Atrakcje dla dzieci: plac zabaw, miniklub hotelowy (4-12 lat) oraz junior klub (12-16 lat), czynny od 1.07 do 31.08.
Bogata oferta rekreacyjna: 3 baseny, basen ze zjeżdżalniami, 2 korty tenisowe, siłownia, minigolf.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta, długa plaża z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjna lokalizacja: w strefie turystycznej Nabeul ,ok. 15 km od Hammamet, na półwyspie Bon porośniętym bujną roślinnością.
Hotel bardzo przyjemny, jednak robotę robi obsługa. Na pewno wrócę
Animatorzy, zaangażowany personel
Karaluch
Hotel, czysty i łądny, ale pamiętajmy że jedziemy do afryki, jak ktoś chce nówkę to prosze patrzeć na oferty za kilkaset złoty więcej, miła obsługa jeżeli szanujemy ich zasady. Jak ktoś wejdzie prosto z morza i kapie z niego woda nie są zadowoleni ale według mnie słusznie. Panie sprzątające przemiłe. Pokoje zawsze posprzątane. Można porozumieć się po angielsku a nawet trochę po polsku.
Bardzo blisko plaży wręcz obok, posprzątane pokoje, w drinkach można poprosić o dawkę alkoholu odpowiednią dla siebie, napoje gazowane markowe, na posiłkach dużo jedzenia do wyboru, ale nie każdemu przypasuje ich smak.
mając na uwadzę cenę i fakt że to hotel w afryce to ja nie widzę wad. zeby coś wpisać musiał bym szukać na siłę, ale mam świadomość żę część uczestników wyjazdu nie była zadowolona.
Szczerze nie jestem zadowolona z wyboru tego hotelu… Czytając opinie o hotelu byłam dobrze nastawiona, lecz wiele rzeczy nas tutaj zawiodło. Na powitanie był już problem z dogadaniem się (prawie nikt tutaj nie mówi po angielsku albo udają, że rozumieją. Nawet na recepcji.) Jedzenie bardzo średnie, mały wybór, a przekąski to tylko naleśniki i jakaś kanapka. Mieliśmy również problemy żołądkowe (pewnie przez jedzenie), ponieważ unikaliśmy wszelkiej wody z kranu i braliśmy probiotyki. Sam wystrój hotelu bardzo ładny, lecz łazienki pozostawiają wiele do życzenia. Plaża przy hotelu czysta (kamienisto-piaszczysta, więc radzę wziąć buty do wody) ale jak odejdzie się trochę dalej… Syf, na ulicach również, same śmieci. Kelnerzy są różni, jedni są bardzo mili i uśmiechnięci, drudzy zaś jakby byli tam za karę. Na pewno nie wrócimy do tego hotelu, ani do Tunezji.
Ładny wystrój
Mało kto umie mówić po angielsku Mały wybór jedzenia (nie nazwałabym tego „ultra” all inclusive) My mieliśmy animacje zaraz przy pokoju, więc przed 23 nie da rady zasnąć Brak klimy w siłowni Przy zabawach i tańcach ciągle ta sama playlista
Hotel ok, ale to co było zapewniane jeśli chodzi o ultra all inclusive trochę minęło się z prawdą, po pierwsze jeden posiłek w bonsai a nie dwa, alkohole europejskie za dopłatą, więc gdzie ten ultra all inclusive? Nie polecam JOIN UP
Czysto
Jedzenie słabe
Polecam! Byliśmy w 2 rodziny z dziećmi i nastolatkiem. Hotel otoczony pięknym, zadbanym ogrodem. Obsługa miła i pomocna. Hotel sprzątany na bieżano, zarówno przed jak i w pokojach i restauracjach. Jedzenie rozmaite, przygotowywane i donoszone na bieżąco, niektóre produkty przyrządzane wg uznania. Dla chętnych animacje w dzień i wieczorami.
