Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel w porządku, względnie czysto, dopóki nie zajrzysz na szafę lub pod łóżko. Ogród ładny, widać włożoną pracę, aby wyglądał dobrze. Mały basen z tyłu budynku. Była cisza i spokój do momentu, jak nie przyjechało towarzystwo z Ukrainy. Wszystkie Panie bardzo miłe, prócz jednej starszej Pani o blond włosach, samozwańcza kierowniczka, a może i kierowniczka :D Na "dzień dobry" usłyszałam mnóstwo zakazów, jak w zakładzie, ''tego nie wolno, tamtego nie wolno" - dramat. Pokoje sprzątane codziennie. W przed dzień mojego wyjazdu nikt nie sprzątał, mimo iż wywieszona była karteczka. Zostały zabrane tylko śmieci - dobre choć to :) Ja bym nie powiedziała, że to 3 *, bo na Santorini, na wycieczce 2-dniowej miałam lepszy standard, a hotel miał tylko 2*, w cenie była klimatyzacja (bezpłatna) i zestaw do parzenia kawy, herbaty.
- Cisza i spokój, - bez małych dzieci.
- Brak dokładnego sprzątania, - suszarka w łazience tylko z gorącym powietrzem, - płatna klimatyzacja - brak czajnika i zestawu do parzenia kawy, herbaty, - monotonne śniadania, codziennie to samo - dramat.
Czysty, zadbany hotel. Plusem jest basen i mała odległość od plaży. Miła obsługa :)
Partnerowi przeszkadzał hałas dochodzący z ulicy (plaga skuterów do godzin porannych).
Przeciętny raczej polecam osoba na emeryturze jedzenie mega nie dobre
Czyste pokoje
Jedzenie mega monotonia bardzo średniej jakości lepiej kupić coś w sklepie ,obsluga jakby za karę pracowały , właściciel pokazuję się tylko w barze przy basenie o 21 i serwuje śmieszne drinki które są lipne jak coś mu brakuje to potrafi iść d o sklepu w nocy po brakującego alkohol potrawie zanudzić ludzi do 2w nocy ,okolica taka sobie plaże nie są złe ale nic ciekawego jedna ulica i multum ludzi emerytow Niemiec i młodzież pijana
Naprawdę blisko plaży piaszczystej. Pokoje przestronne, materace ze sprężynami. Każdy pokój z balkonem z widokiem na morze. Kiepskie śniadania, ale blisko sklep, więc to nie problem. W pobliżu mnostwo tawern, sklepów.
Na początku chciałbym wszystkim, którzy czytają opinie o tym hotelu, przekazać informacje, żeby nie czytali żadnych opinii z przed 2019. Hotel został odremontowany na przełomie 2018/2019 r. i wszystkie opinie oraz zdjęcia z przed tego okresu są nieaktualne. Oczywiście z wyjątkiem tego co na zewnątrz, bo to się nie zmieniło i nadal wygląda tak ślicznie jak na zdjęciach. Natomiast wszystkie pokoje z umeblowaniem oraz łazienki są odremontowane i można powiedzieć, że są, jak na warunki greckie i trzy gwiazdkowy hotel, bardzo komfortowe. Hotel jest czysty i zadbany, pokoje sprzątane codziennie, pościel i ręczniki wymieniane raz w tygodniu. Co do śniadań, które są w formie bufetu (bo tylko to oferuje hotel, jeśli chodzi o wyżywienie) nie można powiedzieć ze są ?kontynentalne?, ale raczej ?angielskie? i to rozszerzone, czyli jest wszystko co powinno być na śniadaniu i z pewnością nikt nie wyjdzie głodny. Są parówki, dwa rodzaje jajecznicy, szynki, różnego rodzaju sery, naleśniki, dżemy, pomidory, ogórki, oliwki, kawa, herbata, soki, różnego rodzaju pieczywo, musli, płatki, mleko, owoce (arbuzy, melony, brzoskwinie). Trudno tu opisać wszystko, ale z pewnością nie jest to hotel dla tzw. ?niewymagających turystów? jak często znajdziecie w opisach tego hotelu na portalach biur podroży, wręcz przeciwnie, i Ci wymagający będą z pewnością zadowoleni. Do morza jest może troszeczkę dalej niż te 40m, które podają portale, ale nie dalej niż 100m. Obsługa hotelu w pełni profesjonalna, mówiąca po angielsku, uprzejma i bardzo pomocna w każdej sprawie. Pobyt uważam za bardzo udany i nie można niczego zarzucić ani biuru podróży, ani hotelowi. Jedynie to, że po opisach i opiniach, jakie znalazłem w Internecie, można mieć wątpliwości co do wyboru tego miejsca, natomiast po pobycie tam chętnie do hotelu kiedyś wrócę i wszystkich którzy maja wątpliwości namawiam na jego wybór i nie maja się czego obawiać.
Komfort, czystość, bardzo dobre posiłki, bliskość plaży, profesjonalna i mila obsługa.
Bardzo sympatyczne Panie z oblugi, mozna sie swietnie porozumiec po angielsku, okolica cudowana, wszedzie blisko, no i wyglada identycznie jak na zdjeciach - naprawde nie bylam rozczarowana.
Rezydent (nie pamietam danych osobowych) beznadziejny- (pobyt na Krecie w okresie 13.07-27.07), nie wiedział co się dzieje wokół niego. Najbardziej był zainteresowany tym, żeby wcisnąć komuś wycieczkę, zero zaangażowania w swoją pracę. Natomiast sam hotel czyściutki i bardzo miła atmosfera oraz obsługa hotelowa. Niski standard łazienki aczkolwiek do wszystkiego mozna sie przyzwyczaić ;-) Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Stalidzie.
Bardzo przyjemny i czysty hotelik.Super basen i blisko do morza.Jeżeli ktos jedzie żeby spędzić cały pobyt w hotelu to nie polecam.Rezydent który opiekuje się tym hotelem jest nastawiony tylko na zysk ze sprzedawanych wycieczek a w innych sprawach nie jest w stanie nic doradzić.
Położenie bardzo dobre - będąc w końcówce sezonu (przełom września i pazdziernika) nie odczuliśmy tych tabunów ludzi przewalajacych się głównym spacerniakiem... Do plaży bliziutko, wycieczki organizowaliśmy sobie sami za pół ceny (w porownaniu z oferowanymi przez rezydenta), udało sie wypozyczyc samochód za 80 Euro (za 4 dni)i zjechaliśmy pół wyspy.
W okolicy kafejki, restauracje, sklepy, bary. Obsługa hotelu - normalna.
Hotel świetnie położony. Doskonała baza wypadowa na wschodnią Kretę. Standard pokoi raczej niski, ale czyste. I tak nie przesiaduje się w pokojach. Sniadania nędzne - dziwi, że brak owoców i np. pomidorów dostępnych wszędzie wokoło za grosze.... Generalnie - gdybym planował następny pobyt na Krecie, to nie miałbym obaw o powrót do tego samego hotelu, a to juz wiele mówi.
Doskonała lokalizacja oraz klimat hotelu
Całkowite zero wtrącania się w pobyt turysty
Nikt nigdy nie zabronił nam wnoszenia owoców czy napoi do pokoju
Jak dla mnie doskonały hotel