Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Nie polecam tego hotelu. Na stołówce brudno, brak sztućców,brak talerzy,wieczne kolejki po jedzenie, picie w kubkach jednorazowych. W pokojach nie działająca klimatyzacja, brak wody ciepłej jak i ciśnienia,wiecznie psującą się spłuczka,brak prądu. Bardzo głośna muzyka czasami nawet do 2 w nocy.Na wyjazd miało być wczesne śniadanie,nic nie dostaliśmy. Dookoła hotelu brudno,nie działające prisznice jak się przychodziło z plaży. Dziwię się że (...) daje ten hotel w ofercie.
Pani sprzątająca pokoje
Brak klimatyzacji Brak internetu Brak ciepłej wody Brak ciśnienia wody Psującą się spłuczka Dodaję zdjęcia jak wygląda hotel
Nie polecam tego hotelu,hotel brudny,pracownicy kuchni podają jedzenie w brudnych uniformach,brudnymi rękoma talerze nie domyte.Jedzenie monotonne i bez smaku ,albo pikantne nie nadające się do jedzenia..Plaża brudna z odchodami koni i wielbłądów.Lezaki brudne i połamane.Plaza daleko od hotelu.
Łaźnia turecka i masaż.
Brak ręczników,brudna plaża ,brak animacji,wanna pomalowana farbą która odchodzi,zepsuty telewizor,nie działająca suszarka do włosów, smród jak wychodziło się na balkon,brudne ubrania i paznokcie u pracowników kuchni.
- bar przy na plazy alkohole PLATNE - ogolny syf panujacy w hotelu , wszedzie pelno kiepów , smieci , podczas tygodniowego pobytu basen ani razu nie byl czyszczony - hotel polozony na pustkowiu , bardzo malo mozliwosci spedzenia wolnego czasu - brudna plaza - W ofercie na stronie Wakacje pl mają panstwo informacje ze hotel posiada w ofercie animacyjnej mini golfa - nic takiego nie znalezlismy. Nie bylo takze jacuzzi na terenie obiektu o ktorym panstwo zapewniali . - brak animacji , w ciagu dnia leciala tylko w tle muzyka z telefonu
WCZASY ODCHUDZAJĄCE
kiepskie polozonie, slabe alkohole , bardzo marne jedzenie , brak animacji , brudny hotel
Hotel i cały wyjazd to jeden gigantyczny horror! Brud, grzyb, syf.. Te 4 gwiazdki z oferty to jakiś ponury żart! Pokój i łazienka w stanie skandalicznym i nieakceptowalnym. Tak brudnej i zagrzybionej wanny nie widziałem w życiu, dodatkowo toaleta przeciekała i nie działała spłuczka. Pomimo zgłaszania problemu na recepcji, nie naprawiono jej do końca wyjazdu. Na stołówce jedzenie w bardzo małym wyborze i praktycznie niejadalne (zimne, często niedogotowane, z bardzo dużą ilością tłuszczu). Z owoców były tylko (w zależności od dnia) melony lub jabłka (te ostatnie wyglądały tak fatalnie że praktycznie nikt ich nie brał). Bardzo częsty brak szklanek, sztućców a obsługa nie reagowała na interwencje. Brudne obrusy, blaty. Nie było w pokojach wody do picia, była ona tylko dostępna w barach i stołówce (z dystrybutorów). Widziałem jak baniak wody jest wkładany na taki dystrybutor - teoretycznie powinna być plastikowa zatyczka, która jest dopiero po założeniu wpychana do środka. Tymczasem woda wylewała się z baniaka PRZED założeniem na dystrybutor! Przy czym obsługa wielokrotnie odmawiała lania wody do naszych prywatnych butelek - twierdzono że mogą nam wyłącznie wlać do kubeczków a za wodę do butelki powinniśmy płacić! Woda w basenie była bardzo ciepła co moim zdaniem może wskazywać na to iż nie była filtrowana przez system oczyszczający. Co do opisu oferty: jest nierzetelna. W hotelu jeden z barów jest całkowicie płatny. W barze na plaży nie ma ŻADNYCH bezpłatnych przekąsek ani alkoholu. Można tam dostać tylko wodę i czasem fantę lub sprite. Reszta jest PŁATNA - opaska all inclusive nie jest uznawana. Sama plaża to oddzielny temat: trzeba uważać na odchody wielbłądów i koni, leżaki w większości połamane lub zapadnięte oraz oczywiście brudne. Na spotkaniu z panią rezydent z itaki następnego dnia, ustawiła się do niej kolejka osób z pisemnymi żądaniami zmiany hotelu!!! Panią najwyraźniej sytuacja przerosła, w pewnym momencie zaczęła po prostu uciekać przed zdenerwowanymi uczestnikami wyjazdu. Po raz pierwszy byłem na wyjeździe w takiej sytuacji - odliczałem dni do wyjazdu z tego koszmaru. Dlatego ABSOLUTNIE ODRADZAM ten hotel!!!