Prywatna plaża kilka kroków od budynku, trzeba uważać na kamienie. Kelnerzy dbają o porządek w restauracjach, zapraszają do stolików, proponują wino do obiadu i kolacji.
Piękny hotel, położony w cudownym miejscu w otoczeniu zielonych palm, krzewów, pachnących lilii i kwitnących róż chińskich.
- największą zaletą hotelu jest położenie z dostępem do prywatnej, strzeżonej plaży -urozmaicona kuchnia w formie bufetu, owoce, ciasta, - duża ilość osób z obsługi, aby zaspokoić potrzeby gości ( kelnerzy, ratownicy, basenowi, security) -codziennie sprzątane pokoje wraz z wymianą ręczników - całodobowy bar w głównym holu, snack bar i drink bar przy basenach - ogólnodostępne leżaki z parasolami przy basenach i na plaży - możliwość wypożyczania ręczników plażowych - klub animatorów dla dzieci
- mogłabym napisać, że odległość hotelu od lotniska w Monistar, ale to jest niewątpliwie jego ZALETĄ, mniej miejscowych ludzi, czysta plaża i przeźroczysta woda
Wakacje w ostatnim tygodniu lipca. Szukaliśmy miejsca, w którym dobrze odpoczniemy, z pewną pogodą, za nieduże pieniądze. Trafiliśmy do Tunezji. Pogoda doskonała, warunki wypoczynku również. Baliśmy się liczby dzieci i zgiełku w hotelu, bo widać na pierwszy rzut oka na ofertę, że hotel jest przystosowany na gościnę rodzin z dziećmi, ale obawy te okazały się bezpodstawne - hotel jest świetnie przygotowany do obsługi różnych gości.:) INFRASTRUKTURA: Hotel podzielony jest na sekcje - sportową, z kortem tenisowym, minigolfem, siatkówką i piłką nożną, wypoczynkową i plażową. Basen dedykowany animacjom, zjeżdżalniom i zabawom z dziećmi znajduje się w odrębnej części hotelu, dzięki czemu nie przeszkadzają one, kiedy szuka się wypoczynku w ciszy. Można znaleźć miejsca, w których nie przeszkadzają animacje, ani muzyka. Plaża należąca do hotelu super - z leżakami i parasolami - wspaniały relaks! Bliskość toalet oraz pryszniców, nieustannie sprzątanych - również duży atut, a to niestety nie jest norma. Tutaj są bardzo blisko plaży i basenów. Siłownia hotelowa nieźle wyposażona, zwykle pusta, ale niestety bez klimatyzacji: polecamy kończyć trening przed 8 rano. NAPOJE I PRZEKĄSKI: Napoje i przekąski dostępne non stop. Butelkowana woda mineralna dostępna bez ograniczeń, coca cola i inne napoje również podawane z butelek, nie automatów z wodą niewiadomego pochodzenia - generalnie przerosło to nasze oczekiwania. Niestety nie wiem, jak wygląda sprawa drinków i napojów alkoholowych. Na pewno są dostępne 24/7, ale jakości nie testowaliśmy. Natomiast były to butelki oryginalnych trunków, nie typ tzw "golden loch";). WYŻYWIENIE: Pod kątem wyżywienia hotel doskonale przygotowany pod europejskich (przede wszystkim francuskich) turystów. urozmaicone potrawy, dostępne lokalne specjały, mnóstwo sałatek i warzyw, obfitość przepysznych owoców, ale też sprawdzone klasyki. Można popróbować przeróżnych rozmaitości (wybór jest nieskończony) - każdy znajdzie coś dla siebie. Ale nie brakuje też opcji "podstawowych", typu świeżo wypiekana pizza, nuggetsy i frytki. Można też pojeść pieczonych ryb, a do tego codziennie dostępna jest też super opcja w postaci mięs i ryb z grilla (świeżo wypiekanych). Pod kątem wyżywienia - nie brak absolutnie niczego, a na pewno znajdzie się coś dla siebie. LOKALIZACJA: z lotniska jechaliśmy około 1.5h. Hotel położony około 25 minut spacerem od Mediny, gdzie odbywa się piątkowy bazar (bardzo polecam! szczególnie pod kątem przypraw i ceramiki, z której słynie Nabeul). Można wybrać się spacerem, a można skorzystać z taksówek dostępnych pod hotelem (koszt około 6 dinarów). UWAGA! Trzeba mieć gotówkę. Nie wypłaci się jej w hotelu. W recepcji można jedynie wymienić euro lub dolary na dinary. ATRAKCJE: ciągłe animacje, klubik dla dzieci, zjeżdżalnie, etc. (to może być ważne dla rodzin z dziećmi, bo dzięki ekipie świetnych animatorów rodzice mieli dzieciaki z głowy na cały dzień), ale nie są one narzucające się. Jako osoby bez dzieci, które cenią sobie ciszę i spokój, bez problemu znajdowaliśmy miejsca do wypoczynku bez hałasu i muzyki. + trafiliśmy na święto republiki tunezyjskiej (25/07). Tego wieczora został zorganizowany w hotelu wieczór tunezyjski z występami lokalnych artystów, z pokazami tradycyjnej muzyki, tańca, etc. Bardzo fajny element urozmaicający wakacje.:) Mimo, że obsługa była różna - osoby w recepcji mało sympatyczne, rezydent mało pomocny, kelnerzy mało uprzejmi, za to barmani przesympatyczni, obsługa plaży niezwykle uczynna, a animatorzy wprowadzali tak miłą atmosferę, nawet pojawiając się w restauracji, że w ogólnym rozrachunku wrażenia mamy bardzo pozytywne. Generalnie będziemy polecać. Mały hint: nie warto tracić czasu na dostępne w ofercie darmowe kolacje a la carte w restauracjach - są ładnie podane i podawane w intymnej atmosferze, ale goście i tak wychodzili w trakcie kolacji i szli na kolację do ogólnodostępnej jadłodajni.
+bliskość szerokiej, piaszczystej plaży z czyściutką wodą. +infrastruktura hotelowa (przygotowana do wypoczynku i do aktywnego spędzania czasu, mnogość miejsc do wypoczynku - nie odczuwa się tłumów mimo informacji o pełnym hotelu) +czystość. pokoje sprzątane solidnie każdego dnia. toalety ogólnodostępne sprzątane bez przerwy +jedzenie. rozmaite i smaczne +napoje. oryginalne, butelkowane +bliskość do centrum miasta, dostępność taksówek
-mało pomocna obsługa -nie najnowsze sprzęty (ale kto przesiaduje w pokoju w trakcje wakacji?:)) -na parterze zdarzają się karaluchy (nas spotkały na wejściu przy odbiorze pokoju - pokój został wymieniony, ale podobno w Tunezji karaluchy to norma i wychodzą z odpływów, które należy zatykać dostępnymi w łazienkach korkami.) -konieczne posiadanie gotówki, by móc np. opłacić depozyt za ręczniki na plażę, ale brak możliwości jej wypłacenia (najbliższy bankomat w centrum miasta - 25 min piechotą)
Pobyt w Khayam Garden oceniamy jako bardzo udany. Sądzę, że w przyszłości jeszcze do niego wrócimy.
Naszym zdaniem atutami hotelu są: duży zadbany teren, wystarczająca ilość leżaków zarówno wokół basenów jak i na plaży, obszerne, wygodne lobby, dostęp do wifi oraz przepyszne, urozmaicone wyżywienie np.: owoce morza, świetnie przyrządzane mięsa i warzywa, sałatki, naleśniki, pizza, ciasta, owoce ..., wśród których nawet niejadek bez problemu znajdował coś dla siebie.
