Jeśli komuś z Państwa przyjdzie pomysł, aby jechać do tego hotelu proszę natychmiast go odrzucić. Zaznaczę, że był to nasz 3 pobyt w Tunezji, pozostałe dwa były w hotelach trzy gwiazdkowych, ten ponoć ma trzy i pól, więc mamy porównanie. Tamte hotele przy tym to luksus, pokoje, jedzenia i napoje bez porównania lepsze. Cały hotel troszkę wydawał się jak by od 20 lat nic tam nie było robione, a co gorsza nawet sprzątane. Czytając pozytywne komentarze jestem w szoku, że ktoś taki wystawił, naprawdę zdawaliśmy sobie sprawę, że nie jedziemy do drogiego hotelu z dużą ilością gwiazdek, ale to co tam zastaliśmy tak bardzo nas zszokowało, tym bardziej tak jak na wstępie zaznaczyłam, nie był to nasz pierwszy pobyt w tym kraju w takim standardzie. - pokój: niski standard, o dziwo ściany nawet czyste, z łazienką gorzej, przez cały pobyt ciekło z ubikacji, Panie tylko podkładały szmaty, w kabinie i umywalkach ślady pleśni, ręczniki codziennie wymieniane, kołdra poplamiona. - stołówka: talerze i sztućce nawet czyste, za to szklanki i kubki dramat, brudne, poklejone, często dopiero 3-4 szklanka czy kubek nadawał się do użycia. Brudne i klejące stoliki. - jedzenie: śniadanie było jedynym posiłkiem, na który dało się coś zjeść, Pan na bieżąco robił omlety i sadzone jajka, do tego bagietka z masłem, jakieś ciastko. Ser i wędlina po jednym rodzaju nie do zjedzenia. Obiad i kolacja dokładnie to samo, często zimne , gorzkie, pełne zmielonych ości np. w klopsach rybnych. Zdążało się, że jedliśmy tylko bagietkę i to bez masła, gdyż było tylko na śniadaniu. Staraliśmy się próbować potraw, ale były nie smaczne, wręcz nie zjadliwe, odgrzewane na okrągło, a następnie przerabiane na coś innego. Kolacja to samo. Automaty z kawą (czynny tylko rano), sokami i napojami niesamowicie brudne i klejące, mam obawy że od tygodni nikt ich nawet szmatką nie przetarł. Jeśli ktoś chciał popołudniu kawę, stał wielki termos koło baru, ale powiem szczerze nie wiem co to było, nie miało ani zapachu, ani smaku kawy – szok. - alkohole, ojj to już naprawdę ciekawe, pierwszy drink cola z wódką. W szklance znajdowała się ciepła woda koloru brązowego i bez jednego bąbelka gazu, aż nie wierzyłam w to co dostałam do picia. Ostatecznie tylko wino i piwo nadawało się do picia, ale często np. dostawałam je w kuflu z odbitą szminką osoby, która piła z niego wcześniej. - basen i leżaki: basen wydawał się ok, ale jak się podeszło bliżej, widać było śmieci, chusteczki itp. które pływały po dnie, ściany basenu obślizgłe. A leżaki i materace tak stare, że chyba od 20 lat nikt nie wpadł na to, że należy je odnawiać, konserwować lub chociaż umyć (foto).
Blisko plaża i transfer z lotniska... to chyba tyle.
Opisane w opinii o hotelu, bo jest tego za dużo by tylko pojedynczych zwrotów użyć :)
Pobyt oceniam bardzo dobrze! Czytając opinie tutaj miałam bardzo mieszane uczucia i szczerze mówiąc jechałam z lękiem, który się okazał kompletnie niepotrzebny! Pokój czysty! Codziennie zmieniane ręczniki, Panie sprzątające przesympatyczne i dbały o każdy szczegół. Obsługa na stołówce bardzo profesjonalna, bar przy basenie, mimo, że po sezonie był otwarty więc to było miłym zaskoczeniem!
Przesympatyczna obsługa! Czystość w pokoju, piękny widok na morze, lotnisko bardzo blisko, plaża na wyciągnięcie ręki, wszędzie czysto :)
Mimo chęci, nie znalazłam żadnych
Hotel przyjemny, ludzie mili, rezydenta było brak.