brudny, zagrzybiony, nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę, posiłki niejadalne oraz mały wybór jedzenia
Wybierając się na wczasy do Tunezji miałam mieszane uczucia gdyż wielu ludzi opisywało tutejsze hotele jako brudne i zaniedbane. Hotel ISIS okazał się być bardzo miłą niespodzianką. Po przyjeździe, który miał miejsce w nocy dostaliśmy pokoje. Po wstępnych oględzinach wszystko wyglądało schludnie z wyjątkiem wanny w łazience, która była wyraźnie brudna. Jednak po zgłoszeniu tego faktu w recepcji, od razu przyszła Pani sprzątająca i z uśmiechem na twarzy posprzątała nam łazienkę. Poza tym incydentem, który został szybko zażegnany to jeżeli chodzi o pokoje to widać to, że są starsze i lata świetności mają już za sobą, jednak są one czyste i sprzątane codziennie. Panie pokojówki codziennie zmieniają posciel i tworzą klimat pokoju np poprzez posypanie łóżka płatkami kwiatów. Ręczniki są zmieniane codziennie, Obsługa bardzo uśmiechnięta, starają się, aby gość czuł się jak najlepiej. Jeżeli chodzi o jedzenie to wg mnie było bardzo dobre i nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją jaka miała miejsce powyżej na zdjęciach, mimo że bylismy w tym samym czasie w hotelu. Za każdym razem gdy pojawiały się puste tace, kucharze uzupełniali je jak najszybciej to było możliwe. Czytając wyżej zamieszczoną opnię byłam w szoku czy to na pewno mowa o tym samym hotelu. Śniadania raczej na słodko, crossanty, bułęczki słodkie, naleśniki z czekoladą, dżemy do wyboru do koloru. Obiad i kolacja, szeroki wybór jedzenia od typowo regionalnego po pizze z frytkami. Do kolacji codziennie było mięso z grilla (codziennie inne). Do kolacji i obiadu duży wybór deserów i win. Wszystko było smaczne!!! Basen duży i czysty. W barach można dostać drinki po klasyczną wódkę z colą po kolorowe drinki (trzeba tylko umieć tylko powiedziec o co nam dokladnie chodzi). Co do komentarza, że whiskey nie było, to przypuszczalnie barman żartował (też mieliśmy taką sytuację). Animatorzy wspaniali. Jako wadę mogę podać to, że do plaży trzeba kawałek iść i niezbyt fajne zapachy spotyka się na drodze, no ale weźmy pod uwagę jednak, że jesteśmy w kraju arabskim. Wielkim plusem, o któym warto wspomnieć jest komunikacja - przejzad do Midoun kosztuje zaledwie 3 Dinary czyli nie cały 1 euro. Bardzo polecam ten hotel!!!!
