELU DARMOWE LEŻAKI ANIMACJE

Wady

PLAŻA

Paweł

Pobyt - Lipiec 2019

Super miejsca dla rodzin z dziećmi, z dala od \"głośnych miejsc\". W odległości kilku kilometrów (taksówka 8 euro) najbliższa miejscowość. Dobra infrastruktura (dwa baseny, nad plażą). Każdy znajdzie sobie coś do zjedzenia. Na duży plus kolacja grecka i stek z rekina ;) Na miejscu sklep ze wszystkimi potrzebnymi podczas wakacji produktami. Personel przyjaźnie nastawiony i pomocny. Jedzenie różnorodne, świeże warzywa i owoce (mające smak), dobre mięsa pieczone i głównie dania na kolacje. Pokoje standardowe, dobry poziom, schludne i czyste. Na minus plaża, która jest kamienista, jednak trzeba się z tym liczyć, lecąc na wyspę powulkaniczną. Trzeba uzbroić się w specjalne obuwie (można kupić też w przystępnych cenach na miejscu w sklepie). Na osłodę tej niegodności można zaliczyć możliwość nurkowania (piękna widoki, spotkania z rybami, krabami, ośmiornicami, florą i fauną morską) i zbierania muszli. Fajna kolacja grecka z trzema daniami. Na plus również fakt, iż jest to dobre miejsce do zwiedzania wschodniej części wyspy. Polecam wycieczkę do Spinalongi, zwiedzanie Irapetry, oraz koniecznie plaży Vai ;)))) Raj na ziemi. Śmiało mogę polecić obiekt jako spokojne greckie wakacje, z możliwością odpoczynku dla całej rodziny ;)

Zalety

+ bezpośrednio przy plaży nad morzem, z dala od dyskotek/innych głośnych miejsc + super personel, który stara się aby klient był zadowolony + bezpieczna dla dzieci infrastruktura, rozwinięta, a jednocześnie nie będą \"molochem\" + dobre jedzenie + dwa baseny + można ponurkować podziwiając podwodny świat +czysto i schludnie

Wady

- kamienista plaża - sporo Rosjan, część zachowująca się w sposób wywołujący konsternacje ...

Mariusz

Pobyt - Maj 2019

Pobyt w tym hotelu oceniam pozytywnie. Dobre jedzenie (niestety codzienie prawie to samo menu), miła obsługa, fajna ekipa prowadząca zajęcia siatkówka, stretching, fitness w basenie, animacje, quizy). Plaża jest zaraz przy basenie. Polecam buty do kąpili ponieważ plaża jest źwirowa, a w wodzie są też kamienie.

Zalety

Blisko do morza, własna plaża oraz leżaki w cenie.

Wady

Codziennie prawie to samo menu, okienka na korytaż w łazienkach.

3.2
Daria

Pobyt - Październik 2018

Jedzenie zimne i obrzydliwe, ciągle to samo. Tylko jeden bar czynny mimo tego iż były dwa baseny oddalone od siebie. Pokoje wypadałoby trochę odnowić.. Byliśmy ostatnim turnusem i może to był błąd. Obsługa przesympatyczna oprócz recepcjonistki w blond włosach która miała nas głęboko gdzieś, była niekulturalna a jej zachowanie i wypowiedzi zasługują na skargę.Jedna z sytuacji : Wróciliśmy po zwiedzaniu miasta wieczorem do pokoju , Pani sprzątająca pomyliła się i położyła tylko jeden koc na dwa łóżka. Po zgłoszeniu ww. Pani że nie mam pod czym spać, ta poinformowała mnie że to mój problem ponieważ mogłam to zgłosić do południa (!) i ona nie da mi koca i mam poczekać do jutra rana.. Menadżerka bez problemu przyniosła go do pokoju. Udostępnienie apteczki też było wielkim problemem, ponieważ posiadają takową ale tylko dla obsługi (!).. Pozdrowienia dla cudownych barmanów i kelnerów :)

Zalety

bezpłatne leżaki, czysta woda w basenie, miła obsługa

Wady

okropne jedzenie, kamienista plaża, jeden czynny bar, mały wybór drinków które były tak obrzydliwe jak nigdzie !

