Atrakcyjna lokalizacja: regularne połączenia kolejką do centrum Słonecznego Brzegu i Nessebaru - starożytnej perły Bułgarii.
Dla dzieci: plac zabaw, osobny brodzik, miniklub.
Tylko 100 m do najładniejszej części plaży Słonecznego Brzegu z wydmami.
4 restauracje serwujące wyśmienitą kuchnię.
Sam hotel bardzo fajny chociaż do lekkiego remontu Jeśli chodzi o posiłki pyszne każdy znajdzie coś dla siebie niczego nie brakowało dodatkowo było w ciągu dnia serwowane opiekane kanapki i hot dogi a popołudniu słodkości przy barze Pierwszy raz musiałem pilnować barmanów żeby lali mnie alkoholu do drinków kilka razy z jednego robiłem dwa rozcieńczając sokiem Mimo okrojonej kardy "5 drinków" to obsługa robiła nawet te z poza karty i nie żałowali Pokój mimo że znajdował się od ulicy nie było słychać hałasów Codziennie wymieniane ręczniki Największy minus to lodowata woda w basenie i brak animacji ale nie przeszkadzało to żeby miło spędzić czas
Wyżywienie Obsługa baru
Brak rozrywki "animacji"
W hotelu spędziliśmy tydzień, przy zameldowaniu, które było dość późno dostaliśmy zapakowane kanapki co było bardzo miłe bo byliśmy głodni po podróży a na kolację nie zdążyliśmy. Po wymeldowaniu zapytano nas czy chcemy przechować gdzieś bagaż bo do czasu transportu na lotnisko możemy korzystać z hotelu. Hotel jest w naprawdę dobrym miejscu, blisko do centrum słonecznego brzegu jak i do Nessebaru(taksówką ok 10 minut a droga powrotna plażą ok godzinki) Z hotelu do plaży jest dosłownie rzut beretem, przejdziemy z hotelu przez wydmy i jesteśmy na plaży. Duży basen i duża ilość leżaków, taras ze stolikami. Stoliki również w barze przy basenie. Obsługa bardzo miła, zarówno recepcja jak i bar, restauracja hotelowa czy Panie sprzątające. Bar- dwa bary jeden w środku, drugi przy basenie. Drinki to są prawdziwe drinki, nawet pytają czy wystarczy już alkoholu 😁 Z karty do wyboru jest 6 drinków, piwo, wino. O co się poprosi to również do picia dostaniemy różne kombinacje likierów, alkoholi i napoi. Oczywiście dostępne też napoje bezalkoholowe ciepłe i zimne. Restauracja- jedzenie jest okej, dużo jedzenia nie idzie tego przejść, dużo warzyw, deserów, lody, duży wybór pieczywa. Generalnie może wydawać się monotonnie ale jest tego tyle, że codziennie możemy zjeść co innego. Obsługa restauracji okej. Dużo miejsca, miejsca również na dworze z widokiem na basen, wydmy i morze. Pokoje i sprzątnie- pokoje duże, ale wymagałyby trochę odświerzenia(brudne ściany, popękane meble). Mieliśmy pokój z balkonem na ulicę, nie przeszkadzało nam to, było cicho. Trochę niekomfortowe było, że nasz balkon wychodził też na okna holu, którym ciągle ktoś chodził lub siedział. Przez to musieliśmy też mieć ciągle zasłonięte okna. Klimatyzacja trochę stara ale dawała radę. Łazienka no tutaj niestety ale byliśmy zawiezieni, nieprzyjemny zapach z wentylacji, było słychać jak ktoś spuszczał wodę z innego pokoju, prysznic to porażka, zasłonka która nie zasłaniała nic. Po każdym prysznicu z łazienki robiło się bagno. Jeśli chodzi o sprzątanie, ręczniki byli wymieniane codziennie, Panie zostawiały też papier toaletowy i myły łazienkę, pościel też mieliśmy zmienioną i za każdym razem ładnie przyścielone łóżko(choć po sobie też ścieliliśmy to Panie poprawiały). Śmieci zabierane codziennie. Nie mieliśmy odkurzonego pokoju przez cały pobyt dopiero ostatniego dnia to taki minus bo po prostu nosiło się dużo piachu. Plaża - ładna i czysta. Warto jednak też przespacerować się trochę dalej brzegiem morza. Basen - duży, woda była trochę zimna, przez tydzień skorzystaliśmy raz z kąpieli w basenie. Leżaki okej. W odpoczynku przeszkadza jednak bardzo głodna muzyka z hotelu obok. Animacje- brak, jedynie wieczorem przychodzą dwie dziewczyny puszczać muzykę, można potańczyć. Od 20 do 22. Z tego co zauważyliśmy nie jest to codziennie.
