Neptune Village Beach Resort & SPA

Polecam hotel po mimo nie przyjemnego zdarzenia już w pierwszym dniu przyjazdu (szkoda że nie doczytałem przed wyjazdem opinii), standard hotelu naprawdę europejski - jak na 4*. W przypadku pokoju deluxe, fotografie odzwierciedlają rzeczywistość. Village i Paradise to jeden kompleks hotelowy, bardzo rozległy, dobrze zagospodarowany, dzięki czemu nigdy nie brakowało leżaków w ogrodzie hotelowym. Plaża bezpośrednio przy hotelu, przepiękna, ochrona dbająca by lokalni naganiacze nie wchodzili na teren obiektu. Każdego dnia pan KOKOS serwował świeżo zerwane kokosy. Ogrodnicy bardzo pracowici, co drugi dzień zakopywali wodorosty na plaży. Bary - było z czego korzystać. Baseny - zróżnicowane głębokości do 3 m.. Stołówki -duże, każdy mógł coś znaleźć dla siebie do zjedzenia, jedzenie dobre. Animacje - co dziennie lokalne występy zakończone muzyką do 24. Porady z perspektywy odbytego pobytu: 1. Dyskoteka - jak najwcześniej zwrócić się do prowadzącego z listą utworów, inaczej ciągle będziesz słuchał reggae, a można potańczyć, jest dużo miejsca i sporo Polaków. Z listą nie było problemu, była świetna zabawa. 2. Safari - polecam lokalnego RICHI, bardzo dobrze mówi po Polsku, bardzo pozytywny chłopak, ciągle uśmiechnięty i z nim można bezpiecznie podróżować czy zwiedzić MOMBASĘ - zna teren i lokalsów, w jego obecności będziecie bezpieczni a przede wszystkim jest około 30% taniej. Obowiązkowo JEEPY najlepiej 4 osoby na samochód, nie wany, drogi na safari to nie asfalt. Richi zorganizuje samochodów tyle ile trzeba - nie miał z tym problemów. Kontakt do niego jest na facebook-u: Richi Ryszard Karisa. 3. Portfele - niestety już pierwszego dnia po przyjeździe, podczas pierwszego obchodu terenu hotelu, mój portfel pozostawiony w pokoju został uszczuplony o 200 dolarów - na szczęście nie z całej zawartości, tak że po mimo tej sytuacji nie popsuto nam wakacji. Kierownik nie pomoże, przeprosi i to tyle w tym kierunku. Po przeczytaniu wcześniejszych opinii, sytuacja ta jest tam jak widać normalna. Nawet w sejfach portfele nie są bezpieczne, nikt przy zdawaniu pokoju nawet nie spojrzał czy zostawiamy (pytałem kilku osób) otwarty sejf - przecież nowy/przyszły lokator musi go otworzyć, znają kody serwisowe.

HOTEL JAK NA 4*OK, POKÓJ Z DOPŁATĄ NA MORZE- BRAK WIDOKU ZASŁANIAJĄ WSZYSTKO PALMY I BAR PRZY PLAŻY, RĘCZNIKI WYMIENIANE CO 3 DNI- ZA NAPIWEK CODZIENNIE, PLAŻA PIĘKNA, OBSŁUGA W HOTELU PRZEMIŁA, POMOCNA, JEDZENIE BARDZO SŁABE-KAŻDE MIĘSO TWARDE, WARZYWA BARDZO ALDĘTE.

Super hotel , piękne miejsce , cudowna obsługa, krajobraz jak z obrazu.

Super położony hotel. Świetne domki. Jedzenie smaczne i świeże. Obsługa super.

Sam hotel czysty ,duże pokoje z tarasem ,duże wygodne łóżko ,jedzenie smaczne ,śniadania ciągle to samo ale każdy znajdzie coś dla siebie, obiady i kolacje wspaniałe ,obsługa miła i przydatna . Polecam

Kod hotelu HOT20982
Nazwa  Neptune Village Beach Resort & SPA
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Mombasa
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf

Bogaty program animacji: zabawy sportowe, gimnastyka, przedstawienia, pokazy mody, dyskoteki, afrykańskie wieczory tematyczne.

Atrakcje dla najmłodszych: miniklub z animacjami dla dzieci od 4 do 12 lat.

