Leżaki i parasole na plaży i przy basenie są gratis
3 przyjemne baseny, w tym jeden ze zjeżdżalniami
Dużo udogodnień dla dzieci: miniklub (4-6 lat oraz 6-12 lat),
Na wstepie zaznacze ze jestesmy rodzina 2+2. Nie mamy wygorowanych wymagan, wazne jest by bylo, schludnie i jakis wybor jedzenia. Ilosc gwiazdek tego hotelu jest umowna. Do 4* mu bardzo daleko ale porownujac go do konkurecyjnych krajow (Egipt, Turcja) dal bym mu srednie 3*. Pokoje ktore zamieszkiwalismy (jako rodzina mielismy miec Family Room ale otrzyalismy 2 Duble Room) byly czyste, sprawne, pachnace i w miare nowoczesne. Posciel swieza, pokoje codziennie sprzatane, reczniki wymieniane. Personel sprzatajacy mily i bezproblemowy. Teren hotelu czytsy i zadbany. Duza ilosc lezakow przy basenach i na plazy. Animatorzy w porzadku choc bylismy na koniec sezonu i bylo to czuc.... KidsClub.... ciemny, slabo wyposazony, animatorka francuskojezyczna bez ikry, angielski u niej to ostatecznosc, na polski czy niemiecki nie ma co liczyc... moje dziecko skorzystalo raz i wiecej nie chcialo tam isc... Restauracja glowna dziala srednio. Sniadania monotonne (jak w 80% hoteli) ale wybor jest i kazdy cos znadzie dla siebie. Sniadania to wedliny slabej jakosci, sery zjadliwe, jajecznica i omlety na slono, jakies angielskie mikstury zawierajace fasolke i sos. Do tego pieczywo zwykle i pelno slodkich buleczek typowych dla kuchni Francuskiej. Dla cierpliwych swiezo wyciskany sok z pomaranczy - dwie przegrzweajace sie wyciskarki z ubieglego wieku wylaczaja sie po 3-4 wycisnietych owocach. Warzywa mi nie podeszly bo troche przesuszuone i bez smaku (tak jak w innych hotelach w Tunezji ktore mielismy mozliwosc odwiedzic). Dla dzieci standardowo chrupki, mleko, nalesniki itp. Obiady bardziej zroznicowane, codziennie 2 zupy do wyboru, ryby z grila, jakies miesa w sosach, makaronn, kuskus i inne typowe jedzenie dla kuchni tunezyjskiej. W kaciku dzieciecym makaron z sosem pomidorowym, pizza, frytki - kazdy znajdzie cos dla siebie. Wg mnie jedzenie jest w porzadku ale slabo doprawione. Kolacje chyba najlepsze - podobnie zroznicowane, czesto jakies extrasy w postaci wrapsow, salatek itp. Do tego owoce jak pomarancze, jablka, daktyle itp oraz niezlicozna ilosc ciast i cisateczek z ktorych wiekszosc smakuje podobnie do siebie... Obsluga restauracji bardzo srednia - stoliki albo nie przygotowane po poprzdenich gosciach albo slabo osprzatane i brudne. Aby otrzymac napoje troche trzeba sie naczekac bo kelnerzy albo cie nie widza albo nie chca widziec... prawdopodobnie mozna zachecic malym napiwkiem ale..... Bary przy basenach i lobby sa w porzadku. Obsluga na prawde mila i sie stara. Zawsze dostepni, bezproblemowi i uczynni. Serwuja wg mnie na prawde dobre drinki co rzadko sie zdarza. Nie sa przelane alkoholoem marnej jakosci, nie sa zbyt slodkie - nam bardzo podeszly i wypilismy ich sporo. Napoje slodkie typu Cola, Fanta, Sprite sa nalewane z butelek a nie z dystrybutorow co wg mnie tez jest super i rzadko spotykane w innych hotelach. Bardzo slaby wybor napojow goracych. Herbaty czarna, rumiankowa i zielona. Kawy standardowe z automatow gastronomicznych - na dobre cappuccino czy americano nie ma co liczyc. Zdecydowalismy sie na 2-dniowa wycieczke objazdowa (organizowana przez CoralTravel) ktora mozemy polecic by zobaczyc cos wiecej niz tylko hotel i plaze, jednakze mamy zastrzezenia co do miejsca noclegowego oraz restauracji z ktorych mielismy okazje korzstac po drodze. Po tym przezyciu i powrocie do NOZHA Hotel czulismy sie jak w 6* w Dubaju.... Ogolnie personel na recepcji NOZHA tez szybki i bezproblemowy przez caly pobyt, ale na sama koncowke przy checkout (o 4:30 rano) trafilismy na bardzo nieprzyjemnego i aroganckiego recepcjoniste ktory bezpodstawnie zaczal obrazac nas personalnie.
