Ninos Grand Beach Resort (ex. Preveza Beach)

Pisze tą opinię w taki sposób jakiego ja poszukiwałam przed zakupem. Plaża: piaszczysta, chociaż są przydatne buty do wody ze względu na większe głazy i skały przy wejściu , podczas naszego pobytu spore fale. Jest betonowy podest na którym, kiedy są mniejsze fale można się poopalać. Plaża ma 22km długoście więc można swobodnie spacerować. Leżaki w umowie płatne 8EUR za dzień, my nie płaciliśmy. Ręczniki plażowe za kaucją 10EUR, wymiana 2EUR za pranie. 2 Baseny: woda słona, podczas naszego pobytu woda zimna, nie był on podgrzewany (13-20.09) Teren hotelu zadbany, sprzątany, cykające świerszcze, ładne drzewa przy restauracji. Animacje: trzy razy muzyka na żywo wieczorem podczas pobytu. Dodatkowo mieliśmy wyjazd dużą grupą i własnego DJ hotel zgodził się na organizację imprezy w Beach barze do godziny 23. Bary: Pool Bar oraz Epirus Bar ( otwarty podczas posiłków, oraz od kolacji do 23.00) Minusem jest, że woda i inne napoje są z dystrybutora, i po 23.00 jest on już odłączony, więc warto mieć własną butelkę aby zabrać wodę/ sok na noc. Drugi moim zdaniem minus to że Beach Bar oraz bar w lobby oraz na dole dodatkowo płatny... Przy tak małym hotelu i braku gości z zewnątrz( nie zauważyłam nikogo poza osobami w formule all inclusive podczas pobytu). Drinki po 10 EUR- co uważam za dość wysoką cenę - niby goście mają 20% zniżki. Drinki w formule all inclusive dla mnie kiepskie. Jednak to hotel 4*. Pokoje: nowe, prosto urządzone, czyste. Sprzątanie codziennie. Żel pod prysznic w łazience. Jedzenie: wybór może i skromny jednak na mój dość wybredny gust smakowy - było smacznie, wszystko odpowiednio przyprawione, mięso miękkie. Zdarzało się, że jedzenie było dość chłodne przez 2 pierwsze dni- po rozmowie z rezydentką hotel starał się aby posiłki w podgrzewaczu były cieplejsze. Duży plus za owoce. Brakowało mi osobiście płatków owsianych rano oraz naleśników. Hotel przed przyjazdem odpowiadał na moje maile, więc kontakt bez zastrzeżeń . Otrzymałam kontakt do wypożyczalni samochodów, oraz interesujące mnie informacje. W mojej opinii to świetna baza wypadowa dla osób, które pożyczają auto i będą zwiedzać okolicę. Parga - piękne miasto, niedaleko także sivota blue lagoon, Lefkada. To dobry wybór także dla osób lubiących spokój, które nie nudzą się kiedy nie ma animacji. W okolicy 200m są dwie tawerny, sklepik. Kolejne około 2km. Pobyt zaliczamy do udanych:) Mocna 4 dla hotelu:)

Hotel wyremontowany, bardzo ładny. Na odludziu. Wszędzie daleko, cisza, spokój. Jedna tawerna w pobliżu i sklepik.

Wszystko zgodne z ofertą, hotel czysty, zadbana okolica, spokój i cisza, można wypocząć. Położenie hotelu w spokojnej okolicy, do najbliższej miejscowości trzeba dojechać w swoim zakresie. Posiłki urozmaicone, smaczne, nikt głodny nie chodził. Personel hotelu zawsze uśmiechnięty, nie było problemów z komunikacją w języku angielskim.

Przepiękna okolica, baseny, bardzo blisko na plażę. Hotel odnowiony, bardzo ładny, miła obsługa. Wyżywienie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie.

Nuda, nuda, nuda. W hotelu nic się nie dzieje. Wieczorami nie ma co robić. Monotonne jedzenie w bardzo małym wyborze. Przekąski przy barze to suche ciastka i niesłony popkorn. Plaża żwirkowa z dużymi kamieniami w wodzie.

