Nowootwarty hotel renomowanej sieci Sentido.
Bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej zatoczce z łagodnym zejściem do wody.
W rozległym ogrodzie hotel posiada duży basen i mini-aquapark dla dzieci.
Bogaty całodzienny i wieczorny program animacyjny.
Spędziliśmy w tym hotelu 9 dni w październiku i generalnie urlop był udany, aczkolwiek po kilku dniach trochę się nudziliśmy. Animacje tutaj praktycznie nie istnieją, hotel jest mały. Woda w brodziku ze zjeżdżalniami dla dzieci była zimna, nie dało się z niego korzystać, cieplejsza woda była tylko w jednym basenie przy którym zbierali się wszyscy, a który był naprawdę niewielki jak na taką ilość gości. Rezerwacja leżaków od 6 rano, po śniadaniu leżaków nie było już w ogóle, a kilkukrotnie widzieliśmy że ktoś zarezerwował 4-5 leżaków i nie było go pół dnia. Obsługa nie reagowała. Ręczniki plażowe można wymienić tylko w wyznaczonej godzinie, jeśli tego nie zrobimy zostajemy z brudnym. Palenie papierosów dozwolone w każdym miejscu więc nawdychaliśmy się dymu razem z dziećmi przez ten czas niemało. W morzu były rybki które gryzły! Pierwszy raz spotkaliśmy się z czymś takim ale trzy osoby z naszej grupy zostały ugryzione. Plaża mała, parasole w na niej kiepskie, małe i wywrotne. Jedzenie było w porządku, obyło się bez żadnych niemiłych zatruć. Dużym minusem jest natomiast to, że od godziny 16:15 do 18.30 nie ma otwartego żadnego baru i nie można wtedy nic zjeść. O 18:30 wszyscy przychodzili do restauracji w której przez 30-40 minut nie można było znaleźć żadnego wolnego miejsca. Trochę słabo jak na „ultra allincslusive”. Pokoje sprzątane codziennie, jednak niezbyt dokładnie, na korytarzu brudno, mini bar nie był ani razu uzupełniony przez cały wyjazd. Transfer do hotelu bardzo męczący - trwał 3h więc z dziećmi to była istana katorga, jechaliśmy pełnym dużym autobusem z Coral Travel i zatrzymywaliśmy się w wielu hotelach po drodze. Ogólnie nie planujemy tu wracać ponownie.
Jedzenie w porządku, obsługa na ogół miła, blisko do targu
Hotel mały, z małą ilością atrakcji, długi i męczący transfer z lotniska, pokoje niezbyt dokładnie sprzątane, mała restauracja, windy na które w godzinach przed posiłkami czeka się bardzo długo, w morzu gryzące rybki, rezerwacja leżaków od 6 rano, brodzik dla dziecko z zimną wodą
Zdecydowanie to nasz najlepszy pobyt w Turcji! ;) Hotel w pełni zasługuje na 5 gwiazdek - począwszy od budynku aż do samej obsługi. Mimo wczesnego przyjazdu otrzymaliśmy pokój, który spełnił nasze oczekiwania - z prywatnym basenem. Pokój czysty, codziennie sprzątany, klimatyzacja sprawna. Co do jedzenia to jedyne zastrzeżenie, że jest go ogrom i niewiadomo na co się zdecydować ;) Wszystko pyszne i świeże ;) Drinki rewelacyjne z alkoholi importowanych. Atrakcje wodne różnorodne - i dorośli i dzieci znajdą coś dla siebie ;) Leżaków wystarczająca ilość - zarówno na basenach jak i nad morzem. Plaża piaszczysta, ale wejście do wody kamieniste - polecam zaopatrzyć się w buty. Zatoczka nad morzem ma swój urok. Woda czysta, widać pływające rybki. Przy zachodzie słońca niezwykle klimatyczne miejsce. Codziennie wieczorem atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Hotel mimo swej wielkości nie przytłacza. Wszystko w zasięgu wzroku. Niedaleko obok hotelu znajdują się sklepiki, gdzie można wszystko kupić. Obsługa uśmiechnięta i niezwykle pomocna. Zdecydowanie polecamy i na pewno tu wrócimy.