Wspaniała obsługa, świetni animatorzy, dobre jedzenie, duży basen
Widać zużycie pokoi, nadają się do remontu,
opinia Karoliny jest wyczerpująca potwierdzam ,nie polecam
ogromne
LUDZIE NIE JEZDZIE TAM NAWET GDYBY BILETY WAM ROZDAWALI ZA DARMO !! Wraz z kolezanka wykupilysmy wczasy w formule all inclusive. Ulokowano nas w 5 osobowym pokoju polozonym na poziomie - 1 .Co otrzymalismy ? byla to ZAGRZYBIONA piwnica bez klimatyzacji , TV, brak recznikow , papieru toaletowego , nawet poduszek na lozkach nie bylo . To jest jeszcze nic - najgorszy byl FETOR ZAGRZYBIALEGO POKOJU POLACZNY Z AROMATEM PLESNI. Po automatycznym wyjsciu z pokoju ( nawet nie rozpakowalysmy walizek ) dwu godzinna walka z panem na recepcji zeby zmieniona nam pokoj . Dramat, po dwoch godzinach niemilej konwercacji z panem ktory ledwo operowal angielskim pzreniesiono nas do troszke lepszego pokoju , przynajmniel byl tv i miare czysto ale pokoje i tak pozostawialy wiele do zycienia. REZYDENTKA Z FIRMY ITAKA KTORA MIALA NAS TOTALNIE W NOSIE . POZDRAWIAM PANI MONIKO DĘBEK - zero profesjonalnego podejscia do prawy . Zglaszac pani ze nie mamy jedzenia ani wody do picia pani zbagatelizala sparwe i uznala ze takie sa uroki hotelu na Dzerbie. Serio ? naprawde ? TO JEST HOTEL 4 GWIAZKOWY ZA KTORY ZAPLACILISMY PIENIADZE ? Ta sprawa sie do tv i gazety nadaje , mam nadzieje ze kiedys pani trafi w takie miejsce na wakacjach i ktos z pania postapi tak samo. KOSZMAR. najgorsze wakacje w zyciu . PO NASZEJ PROSBIE CZY MOGE PZRENIESC NAS DO INNEGO HOTELU BO NIE CHCEMY TAM DLUZEJ ZOSTAC POWIEDZIALA ZE MAMY SAMODZIELNIE DZWONIC NA INFOLINIE PO POLSKI ( KOSZT POLACZENIA 17 ZL ZA MINUTE ) BO ONA SAMA NAM NIE POMOZE , WSZYSTKO Z HOTELEM JEST OK . ZEBRALA SIE GRUPA OK 40 POLAKOW KTORA MIALA TAKIE SAME WRAZENIA co do hotelu , Pani sie zmieszala , nie chciala z nami rozmawiac , zabrala swoj neneser i uciekla . SKANDAL !! OSTATNI RAZ W ZYCIU JECHALAM Z FIRMA ITAKA GDZIEKOLWIEK !! SPRAWA Z WNIOSKIEM ZBIOROWYM ZOSTANIE SKIEROWANA DO SADU . Najbardziej tylko szkoda bylo rodzin z malutkimi dziecmi ktore przyjechaly na wypoczynek a trafily na smrod i gehenne . Bylam na wakacjach w ok 20 krajach i takze krajach arabskich ( egipt , maroko , turcja ) ktore roznia sie kulturowo od europejskich standardow ale szcze mowiac to co zobaczylam w tym hotelu przekraczalo wszelkie granice . My pzred 7 dni pobytu odliczalismy dni zeby wrocic do polski i zjesc normalny posilek . Po pobycie w tym przybytku rozwazam wogóle juz wyjazd gdziekolwiek zeby nie trafic na cos podobnego . DLA CHETNYCH Z PANSTWA DYSPONUJE ZDJECIAMI Z JADALNI JAKIE JEDZENIE BYLO SERWOWANE A RACZEJ JEGO BRAK ZEBY NIE BYLO ZE MOJA OPINIA JEST GOLOSLOWNA I WYIMAGINOWANA , zapraszam do kontaku mailowego - strychnina6@o2.pl . Pozdrawiam Karolina