Ogólnie hotel oceniam bardzo dobrze, byliśmy pozytywnie zaskoczeni i bardzo zadowoleni.
Łazienka w pokoju.
Hotel czasy swietnosci ma juz za soba co widac po pokojach . Sa one jednak przestronne i czyste Panie codziennie wymieniaja reczniki i sprzataja. My dostalismy pok na samym dole przy basenie i najwiekszy minus i niestety uciazliwy to brzydki zapach w pokoju.
Lokalizacja idealna , do morza przejscie przez piekne wydmy zajmuje 3 minuty. Sama plaza piekna i czysta , lezaki zawsze zadbane i rowniez czyste. Jedzenie swierze i bardzo duzy wybor miedzy 3 glownymi posilkami bar z przekaskami na zimno i cieplo . Nie da sie byc tam glodnym . Napoje rowniez dostepne caly dzien i ogromny wybor .
Nie mily zapach w pokoju co nie znaczy ze jest tak w kazdym tego nie sprawdzalam no i wrecz lodowata woda w basenie.
Lokalizacja hotelu super. Obsługa raz miła raz nie miła, to samo z barmanami i kucharzami. Jedziecie porażka, surowe mięsa podawane jako ugotowane. Wszystko do picia z proszku. Woda w basenach zimna. Pokoje to jest śmiech na sali, brudne, zatkany odpływ, klima co nie chłodzi. Pokoje sprzątane codziennie i byle jak, pełno piasku jak było tak jest. Nie warto również iść na salę fitnes. Ciężaru mało, za to widać pięknego i dużego grzyba…. Najbardziej śmieszne jest to że na 3 osoby przydział dzienny papieru toaletowego to 1 rolka i to nie zawsze a wtedy kiedy się poprosi
Jedzenie, pokoje
Pobyt oceniamy 9/10. Ogólnie hotel oceniam bardzo dobrze, byliśmy tydzień i byliśmy zadowoleni. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie w porządku, dwa bary, wybór drinków z karty 6 + o to co się poprosi to zostanie zrobione. Napoje bezalkoholowe zimne i cieple. Dużo miejsca do spędzania czasu, bliska odległość do plaży (przejście przez wydmy nie ma drewnianej kładki). Duży basen. Pory posiłków też były okej. Położenie hotelu też bardzo dobre, bliska odległość do centrum Słonecznego Brzegu oraz do Nessebaru (ok. 10 minut taksówką, powrót spacerkiem brzegiem morza ok. 1h). Panie sprzątaczki były codziennie, dawały papier toaletowy i wynosiły śmieci. Ręczniki zmieniane co drugi dzień. Pościel zmieniona była chyba 2 razy. Duża restauracja, miejsca w środku i na zewnątrz, obsługa restauracji w porządku.
Ogólnie ok
Jedzenie choć dobre to może trochę monotonne, Nie mieliśmy odkurzonego pokoju i wszędzie na podłodze był piasek. Jeśli chodzi o toaletę w pokoju to jest beznadziejny prysznic, śliska zasłonka która nie zatrzymuje wody, idzie się pod prysznic i cała łazienka pływa. Pokoje wymagałyby lekkiego odświeżenia.
Hotel dobrze usytuowany, bardzo blisko plaży, ci jest zaletą. Fajna strefa basenu, duża strefa leżaków. Miła obsługa. Bardzo dobre jedzenie, wszystko mi smakowało. Można jedynie popracowac nad snack barem, bo można w nim dostać tylko sandwicha lub hotdoga, pieczywo nawet nie jest porzadnie opieczone. Te z naszych stacji benzynowych są o niebo lepsze.