Paulina

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie hotel sprawia fajne wrażenie i mogę śmiało go polecić. Przede wszystkim pyszne jedzenie. Pokoje ok, nic nadzwyczajnego ale czyste i wyposażone zgodnie z opisem. Plaża to żwir i kamyki. Bez butów do wody nie ma co wchodzić, bo same kamienie. W basenach słona woda. Przy jednym brak baru. Wiekszy basen ma ciekawy kształt ale jest dosyć głęboki. Przy basenie w południe serwowane przekąski (pizza, mięsko, frytki, salatki itp), a od 16 świeżo smażone pyszne nalesniki i babki. Poza hotelem okolica nieciekawa, nie ma gdzie się wybrać na spacer, nie ma co oglądać- jedynie można pojechac do Ierapetry 5km dalej. Mimo że lotnisko w Siti jest 60km to transfer trwa ponad 1,5h po kretych drogach i górach. Odradzam podróże z Itaką, rezydenci tragedia, w ogóle nie interesuja się ludźmi tylko wciskaja drogie wycieczki, ktore samemu mozna zorganizowac za polowe tej ceny. Dodam, że przesuneli nam lot, wylot z innego miasta, 11h bez pokoju i wyżywienia w oczekiwaniu na transfer na lotnisko. Rezydenci umyli ręce. Zero informacji, że można wykupić sobie jedzenie lub pokój w hotelu na przeciwko.

Zalety

Bardzo smaczne posiłki Przy plaży Miła obsługa Codziennie sprzątane pokoje Ładny ogród

Wady

Plaża kamienista Nieciekawa okolica - jeden sklep i NIC wiecej Płatne popularne drinki np. mohito lub pinacolada (5-7?) Duży basen dość głęboki (1,40-1,70m) Słona woda we wszystkich basenach Kiepska obsługa w barze w lobby

2.4
Mamuśka

Pobyt - Sierpień 2017

Odpuścić sobie ten hotel bo opis jest nie adekwatny w 90% i nie wart tej ceny. 3* to maks

Zalety

Codziennie sprzątane pokoje. I fajny basen. I to koniec zalet.

Wady

1. Pokój rodzinny - na zdjęciu i w ofercie 5 łóżek, po przyjeździe łóżko 5 to dostawka rodem z PRL sprężynowiec z 2 cm materacem 2. Plaża kamienisto-żwirowa, piasku tu nie znajdziecie (plaża gorsza niż na wulkanicznych kanarach) zejście do morza miałobyć łagodne a kamienie jeden na drugim 3 m od brzegu głębokość ponad 1 m dziecka nie puścisz, w porównaniu do innych greckich plaż ta jest najgorsza jaką widziałam 3. Jedzenie tragedia, oprócz greckiej sałatki nic greckiego, codziennie to samo spaghetti, kurczak i frytki, jak chce się zjeść coś greckiego czyli owoce morza to jak sobie zapłacisz ekstra 25? od osoby dorosłej czytaj od 12 lat, 6-12 12? 4. Internet wyłącznie na terenie w pokojach zasięgu brak 5. Wycieczki z Itaką tragiczne, 2 godziny jeżdżenia po hotelach i zbierania ludzi, brak merytoryki, zawiozą Cię a zwiedzaj sobie sam, sam kup bilety wstępu i sobie zwiedzaj sam lepiej wynająć samochód i pojechać samemu (pierwszy i ostatni raz z ITAKA) 6. Transfer z lotniska 2 godziny 7. Napoje w barze koszmar, 3 drinki, 3 alkohole + coś, i soki z wodą 8. Żadnych polskich animacji

Pobyt - Sierpień 2017

Pobyt z rodziną, p.rodzinny z folderu to fikcja, dzielony drzwiami, w drugim pomieszczeniu nie ma klimy, prąd w pokoju włączany magnesem przy kluczu, nie można naładować telefonu. baterii do aparatu jak cię nie ma w pokoju i klima nie działa, więc jak się do pokoju wchodzi można się udusić. Miał być 5 osobowy okazało się 4 + dostawka na sprężynowcu skrzypiącym przy każdym poruszeniu z 2 cm gr. materacem, przy reklamacji pani w recepcji stwierdziła że mają tylko takie pokoje i 5 łóżek nie ma w żadnym, nadmieniam że recepcjonistka kiepsko mówi po angielsku a pan recepcjonista tragedia. Rezydent z Itaki też stwierdził że nic nie da rady zrobić, oczywiście telefonicznie. nawet nie raczył się pofatygować jak był w hotelu i spytać czy sobie poradziłam, potem nie odbierał telefonu i nie oddzwaniał. Jedzenie jak w szkole, nie zjedliście na śniadanie to wrzucimy wam na obiad, na obiad nie to na kolację. Non stop to samo, owoców morza czy czegoś greckiego (oprócz sałatki) prawie brak, bo makaronu z ohydnymi krabowymi paluszkami - owocami nazwać nie można. Nawet Kretańskich smakowych herbat nam pożałowali dawali jakieś coś bliżej nieokreślone. Masło do kolacji nie przysługuje. Trzeci bar nie istnieje. Restaur. Olives-dają to samo co w głóenej. Animacji dla dzieci brak, brodzik dla dzieci do 3 lat, potem basem 1,40-1,70. Napoje all incl. w barze-8 pozycji z alkoholem, 3 bez alkoholu za resztę zapłać po 4 Euro. Kolacja z owocami morza w soboty dorośli 25 E, dzieci (6-12) 12 E z facetem grającym na elektronicznym pianinie i tańczącymi zorbę kelnerkami. Zatrudniony JAKUB-czech do relacji z gośćmi nie interesował się polakami i ich opinią. Tele. w pokoju 3 kanały-2 rosyjskie, BBC i czasem TVP seriale. Plaża KAMIENISTA - nie szukajcie żwirku a piasku tym bardziej, w wodzie wielkie głazy ale z braku laku trzeba było wejść. Przystanek autobusowy koło hotelu lepiej pojechać do miasteczka coś zjeść za 10E super krewetki. Ogólnie TRAGEDIA za te pieniądze. Obsługa z Itaki-TEŻ.

