Nostos

Hotel jako taki super świetna miła obsługa, kameralna atmosfera idealny na kwiecień-czerwiec, natomiast organizacja wyjazdu przez Rainbow to dramat, przywieźli nas do hotelu o 5 rano, oczywiście pokoje nie były przygotowane pomimo faktu, że byliśmy pierwszymi gośćmi i cały hotel był pusty, musieliśmy spać na recepcji przy pełnym oświetleniu i otwartych drzwiach, ponieważ wg pani, która nas przyjmowała na recepcji oczekuje na kolejnych gości (nikt oczywiście nie przyjechał ). Jak na Grecję było bardzo zimno myślę że około 10 stopni i wszyscy poubierali się w co mogli a i tak było zimno. Pokoje dostaliśmy około południa wszyscy w jednym miejscu, a ponieważ w naszym pokoju był jakiś nieprzyjemny zapach chcieliśmy go wymienić na co uzyskaliśmy od pani z recepcji informację, że wszystkie pokoje są zajęte, nie ma możliwości również płatnego upgradu pokoju pomimo, że w hotelu byliśmy tylko my. Po dwóch trzech dniach wietrzenia zapach przestał być problemem a wynikał pewnie z faktu iż byliśmy pierwszymi gośćmi.

Świetne miejsce z dala od zgiełku, a mimo to wszędzie jest blisko. Zadbane, czyste pokoje. Restauracja hotelowa leży na klifie, cudowne widoki. Śniadania może odrobinę monotonne, ale zawsze można było coś wybrać. ZDEYCODWANIE POLECAM!

Bardzo urokliwe miejsce, właściciele dbają o wystrój i porządek. Zejście do morza stromymi schodkami ale za to piękne widoki. Do plaży miejskiej jest ok 400m ulicą. Tam jest plaża piaszczysta i nie potrzebne są buty do wody. Hotel spokojny z przewagą Anglików. Pokoje bardzo ładne sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co drugi dzień. Do centrum ok 400m, sporo restauracji. Natomiast do miasteczka Afitos jest ok 1kg boczną drogą na której ruch jest znikomy. W miasteczku tym można zobaczyć prawdziwa Grecję 🙂 polecam odwiedzić. Jedzenie bardzo dobre - obiadokolacja do wyboru z menu (miało być 10 dań a było bodajże 14) + przystawka. Opłata klimatyczna 0,5E za pokój. Obiadokolacja podawana w podzinach 18:30-21:00

Bardzo przyjemny, piękne widoki, bardzo czysto :)) ogólnie super

Zdjęcia nie oddają uroku tego miejsca. Hotel bardzo zadbany z przepięknymi ogrodami. Całość składa się z kilku budynków, ale też jest bardzo kameralny. Nie jest to wielki hotel z niezliczona ilością gości lecz miejsce gdzie można na prawdę wypocząć. Lokalizacja wspaniała- na uboczu miasteczka, więc panuje cisza i spokój, a jednocześnie w zasięgu spacerku są dwie miejscowości. Jedna bliżej-typowo turystyczna ze sklepami i klubami, druga bardziej tradycyjna z brukowanymi uliczkami i pięknymi urokliwymi domkami. Wracając do hotelu- jest kilka basenów- wszystko piękne zagospodarowane, leżaki, huśtawki, ogrodzony placyk dla dzieci. Dookoła rośliny, kwiaty. Przy basenie restauracja-jedzenie pyszne, przepięknie podane. W menu Dania opisane również w języku polskim. Pokoje dosyć duże z ładną łazienka i balkonem. Przy recepcji również miejsce gdzie mogą pobawić się dzieci, a także spora biblioteczka- również książki w języku polskim. Wszyscy bardzo sympatyczni i uśmiechnięci :) zejście do plaży jest po schodkach prosto z hotelu (kamienista) ale widoki przepiękne. Kawałeczek dalej można zejść na piaszystą plażę. Wróciliśmy z przepięknymi wspomnieniami :) zwykle hotel jest dla nas tylko miejscem gdzie śpimy, ale tutaj aż ma się ochotę spędzić więcej czasu.

Nazwa  Nostos
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Afitos
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, rowery, golf, bez paszportu

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą

Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Artur

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Dobre położenie na klifie blisko do dwóch miasteczek Afitos i Kalitea, dobre jedzenie super obsługa, świetne drinki szczególnie jeśli robi je barmanka

Wady

pani z recepcji (według naszego opiekuna z Rainbow to właścicielka musi chyba bardzo nie lubić Polaków

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Z pięknym widokiem Czysto Pokoje zadbane Kotek hotelowy :)

Wady

Jedyna wada to wykupienie wakacji przez wakacje.pl/Prima Holiday. Poza tym wszystko było bez zarzutu.

Szymon

Zalety

Widoki, jedzenie, położenie

Pobyt - Maj 2023

Bardzo przyjemny, piękne widoki, bardzo czysto :)) ogólnie super

Karolina

Pobyt - Maj 2023

Zalety

-piękne widoki -komfortowe ładne pokoje -smaczne jedzenie -przemiła obsługa -pięknie zagospodarowany teren wokół -lokalizacja

Wady

Nie ma :)

Jolanta

Pobyt - Kwiecień 2023

Wspaniała miejscówka, super hotel, ze wspaniałymi widokami, pokój w sam raz oraz taras

Zalety

Przepięknie położony, wspaniałe widoki, blisko do prześlicznych miasteczek

Pobyt - Maj 2022

Super czyściutko ,pokoje przestronne ze wszystkim czego potrzeba.Holel i całe obejście, basen ,ogród urządzone gustownie.

Zalety

Hotel usytuowany na klifie z restauracją z przepięknym widokiem na morze.

Pobyt - Wrzesień 2019

W hotelu Nostos gościliśmy na przełomie września i października 2019 r. Idealna pogoda, jeśli myślicie o wypoczynku i przedłużeniu lata, a niekoniecznie lubicie skwar lejący się z nieba. Hotel jest cudownie położony nad urwiskiem, a z restauracji rozciąga się wspaniały widok na morze mieniące się niesamowitymi kolorami. Wprost z hotelu,ścieżką leśną można dojść do zatoczki i dzikiej plaży. Maska do nurkowania bardzo się tu przyda. Do zorganizowanej plaży z leżakami spacerkiem mamy ok. 5 minut. Niedaleko też jest do centrum miasteczka Kalithea z licznymi sklepami i tawernami. Ceny, przynajmniej o tej porze roku, nie były wygórowane. Jeśli z hotelu skierujemy się w prawo, po ok. pół godzinnym spacerze dojdziemy do uroczego miasteczka Afytos z charakterystyczną architekturą i sklepikami z pamiątkami. Naprawdę warto odwiedzić to miejsce. Sam hotel Nostos jest najlepszym hotelem w jakim byliśmy w Grecji i na greckich wyspach. Obsługa bardzo miła. Hotel jest czysty i bardzo zadbany. Jedzenie pyszne. Śniadanie w formie bufetu. Obiadokolacja do wyboru z karty. Wspaniałe rozwiązanie. Gorąco polecamy to miejsce!!!

Zalety

Wspaniała lokalizacja i piękny, zadbany hotel. Pyszne jedzenie i atmosfera sprzyjająca wypoczynkowi. Pokoje czyste i bardzo wygodne. Bardzo miła obsługa hotelowa. Restauracja hotelowa z cudownym widokiem na morze, gdzie poranna kawa smakuje wyjątkowo.

Nostos