Hotel ma trzy gwiazdki, ale powinien mieć max dwie. - pokój dostaliśmy brudny: okropna i śmierdząca lodówka, brudne ściany, brudne stoliki nocne zalane kawą, poplamiona pościel, - w pokoju pleśń: w łazience na wannie, podłodze, przy drzwiach od łazienki, - w pokoju dużo mrówek, były wszędzie: na podłodze, meblach, w i na lodówce, - woda z kranu bardzo śmierdząca, - ręczniki codziennie wymieniane, ale miały okropny zapach, - w pokoju codziennie ścielona pościel i zamiatane, ale brud jaki znajdował się pod łóżkiem był niewyobrażalny, - stołówka: brudne talerze i sztućce, brudne i klejące stoliki, - jedzenie: na śniadanie nie było co jeść, dobre były tylko croissanty, na śniadanie można było znaleźć, np. odgrzewane z kolacji ziemniaki; obiad i kolacja: tutaj już było co zjeść, ale nie z przyjemnością, a z konieczności zjedzenia czegokolwiek; przekąska: stal Pan i smażył naleśniki, były dobre, ale kolejka była na pół h, - picie: soki, woda, kawa, herbata: obrzydliwe. Przez cały pobyt nie było co pić, względnie dobre było tylko piwo, które często i tak śmierdziało ichniejszą wodą z kranu, - ekspresy do kawy i butle z wodą: brudne i obrzydliwe, - lobby: fotele bardzo brudne, - animacje: coś się działo w trakcie dnia: tańce, siatkówka, dart, wieczorem włączali tylko muzykę, coś tam tańczyli, ale może przez to że było już poza sezonem, - w łazienkach codziennie dokładany papier toaletowy, dostaliśmy nawet dwie kostki mydła ;), - plaża hotelowa: kupy wielbłądów, koni i śmierdzące glony. Czasami obsługa hotelowa wrzucała je grabiami na sam brzeg morza, - niewygodne leżaki, - basen: kafelki z pleśnią, nikt nie czyścił dna i bardzo nieprzyjemnie było tam chodzić, basenik dla dzieci i ten do obmywania nóg to szkoda słów, woda była aż mętna z brudu, - zjeżdżalnie: były trzy z czego jedna tak zepsuta, że aż nieczynna, dwie pozostałe też wkrótce zamkną, łączenia nierówne, wylatywała z nich woda. Szczerze to nie polecam, za taką samą cenę byliśmy w innych hotelach i naprawdę było sto razy lepiej. Gdyby nie wycieczka dwudniowa na Saharę byłabym okropnie rozczarowana. Uważam też, że gwiazdki w hotelu nie powinny dotyczyć czystości, nigdzie nie powinno być brudno. Wybierając hotel z mniejszą ilością gwiazdek powinien mieć mniej udogodnień, a nie być obrzydliwy.
- miła obsługa, a zwłaszcza kelnerzy, - świetny masaż w strefie SPA, - przez cały pobyt widzieliśmy tylko 2 karaluchy ;), - blisko lotniska, - obok hotelu przystanek autobusowy.
Jak w opisie
Hotel jak najbardziej na plus. Klima cały czas działała.
Zaangażowanie pracowników sympatia jak i pomoc. Dobre jedzenie każdy cos znajdzie do siebie.
Wanno-prysznic
Hotel wart polecenia, powyżej kategorii 3* Blisko Monastyru i Sousse Pyszne jedzenie, przy plaży, dwa bary (plażowy i główny) Codziennie sprzątany pokój z wymianą ręczników i pościeli
Jedzenie 9/10 Wspaniała obsługa Piękna plaża Świetna lokalizacja Dostępny internet - nawet w pokoju
Nam to aż tak nie przeszkadzało ale brak niektórych alkoholi w barku np ginu SPA Animacje - słaby program ale dla dzieciaków ok ;)
Pokój był zgodny z opisem, był sprzątany codziennie. Klimatyzacja działała ale była na stałe ustawiona na 22° C. Niestety lodówka była popsuta. Obsługa hotelowa była bardzo miła, a jedzenie urozmaicone i smaczne. Moim zdaniem jak na hotel trzy gwiazdkowy sprawiał miłe zaskoczenie.
Do zalet zaliczam położenie hotelu przy samej plaży, piaszczystą w miarę czystą i sprzątaną plażę, smaczne i urozmaicone jedzenie. Sam hotel dość kameralny dzięki temu dający poczucie intymności.
Hotel mógłby być bardziej zadbany, może trochę odnowiony.
Pobyt uważam za udany. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Plaża piaszczysta, obok hotelu. Jedyny mankament to meduzy w morzu.
