Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Hotel godny polecenia! Piękny teren, zadbany ,dużo kwiatów ,zieleni. Mieliśmy bungalow ,wszystko super , czysto , baseny bardzo fajne , jedzenie dobre , każdy znajdzie coś dla siebie. Na pewno tam wrócimy !
Witam bardzo ale to bardzo polecam ten hotel czysty bardzo miła obsługa i jedzenie. Sprzątany codziennie oraz wymiana ręczników. Bardzo dużo owoców morza. Animatorzy bardzo fajni i mili.
Hotel jest blisko lotniska, sprzątany codziennie, wymieniane ręczniki codziennie, codziennie owoce morza, bardzo miła obsługa. Ogólnie fantastycznie.
Nie mam się czego doczepić.
Pobyt w tym hotelu oceniam 10/10 obsługa bardzo miła pomocna zarówno w recepcji jak osoby sprzątające czy też obsługa na stołówkach i w barach .Pokoje sprzątane codziennie ,ręczniki wymieniane codziennie w pokojach są również ręczniki na basen także nie trzeba brać z domu.Klimatyzacja w każdym pokoju .Na basenach bary dzięki którym będąc w wodzie możemy śmiało podpłynąć i schłodzić się napojem.Co do jedzenia bardzo pyszne przedewszystkim bardzo zróżnicowane różnego rodzaju mięsa,ryby owoce morza,frytki ziemniaczki ryż kasza duży wybór warzyw ,sałatek przepyszne ciasta.
-Blisko lotniska dosłownie 10min -przepyszne zróżnicowane jedzenie -czyste zadbane pokoje -przemila obsługa -sklepy zaraz po drugiej stronie ulicy. Z całego serca polecam sklep po prawej stronie na rogu chłopaki do rany przyłóż i na drugiej części sklepów polecam Pana Ahmeda który sprzedaje herbatki i kremy typowy Egipcjanin w ich tradycyjnym ubraniu łysy dodatkowo jeszcze sklep Betlejem chłopak który nie narzuca się jak inni
Jedyna wadą to chyba to że 95% osób to Rosjanie mniej licznie osób z Kazachstanu i Włoch Polaków bardzo mało a szkoda .
Byłem zakwaterowany w Bungalowie rodzinnym (dopłata za 2 pokoje), w środku były 2 oddzielne klimatyzatory i olbrzymie, bardzo wygodne, małżeńskie łoże. Teren hotelu to wielki, zadbany ogród, pełen jaszczurek, gekonów i dudków. Przy basenach było wystarczająco dużo leżaków, mimo końca lipca. To jest hotel dla mieszkańców WNP, Ukrainy itp. (sporo azjatyckich Rosjan) Polaków jak na lekarstwo i są rozpoznawani przez obsługę jako Rosjanie. Z innych nacji jest jeszcze trochę Włochów i Egipcjan. Nie odnotowałem jakiś burd, czy sensacji, ale to nie jest miejsce dla rusofobów. Obsługa hotelowa i animatorzy całkiem OK (uśmiech na twarzy, czy dasz bakszysz, czy nie dasz), choć z angielskim raczej u nich słabo. Rafa całkiem ładna, w czerwcu ze względu na falę i wiatr dostępna od ok 13 i lepiej się pospieszyć, bo potem dziki tłum na schodach z pomostu. Koniec czerwca 2024 to w Sharm temperatury ekstremalne - w dzien 40 - 44 stopnie, w nocy ledwie 10 stopni mniej. Do 13 do przeżycia, bo wiało, potem było ciężko - za ciepło było nawet w basenie, gdzie temp wody przekraczała 30 stopni. Problemem było nawet umycie się przed wieczorem, bo woda z zimnego kranu była nieco za gorącza. Jedzenie w hotelu oceniam dość dobrze. Trafiały się owoce morza, podowano markowe napoje Coca-Cola, mleko czekoladowe i jogurty w kartonikach przy śniadaniu. Podła pizza i inne potrawy z resztek oczywiście też były. Z owoców były figi i melony, więc też nieźle.