Uważamy, że w podsumowaniu naszego pobytu w Novostar Khayam Garden najsłabiej wypadła część hotelowa. Hotel jest duży w niektórych miejscach części wspólne wymagają odświeżenia np. wykładziny. Nam przypadł pokój z przeciekającym brodzikiem i słabo działającą klimatyzacją. Pomimo zgłoszenia tych mankamentów do końca pobytu nie zostały one usunięte. Cieknący brodzik codziennie zabezpieczały panie sprzątające a do klimatyzacji przywykliśmy, w końcu w pokoju spędzaliśmy najmniej czasu :-)
Spory kompleks hotelowy, ma kilka wydzielonych sekcji (dziecięce, sportowe, animacyjne), dzięki którym zarówno rodziny z dziećmi, jak i single będą się czuć komfortowo.
wydzielone strefy, gdzie każdy będzie czuł się swobodnie
meble w pokojach mają ślady użytkowania
Właśnie wróciliśmy z tego hotelu było naprawdę super. Hotel czysty zadbany jedzonko pyszne. Obsługa nie natrętna. Polecam
wszystko
Bardzo dobry hotel! Świetne jedzenie, duży wybór. Opcja Ultra All Inclusive jak najbardziej satysfakcjonująca. Do każdego obiadu i kolacji butelka niezłego lokalnego wina. Drinki w barze przy lobby zawsze w szkle i niezłej jakości. Wszędzie czysto, a obsługa bardzo miła i pomocna - nikt nie jest nachalny i nie wyciąga ręki po napiwki. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, a wszystkie kosmetyki uzupełniane. W pokoju codziennie świeże kwiaty.
- Dobre jedzenie i drinki - Czystość - Obsługa Zasadniczo wszystko było super, nie można się do niczego przyczepić.
Polecamy hotel dla dzieci i dorosłych. Czysto, pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie różnorodne, codziennie stanowiska z jedzeniem robionym na bieżąco (można wybierać składniki).
Czysto, dobre jedzenie, miła obsługa, blisko morza, atrakcje dla dzieci (mini disco, mini golf, zjeżdżalnie itp.).
Pierwsze 15 min w hotelu i wielki robal w pokoju… Jedzenie to jeden wielki dramat. W życiu nie byłam w hotelu w którym nie było co jeść… skusiłam sie na ten hotel, ponieważ zachęciły mnie bardzo dobre opinie… zdaje sobie sprawę że wycieczka była tania.. ale nie spodziewałam sie tak beznadziejnego jedzenia. Wszystko pod francuzow… nawet animacje po francusku. Oczywiście Polaków maja w du*ie..
Hm… ciężko napisać.
Ten hotel to jedna wielka wada.
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych tym hotelem. Zacznę od tego że był to nasz pierwszy wyjazd do Tunezji i wybór hotelu był trudny bo dużo fajnych hoteli jest lecz mało opinii aktualnych co do niektórych . Nasz wymarzony urlop tylko we dwoje rozpoczął się bardzo miłym zaskoczeniem po długim wyczerpującym nocnym locie zostaliśmy bardzo miło przywitani przez obsługę hotelu zostały nam założone od razu opaski gdzie mogliśmy korzystać z usług all oraz zaskoczeniem naszym było otrzymanie bardzo szybko pokoju, klimatyzacja, lodówka i suszarka działają bez problemu. Bajeczny widok z pokoju na morze i basen zapamiętamy na bardzo długo przyjemnie było pić rano kawę. Pokój dziennie sprzątany przez uśmiechniętą i miłą obsługę, łóżko ozdobione świeżymi kwiatami zrobiło na nas duże wrażenie. Stołówka gdzie serwowano posiłki była przestronna i czysta i działała klimatyzacja stoły nakryte czerwonymi obrusami. Wybór dań bardzo duży każdy naprawdę znajdzie coś dla siebie i co ważne ciepłe posiłki które były dokładane na bieżąco. Dla dzieci