Hotel położony bardzo blisko lotniska
Trochę za mało leżaków przy basenie
Pierwszy pokój który dostaliśmy to tragedia , następnego dnia za uprzejmą dopłata 10€ dostaliśmy pokój w dużo lepszym standardzie. Myślę że specjalnie na początku mowia że już większość pokoi jest zajęta żeby wyciągnąć kaskę. Z plusów to duży wybór smacznego jedzenia, sympatyczni barmani oraz kreatywni i zabowni animatorzy. Ćwiczenia zachęcające do aktywnego spędzania czasu oraz integrowania wczasowiczów. Część obsługi rozumie jezyk polski, niektórzy mówią po polsku bardzo dobrze. Bardzo dobra lokalizacja 15 min autobusem od lotniska, duży basen ze zjeżdżalniami, bezpośrednie wyjście z terenu hotelu na plażę.
Duży wybór smaczengo jedzenia. Sympatyczni i polskojęzyczni barmani. Weseli animatorzy, dużo możliwości aktywnego spędzania czasu : rozciąganie, aquagym, piana party, wieczorne integrację.
Skandaliczne warunki pokoju podczas zakwaterowania: nie działającą klimatyzacja, umywalka w pokoju nie w łazience, niezamykajace sie dzwi do pokoju, karaluchy na balkonie. Trzeba dopłacić do zmiany pokoju tak aby standar pokoju był odpowiedni
Ogolnie POZYTYWNIE, ba nawet BARDZO. Trzeba wziasc jedynie pod uwage to czego czego sie oczekuje w ofercie LAST MINUTES. Ekipa (obsluga hotelowa) bardzo przyjazna. Codziennie sprzatany (odswiezany pokoj), czyste reczniki, wlaczona klima.
Hotel jest w bardzo dobrej lokalizacji. Z latwym dostepem do basenu i plazy (max 200m), ktora codziennie rano jest sprzatana. Hotel jak na Tunezyjskie warunki czysty. Brakuje detali w wykonczeniach ale po pierwszym dniu pobytu traktuje sie to jako standart. W restauracji brak tloku i nie terzeba czekac na jedzenia od 20 do 30min w kolejce (jak w przypadku kilku hoteli, o ktorych wspominali inni uczestnicy lotu). Atrakcja dla dzieci jest zjezdzalnia. Niestety w slabej "kondycji" technicznej.
Jak na lust minute to cena zbyt wygorowana ale.... warto bylo zaplacic za spokoj. Brakuje detalu w wykonczeniach pokoi, ale to mozna zupelnie pominac. Niestety, niektorzy "goscie" bozostawiaja po sobie sporo balaganu (talerze, filizanki, kubki, niedopalki...), ktorego ekipa hotelu nienadaza sprzatac, ale i to mozna pominac.
Jak na 3 gwiazdki to hotel nawet spoko, chociaż nie ukrywam, że zmienialiśmy pokój. Wg mnie najlepsze mają bungalowy, w którym właśnie mieszkaliśmy. Czysto, codziennie sprzątanie, ze zmianą pościeli i ręczników. Dobre jedzenie, chociaż śniadania monotonne, ale było z czego wybrać. Bardzo fajni animatorzy, którzy prowadzili zajęcia zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Pomimo początkowych komplikacji z pokojem pobyt uważam za bardzo udany i polecam ten hotel. Dodatkowo atrakcyjna cena rekompensuje małe niedociągnięcia 😃
Dobre jedzenie, fajni animatorzy
BARDZO BRUDNO, nie smaczne jedzenia i nie mila obsługa.
Stary hotel z popsutymi meblami
Pokój ładny i czysty lodówką i bardzo sprawną i cichą klmatyzacją
Bezpośrednie wejście na plażę ładny basen i dobre jedzenie bardzo miła obsługa , blisko Monastir
Nic
Super bardzo polecam dla rodzin z dziećmi. Pod nosem basen oraz morze. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Hotel do odświeżenia ale widać że remontują pokoje po kolei. Jedzenie przepyszne, obsługa przemiła. Mogliby popracować nad animacjami dla dzieci w ciągu dnia bo jest tylko mini disco wieczorami.
Lokalizacja, widok, jedzenie, obsługa
Brak suszarki w pokoju
Bylam w tym hotelu 10 lat temu. Nastapily pozytywne zmiany, jestem bardzo zadowolona.
Super lokalizacja.
hotel spełnił moje oczekiwania, jestem bardzo zadowolona z pobytu, obsługa hotelu i restauracji oraz animatorzy bardzo uprzejmi i zaangażowani, bardzo dobre wyżywienie
hotel bardzo blisko morza, basen, zjeżdżalnie, wszystko zgodne z opisem
brak wad
Fajny, niewielki hotel z dala od centrum Monastiru, niedaleko lotniska. Spokój i cisza. Raczej dla nie wymagających turystów.
Spokój i cisza - kameralny hotel. Miła obsługa, szczególnie kierownik lub właściciel oraz panie sprzątające. Z dala od centrum miasta co też dla mnie jest plusem.