Pobyt super, wszystko zlokalizowane „pod ręką”. Obsługa bardzo miła i uśmiechnięta. Najlepiej po przyjeździe przejść się po całej powierzchni hotelu i sprawdzić co jest gdzie dostępne.
Nowocześnie od początku. Czystość.
Wąski teren hotelu, mimo wszystko był dobrze rozlokowany.
Najlepszy hotel w jakim byliśmy pod każdym kątem. Obsługa hotelowa ,Panie sprzątające mega sympatyczne .Ponadto posiłki;drinki i ogólnie Wszyscy pracujący tam ludzie mega pomocni i uśmiechnięci .Jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy ten hotel każdemu.Dziękujemy bardzo 🙂To były najlepsze Nasze Wakacje.Córcia mega zadowolona aż się popłakała podczas wyjazdu 🙂DZIĘKUJEMY
Czystość,pozytywni ludzie,pyszne posiłki.
Nie zauważyłem wad.🙂
Cudownie. Hotel godny polecenia .wspaniały a jedzenie przez całą dobę na wypasie dla każdego vos dobrego.
Jedzenie i widoki
Nie bylo
Hotel z gatunku kameralnych. Bardzo zadbany, czyściutki, Pokoje duże klimatyzowane. Jedzenie pyszne, równorodne. Dużo leżaków, parasoli. Obsługa hotelowa i basenowa na najwyższym poziomie. Polecam.
Hotel mega, jesteśmy bardzo zadowoleni, jedzenie jest rozmaite, dużo owoców morza, bardzo dużo zieleni, bardzo duży obszar, pokoje bardzo duże jak dla 2 osób, moja ocena całoksztaltu jest 5
WiFi na całym obszarze bez problemu
Brak dołożenia kawy w pokoju, oraz wody
Długi transfer z lotniska. Hotel ok. Obsługa miła i pomocna. Miejsce i jego klimat bardzo fajne. Wakacje udane. Teraz garść praktycznych informacji: Woda w basenach chłodna, ale to październik wiec ok. Plaża bardzo fajna, woda w morzu ciepła i idealna dla dzieci. Jedzienie smaczne ale monotonne. Kawa na mój gust okropna. Lepsza w barze za recepcją. Alkohol do posiłków dozowany. Wbrew ofercie ultra inclusive miedzy godz. 16 a kolacją nie sposób dostać coś do jedzenia. Taki sam problem z colą, rano, kiedy dziecko miało lekki problem żołądkowy. Bar czynny od 10 i basta. Animacje dla dzieci wieczorne codzienne- bardzo przeciętne, choć animatorki bardzo miłe, zwykle te same 6-7 piosenek, co ciekawe hawet hity dziecięce z tekstem rosyjskim. Z rzeczy około hotelowych , w ciągu tygodnia handlarze trzy razy próbowali nam zawyżyć rachunki na bazarze, czyli ujmując rzecz po imieniu - oszukać. Osobną kwestią jest oferta Corala na wycieczki. Nasza pierwsza wycieczka trwała 12 godzin ale łącznie ponad 3 godziny z tego czasu zbieraliśmy i rozwoziliśmy ludzi z innych hoteli w okolicy. Choć sama wycieczka interesująca, raczej info o tym fakcie zostało niedopowiedziane przez organizatorów. Z drugiej zrezygnowaliśmy nie bez problemów z rezydentką, która finalnie określiła nasze zachowanie jako niepoważne... w okresie pobytu w hotelu dużo Polaków, Niemcy, Anglicy, ostatnie kilka dni to przewaga Rosjan.