- czysto - plaza przy hotelu - dobre drinki i butelkowane napoje - wystarczajaca ilosc miejsc do lezenia przy plazy i basenie
- obsluga w restauracji - poza terenem hotelu niewiele do zobaczenia czy kupienia
Hotel fajny , czysty , położony przy samej plaży , jednak z daleka od miasta sklepów czy miejsc do zwiedzania, ale taksówki bardzo tanie więc można było wszędzie bez problemu dojechać. Pokoje czyste, jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie.
Lokalizacja przy samej plaży.
Słabe Wi-Fi, w pokoju nie było wcale , a jeśli było to często się rozłączało. Wi-Fi najlepiej działało na lobby przy recepcji, co było też atutem do odpoczynku bez telefonu .
Bardzo dobrze polecam dużo zieleni wygodne baseny duzo leżaków ladna plaza hotelowa dobre jedzenie
Plaza ..ludzie czyste pokoje
Bardzo przyjemny hotel. Piękna zieleń wokół hotelu, w zasięgu ręki hotelowa plaża, turkusowa woda, baseny. Obsługa bardzo pomocna, miła i uśmiechnięta. Duży wybór jedzenia. Świetne animacje!!! Niczego nam nie brakowało.
Brak.
Wszystko na jak największy Plus ,Pokój sprzątamy co dziennie ,jedzenia bardzo dużo ,każdy znajdzie coś dla siebie . Przy basenie również sprzątane co chwila polecam serdecznie
Blisko morze ,fajne zjeżdżalnie ,pomocna i zawsze uśmiechnięta obsługa
Zero animacji w Języku Polskim a było nas tam naprawdę bardzo dużo .
Hotel bardzo fajny. Pokoje ładne izadbane na bieżącą sprzątane. Jedzenje pyszne duży wybór. Obsługa miła i zyczliwa. Super animacje dla dzieci i dorosłych. Plaża blisko, czysta i piaszczysta woda lazurowa Polecam 👍👍👍
Czysto, pokoje zadbane,obsługa miła i zyczliwa. Jedzenie wyśmienite.
Zbyt wcześnie zaczyna się i kończy pierwsze śniadanie
Ogólnie było super, jedzenie pyszne naprawdę było tego mnóstwo. Pokoje normalne czyste. Brakowało mi dyskotek dla dorosłych. Dużo dzieci, ale jakoś dałem radę. Problem z leżakami było ich bardzo dużo, jedyny problem to ludzie bez kultury którzy zostawiali ręczniki już wieczorem ŻENADA i WSTYD. PROSTACY!!!!!!
Super lobby, ogródek , bary i mili barmani
Jak już wspomniałem leżaki, brak totalnie zabaw dla dorosłych.
Piękny hotel, który bardzo ładnie pachnie! Pokoje są czyste i zadbane. Ogródek cudowny. Hotel jest godny polecania na wypoczynek. Obiekt oferuje wiele animacji i smacznego jedzenia. Polecam!