Zalety

basen, obsługa, cisza (jeśli ktoś chce wypocząć) nie licząc wiatru wiejącego prawie non stop

Wady

oprócz zalet, wadą jest cała reszta -jedzenie -plaża -zejście do morza -oferta w barach dla all inclusive -obsługa recepcji -brak klimatyzacji na recepcji (uciążliwy jak trzeba czekać kilka godzin na transfer na lotnisko) -telewizja -klimatyzacja w pokojach -brak zrozumienia potrzeb klienta -dodatkowe atrakcje jak np. bilard czy cymbergaj za opłatą -brak pomieszczenia na bagaże przy wyjeździe, stoją przy recepcji na widoku, schowek na mniejsze bagaże płatny -obsługa ITAKI - T R A G E D I A -wycieczki z ITAKĄ - K O S Z M A R

Asia

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel jak najbardziej godny polecenia duży obiekt z przepięknym ogrodem prywatną kamienistą plażą ( nie trzeba płacić za leżaki ) można wziąć buty ale bez nich też da się spokojnie pływać. Nam trafił się pokój ten widniejący na zdjęciach w katalogu w nowszej cześć gdzie pokoje były zamykane na kartę a nie na klucz. Jedzenie pyszne codziennie coś innego w restauracji kucharz, który codziennie na oczach gości przygotowuje mięsko na grillu i na ogromnej patelni smaży makaron PYCHA :) Ogólnie atmosfera w hotelu dobra. 2 baseny i co ciekawe w obydwu z nich jest słona woda taka jak w morzu :) all inclusive jeśli chodzi o alkohol to tak o szału nie ma ale piwko wino całkiem przyzwoite a i mocne trunki też się znajdą jak wódka czy uzo. Na przeciwko hotelu jest przydanek autobusowy za 2,5 euro od osoby dojedzie się do miasta 10 min, taxi 9 euro chociaż nam się raz trafiło za 5 euro podjechać do miasta :) Byłam tydzień z narzeczonym i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyjazdu naprawdę polecam :)

Zalety

pyszne jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

jedyna wada to że hotel jest trochę na uboczu ale to zarazem może być i plus jeśli ktoś che odpocząć od zgiełku oraz długi transfer na lotnisko od 1,5- do 2 h

Paweł

Pobyt - Lipiec 2017

współwłaścicielem tego hotelu jest rosyjskie biuro podróży dlatego ok.60%gości to Rosjanie,sporo Czecho-słowaków i trochę Polaków,jeśli ktoś jest rusofobem niech szuka gdzie indziej,nam to nie przeszkadzało.Pokoje czyste,sprzątane codziennie,klimatyzacja bdb.Najlepsze w tym hotelu to personel-zawsze uczynny i uśmiechnięty oraz posiłki-jedzenia b.dużo i smacznie,napoje bez ograniczeń.Teren hotelu kameralny, zadbany,ładna zieleń.plaża przy samym hotelu,dużo leżaków dla nikogo nie zabraknie.Animacje nie istnieją,jedyne co jest to pseudo karaoke i mini disco dla dzieci oczywiście po rosyjsku( na szczęście nie codziennie: )Obiekt położony kilka kilometrów za miastem więc jeśli się chce wyjść do tawerny lub coś zwiedzić,bezwzględnie potrzebny samochód a z tym nie ma problemu-wystarczy wieczorem zgłosić i rano auto już czeka-45 euro za dobę.Rezydenci ITAKI na piątkę.