Opisane wyżej
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, ale rozpisze się trochę. Może komuś pomoże :) od razu dodam, że nie jestem zbyt wymagająca, więc opinia będzie obiektywna. TRANSFER Tutaj ciekawostka. Słyszeliśmy od innych Polaków, że jechali 3h, 4h... My jechaliśmy 1:45. Tak się nam jakoś trafiło. Byliśmy nastawieni na długą jazdę a tu niespodzianka. W hotelu przyjęli nas od razu. Dostaliśmy opaski kartę na ręczniki i pokój. Na wejściu jest wystawiony stół z sokiem i ich słodycze HOTEL Położony między innymi hotelami. Nowoczesny, zadbany, że względu na dużą ilość osób na windy trzeba dosyć czekać. W lobby jest bar z importowanymi alkoholami. Johnny Walker/ Carlsberg/ Guiness itp. osobno ,,stoisko z kawą i ciastkami. Jeden z kelnerów chętnie rozmawia po Polsku! 95% mówi po angielsku. Basen spory. Jest też zadaszone miejsce jak ktoś nie lubi słońca. Mini aquapark dla dzieci. Zjeżdżalnie. Plac zabaw. Arena. Dyskoteka.Fryzjer, sklep ze wszystkim, i pan co maluje portrety. Kilka toalet Przy plaży jest ,,ogródek,, gdzie można się czegoś napić, coś zjeść, są tam też milkshake i sorbety do picia. Wieczorami zawsze coś się działo. Pierw show dla dzieci później dla dorosłych. Jest basen 16+. Ciekawostką jest to, że między 19:00 a 8:00 nie można rezerwować leżaków. Po za hotelem dużo sklepów, bazarów, outletów. Można płacić w euro dolarach i lirach. Blisko jest też ulica gdzie można łapać dolmusze. POKOJE Poprosiliśmy o balkon na recepcji bo słyszeliśmy że można dostać bez. Nie było problemu. Widok dostaliśmy na inny hotel. Ale tez nie był to dla nas problem. Pokoje sprzątane codziennie, jest mini barek, jednak mimo prośby w recepcji ani razu nam go nie uzupełnili. Jest suszarka, sejf, standard ok PLAŻA Zatoka.Tutaj mieszane uczucia. Z jednej strony dosyć duża... Ale. Z jednej strony widok na niezbyt ładny teren prywatny. Plaża dość kamienista i dużo patyków. Nie można wejść na kamienie. Chociaż ludzie wchodzili i nie było problemu. Z pomostu można skakać. Nie ma obsługi na plaży /jak i na basenach/ jednak chodzi jeden pan z obsługi, który sprząta kubki i gdy się go poprosi to przynosi napoje i lody. My daliśmy mu raz pieniążek i chodził do nas codziennie:) mi osobiście plaża średnio się podobała, ale byli i tacy co byli nią zachwyceni. BASEN Dość spory. Trzeba pamiętać że hotel jest tak położony , że słońce rano jest z jednej strony leżaków , a później świeci na 2 stronę. Muzyka spokojna... Ale czasami bardzo głośna. Blisko jest bar z przekąskami gdzie podają tez gofry i lody. Jak wspomniałam między 19:00 a 8:00 nie można rezerwować leżaków. Mimo pełnego hotelu gości (zwłaszcza dzieci) zawsze było gdzieś miejsce. ANIMACJE Animatorzy super! Bardzo sympatyczni! Komunikatywni. Świetnie mówią po angielsku i nie tylko :) Nie zmuszają do niczego. Joga, zumba, aqua aerobic, siatkówka, piłka nożna, pingpong, strzelanie z łuku, dartsy, strzelanie z wiatrówki, zabawy przy basenie. Jest tam dyskoteka, ale widziałam że dwa razy była otwarta. Codziennie coś się działo, Numa fest, dzień turecki, impreza na świeżym powietrzu, wieczorne pokazy, tańce, bardzo dużo animacji dla dzieci. JEDZENIE Jak dla mnie, wystarczająco. Codziennie to samo +3 stoiska z czymś innym. Jest stoisko dla wegetarian i dla dzieci. Dużo jest lokalnych