Nazwa  Ninos Grand Beach Resort (ex. Preveza Beach)
Miejsce  Grecja / Epir / Kanali
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, żeglarstwo, tenis

Dwie plaże: Kanali - piaszczysto-żwirkowa z łagodnym zejściem do morza (ok. 10 m od hotelu), Kastrossikia (ok. 3 km od hotelu).

Bogata oferta rozrywkowo-sportowa: 4 korty tenisowe, minigolf, zumba, gimnastyka, dyskoteka, amfiteatr, show w amfiteatrze.

Atrakcyjna lokalizacja: 3 km od centrum, ok. 3 km od Kastrosikii, ok. 10 km od starożytnego Nicopolis, ok. 15 km od Aheroniatas.

5.9
5.2

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Lokalizacja - dobra do wycieczek - pobliskie wyspy i miasteczka. Owoce. Dobry kontakt z hotelem przed przyjazdem.

Wady

Zimna woda w basenie. Słabe drinki i napoje. Jedna winda

5.9
Marzena

Zalety

przyjazny gościom. Obsługa super, dbała o nas bardzo. Piękna zieleń wkoło, oczywiście poza terenem, jak to w Grecji brudno. Duży wybór jedzenia, owoców, ale smak przeciętny, nie doprawione jak egipskie jedzenie. Główny kucharz uważam że do wymiany i będzie ok.

Wady

Brak rozrywki, animacji, zabaw, przedstawień. Jeden wieczór z muzyką na żywo i tyle. Jedzenie niesmaczne, choć jest go sporo. Główny kucharz do zmiany i będzie w końcu doprawione i ładnie wyglądające jedzenie. Napoje sztuczne. Alko duży wybór, oczywiście słabe.

Emilia

Zalety

Cisza Baseny bez tłumów Blisko morza Urozmaicone posiłki Czystość Atmosfera miejsca oraz życzliwość i otwartość personelu

EWA

Zalety

Baseny, bardzo blisko do morza. Hotel odnowiony, zadbany i czysty. Miła obsługa.

2.4

Zalety

Odnowiony. Jeden wieczór z muzyką do kotleta na skrzypcach.

Wady

Hotel na totalnym odludziu i całkowity brak rozrywek. Jeden wieczór z Disco Party, z płatnym alkoholem (drink 8 euro) i kocią muzyką. W łazience rybiki a na korytarzu 5 cm karaluch.

Robert

Hotel po remoncie, ładny, zadbany, położony przy samej linii brzegowej. Obsługa na bardzo dobrym poziomie, pomocna, uśmiechnięta. Jedzenie świeże, smaczne, nie ma przepychu ale nie brakuje niczego. Drinki i napoje lokalne. Okolica ładna - nie ma prawie nic ale o to chodzi w tym hotelu i tej miejscowości. Standard adekwatny do ceny. Mogę z czystym sumieniem polecić. Proszę nie słuchać opinii niektórych, ja mam porównanie bo co rok jestem w Grecji w Mitsis Hotelach i owszem nie można tego porównać ale ceny też. Polecam ten hotel.

Zalety

Po remoncie, ładnie położony, miła obsługa, smaczne jedzenie, zadbana zieleń. Pieski :)

Wady

Tylko jedna.

4.9
Wakacjowicz

Pobyt wrzesień 23 hotel położony jest na totalnym odludziu, więc nic nie ma w bliskim jego otoczeniu, jest ok 300m tawerna w której coś można zjeść i i napić się normalnej kawy za 2,5€. Obok tawerny jest sklep w w ktorym kupimy to, czego nam brakuje. Jeżeli chodzi o warunki, to hotel bardzo czysty, a obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie to TRAGEDIA, przez cały pobyt śniadanie, obiad i kolacja były takie same, i to w dodatku niezbyt smaczne. Na przekąski między posiłkami przez cały tydzień jest arbuz, melon i ciastka więc też porażka. W basenie zmimna woda, ale da się przeżyc. Morze czyste ale zejście trochę strome. Gdyby jedzenie się poprawiło to hotel można polecić.