Hotel max 3 gwiazdki, a na standardy europejskie to dwie gwiazdki. Obsługa hotelowa na duży minus. Od sprzątaczek, które nie sprzątają, po kelnerów i ludzi na recepcji, którzy się obijają i bez łapówki nic nie zrobią. Jedzenie w hotelu średnie, można coś zjeść ale trzeba uważać na warzywa, owoce, ryby i owoce morza, bo można spędzić potem trochę czasu w toalecie. Ogólnie dla rodzin z dziećmi słaby hotel pod względem gastronomii. Napoje i alkohole nalewane z łaską w małych kubeczkach. Filiżanek brak, są papierowe kubeczki 0,2l także ćwiczymy swoją cierpliwość. Łyżki tylko plastikowe. Noży i widelców też mało, chyba tylko po to żeby nie mieć za dużo do zmywania. Z donoszeniem jedzenia gdy zabraknie jest różnie, raz jest, a raz można czekać i czekać. Pokoje nie mają lodówki pomimo opisu w ofercie o mini barze także reklamcja poleci. W minigolfa nie zagracie, bo jest wiecznie zalany. Na plaży leżaki są sprawne w 50% dlatego w szczycie sezonu pewnie są ostre walki. Ratownik zamiast patrzeć na ludzi w wodzie siedzi odwrócony do morza tyłem. Na plaży łażą lokalersi i wciskają na siłę jakieś produkty, trochę to irytuje. Restauracja a La carte komedia, bo tak ciężko się zapisać, że lepiej zrezygnować. Podobno jedzenie w tunezyjskiej słabe a włoskiej jeszcze gorsze. Ogólnie byłem już wiele razy w Tunezji ale suma wszystkich małych minusów w tym hotelu po jakimś czasie doprowadza do lekkiego wkur... ogólnie podziwiam wszystkie osoby co tam spędzały urlop dwa tygodnie . Aaa wifi od 17 do 23 nie działało, bo za dużo ludzi korzystało mimo, że obłożenie w październiku było 70%.
Plaża i woda w morzu czysta, basen ok, pokoje przestronne. Łóżka ok. Na plus bar przy plaży. Lody do posiłków dobre.
W zasadzie wszystko co w opinii.
Hotel Super. Jedzenie ba.rdzo dobre. Pokoje czyste, sprzątane codziennie i codziennie czyste ręczniki. Pękną pogoda dopełniła listę oczekiwań. Jedyny mankament to , że drinki są baardzo słodkie, ale można poprosić o dolewanie wody i jest ok. Wstyd tylko za rodaków , którzy za niewielką kwotę którą zapłacili za wyjazd, nakładają zbyt pełne talerze , chociaż i tak nie zjadają jedzenia i mają zarzuty że alkohol jest zbyt słaby. Polecam mniej krytyki a więcej myślenia - czasami warto. My napewno wrócimy tam w maju. Było cudownie.
Plaża czysta. Hotel czysty. Obsługa miła i uśmiechnięta chociaż po sezonie trochę zmęczona.
Nie polecam,pozostał niesmak do tego miejsca,pokoje a wszczegolnisci łazienka tragedia,po przyjeździe w pokoju tylko jeden ręcznik na dwie osoby , drzwi na balkon się nie zamykały,brak kołdry,tylko poduszka,brak lodówki,w recepcji dwa prosiliśmy o wymianę na dinary oraz sejf,co do sejfu nie doprosilismy się, cały czas było ,, później,, , ,, jutro,,, jedzenie dobre ale bardzo mamo w porównaniu z hotelami innymi,dwa rodzaje ciasta- codziennie to samo ,dwa rodzaje owoców, tak że do Tunezji na pewno nie wrócimy .Po zgłoszeniu o pościel do rezydentki ,pani oświadczyła że lepiej nie brać bo można być pogryzionym rano ,więc były dwa prześcieradła z czego jedno do przykrycia.
Dla mnie nie ma.
Wszystko to co w opisie.
Pierwszy raz wypoczywałam w ten sposób, czyli all inclusive. Personel hotelu bardzo życzliwy, w szczególności panie sprzątające, kelnerzy, barmani, animatorzy- super ( "Nutella" pozdrawiam z Polski ). Pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane codziennie, czasem kwiaty na łóżku. Jeżeli ktoś pisze, że nie było co jeść, to na litość, co on je w domu? Nie byłam głodna przez cały pobyt. Jedzenie przy plaży urozmaicone, nie tylko pizza i nie jest prawdą, że trzeba za coś do jedzenia dodatkowo płacić. Drinki może trochę słodkie. Baseny super, zajęcia organizowane przez animatorów bardzo fajne ( joga, siatkówka, salsa, aqua aerobik...) Nudzić mogą się tylko ludzie już znudzeni życiem. Jeżeli nie chcesz korzystać z usług fotografa, to tego nie robisz i nie ma problemu. Nie chcesz kupować czegoś na plaży, to tego nie robisz. Ochrona i policja pilnują porządku i nie czułam się osaczona na plaży przez kogokolwiek. Polecam pobyt w tym hotelu. Znajomi byli na dodatkowo płatnej wycieczce na Saharze i polecają. Bądźmy życzliwi dla innych, a oni będą dla nas.