Piękny ogród, niezła rafa, nieco owoców morza na kolację
Masa ludzi z WNP.
Hotel oceniam bardzo dobrze. Obsługa, czystość jedzenie oraz inne aspekty pobytu uważam iż zasługują na pochwałę. Przyjechaliśmy późnym wieczorem- kelner przyniósł nam kolacje do pokoju. Obsługa nadskakująca. W głównej restauracji nie czeka się na stolik - szybko sprzątają po poprzednich gościach.
Czystość, baseny , obsługa
Niestety bardzo dużo Rosjan. I tez niestety nie wszyscy potrafią się zachować. Roszczeniowi, nie zwracają uwagi na innych. Pchają się bez kolejki. Ale wiadomo że pełno jest ich wszędzie więc nie dajmy się zwariować. Nam oni poza wyjątkami nie przeszkadzali
Spędziliśmy tydzień w hotelu. Pokoje czyste, z wygodnymi łóżkami. Dużo szaf i szafeczek, sejf. Obsługa nienaganna. Baseny czyste i podgrzewane. Kosze naśmieci w niewielkich odległościach. Na plaży leżaki z materacami. Na molo są ratownicy, którzy nie tylko obserwują osoby snurkujące w morzu. Pod ich opieką są także osoby chodzące przy brzegu.
Hotel zadbany z pięknymi alejkami w śród świeżych kwiatów. Dostęp do morza z piękną rafą koralową. Czysta i zadbana plaża. Menu codziennie urozmaicone. Dużo ryb i owoców morza. Wszystko świeże i pięknie ozdobione. W hotelu są organizowane co wieczór rozrywki dla rodzin np. dyskoteki. Hotel dla rodzin z małymi dziećmi, którymi mogą zająć się animatorzy. Dzieci mają swój klub do spotkań. Młodzież i dorośli mogą korzystać z boisk do siatki czy tenisa. Oferta hotelu jest zgodna z opisem.
Nie zauważyłam wad hotelu.
Wszystko było super na idealnym poziomie! Bardzo dużo Rosjan, ale do przeżycia. Jedzenie spoko. Polecam👍
Animacja. Czystość hotelu
Wszystko super
Jeśli ktoś bardzo lubi Rosjan to idealny hotel żeby zapoznać się z ich kulturą... 90% rosjan. Animacje, kelnerzy, sprzątający z góry zakładają że jesteś rosjaninem i że pijesz tylko wódkę z cola 😂 Hotel ogólnie ok. Blisko plaży. Piękna rafa koralowa. Jedzenie różnorodne. Sporo owoców morza. Hotel czysty. Nie jest najnowszy ale starają się i dbają o ogólny wygląd i standard.. Facaci w recepcji okropni. Odrazy naciągają na kasę za lepszy pokój. Mało sympatyczni i bardzo obcesowi. Po przyjeździe czekaliśmy ponad godzinę o 12 w nocy z małym dzieckiem na zakwaterowanie. Wielki minus za zamykanie plaży i basenów o 18. Nie ma możliwości pomoczenia chociażby stóp. Polecam wycieczki z biura Anex. Naprawdę zajmują się klientem. Organizacja perfekcyjna. Wycieczka do Kair czy piramidy z polskim przewodnikiem świetna, dwa miejsca w autokarze, można się przespać . Wycieczka do parku narodowego później nurkowanie również z polskim przewodnikiem super. Polecam z ręką na sercu. Zdecydowanie lepiej z biura niż z "lataczami" po plaży.