Zalety

obsługa,jedzenie,baseny,przy samej plaży

Wady

położony na \"odludziu\"

kamil

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel położony trochę na odludziu (4-5km od miasteczka) - koszt taxi 9E / Autobus 2E. Rewelacyjny na tygodniowy urlop - relax, jedzenie, relax :) Jeśli komuś nie przeszkadzają \\\"rosjanie\\\" polecam bardzo.

Zalety

Miły Personel, Bezpośrednio przy morzu, 2 baseny (czyste)

Wady

- trochę za dużo sąsiadów zza wschodniej granicy

Renata

Pobyt - Sierpień 2015

Tylko dla ludzi szukających spokoju, relaksu. Zacisznie, daleko od cywilizacji, czysto, urozmaicone jedzenie, piękna plaża, miły personel. Brak muzyki greckiej i nastroju greckiego, słabe animacje, kiepskie mięso i wędliny, wojny okupacyjne o leżaki. Ogólnie ok, wróciłabym na tydzień, nie dłużej. ln

WIOLETTA

Pobyt - Sierpień 2015

Bezpośrednio przy żwirowej plaży, (leżaki i parasole darmowe ), w spokojnej okolicy, na południowym wybrzeżu 5 km od miasta Ierapetra. W sąsiedztwie przystanek komunikacji lokalnej. Lokalizacja doskonała dla osób preferujących wypoczynek w łagodnym, południowym mikroklimacie z dala od głównych ośrodków turystycznych. W mieście Ierapetra warto zobaczyć wenecką fortecę portową, Dom Napoleona i Muzeum Archeologiczne. Podczas wypoczynku warto też wybrać się na pobliską wyspę Chrissi, na którą można dotrzeć statkiem z portu w Ierapetrze. Wyspa ceniona jest szczególnie za unikatową roślinność i doskonałe warunki do kąpieli zarówno słonecznych jak i morskich.

Zalety

Hotel czysty ,miła obsługa i dobre jedzenie .Położony przy samej plaży .

Wady

Animacje dla dzieci w języku rosyjskim.

M.

Pobyt - Sierpień 2015

Ogólne wrażenie ok. Hotel nastawiony głownie na Rosjan. Obsługa miła. Z atrakcji dla dzieci dmuchaniec, dwie huśtawki łańcuchowe i szachy w rozmiarze XXL. Trochę szkoda, że w najbliższej okolicy brak sklepów czy restauracji. Hotel dla osób nastawionych na wypoczynek przy basenie. Plaża kamienista, bez butów do wody się nie obędzie.

Zalety

Hotel bardzo czysty, położony bezpośrednio przy plaży. Fajny bar przy plaży z wyborem napoi alkoholowych i bezalkoholowych. Smaczne przekąski dostępne przy basenie.

Wady

Klimatyzacja pozostawia wiele do życzenia, posiłki smaczne ale mało urozmaicone. Brak zjeżdżalni ale dzieci.

Beata

Pobyt - Sierpień 2015

Urlop udany. Szukaliśmy spokoju i taki otrzymaliśmy. Pod hotelem znajdował się przystanek autobusowy, nie było problemu z samodzielnymi wypadami do miasta, nawet tego dalszego. Hotel znajduje się dość daleko od lotniska, trzeba liczyć się z długim dojazdem. Pełno Rosjan, ale całkiem kulturalnych. Animacje tez przeznaczone dla rosyjskiej publiki. Jednak nie mieliśmy problemu z dogadaniem się, a i zabawy wspólne były udane. Z wycieczek praktycznie nie korzystaliśmy. Jeśli ktoś myśli o tym, to raczej polecam hotele na północy Krety. Na południu prawie wszędzie daleko. Urlop mieliśmy udany, czysto, spokojnie, nawet bardzo. Jednak hotel polecam raczej dla osób szukających spokoju i nie szukających luksusu.

Zalety

Blisko plaży, duży zadbany ogród, baseny, leżaki, bardzo dobre jedzenie, chociaż będąc 2 tygodnie może się już znudzić.

Wady

Pokoje dość małe, w standardzie raczej średnim. Klimatyzacja działająca na maksa nie dawała odpowiedniego chłodu. Internet niby jest, ale tak jakby go nie było. W okolicy niczego nie ma. Hotel znajduje się poza centrum miasta. Nawet nie na jego obrzeżach.

Pobyt - Czerwiec 2015

Moje Najlepsze wakacje ;-))) pyszne jedzenie, świetna obsługa, dobrze wyposażone pokoje, miła atmosfera, ciekawe atrakcje i hotel przyjazny rodziną ;-)))

Zalety

Wszystko super

Wady

Numo Ierapetra Beach Resort (ex. Dessole Blue Star Resort)