przysmaków. Każdego wieczoru była inna kuchnia, owoce morza, shusi, dzień turecki. Ala karte 3 rodzaje. Każdemu się należy raz darmowo. My byliśmy na tureckim, pycha! Duży wybór napoi , drinki słodkie 😅 i najlepsze są w lobby. Kawa... Jak dla mnie była .... Niedobra... Ale kto co lubi. Kelnerzy przemili, obsługa na wysokim poziomie. OGÓLNE WRAŻENIA Gusta i guściki. Nam się podobało. Trafiliśmy na duże obłożenie. Duzo dzieci. Najwięcej gości z Anglii Polski Litwy Estonii Rosji trochę z Niemiec
Przemiła obsługa, dobre jedzenie
Plaża... Chociaż nie najgorsza
ZDECYDOWANIE POLECAMY !!!! Wszystko na najlepszym poziomie. Jedzenie obsługa i klimat panujący przypasuje każdemu. Byliśmy kilka razu w Turcji ale żaden hotel nie był aż TAK. Gdy tylko wybierzemy ten kierunek to na BANK ten sam hotel. Byliśmy z dwójka maluchów 3 i 5 lat i było bajecznie. Minus delikatny za to ze brodzik nie podgrzewany ale za to morze ciepłe. :) My POLECAMY ‼️👌
Jedzenie , obsługa , czystość i jakość ‼️
Zimna woda w brodziku
Hotel bardzo dobrej kategorii,przepyszne jedzenie ale nie jest to obiekt dla osób chcących odpocząć. Wszędzie stada dzieci- wrzeszczących,brudzących ,nie dających spać w nocy.Jestem tu teraz i chyba tylko ja i koleżanka nie przywiozłyśmy tu swoich pociech- reszta zabrała ich o wiele za dużo!!! OGÓLNIE- TRAGEDIA!!!!Stracony urlop i pieniądze!🥶
Jedzenie- smaczne,urozmaicone
Ilość dzieci, brak możliwości odpoczynku dla osób dorosłych, plaża mała i brudna
Hotel bardzo ładny, wygodny, czysty. Pokoje sprzątane codziennie w tym wymieniane reczniki i distarczand kolejne butelki wody. Codziennie inne kolacje tematyczne. Personel rozmawia po angielsku, co w Turcji nie jest normą nawet wdobrych hotelach. Obsługę uważam, że mają świetną. Baseny super,choć ja wolę plażę i mimo, że nie jest zbyt duża, to byłam zadowolona. Nie ma zbyt dużo animacji i tu zależy kto co lubi. Mi to z jednej strony pasowało, a czasem chciałam żeby coś się więcej działo. Ogólnie uważam że Hotel jest godny polecenia.
Pokoje, jedzenie, plaża i najbardziej personel.
Dla mnie, nie ma specjalnie wad.
Pobyt z rodziną i przyjaciółmi czerwiec/lipiec 2022. To były nasze pierwsze wczasy w Turcji. Hotel rewelacyjny - przestronne pokoje (my mieliśmy rodzinny) z balkonami, funkcjonalnymi meblami, czyste, zadbane. Restauracja główna i bary to odrębny temat i nie ma słów, które właściwie je opiszą. Jedzenie pyszne, różnorodne i prawie 24/7. Z powodzeniem można było ominąć obiad w restauracji i skorzystać z dobrodziejstw baru przy basenie lub przy plaży, które serwowały pyszności. Innych restauracji nie mogę ocenić, gdyż nie mieliśmy potrzeby z nich korzystać (były jeszcze 3). Baseny bezpieczne, regularnie czyszczone, z wystarczającą ilością leżaków (choć niestety te "lepsze" trzeba zajmować rano). Pisząc "lepsze" leżaki, mam na myśli te, które są nasłonecznione najdłużej, bo w przypadku tego hotelu występują spore różnice. Z jednej strony basenu głównego słońce pada na leżaki do 15:00, po przeciwnej stronie do 17:00, a w "przesmyku" dłużej. Przy dwóch innych basenach zjeżdżalnie, a jeszcze jeden na podwyższeniu bez zjeżdżalni, 16+. Plaża zadbana, piaszczysto - żwirkowa, z wieloma leżakami, pomostem i ścieżką z desek( super - bo nie lubię piachu i kamyczków w klapkach). W morzu