Chce zaznaczyć na wstępie, że jestem osobą mało wymagająca i nie do końca wierzę wszystkim negatywnym opiniom, ale tutaj się sprawdziły. Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki, lecz w porywach 3. Bez "posmarowania" nie kiwna nawet palcem a nawet z napiwkami niewiele zrobią. Codziennie zostawione napiwki dla obsługi a potrafili nam przez 3 dni z rzędu żadnego ręcznika nie zostawić a byliśmy w czwórkę. Musiałam się upominać po 4 razy. Basen jak basen. Na plus łagodne zejście, przy dzieciakach ekstra sprawa. All inclusive to troszkę porażka. Mało różnorodnie, nijakie, a jak już coś trafiło się dobrego to kilometrowe kolejki. Przekąski między posiłkami to totalne dno. Pizza bez smaku. Na plus kolacja tunezyjska ala carte. Muszę pochwalić też animatorów. Robili świetna robotę od rana do wieczora, przykladali się do swojej pracy z uśmiechem na twarzy, można było się od nich wiele dowiedzieć. Plaża sprzątana i ładna. Leżaki w cenie z materacami więc też na plus.
- bliskość plazy - animatorzy
- ogólnie syf, słabo sprzatane - kolejki do jedzenia - all inclusive który nie powinien nazywać się all inclusive
Zdjęcia hotelu z zewnątrz jak najbardziej aktualne, oddające rzeczywistość, lecz pokoje turystom nie mają nic wspólnego z pokazanych zdjęć (może jest ich kilka za super dopłatą), standard pokoi o wiele niższy niż na fotkach, a więc wprowadzanie w błąd. Duży minus - brak malutkiej lodówki. Restauracja a la carte - kolacja zamówiona w czasie 24h przed, zapisana, po przyjściu nic nie było, kazali nazajutrz się umówić i zapisali ponownie lecz po terminie.
Hotel słaby,brudny,zaniedbane pokoje i ogród.Jedzenie monotonne,mały wybór,śniadania najgorsze.Drinki w miarę.
Na plus animacje dla dzieci,ladna plaza,ale kamienie w wielu miejscach w wodzie.Spory basen,ale nie sprzątane w ogóle przy basenie Restauracja tunezyjska a la carte na duuzy plus.
Fatalne pokoje,brak lodówki,wanna z kotara.Teren wokół basenu bardzo zaniedbany.Lezaki zajmowane w trybie ciągłym,po prostu ludzie zostawiaja ręczniki na kolejne dni a obsługa nic z tym nie robi.Jedzenie monotonne,śniadania tragiczne,brak menu dla dzieci.
Byłem siedem razy w Tunezji najgorszy hotel w jakim byłem. Długie kolejki ( po frytki ok 35 min) Jedzenie tragedia zero wyboru . Hotel brudny zaniedbany
Plaża
Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Bardzo życzliwa i uśmiechnięta obsługa. Pokój z widokiem na basen i morze. Codziennie sprzatany. Jedzenie przepyszne i spory wybór wszystkiego. Syn 5 lat nie za bardzo miał apetyt więc bardzo cenię to że do każdego posiłku były dostępne bułki;) Smakowaly mu też ciasta. Jestem naprawdę zadowolona i uważam że był na tyle spory wybór jedzenia że nawet kolejki nam nie przeszkadzały. Często chodziliśmy jeść już pod koniec godzin serwowania posiłków i wszystko było donoszone do ostatniej minuty.
Lokalizacja, czystość, życzliwość ze strony personelu. Sklepik na dole i przy wyjściu z hotelu gdzie można bylo kupić artykuły pierwszej potrzeby ( kartę SIM itp). Postój taxi przed hotelem.