Zalety

Miła obsługa, znajomość angielskiego przez personel, codzienny serwis.

Wady

Jedzenie, jedną winda, brak podjazdów na wózek dla dziecka lub inwalidzki, hotel położony na odludziu.

Pobyt w hotelu bardzo udany. Obsługa przemiła, jedzenie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam kolacje zjeść na zewnątrz przy plaży przecudowny zachód Słońca . Trzy basenu z morska wodą , leżaki w naszym okresie były bezpłatne :)

Zalety

Cisza spokój, przemiła obsługa , czysto , cudowny wystrój , piękne widoki , plaża piaszczysto żwirowa

Wady

Brak mini klubu dla polskich dzieci , (...) organizował wyłącznie dwa razu w tygodniu,

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2023

Pokój czysty odnowiony wygodne łóżka balkon z widokiem na morze mili i pomocni rezydenci Ireneusz i Oskar oraz Pani Monika profesjonalna pełna zaangażowania i wspaniale przygotowana do przekazania informacji o regionie

Zalety

Pyszne jedzenie piękne widoki spokój bez zbędnych głośnych atrakcji spokojna okolica piękna plaża leżaki przy plaży w tym sezonie bezpłatne

Wady

Prośba o ewentualną zmianę pokoju niemożliwa panie z recepcji nie przyjmują żadnych reklamacji co psuje wizerunek hotelu i pozostałego personelu

Barbara

Pobyt - Lipiec 2023

Byliśmy w tym roku w lipcu hotel świeżo odnowiony w maju.Czysto pokoje ładne nowe meble,codzienne sprzątane.Ręczniki na plaze są do odebrania w recepcji.Jedzenie przepyszne mega wybór obsługa zwinna i zawsze pomocna.Baseny czyste nie płatne leżaki na plaży zero udogodnienień.Miło wspominamy te 8 dni i napewno jeszcze tam wrócimy

Zalety

Czystość życzliwość personelu smaczne jedzenie i mega wybor

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel zgodnie z opisem: 3 baseny (0,8 do 2,5m; 1,05m; 0,6m głebokości) + mały brodzik dla dzieci 0,7m głęboki, baseny że słoną wodą. Hotel odnowiony, choć widać że prace remontowe/renowacyjne jeszcze nie zostały zakończone). Pokój rodzinny dwupomoeszczeniowy na 1 piętrze: odnowiony, klimatyzacja nowa - działa bardzo dobrze, łóżka/materace wygodne, pokoje schludne - minimalistycznie wyposażone, ale funkcjonalne; dodatkowo sejf bezpłatny w pokoju, łazienka odnowiona - ale szału nie ma, widać brak pomysłu na wykończenie i pośpiech, największą zaletą pokoju olbrzymi taras/balkon z pięknym widokiem na morze. Pokoje codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki. Restauracja odnowiona, jedzenie dobre (kuchnia kontynentalna) - duży wybór, owoce/warzywa/sałatki, dania główne, desery/ciasta/kremy/galaretki/ciastka. Na początku pobytu kącik z jedzeniem dla dzieci (z czasem coraz uboższy, ale trudno się dziwić skoro zamiast dzieci z kącika korzystali głównie dorośli), na restauracji dostępne foteli dla dzieci, obsługa sali restauracyjnej naprawdę super - widać że zależy pracownik na komforcie spożywających posiłki, super szaf/manager sali restauracyjnej - uśmiechnięty, zawsze pomocny. Leżaki koło basenu oblegane- zajmowane ręcznikami już od 7 rano, mimo że baseny i bar basenowy otwarte od 10. W hotelu głównie turyści z Polski, Ukrainy, Czech, i Skandynawii, i niestety muszę stwierdzić że najgorzej zachowują się turyści z Polski. Oferta baru przy basenie bardzo skromna. Plaża przy hotelu znośna, piaskowo/żwirkowa, wejście do morza trudne(blisko lini brzegu spore kamienie, trudno wejść do wody bez obuwia), na plaży leżaki bezpłatne, można korzysstać z oferty baru przy basenach. Koło hotelu/restauracji tarasy drewniane z widokiem na morze - można wieczorem usiąść i odpocząć, jednak zazwyczaj oblegane przez turystów. Widoki z hotelu/ plaży - ładne, można usiąść i odpoczywać. Transport lotnislo- hotel około 30 minut wzłuż linii brzegowej. Okolica hotelu nie sprzyja do spacerów i wycieczek pieszych, brak atrakcji w okolicznej wiosce, pieszo do niej to 40min spaceru. Ogólnie polecam