frytki,nugetssy, pizza, naleśniki, jogurty oraz lody i świeże owoce melon, śliwki, arbuz, winogron, jabłka. Zdecydowaną zaletą hotelu jest bliskość do morza woda bardzo ciepła, gdzie jest dużo leżaków i zawsze znajdzie się wolne miejsca. Sama plaża niestety nie jest czysta i sprzątana dużo glonów które zalegają, oraz wejście do morza dość kamienista miejscami. Ale bez obuwia da radę. Przy basenach ilość leżaków oraz parasoli zbyt mała jak na ilość osób w sezonie ale dokładali jak się poprosiło. Oczywiście na niektórych już od 7 rano wisiały ręczniki a do 12 nikogo nie było ale to chyba wszystkie hotele się z tym borykają. Baseny czyste filtrowane codziennie. Bary przy basenach otwarte o 10 ani minuty wcześniej. Drinki mnie osobiście smakowały chociaż dużego wyboru nie ma. Piwo z butelki oraz lane ok cola, sprite, fanta oryginalna. Woda mineralna w butelkach. Animacje przy basenie ze zjeżdżalniami naprawdę sporo się działo wiele atrakcji sportowych które nie pozwalały się nudzić takie jak aerobik w basenie, piłka wodna, siatkówka plażowa, rzutki, tenis ziemny, strzelanie z łuku, minigolf, bule. Świetny zespół animatorów zawsze zachęcał do udziału w konkurencjach. Dla małych dzieci również były organizowane zajęcia lecz nie byliśmy z dziećmi więc mało mogę napisać co się organizowało dla nich. Wieczorami odbywały się występy show. Do miasta można się dostać taxi za 5 dinarów gdzie jest spory bazar z pamiątkami. Pomimo drobnych wad które wymieniłam pobyt uważamy za udany. Mam nadzieję że osoby które będą się wybierać do tego hotelu spędza ten czas tak miło jak my.
Hotel bardzo blisko plaży oraz czystość w pokoju. Duża ilość potraw do wyboru. Bardzo miła i pomocna obsługa pomimo bariery językowej dawała radę nas obsługiwać.
Za mała ilość leżaków i parasoli. Brak czystości na plaży.
Hotel bardzo fajny i pracownicy przyjaźni bardzo .
Klimatyzacja , blisko plaża i obsługa
Internet słaby raz był raz nie było i leżaki trzeba rano zajmować najlepiej o 8 bo później miejsca nie ma
Hotel w pełni spełniał nasze oczekiwania, pokoje czyste, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane zgodnie z życzeniem, pewne uwagi można mieć do łazienki (uszkodzony zawór prysznic - wanna ale odrobina wysiłku i wszystko działało). Posiłki były rewelacyjne, duży wybór i smaczne. Obsługa w restauracjach, w barach, recepcji na plaży uprzejma i pomocna. Animatorzy bardzo zaangażowani i otwarci na propozycje. Ogólnie hotel oceniam na 9,5.
Wspaniałe jedzenie...:)
Nie było.
Hotel w porządku. Jak na Tunezje czy ogolnie Afryke to jakosc i sprzatanie na najwyższym poziomie. Zero robali itp . Czysto i schludnie. Obsluga traktuje wszystkich w miare rowno ( francuzi lepiej) ale to malo zauwazalne. Nie ma tragedii. Animacje ok, alkohole ok, plaza przy hotelu, trzeba uwazac na kamienie w morzu, ale kilkanasci metrow dalej czysty piasek pod woda. Codziennie sprzatana plaza i ogrod, baseny. Jedzenie duzy wybor ale nie wszystko podchodzi ale to juz kwesia gustu Tunezji. Ale codziennie robione tez na zywo i pizze, desery, ryby, owoce morza i mieso- tez robione na zywo wszystko bez limitow i wysmienite, uzupelniane caly czas . Jedynie surowki z bufetu nijakie. Ogolnie hotel na poziomie jak na Tunezje spokojnie mogloby byc 5*. Bezpieczny do brania w ciemno. Sa lepsze ale trzeba dac 2 razy tyle kasy.