To był nasz 4 wypad do Egiptu ,i 1 raz w Sharmie , ja żona i 2 letnie dziecko, wcześniej Hurhada. Hotel świetny. Mieszkaliśmy w Bangalow, pokój super, przestronny dużo miejsca jak na Egipt czyściutko bardzo, wszystko działało klima, tv, lodówka, suszarka. Pokój codziennie sprzątany, wody butelkowane cały czas dostarczane. Hotel bardzo ładny, jedzenie obłęd ! Jeszcze tak dobrego jedzenia nie smakowałem, śniadania co prawda codziennie takie same , lunch już sie lekko zmieniał a na kolacje codziennie coś nowego, kuchnia włoska, egipska, chińska ,polska, owoce morza naprawdę pyszota. Ludzie tam pracujący, kelnerzy bardzo mili, brak narzucania żeby im coś dawać, ale byli tak dobrzy i mili że aż ciężko ich nie wynagrodzić. Morze cieplutkie aczkolwiek, plaża w miarę OK, akurat w Hurhada Makadi Bay mieliśmy lepszą plaże i rafę. Przy plaży płycizna ciężko popływać bo trzeba uważać na kamienie i resztki raf, jest pomost i ładna rafa aczkolwiek miałem większe oczekiwania.
Świetne jedzenie Super przyjaźni ludzie Nie było naciągania czyściutki i zadbany hotel ładna rafa po zejściu do morza z pomostu
Ciężko z pływaniem w morzu przy plaży, płycizna i dużo kamieni średnie animacje dla dzieci słabe czasami brak występów dla dorosłych sporo ludzi na pomoście żeby posnurkować co powodowało chaos i dyskomfort
Bardzo miła obsługa hotelu. Wszystko zgodnie z ofertą.
Różnorodność jedzenia: owoce morza, ryby, mięsa. Jedzenie bardzo smaczne.
Dużo Rosjan, bardzo słabe animacje i nudne wieczory. Zaskoczyło mnie mała ilość owoców przy posiłkach.
Super urlop.Na życzenie zrobią urodziny czy rocznice. Hotel nie jest nowy ale czysty.
Pyszne jedzenie. Bardzo blisko plaży z piękna rafą.
Brak animacj w języku polskim.
Cudowny hotel, w którym panowała atmosfera totalnego luzu. Dodatkowo przepyszne jedzenie, praktycznie o każdej porze. Różnorodne, przez 2 tygodnie ani trochę się nie znudziło. Bary w basenie super. Pokoje przestronne, a obsługa pomocna. Sporo rodaków, więc zawsze można było zamienić z kimś słowo po polsku.
Atmosfera, jedzenie
Hotel wg moich oczekiwań i standardów bardzo dobry... polecam z calego serca. Jedzenie wszelakie, nie do przejedzenia wręcz. Kazdy mógł wybrać coś dla siebie. Pokoje sprzątane codziennie plus dostarczana woda butelkowana w ilości 2 sztuk na bungalow. Troche mało. Można spokojnie sobie donieść z ktorejś restauracji. Bungalow czysty i schludny. Łazienka również. Bez grzyba i innych wynalazków. Klimatyzacja sprawna działała poprawnie. Plaża też spoko aczkolwiek są codzień odpływy i przypływy i w pewnych godzinach praktycznie wody brak. Po kolana. Sama rafa z pomostu hotelowego super. Obsługa super. Kasy po Bakszysz sami nie wyciągali. Aczkolwiek warto dać wtedy lepiej patrzą i jest szybszy obsługa. Drinki czy piwko do basenu sami przynosili wtedy. Generalnie pobyt 2 tygodnie uważam za udany. Z miłą chęcią wybrałbym sie tu jeszcze raz. Ja osobiscie hotel i okolice polecam. Świetna baza jako wypadowa do Kairu czy Izraela. Pozdrawiam :)
Obsługa bardzo mila i życzliwa. Piekny zielony teren i ogrody.