Bliskość plaży, blisko do Nessebar, miła obsługa, usługa sprzątania, wymiany ręczników codziennie. Miła obsługa na barze dobrze mówiąca po angielsku. Duży pokój. Przestronna stołówkę, dobrze dająca jeść. Widok na wydmy
Witam pobyt w Hotelu oceniam na 6 wszystko bardzo na plus obsługa panie i z recepcji pani na barze taka blondynka w krótkich włosach bardzo miła jedzenie bardzo dobre czysto sprzątane co dziennie polecam bardzo jesteśmy zadowoleni pozdrawiam
Wysoki jedzenie obsługa klimat
Pokoje w hotelu jak na 3 gwiazdki duże, ale za to łazienka z brodzikiem, który miał za krótką zasłonę i woda się leje po podłodze. Obsługa w recepcji i na barze ok. Brak animacji tylko puszczana muzyka od 20 do 22. Lodowata woda w basenie.
Bardzo dobre położenie, ładny widok na wydmy, blisko morza.
Łazienki
Świetny stosunek jakości do ceny. Pokoje skromne ale czyste i wystarczające. jedzenie smaczne, obsługa bardzo miła. bardzo dobra lokalizacja - blisko do centrum i relatywnie do Nessebearu nie mówiąc o tym, że 2 minuty do plaży. Charakterystyczną cechą, która nie każdemu przypadnie do gustu jest hałas. dużo muzyki, aktywności, ludzi...wieczorne potańcówki itd. Leżąc przy basenie raczej ciężko o spokój i wyciszenie.
świetny stosunek jakości do ceny relatywnie dobre jedzenie, serwis, obsługa bardzo dobra lokalizacja blisko do morza
dość głośne miejsce z dużą ilością muzyki czasem brak miejsc na stołówce standard nie jest bardzo wysoki i dla niektórych może być niewystarczający - dla mnie było OK
Świetna jakość do ceny. Przemiła obsługa, duży wybór jedzenia, pyszne drinki. Dzięki temu że hotel nie jest z tych ogromnych można naprawdę odpocząć do tego jest pięknie położny. Polecam
Bliskość morza, spokój
Pokój z lat 70tych, klimatyzacja w grzybie i mało wydajna. W łazience po kompieli bajoro. Otoczenie ładne, czysto,leżaki przy basenie.
Miła obsluga.
Grzyb na klimatyzacji, słabe jedzenie, mały wybór, zdarzało się, że nie było sztućcy, stoły nie czyszczone, bujające się.
Wybieram ten hotel ze względu na położenie. Hotel 3 gwiazdkowy, czysto, nikt nie zaczepia, pełen luz.
Hotel ma piękny basen zewnętrzny jednak niestety jest dość stary i brudny. W pokojach z widokiem na basen bardzo głośno słychać nie tylko animacje z hotelu ale też animacje z hotelu obok, podobnie na leżakach przy basenie. Co ciekawe, obsługa bardzo słabo mówi po angielsku. Z plusów to hotel jest bardzo blisko plaży, przejście przez piękne wydmy.
Bardzo ładny basen zewnętrzny Blisko plaży i morza, piękne przejście przez wydmy
Bardzo głośne animacje słyszalne z pokoju Hotel jest dość brudny i zaniedbany
Nie chciałbym jakoś specjalnie komentowarz bądź co bądź negatywnego komentarza poniżej, byliśmy prawie w tym samym czasie i powiem fakt jest dużo hoteli obok, nowszych i pewnie z lepszym basenem ale też dużo droższych i to na razie tyle co można je porównać. Hotel ma już za sobie swoje lata prawda , ale obsługa na recepcji bardzo miła pomocna , drinki to są naprawdę drinki , pierwszy raz spotkałem się z pytaniem podczas wlewania alkoholu " czy już starczy " 😉 Napomnę jeszcze iż byliśmy z żoną i 10 letnia córka, jest basen jest bardzo blisko plaża więc jak ktoś chce znajdzie coś dla siebie i dzieci. Polecam aqua park jest poprostu mega darmowe busy odjeżdżają z pod hoteli , byliśmy dwa razy po 7 h i jeszcze nam mało 😆 lokalizacja super , pełno sklepów, barów, bankomatów . Jeśli chodzi o jedzenie