Czystosc, mila atmosfera, przyjazna obsluga nie czekajaca na napiwki, klimat.
Bez fransuskiego, arabskiego czy tunezyjskiego go bedzie problem z komunikacja z obslugą. Angielski niby znaja ale tylko udają. Potem daja cos innego niz sie prosilo 😁
Wczoraj wróciliśmy z wakacji w hotelu Khayam Garden Beach. Jestem pod wrażeniem. Super hotel, mila obsługa, urozmaicone jedzenie. Codziennie sprzątane pokoi i wymieniane ręczniki. Bezpłatny wi-fi na terenie całego hotelu łącznie z prywatna plaza. Niewielka, ale fajna siłownia. Wieczorem świetne animacje oraz duzo rozrywkowych programów w ciągu dnia. Hotel zdecydowanie polecam!
blisko morza nie daleko centrum miasta
wiele turystów z Rosji
Według wielu jest to najlepszy hotel w Hammamecie.., no cóż może i tak, ja uważam jednak że do najlepszego hotelu to mu jeszcze daleko. Wybierając ten hotel sugerowałam się także opiniami, z którymi teraz po przyjeździe w wielu aspektach się nie zgadzam. jeśli chodzi o pokoje, to mogą być, nie ma możliwości zrobienia kawy rano bo nie ma czajnika, itd. Ale co tam pokój, przecież tylko w nim śpimy.. Hotel jest czysty, codziennie sprzątany. W hotelu Polaków jest mało za to dużo Rosjan, którzy dużo piją, głośno się zachowują i ogólnie nie potrafią się zachować, nawet przy basenie szaleją. Obsługa taka sobie, zależy na kogo trafisz, są mili kelnerzy i dość upierdliwi, obsługują Ciebie jakby pracowali za karę.. nie rozumiem ich podejścia. jeśli chodzi o jedzenie, ktoś napisał kiedyś, że jest urozmaicone.. nie powiedziałabym tego. W ofercie jest podane że wyżywienie to pakiet ultra all inclusive, nie wierzcie, to żadne ultra, na śniadanie nie ma nawet porządnej jajecznicy, tylko jakaś mamałyga z jajek, nie podają jajek sadzonych, kucharzowi trzeba tłumaczyć co chcesz to dopiero sadzone zrobi. Codziennie niestety jest to samo czyli: naleśniki, soki sztuczne (sam cukier i barwnik - nie polecam), omlety ok., pieczywo, nabiał, ser żółty taki sobie, twaróg dobry, miody, płatki do mleka, kawa niedobra, brr, (sam kwas), warzywa surowe, pomidory polecam są b. dobre, i owoce acha i ziemniaki (na śniadanie!! tylko Rosjanie je jedli). Polecam ciasteczka. Obiad to codziennie ryba, wołowina, frytki, makaron, ryż, warzywa na ciepło i zupy.Raz dali przepiórki. Zupy polecam są tylko trochę ostre. Owoce i lody. Kolacja to powtórka z obiadu tylko z innym dodatkiem, np. jak został kurczak z obiadu to posypali go kokosem i była już inna potrawa. I cała polityka ultra all inklusive. Wino do obiadu i kolacji. Różowe najdelikatniejsze.Przez tydzień nie było owoców morza. Polecam zapisać się do a` carte Bonsai, sałatka z kalmarów jest wyśmienita i deser z ananasa. I to jest najlepszy hotel?
położenie przy samej plaży
zimna woda w basenach zewnętrznych
czesc własnie wrociłem z rodziną z wakacji z tego hotelu pierwsza klasa jedzenie pyszne baseny codzienie atrakcje dla dzieci i dorosłych animatorzy robią robote super ludzie zabawni pozdro dla blackiego i bannay i molla i reszty napradw niezapomniane wakacje gorąco polecam ten hotel
animatorzy atrakcje ogólnie super wszystko