Łazienki do generalnego remontu. Malo urozmaicone sniadania. Zbyt nachalni sprzedawca tatuaży z henny oraz sprzedawca wycieczek. Brudna plaża pełna plastiku oraz okresowo trawy morskiej.
Hotel położony z dala od większych miast, otoczenie hotelu zaniedbane.
Hotel położony blisko plaży. Na plaży dostępne leżaki za darmo. Na terenie hotelu basen wraz z zjeżdżalniami, barem, animacje kilka razy dziennie. Pokoje czyste. Więcej zalet nie znaleźliśmy.
Aby dostać pokój z widokiem na morze, trzeba dać łapówkę 20 dolarów. Internet niby jest, ale prędkość to zaledwie 0,1 Mb lub w ogóle nie działa. Pilot do TV tylko po wpłacie kaucji. Pokoje czyste, ale lata świetności mają dawno za sobą. Łazienka w stanie bardzo słabym. Śniadania, obiady, kolację super monotonne. Drinki w barze oszukane do granic możliwości - alkoholu tam nie ma. Animacje są, ale tak naprawdę to tylko dwóch chłopaków skaczących przy basenie. Obsługa nie nalega na napiwki.
Pierwsze wrażenie z zewnątrz oraz po wejściu na recepcję było pozytywne, jednak pokój, ale przede wszystkim restauracja i teren wokół hotelu pozostawiają wiele do życzenia. Obiekt niewątpliwie czasy świetności ma dawno za sobą, jednak przydało by mu się minimalne odświeżenie. Kosze na śmieci, uchwyty do papieru toaletowego, lustra w łazience liczą chyba ze 20 lat i są w okropnym stanie. Mocno zardzewiałe i uszkodzone psują ogólnie przyjemny wygląd pomieszczeń. Podobnie jak stary i zużyty dywan na korytarzu. Myślę, że można by wymienić je na nowe oraz odmalować brudne ściany i to znacznie poprawiłoby wygląd hotelu. Dodatkowo koniecznie należy kupić nowe ręczniki i prześcieradła (są mocno zużyte, poplamione, dziurawe lub po prostu zszarzałe), a przede wszystkim gruntownie umyć lustra i szklane drzwi między recepcją a patio oraz w restauracji (są dosłownie zamazane jakby ktoś czyścił je brudną szmatą). Najgorzej prezentuje się jednak restauracja. Stalowe nieestetyczne lady z bufetami, stare krzesła i stoły z okropnymi wiśniowymi obrusami, które chyba rzadko wymieniano na nowe (za to często przekładano z jednej strony na drugą w obecności gości), przypalone patelnie i brudne palniki, intensywny zapach starego smażonego oleju, a do tego nie do końca czysta podłoga, po której przedostatniego dnia biegł ogromny karaluch, naprawdę mogły odebrać każdemu apetyt. Co do insektów, to w łazience były jeszcze mrówki. Plaża przy hotelu była dość czysta, jednak nad brzegiem morza piętrzyły się niesprzątane przez nikogo góry błota i wodorostów (przyjechaliśmy akurat po przypływie). Osobną kwestią jest zachowanie osób z recepcji, które próbują wyłudzić dopłatę za lepszy i czystszy pokój, nie wydają reszty przy zapłacie opłaty klimatycznej, nie dają pokwitowania przy wymianie walut (bo akurat skończył się papier w drukarce), czy źle przeliczają kwotę na dinary. Podsumowując, jechaliśmy świadomi, że nie będzie to obiekt luksusowy, jednak nie spodziewaliśmy się, że będzie aż tak źle. Nie polecamy nikomu pobytu w Neptunii, bo może przeżyć szok. To najgorszy hotel, w jakim do tej pory spędzaliśmy wakacje.
-mili kelnerzy i animatorzy -dość smaczne dania mięsne
Poza wspomnianymi powyżej: -ohydna kawa, -monotonne jedzenie, zwłaszcza śniadania -niesmaczne sałatki/surówki i praktycznie brak oliwy (1 malusieńka butelka na cały hotel), -niedziałajaca klimatyzacja -pseudo All Inclusive (np. brak późnego drugiego śniadania, codziennie jeden słodki naleśnik na osobę jako przekąska, mały wybór alkoholi) -lokalizacja w pobliżu zakładu przemysłowego i dziwne ,,chemiczne" i duszące zapachy, -zaniedbane tereny zielone wokół hotelu
Super hotel ,idealne miejsce na wypoczynek , ogólnie w hotelu jest czysto ( tylko część wczasowiczów nie szanuje pracy personelu ) , pokoje czyste codziennie sprzątane
Bardzo miła i pomocna obsługa
Wszystko ok.