Zalety

Taras drewniany że stolikami i krzesłami z widokiem na morze. Przyjazna i pomocna obsługa na sali restauracyjnej (stoliki na bierząco sprzątane i myte, naczynia/talerze zabierane). Duży taras/balkon hotelowy z niesamowitym widokiem na morze.

Wady

Widać pośpiech przy renowacji pokojów, remont chyba jeszcze się całkowicie nie zakończył (widać robotników , i słychać czasem wiertarki i inne narzędzia budowlane). Oferowane posiłki z czasem coraz mniej urozmaicone i mniej dostępne (te smaczniejsze odrazu wybierane o czasem już pod koniec czasu na posiłek widać braki). Zachowanie niektórych turystów (głównie z Polski), którzy jako że przyjechali na all inclusive to myślą że cały hotel jest ich, a tobią zwykłe pospolite bydło.

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel pięknie odnowiony. Basen zewnętrzny ze słoną wodą, plaża bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirowa. Polecam jednak podejść spacerkiem po plaży około 20 minut ( w prawo ) i dojść na plażę strzeżoną, oznaczoną bojami, z leżakami i parasolami za darmo. W restauracji spory wybór dań, mnóstwo sałatek, deserów itp. Jak dla mnie super, ale dla typowego mięsożercy to może stanowic problem. Mięso było oczywiście codziennie serwowane, do wyboru ryby, kurczak lub jagnięcina. Ale trzeba sie nastawić, że wszystko zanurzone jest w pomidorowym sosie. Zapiekany bakłażan, zapiekane pomidory czy musaka - palce lizać. Dla dzieci było zrobione osobne stoisko z pancekami, frytkami itp, Co do alkoholi - mam wrażenie,że były rozwodnione, ale tequila dawała radę :-). Szukając pozytywów : pięknie wykończony hotel, absolutnie przesympatyczny pan będący kierownikiem sali restauracyjnej, klimatyzacja w pokojach, plaża pod nosem no i oczywiście cykady :-). Na upartego parę minusów na pewno by się znalazło, ale pobyt był bardzo udany, więc mam na świeżo pozytywne wrażenia. Rzut kamieniem od hotelu znajduje się restauracja Zorba, gdzie serwują świeże ryby i owoce morza. Ugoszczono nas tam po królewsku. Jedzenie dużo lepsze i tańsze niż w Pardze, którą mieliśmy okazję odwiedzić w ramach wycieczki fakultatywnej.

Zalety

Lokalizacja - bezpośrednio przy plaży pięknie wykończony hotel pokój z tarasem klimatyzacja obsługa - szczególnie pan "maitre" na sali restauracyjnej

Wady

było ok.

3.1
Ela

Pobyt - Lipiec 2023

Witam Dużo by było do pisania Mieliśmy mieć leżaki na plaży w cenię niestety nie były Brak animacji dla dorosłych Animację dla dzieci dla Szwedów polskie dzieci nie mogły korzystać Jedzenie ok Przy basenie Były tylko sluche ciastka Basen słona woda Na wieczór trzeba było iść do sklepu bo dzieci chodziły głodne 🤦

Zalety

Wady

Nic

2.9
Mau

Pobyt - Lipiec 2023

Hmmmm….. powinno brzmieć „bardzo by chcieli ….ale” Hotel nie przygotowany na sezon, nie działają restauracje i bary, restauracja Ala carte nieistnieje. Plaża kompletnie nieprzygotowana, brudna, zejście do morza dramat. Po krzakach rozrzucone resztki materiałów budowlanych. W czasie naszego pobytu montowano nam drzwi w pokoju. Pokój niedosprzatany, brudne okno, lutego , wszędzie resztki gładzi i wiele więcej