Jedyny minus to chyba ten że śniadania serwowane tylko do godziny 10 :)
na pewno tam wrócę, najlepszy hotel w Egipcie. Mieszkaliśmy w bungalow ( codziennie sprzątane pokoje, czyste ręczniki na basen i łazienkowe, jest czajnik, herbaty kawy cukier i wody w pokoju, w łazience mini żele pod prysznic itp. ) - czyściutko, miło, dookoła zielono. Wszystko zadbane od A do Z. Ludzie pracujący w hotelu przyjaźni i pomocni i nienachalni...Miejsca przy basenach i na plaży było mnóstwo. Nikt nie chorował na "faraonkę". Na terenie hotelu sklepy, apteka - mają bardzo dobre ceny. Uwielbiam ten hotel, uwielbiam sharm el sheikh. Jedzenie przepyszne i różnorodne. Dziękuję wszystkim którzy sprawili, że moje wakacje były wyjątkowe
ludzie tam pracujący, czystość, jedzenie, animacje, infrastruktura, posiłki,
Bardzo przyjemny hotel dla rodzin z dziećmi. Przepyszne jedzenie, ogrody pięknie utrzymane, a rafa nieopodal cudowna. Animacje nienachalne. Bary w basenie idealne :)
Rodzinna atmosfera, potężne jedzenie.
Hotel posiada piękny ogród .zakwaterowano nas w bungalowie w którym pokój był dosyć duży , obsługa w hotelu bardzo pomocna . Jedzenie smaczne ,przeważa kuchnia włoska ,ale serwują również dużo owoców morza zwłaszcza na kolację . Na terenie hotelu do dyspozycji są dwa baseny , jeden gdzie codziennie prowadzone są animacje ,drugi w strefie ciszy . Plaża znajduje się zaraz przy hotelu ,do morza koniecznie obuwie ochronne. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne , z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel .
Bliskość do plaży , smaczne jedzenie , obsługa hotelu bardzo pomocna.
Nie zauważyłam
Jestem w sumie zadowolona pomimo ogromnych zastrzeżeń w stosunku do biura podróży (...) i bardzo złej oceny pracy animatorów.Biuro podróży podrzuca turystów jak kukułcze jajo i zapomina o nich.Brak jakiejkolwiek informacji na tablicy informacyjnej , a rezydent jest tylko raz tylko po to aby namówić na wycieczki przez resztę pobytu nieosiągalny.
Hotel położony na ogromnym terenie ,cudownym i wspaniałe zadbanym obsługa bardzo miła i pomocna oprócz rezydenta
Pań na recepcji, który na siłę chciał nas nakłonić do wybrania pokoju lux oczywiście za dopłatą. Praktycznie brak animacji, praca animatorów ograniczała się do odtańczenia na odczepnego tańca trzy razy na jednym z basenów i strasznie smutnych prób zabaw weselnych.Brak jakiejkolwiek inwencji pokazania czegoś od siebie wszystko w biegu i byle jak
Witam, hotel oceniam na 4 gwiazdki , animacje w języku rosyjskim , czysto aczkolwiek pokoje do odświerzenia , jedzenie smaczne, obsługa hotelu miła i uczynna - niestety kradzieże występują , więc trzeba się pilnować .
Roślinność
Kradzież
Hotel godny polecenia. Dobra kuchnia. Wystarczająco przestrzenny jak na ilość gości. Brak problemów z leżakami. Dużo barów. Możliwość korzystania z atrakcji i barów dwóch sąsiadujących hoteli Nubian Island i Nubian Village. Jedyny minus to jak to w Egipcie: duża liczba Rosjan i mocny ukłon wobec nich z animacjami i obsługą w języku rosyjskim oraz ciągłe traktowanie nas z domysłu jako Rosjan. Ale po 2dniach obsługa uczyła się rozpoznawać i już odzywała się do nas łamanym polskim lub po angielsu.
Przestrzeń. Kuchnia. Czystość. Ładna rafa na końcu molo hotelowego. Cena. Jakość obsługi.
Zbytni nacisk na obsługę Rosjan. Brak boiska do koszykówki
Super pokoj, otoczenie, cały ośrodek super, oraz obsługa