Hotel położony w doskonale utrzymanym tropikalnym ogrodzie w stylu suahili tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Zalety

1. Odległość od lotniska - ok. 1,5 h 2. Cudowna plaża 3. Bardzo pracowici ogrodnicy 4. Małpki i koty które można spotkać wszędzie i nie są agresywne 5. Czysty i zadbany teren hotelu, dużo palm, baobaby 6. Dużo wolnych leżaków 7. Zróżnicowane głębokości basenów 8. Możliwość korzystania z dwóch obiektów Village i Paradise 9. Afrykański klimat 10. Animatorzy - wystarczy poprosić/podpowiedzieć 11. Dwie restauracje a’la carte 12. Woda butelkowana w pokojach 13. Wifi - na całym obiekcie

Wady

1. TV - nie ma co oglądać 2. Zbyt często w opiniach: informacje o kradzieżach na pokojach

ANNA

Zalety

HOTEL ZADBANY, DUŻO PALM I DRZEW, HOTEL ROZLEGŁY, DUŻO MAŁP, NIE BYŁO PROBLEMU Z LEŻAKAMI. TYPOWY STYL AFRYKAŃSKI MA SWÓJ UROK, WODA BUTELKOWANA W POKOJU. BARDZO MIŁA I POMOCNA OBSŁUGA HOTELU.

Wady

BRAK KAWY Z EKSPRESU -PŁATNA W BARZE ,BRAK OWOCÓW WCZASIE PRZEKĄSEK, BRAK WIDOKU Z POKOJU NA MORZE GDZIE JEST SPRZEDAWANE W OFERCIE.

Ignacy

Super hotel , piękne miejsce , cudowna obsługa, krajobraz jak z obrazu.

Zalety

Wszystko na najwyższym poziomie

Wady

Może naganiacze na plaży ,ale nie wiem czy to wada hotelu czy po prostu miejsca/kraju.

Pobyt - Grudzień 2023

Super położony hotel. Świetne domki. Jedzenie smaczne i świeże. Obsługa super.

Zalety

Położenie idealne. Plaża pod hotelem.

Wady

Braki internetu.

Dorota

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Najbardziej wyróżnia się hotel od innych odwiedziny małpek... coś wspaniałego i przyjemne doświadczenie

Wady

Jak pada deszcz trochę by się znalazło z dachu lała się woda która dostawała się do pokoju ...nie działała telewizja aby coś grało kiedy przebywamy w pokoju ...brakowało lodu

Gabriela

Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Obiekt położony przy pięknej, szerokiej plaży z białym piaskiem i turkusową wodą. Ładna i zadbana strefa basenów. Duży bar z miłą obsługą. Co wieczór animacje (np pokazy tańca Masajów czy grupy lokalnych akrobatów). Pokoje przestronne ale nie najnowsze. Czyste, sprzątane codziennie. Śniadania trochę monotonne natomiast lunche i kolacje pyszne, codziennie coś innego. Na terenie hotelu znajduje się też restauracja włoska oraz restauracja oferująca owoce morza (dodatkowo płatna).

Zalety

Bardzo miła obsługa Wystrój i design przestrzeni wspólnych Smaczne jedzenie Małpki i koty które można spotkać wszędzie i nie są agresywne Położenie Wygodne leżaki

Wady

Nie jest to wada hotelu lecz umowy (...) - opaski hotel zabiera o 12:00 w dniu wymeldowania. Nie można więc zjeść lunchu ani korzystać z napojów. Jest to problematyczne biorąc pod uwagę że wyjazd z hotelu był o 15:00 a w Warszawie wylądowaliśmy dopiero o 6:00 następnego dnia. Dodatkowo w samolocie zabrakło jedzenia (wszystko zostało zjedzone przez osoby lecące do Kenii) więc zostały nam chipsy i orzeszki ziemne na tak długą i męczącą podroż małym samolotem.

Pobyt - Styczeń 2022

Jeśli liczysz, że drogie wakacje to luksusowe wakacje - nie jedź do Kenii. Kenia to nie luksus, tylko KLIMAT. Cudowni ludzie, smaczne jedzenie, rajskie plaże. Hotel czysty, mnóstwo personelu dba o to, żeby niczego nie brakowało. Wszędzie małpki (rano i wieczorem bo w największym upale chowały się w koronach drzew) które początkowo były atrakcją, po kilku dniach stały się "upierdliwe" bo podkradały jedzenie (w restauracjach pilnowano, żeby nie wchodziły, ale dojście z talerzem z owocami czy przekąskami na leżak było praktycznie niemożliwe. Banana zauważyły nawet w siateczkowej kieszonce plecaka :) Safari, wyspa Wasini, wycieczka rowerowa po okolicy - sztos! Bardzo polecam. Kenia jest PRZEPIĘKNA! Marzymy, żeby tam wrócić.

Zalety

- różne głębokości basenu - smaczne jedzenie - przemiły personel - małpki/kraby i inne stworzonka - dużo przestrzeni, nie było walki o leżaki - tam jest po prostu cudownie!