Zalety

Bardzo dobra obsługa, bardzo się stara, uprzejma, pomocna, uśmiechnięta. Widać, ze bardzo im zależy :)

Wady

Hotel nie gotowy, zabrakło paru miesięcy i byłoby ok. Słona woda w basenach, Tragiczne otoczenie, brudne, zaniedbane, hotel robotniczy obok hotelu wyglada jak slams z Bangladeszu ;)

Pobyt - Lipiec 2023

Na pewno hotel z możliwosciami. Hotel położony przy samej plaży. Plaza niestety nieciekawa przy samym hotelu. Hotel raczej dla mało wymagających i spędzających caly pobyt przy basenie. Hotel po środku Niczego. Wszędzie daleko i brak komunikacji publicznej. Zostaje taxi, ew wypożyczenie samochodu. Jezeli ktoś pragnie wypoczynku zdala od tlumow to jest to idealne miejsce. Woda w basenie morska. Leżaki przy basenie pozajmowane ręcznikami od bladego świtu, pomimo, że basen otwiera się o 9. Obsługa pokoju typowo Grecka... czasami aż śmieszna. W ciągu 7 dniowego pobytu sprzątany pokój był aż 3 czy 4 razy. Np zabrano nam ręczniki i nie wymieniono na nowe... Wody w butelkach nie uzupelniono nawet raz przez cały pobyt. Po papier toaletowy i ręczniki trzeba było biegać do recepcji 😂 Na całodniową wycieczkę dostaliśmy z hotelu prowiant na sniadanie- kanapka z ch.tostowego z martadelą, sucharka, brzoskwinię i uwaga - jajko na twardo w skorupce! Polecam szczególnie rejs po kilku wyspach. Było cudownie. Genialny kapitan i dobre greckie jedzenie. Wyżywienie- jeszcze o ile śniadania były ok. To już obiady i kolację To była lekka żenada. Na obiad skrzydelka z kurczaka gotowane, lub lekko podpieczone, a na kolacje mocniej przypieczone. Pieczen wieprzowa w sosie - to bylo codziennie. Jeśli nawet pomysł był dobry na jakies danie to juz wykonanie fatalne. Dużo przez to marnowanej żywności. Łosoś w sosie pomidorowym suchy i niezjadliwy, hitem były fileciki rybne w sosie cytrynowym - problem tylko w tym, że nikt nie pofatygował się, aby pozbyć się łuski z ryby... jagniecina w szpinaku, ktory nawet nie byl.posolony - naprawdę tego nie dalo się jesc!! Zazwyczaj kelnerzy ze stołów zabierali pelne talerze... Feta była tylko fetopodobmym tworem. Licząc na typowe greckie dania byliśmy mocno zawiedzeni! Raz podano pyszną musacę - nielicznym było dane skosztować, bo w chwilę się skończyła i już nie donieśli więcej. Caly raz były dobre steki i szaszłyki. Ja głównie jadłam pomidory... Na szczescie obok hotelu jest tawerna, gdzie można było zjeść coś dobrego. Bardzo mały wybór owoców. Desery pyszne! Bardzo dobry chleb, podejrzewam, że z własnego wypieku. Bardzo dobre zapiekane pomidory z mozzarella. Drinki i napoje w ofercie all- żenada. Kupowaliśmy napoje i alkohol w pobliskim sklepie. Bar przy plaży w którym miały być przekąski to farsa 😄 Przez godzinę były kanapki z ch.tostowego i tyle, budzetowe lody i suche ciastka herbatniki...Pan obsługujący to miejsce był nieprzyjemny i odpychający. Jakby przychodził do.pracy za karę. Niestety nie było restauracji alacarta na które liczyliśmy. Na terenie hotelu nic się nie działo. Raz zapowiedzieli dyskotekę, ludzie sie poschodzili oczywiście impreza się nie odbyła i nawet nikt z personelu nie czuł potrzeby wyjaśnienia sytuacji... Dobrą duszą całego hotelu jest kierownik sali restauracyjnej. Zawsze uśmiechnięty, pomocny i bardzo pozytywny, ktorego serdecznie pozdrawiam. Reasumując Miejsce z potencjałem. Hotel świeżo otwarty, wiec Obsługa musi się jeszcze sporo nauczyć Dla osób lubiacych kameralne miejsca. Z dala od natłoku turystów. Mimo niedociągnięć i tak polecam. Sądzę, że z tygodnia na tydzień będzie wszystko coraz lepiej funkcjonowało.