To szczerze nie przejadłem tego, jest bardzo dobre i świeże . Jak ktoś nie chce wydawać kupę kasy na hotel z większym basenem i zjeżdżalnia a mimo wszystko milo spędzić czas to uważam że naprawdę warto. Pokoje z klimatyzacja która działa, prysznic z zasłona, w tych droższych hotelach pewnie będą lepsze😆😉 Pokój mialem od ulicy ale nie przeszkadzała nam to jakoś w wyspaniu się. Ps. Bardzo miła pani z recepcji przyniosła nam na wynos jedzenie wiec bardzo wszystkim dziękujemy za pobyt i bardzo miło spędzony czas
Jak wyżej
Hotel czysty, WiFi tylko w lobby. Jedzenie smaczne, codziennie coś innego i duży wybór. Warzywa świeże i smaczne. Czasem brakowało miejsca żeby usiąść, bo akurat przyszło dużo ludzi. Czasem też brakowało widelców, ale obsługa szybko uzupełnia braki. Tylko w recepcji mówią po angielsku, w stołówce nie. Nie można wynosić jedzenia, widziałam sytuacje, kiedy jakaś pani pakowała sobie górę ciastek, ktoś z obsługi zwrócił jej uwagę, a ona odpowiedziała, że małe bejbi jest w pokoju i to zje… Położenie hotelu - dla mnie rewelacja, blisko do morza, do miasta. Basen zadbany, codziennie sprzątany. Uściślając, są dwa: płytki dla dzieci i głębszy, pewnie około 1,40 cm dla dorosłych. W pokojach też czysto, panie pokojówki wymieniają ręczniki i pościel co dwa dni, zabierają śmieci, ogarniają z podłogi: Pojechaliśmy duża ekipa, z dziećmi i wszyscy wrócili zadowoleni. Musieliśmy jednak skorzystać z usługi lekarza, ale przebiegło to mega sprawnie: pan z recepcji wykonał telefon i po kilku minutach przyjechał kierowca, który zawiózł nas do gabinetu. W gabinecie odbyło się badanie i od razu mogliśmy kupić leki (potrzebny był antybiotyk). Ceny są przystępne na mieście więc majątku nie zostawiliśmy na pamiątki. Jeśli ktoś szuka fajnego miejsca na wakacje, to szczerze polecam, bo jest przyzwoicie i nie trzeba się dodatkowo wykosztować. Minusem była godzina lotu powrotnego, bo wracaliśmy o 6 rano, więc transfer na lotnisko mieliśmy o 3, co było dla wszystkich, szczególnie dzieci, bardzo męczące. Lot powrotny wszyscy przespali :)
Czysto i całkiem smaczne jedzenie. Ogromną zaletą to położenie hotelu względem miasta i plaży. Super. Stołówka wygląda obecnie inaczej niż na zdjęciach - moim zdaniem lepiej (musiała być odnowiona). Pokoje dokładnie jak na zdjęciach.
Jak na 3 gwiazdki, trudno znaleźć wady.
Hotel ma świetną lokalizację. To nie ulega wątpliwości. Wybudowany już jakiś czas temu i to widać. Do plaży można dojść w kilka minut. Dosłownie "za pierwszą wydmę". Niestety nasz hotel sąsiaduje w 3 nowszymi "braćmi". Są ładniejsi, głośniejsi i ulokowani niemal na plaży.. To miasto to takie Mielno w wersji turbo lata 90. Totalny chaos, wolna amerykanka budowlana. Tu nie ma problemu z wybudowaniem hotelu na samej plaży, z umieszczeniem lunaparku pomiędzy hotelami (na szczęście daleko od nas), z postawieniem paskudnej budy zwącej się grillem - gdzie Pan grill-master codziennie wieczorem odpala wielkie palenisko, dymiąc dosłownie po całej ulicy, bez zmiłowania (serio, jeśli dostaniesz okna od ulicy to współczuję). Ten sam grill bar, serwuje swoim klientom i wszystkim dookoła muzykę na żywo, a potem i nieżywo, do 23. Cisza nocna w całym mieście obowiązuje od północy. Co oznacza że wszystkie sklepy, bary i tym podobne kończą działalność, ale nie oznacza to, że ich klienci idą spać. Oni jeszcze muszą wrócić do pokojów. Naprawdę, jeśli dostałeś pokój od