Super hotel, polecam wakacje świetne obsługa i serwis sprzątający super. Polecam
Położenie obsługa dostępność atrakcje
Po spędzonych długich wakacjach oceniam hotel maksymalnie na 2 *. Uważam że hotel jest mocno przereklamowany, opinie niezgodne z tym co zastaliśmy na miejscu. Jedynym plusem jest teren , baseny, pobliska plaża i dużo miejsca do spędzenia wieczoru na zewnątrz. Animacje dla dzieci ok choć rozpoczynają się dość późno i szybko kończą. I na tyle zalet 😁WADY: 1. Jedzenie - na śniadaniach bardzo mały wybór, jeśli ktoś nie jada jajka będzie gryzł suchą bułkę. Obiady były bardziej wystawne, lody podawane do obiadu bardzo często kończyły się w trakcie lub miały wodnistą kontynuacje. Do obiadów raz na jakiś czas rzucili arbuz lub melon więc ok ale zazwyczaj były to rozsypane małe śliwki zbierane jednego dnia i rzucane kolejnego. Kolacja podobnie jak śniadanie. 2. Obsługa hotelu bardzo niemiła. Większość kelnerów bez napiwku nawet się nie uśmiechnie. Na stołówce na stolikach stoi woda w butelce , dodatkowo można dostać od kelnerów butelkę fanty , Sprite , coca-coli lub nawet wina - dostają ci lubiani którzy dobrze posmarowali. Jeśli poprosisz można dostać butelkę lub tylko kieliszek zależy który kelner i jaki humor . Stoliki są mało kiedy przygotowane, przy otwarciu stołówki można zasiąść przy czystym,nakrytym stole później trudno dostać stolik który jest przygotowany, o serwis , sztućce i szklanki trzeba prosić i czekać długą chwilę. 3. Zła organizacja- podczas obiadu w kolejkach można spędzić nawet 40min. Przy daniach które są robione na miejscu zastawione są bemary, trudno dostać się do jednego i drugiego co tworzy ogromne kolejki. 4. Bary na zewnątrz -jeden płatny , drugi przy plaży z all , serwują tam przekąski w trakcie obiadu, brakuje owoców. Między śniadaniem a obiadem jest jedynie pizza i naleśniki też w określonych godzinach. Kawa okropna ! 5. Plaża ok gdyby była sprzątana, przy przypływie nie można wejść do wody bo jest zanieczyszczona brudnymi glonami. 6. Pokoje - pierwszy który dostaliśmy był totalną porażka, po negocjacjach można dostać o niebo lepszy. Mam wrażenie że hotel jest podzielony na dwa sorty dla Polaków i dla Niemców . Te z gorszym standardem oczywiście dla nas chyba że recepcjonistka dostanie napiwek. 7. Mini Club i plac zabaw tragiczny stan, nie odnowiony, rozsypujący się. Piłka była tak zdarta jakby ją tir przejechał. 8. Siłownia to kilka starego, niesprawnego sprzętu jedynie dobry orbitrek. 9. Całą ekipą wraz z innymi gośćmi mieliśmy problemu żołądkowe . Wybierając się do tego hotelu za takie pieniądze radzę się głęboko zastanowić. Całą sytuację fotografowali Niemcy, zarzekając się że tego tak nie zostawią. Wiele osób składało skargi i zamieniało pokoje a nawet hotel. Nie polecam nikomu.
Hotel ma dobre jedzenie i obsługę hotelową. Kazdego dnia była możliwość skosztowania dań tunezyjskich. Edynym minusem był brak sztućców, jeśli kelner zabrał już talerz (trzeba było iść prosić o nowe). Jeśli przyszło się na stołówkę później niż od razu to zdarzało się, że nie było nakryć stołu wraz z sztućcami i jedzenie wybrakowane. Jeśli ktoś uważa, że nie ma Ci jeść to pytam co je s domu. Pyszne pizze, ciasta ech dużo tego dobrego było. Pokoje czyste i codziennie sprzątane. Byłam w czerwcu i z leżakami był już mały problem, więc nie wiem co może się dziać w lipcu czy sierpniu. Hotel duży, ale każdy znajdzie miejsce dla siebie. Bar z alkoholem był czynny od 10:00, pozostałe napoje wcześniej. Na plaży jest ochroniarz, który pilnuje, by osoby sprzedajace na plaży nie podchodziły do leżaków. Jeśli ktoś lubi codziennie były animacje, w tym dla dzieci minidisco
Pyszne jedzenie w tym kuchnia tunezyjska Bliskość do plaży Widok na morze