Zalety

W cichej ( nie licząc cykad) okolicy. Na odludziu Bez tłumu turystów. Z pozytywnym i uśmiechniętym personelem w większości. Więcej dań greckich - musaka - która była przepyszna, tylko mało.kto skosztował, souvlaki, które były genialne- szkoda, że te dania były tylko raz.

Wady

Personel nie ogarniał sprzątania, ani dokladania wody, papieru toaletowego czy recznikow. Kiepsko wymyślone łazienki, bez mechanicznej wentylacji, bez drzwi pod prysznic, i z dziwnymi drzwiami mlecznymi ze szparą. Umywalki w okół których nie dało się umyć... Poprawcie te niuansiki na kuchni - ryba w sosie z łuskami, jagniecina w szpinaku, ktory został zmasakrowany ( A wystarczyło doprawić) Łosoś nie potrzebuje się gotować godzinę w sosie pomidorowym. Wystarczy wasza oliwa z oliwek i kilka ziół

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel nie nadaje się na spędzenie w nim 2 tygodni,co najwyżej przenocować i jechać dalej szukając typowego miejsca na typowe greckie wakacje. Do Grecji jeżdżę rokrocznie od minimum 12 lat,ale tak fatalnego hotelu nie spotkałam .Na pozytywną ocenę zasługuje p. Aleksandra-ratowniczka z basenu i pani sprzątająca pokój nr 521.Pobyt w hotelu od 09.0916-23.09.16

Zalety

Wady

Hotel to moloch , który lata świetności ma już dawno za sobą. Budynek główny to 800 miejsc .Budynki mniejsze -to 3 budynki po 24 pokoje . Restauracja hotelowa to przede wszystkim zimne potrawy i kiepska obsługa kelnerów

3.4
Racek

Pobyt - Wrzesień 2016

Masakra jakaś ten hotel , główny bar wykluczony z all e , bar przy brudnym basenie też, na basenie nie wolno skakać do wody nie wolno w maskach pływać, dobrze że można było wejść do niego , bary w których ciagle coś brakowało brudne a na półkach pusto ,jedzenie to porażka, sałatek pełno i nic więcej , codziennie to samo, na plaży pusto , nawet jakby mi ktoś dopłacał nie wrócił bym tam, ten hotel to jakieś nieporozumienie powinien być zamknięty o wyremontowany -po prostu dno

Zalety

Nie ma zalet

Wady

Wszystko do dupy

Pobyt - Sierpień 2016

Wakacje udane. Mimo może nie pachnącego nowością hotelu i jego wyposażenia. 1. Jedzenie Śniadania to najsłabsza część wyżywienia niestety zawsze jednakowe bez dużego wyboru produktów. Do picia woda, mleko, kawa, sok Obiady i kolacje bardzo przyzwoite. Podczas tygodniowego pobytu absolutnie nie nużące. Do picia wino, piwo, woda, napoje gazowane z dystrybutora, sok 2 All inclusive Lokalna wódka, whiskey, rum ,gin, wino, metaxa, piwo cała paleta napoi kolorowych wprost z lidla. Lody czekoladowe, waniliowe, truskawkowe. Barmani uśmiechnięci znający język angielski i szczodrze nalewający wysoko % napojów. Z tej strony pozdrowienia dla Giannisa i jego u-botów o 10 rano:) 3. Animacje Dwójka polskich animatorów Grażynka i Michał. Bardzo mili i pomocni. Gry w piłkę, siatkówkę, minidisco i wieczorne atrakcje ok 4 Basen i plaża Duży basen do 1,8 m o wystarczających gabarytach. Oraz brodzik 0,5 m dla dzieci. Wszystko czyste i zadbane. Brak kłopotów ze znalezieniem leżaka . Plaża szeroka piaszczysto kamienista. Leżaki za darmo, bar przy plaży z opcja all inclusive. 5 Hotel i infrastruktura. Hotel 40 lat temu musiał robić wrażenie gdyż posiada teraz już zaniedbane pole do minigolfa. Pokoje nie rzucają na kolana jednak jeśli traktujemy je jako miejsce tylko do snu to jak najbardziej spełnią swoją rolę. Bardzo wygodne materace i działająca klima to na plus. Hotel posiada może nie pierwszej świeżości korty tenisowe, boiska do siatkówki, piłki nożnej i koszykówki. Stoły do pingponga pamiętają pewnie czasy Gomułki. Reasumując bardzo przyjemne miejsce do spędzenia wakacji dla par i rodzin z dziećmi. Absolutnie nie polecam singlom chcącym się wyszaleć.