ulicy, lub z ekspozycją na parking jak ja, to może być ciężko. Wspomniane 4 restauracje to ściema. Najważniejsza jest ta główna - stołówka. pozostałe to pizzeria, rybna i chyba kurczakowa. Jadłem tylko pizzę, była w jednym rodzaju i była obrzydliwa.. Basen - zimny jak cholera. I jest tylko basenem.. Czyli jeśli masz nadzieję że dzieciak się zabawi sam a ty będziesz leżał i się opalał pijąc drinka to sorry. Basen ma 140 cm głębokości i to wszystko co można o nim powiedzieć. Nie ma żadnej zjeżdżalni, nie ma nic co mogło by zatrzymać w nim dzieciaka. Patrząc na sąsiadów, którzy mieli masę atrakcji na basenie, nieco się człowiek irytował, że zrobił tak słaby "wywiad" i wziął hotel kierując się opiniami innych. Poza tym brak ciekawszych atrakcji dla dziecka w hotelu. Mówię o 9-latku. Są leżaki blisko basenu. Mało parasoli, ale nie było problemów z dostępnością. Jakoś zawsze się miejsce znalazło. Wspomniane atrakcje/animacje. Łamany angielski :) Goście hotelowi to mix mieszkańców Europy wschodniej. Obsługa robiła co mogła, ale to chyba działało. Bo widziałem że ludzie się bawili. Był aerobik w basenie, piłka wodna. Były jakieś koncerty, tańce egzotyczne. Nie moje klimaty ale ludziom się podobało. Szczera opinia na koniec. Wyjazd bez dzieci, wykorzystać hotel jako bazę, tu się uważam super sprawi. Oczywiście z założeniem że pokój będzie od strony morza.
Lokalizacja, blisko morza Jedzenie - na stołówce świetne Smaczne hotdogi w barze przy basenie :)
1. Słabe prysznice - zasłonka pamięta lata 90-te. 2. Miękkie łóżka.. 3. Mój pokój wychodził na sąsiedni hotel, jego parking, ich basen dla dzieci, scenę, a dosłownie pod nami był lokalny biznes z cholernymi automatami w które mięśniaki musiały walić pięścią by udowodnić sobie swoją siłę, nawet o 3 w nocy... 4. Klima działała jak działała, do tego nie była kompletnie czyszczona od założenia. Zapomniałem zrobić zdjęcia, ale chyba by nie przeszło moderacji!!
Hotel w miarę ok..na stołowce lekki haos..mało estetycznie ,stoliki brudnie ,jeden siada po drugim.
Blisko pasaż handlowy..blisko.plaza..wszystko super
Obsługa nie w każdym punkcie miła.W pokoju przypchany prysznic
Hotel czysty, zadbany, chociaż łazienki w niektórych pokojach wymagają remontu. Jedzenie pyszne, przygotowywane codziennie i urozmaicone. Każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła i pomocna, barmani także. Pościel zmieniona była dwa razy w ciągu tygodnia. Piękne ogrody i roślinność wokół hotelu. Blisko do morza, chociaż brakuje tego drewnianego deptaku przez wydmę, o którym była mowa w ofercie. Minusem było to, że w tak wielkim hotelu była tylko jedna winda w głównym budynku i zimna woda w basenie. Przydałoby się także chociaż raz w tygodniu odkurzyć wykładzinę w pokoju, bo wszędzie był piasek.
Blisko morza, pyszne jedzenie.
Brak windy, zimna woda w basenie, plastikowa zasłonka w prysznicu.
Hotel bardzo duży, czysty, z odnowią stołówką. Ma ciekawy basen i jest blisko plaży. To nasz drugi pobyt w tym hotelu.
Hotel słynie z dobrego jedzenia co jest prawdą. Pokoje czyste, duże, codziennie sprzatane łącznie z wymianą ręczników i pięknie pościelonymi łóżkami. Bliskość plaży pozwala na korzystanie z kąpieli w cieplutkim morzu kilka razy dziennie
Trochę za głośna muzyka
Świetna lokalizacja , wszystko pod nosem,spacerkiem co centrum Słonecznego Brzegu. Pyszne i zróżnicowane jedzenie . Jedyny minus to słaby program animacyjny.