Hotel w klasyfikacji 1 * a nie 4 !! -Brak jedzenia - ja jadalni panowalo prawo dżungli - kto pierwszy ren lepszy , zawyczaj do jedzenia zostawal suchy makaron , ryz, bulki , ( zero owocow , mies , warzyw , salatek ) . Jak sie kawa skonczyla na sniadaniu o 8 rano to do konca dnia jej nie bylo , O sokach czy napojach mozna bylo tylko pomarzyc. Obsuga hotelowa tak nie mila ze nie mozna bylo napelnic sobie butelki zwykla woda zeby miec cokolwiek do picia , skandal !!! ( nie mowiac o butelkowanej wodzie w pokojach ktora bez laski powinna byc wydawana . -w ofercie opisane ze sa tam dzialajce trzy bary plus ten znajdujacy sie przy plazy w korych dostepne sa alkohole i przekaski dla gosci - BZDURA !! dostepny byl tylko jeden bar przy glownym wejsciu przy recepcji oraz czasami pzrez pare h dziennie bar przy basenie . Ogolnie alkohole bardzo slabe , przewaznie tylko wodniste piwi i wino , podawane w plastikowych JEDNORAZOWYCH kubeczkach 0,2 . Doproszenie sie o zwykla szklanke graniczylo z cudem . na plazy alkohole PLATNE ( MALE PIWO 0,33 - 5 e ) FORMUAL ALL INCLUSIVE W TYM HOTELU TO ZART !!! barmian oswiadczyl nam drugiego dnia pobytu ze nie ma WKISKEY ANI WODKI BO SIE SKONCZYLA !! i bylo tak do konca pobytu. Najwiekszym problemem bylo to chodzilismy naparwde glodni , zartowalismy z Goscmi hotelowymi z polski ze chyba trafilismy na wczasy odchudzajace , naparwde sytuacja az wrecz kuriozalna . - ogolny syf panujacy w hotelu , wszedzie pelno kiepów , smieci , podczas tygodniowego pobytu basen ani razu nie byl czyszczony. Hotel byl siedliskiem much . Z CALA PEWNOSCIA NIE BYLY TO 4 GWIAZDKI . Pokoje sprzatane bardzo pobieznie , nei zawze dawano nam swierze reczniki , czasami arz na dwa dni ktos przyniosl do pokoju ale generalnie trzeba bylo sie o nie upominac . Nie zadbany ogrod . Lezaki na plazy polamane i pozwiazywane sznurkiem. Na plazy pelno wielbladzich i konskich odchodow - nikt zupelnie nie dlab o czystosc. - plaza miala byc oddalona 300 m od hotelu - bzdura - plaza polozona ok 1 km od hotelu , doscie ulica na wlasna reke . - hotel polozony na pustkowiu , bardzo malo mozliwosci spedzenia wolnego czasu. Transport tylko taksowka , tam nie komunikacji publinej ani innej mozliowsci pzremieszczania sie . - brak animacji , w ciagu dnia leciala tylko w tle muzyka z telefonu ktoregos pana z obslugi - wiekszosc gosci przebywajacych w hotelu to osoby muzlumanie , na basenie na pozadku dziennym panie kapaly sie hidzabach , brak higieny , horror. Czulismy sie jak malpy na obserwacji w zoo . -REZYDENTKA Z FIRMY ITAKA KTORA MIALA NAS TOTALNIE W NOSIE . POZDRAWIAM PANI MONIKO DĘBEK - zero profesjonalnego podejscia do prawy . Zglaszac pani ze nie mamy jedzenia ani wody do picia pani zbagatelizala sparwe i uznala ze takie sa uroki hotelu na Dzerbie. Serio ? naprawde ? TO JEST HOTEL 4 GWIAZKOWY ZA KTORY ZAPLACILISMY PIENIADZE ? Ta sprawa sie do gazety nadaje , mam nadzieje ze kiedys pani trafi w takie miejsce na wakacjach i ktos z pania postapi tak samo. KOSZMAR. najgorsze wakacje w zyciu . - obsluga hotelu z ktora ciezko sie bylo porozumiec w jezyku angielskim badz niemeickim , czaly czas uznawali ze jestesmy rozjanami i na sile mowili do nas po rusku gdzie tak naparwde nic nie mozna bylo zrozumiec,szok . Mili panstwo tutaj nie ma nawet takiej skali zeby ocenic ten hotel . Ogolna ocena 0.0
brudny i nie zadbany hotel bardzo slaba formula all inclusive animacje na poziomie zerowym brudny basen slabe alkohole przy barze na plazy alkolole dodatkowo platne jedznie malo urozmaicone i praktycznia ciagle to samo