Zalety

Hotel położony przy szerokiej i długiej piaszczysto kamienistej plaży. Nie przytłaczający swoją wielkością. Posiadający ładne baseny 2 korty do tenisa, boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki. Niewątpliwą zaletą hotelu są jego pracownicy. Mimo zmęczenia zawsze uśmiechnięci i pomocni

Wady

Hotel lata świetności ma już niestety za sobą.

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel zlokalizowany w spokojnej okolicy tuż przy pięknej piaszczysto-żwirkowej plaży, raczej dla osób szukających ciszy i spokoju. Brak w okolicy atrakcji typowych dla centrów turystycznych (dla nas to akurat była zaleta). Jeśli ktoś szuka rozrywek to w najbliższej okolicy ich nie znajdzie. W koło cisza, szum fal, piękna plaża i ogród, wspaniałe morze. Posiłki w formie bufetu, urozmaicone, pod dostatkiem owoców i deserów. Bardzo dobrze funkcjonujący bar zlokalizowany tuż przy plaży.

Zalety

Lokalizacja tuż przy pięknej szerokiej plaży, zielony ogród, darmowy serwis plażowy, wolne leżaki dostępne na plaży o każdej porze dnia, darmowe wi-fi na terenie hotelu i plaży, krótki transfer z lotniska, spokojna okolica, klimatyzacja sterowana indywidualnie w pokojach

Wady

hotel ma już swoje lata, wyposażenie pokojów wymaga unowocześnienia, dwa hotelowe bary wyłączone z opcji all in

Iwona

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel wyłącznie dla rodzin z dziećmi lub dla osób nastawionych na wyciszenie, położony we wsi, nie ma co zwiedzać, życie nocne nie istnieje. Jedyną atrakcją są wycieczki organizowane przez biuro. Basen oblegany przez rodziny z dziećmi a leżak trzeba zająć ok. 7 rano, na szczęście na plaży leżaków nie brakowało. Brak komunikacji miejskiej do bardziej rozrywkowych miejsc. Duży plus dla animatorów z Itaki, którzy za wszelką cenę starali się zabawiać dzieci, dzięki czemu rodzice mogli chociaż wieczorem trochę odetchnąć, natomiast imprezy dla dorosłych nie należały do udanych, zazwyczaj kończyły się ok. 23, więc bardzo słabo. Hotel oceniam jako przyzwoity, oczywiści można znaleźć minusy jak np. bardzo mały prysznic z kotarą, co jest mało higieniczne a ponadto powoduje powódź w łazience. Jedzenie smaczne i dla każdego starczyło, nawet pod koniec czasu posiłku jeszcze donoszono dla spóźnialskich. Wczasy ogólnie ok, ale dla młodych rozrywkowych par zdecydowanie odradzam.

Zalety

blisko plaży

Wady

Brak rozrywek plażowych typu guady czy skutery wodne oraz rozrywek nocnych w hotelu i okolicy. Brak komunikacji miejskiej.

Ninos Grand Beach Resort (ex. Preveza Beach)