kamyki i kamienie, więc obuwie ochronne konieczne. Fajne animacje dla dzieci i dorosłych, ale widać różnicę między czerwcem a lipcem (w lipcu bogatszy program). Mały minus to właściwie brak zabaw dla nastolatków. Mój 13-letni syn bardzo lubi różne konkursy, ale nie te dla dzieci jest za duży, a na te dla dorosłych musiałam go wkręcać i stale towarzyszyć (to nie problem, ale warto o tym wiedzieć). Obsługa miła, pomocna, rozumiejąca po polsku i angielsku. Wśród gości wielu Polaków. Były też osoby rosyjskojęzyczne, jednak nie stanowiło to problemu. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu jest wiele sklepów, straganów, więc można zrobić zakupy. Sprzedawcy posługują się j. polskim. Alkohole w barach (w hotelu, przy basenie, przy plaży) lokalne oraz importowane. W hotelu jest "Doctor", co oznacza, że, jeśli coś się stanie, można skorzystać z pomocy medycznej - pielęgniarka, ratownik, lekarz. My akurat mieliśmy taką potrzebę, a nasze dodatkowe ubezpieczenie (Hanse Merkur) pozwoliło nam czuć się bezpiecznie ( przy 7 osobach 3 razy korzystaliśmy z pomocy medycznej i nie musieliśmy płacić, a sanitariusze oglądający nasze ubezpieczenie mówili : "dobre, dobre" i pytali, czy płatność była w euro). Dla ciekawych - 144 zł od grupy( np. rodziny 3 lub 4 osobowej). Jeszcze jedno - przy zameldowaniu otrzymaliśmy (każdy dorosły) kupon? talon? na bezpłatny masaż w Spa. Skorzystaliśmy i było warto. Ogólnie wczasy super, hotel cudowny, a Turcja zachwycająca.
Wszystko
Najlepszy hotel. Warto tutaj dodać, że to nie był mój pierwszy pobyt w Turcji i zawsze wybierałam miejsce z bardzo wysokim standardem. Numa Bay to hotel wyjątkowy. Niesamowita atmosfera, przemiły personel, genialne jedzenia. Hotel ma wydzielone miejsce dla osób, które chciały spędzić czas z przyjaciółmi, partnerem/partnerką. Wstęp +16. Ja osobiście byłam z dziećmi. Super zaplecze dla rodzin. Mnóstwo animacji. Baseny rewelacyjne. Moje dzieci nie chciały wracać. Już wiemy, że w przyszłym roku znowu tam będziemy.
Wszystko
Hotel na 5+ z miłą obsługa pełny wypas i nie patrzę kto jest jakiej narodowosci tak samo traktuja wszystkich bardzo polecamy
Super obsługa czysty ,byliśmy już 4 razy o różnych porach i było super bardzo polecamy
Bardzo dobry hotel. Jedzenie bardzo smaczne. Pokoje czyste, a okolica spokojna. Długi transfer z lotniska, ale było warto. Niestety dużo Rosjan... Mimo to polecam!
Czysto, kameralnie i smacznie.
Kacapy na każdym zakręcie.
Wspaniałe wakacje, super animacje i występy, bardzo dobre jedzenie, duży wybór przekąsek przy basenach
Ładny hotel z uroczą restauracją z widokiem na morze
Nie zauważyłam wad
Wcześniejsze opinie są nie aktualne, remontu już nie ma, a cały hotel jest urządzony i prowadzony na zasłużone 5 gwiazdek. Dobry dla dzieci i paczki znajomych
czysto animacje nowy luksusowy dobra infrastuktura
daleko od lotniska i dużego miasta
Mały teren. Plaża nie za ciekawa. Hałas ponieważ obok budowany jest hotel.
Nowy
Hałas z budowy hotelu obok
Byłem w hotelu w listopadzie 2019. obok budynku \\\\\\\\\\\\\\\"B\\\\\\\\\\\\\\\" jest budowa następnego budynku. Okropny hałas (młoty ) i kurz od rana do wieczora. Drzwi balkonowe ciągle zamknięte. Od strony budowy umieszczono tylko Polaków, bo inne biura podróży monitują a Coraltravel nie. Nie polecam nikomu