Wady

- słabe WiFi - animacje te same co tydzień (przy pobycie dwutygodniowym, dwa razy to samo) - poza hotelem mnóstwo lokalsów, którzy oferowali produkty/usługi. W zasadzie ciężko było spędzić na plaży 5 min., żeby ktoś do Ciebie nie podszedł. Rozumieją słowo NIE i nie są nachalni, ale za kilka minut podchodzi kolejny. Mają swoje "tereny" i po kilku dniach już nas znali i nie podchodzili. Witali nas tylko uśmiechem :) - ostatniego dnia obcinają opaskę i zostajesz bez możliwości korzystania z allinc

Pobyt - Styczeń 2022

Hotel ok.Piękna plaża ,jedzenie trochę monotonne .Animacje najlepsze w weekend.

Zalety

Małpki,koty,plaża,animacje w sobote

Dariusz

Pobyt - Luty 2022

wszystko super naprawde warto bardzo mila opsługa

Mariusz

Pobyt - Grudzień 2021

Wrócimy tam na 100%. Super miejsce a jeśli połączyć to z wyprawami na Safari czy Funzi Island to super miejsce wypadowe. Dodatkowo organizator wycieczek jakim jest Ogutu i ich opieka + kontakt z nimi, to czysta poezja. Nie mogę sobie wyobrazić lepszych wakacji

Zalety

Przepiękny teren, czysciutko i przemili pracownicy.

Wady

Hotel jak dla mnie nie miał wad.

Paulina

Pobyt - Styczeń 2020

Pobyt w hotelu polecam dla osób szukających spokoju i pięknych widoków - hotel czysty, zadbany, obsługa przemiła - mówiąca trochę po polsku, ogólnie w hotelu przeważnie Polacy albo Niemcy. Jedzenie przeważnie kuchnia indyjska - nam bardzo smakowało. Bardzo słabe animacje i sami animatorzy, którzy nie zachęcają raczej do aktywności. W hotelu większość osób powyżej 40 roku życia. Dla dzieci raczej nie polecam. Przeurocze małpki biegające po hotelu są napewno również dodatkową atrakcją. Plaża piękna ale warto ze sobą zabrać buty do wody bo można się natknąć na rafę. Największym minusem wakacji była podróż samolotem z biurem Rainbow - samolot mały, musiał międzylądować na tankowanie, niewygodny, ciasny i bez żadnego posiłku lub nawet wody w cenie! Dramat. Ale też nauczka na przyszłość, żeby zwracać na to uwagę bo w przypadku lotu trwającego 10h jest to jednak istotny problem. Ogólnie pobyt w Kenii oceniam jako przygodę życia i bardzo polecam wyjazd do hotelu osobom ceniącym spokój i relaks na wakacjach.

Zalety

Piękne położenie czysto przemiła obsługa jedzenie piękna plaża

Wady

słabe animacje zabieranie opasek w dniu wyjazdu

Paweł

Pobyt - Styczeń 2019

Pobyt sympatyczny. Nie było generalnie problemów. Obsługa na dobrym poziomie. Tylko ostatni dzień popsuł ogólne dobre wrażenie. Pokój trzeba zdać o 10:00, a wyjazd na lotnisko jest o 16:00. Zabierane są opaski, w związku z tym kończy się możliwość korzystania z napojów i jedzenia. Dopłata za pokój i all inclusive 90 euro. Trochę przesadzają, ale to podobno tak od niedawna, gdyż zmienił się menadżer hotelu. Nie jest to do końca fair, gdyż po pierwsze nie otrzymaliśmy posiłku po przylocie. A po drugie większość osób wyjeżdża na safari, tak więc nie korzysta przynajmniej z 3 do 4 posiłków.

Zalety

Ładne małe domki mieszkalne z 4 apartamentami. Miła obsługa. Dobra kolacja a`la carte; zarówno włoska jak i indonezyjska. Ciekawe animacje.

Wady

- niektóre domki daleko od plaży, restauracji i basenów - obsługa niekiedy nie radzi sobie z agresywnością małp - trzeba pilnować barmanów w kwestii nadmiaru soków w drinkach i braku lodu. - zbyt mała dbałość o serwis klimatyzacji

Barbara

Pobyt - Grudzień 2018

Takich wakacji się nie zapomina! Kenia to cudowny kraj, klimat, ludzie....Przemilczę poziom życia mieszkańców, bo to przykre,a skupię się na walorach wypoczynkowych. Wschodnie wybrzeże Kenii to ciepłe wody oceanu, piękna roślinośc, dobrze urządzone hotele, które zapewniają wszystko to ,co turyście potrzebne do wypoczynku, zabawy, relaksu. Polecam wyjazd na safari, bezpośredni kontakt z przyrodą i zwierzętami jest bezcenny.

Paweł Piotrowski

Pobyt - Grudzień 2018

Nie czepiam się szczegółów.

Zalety

Hotel klimatyczny. Architektura i wystrój pokoi przemyślany, dostosowany do tamtejszej kultury. Pokoje codziennie sprzątane, ogólnie cały hotel czysty i zadbany. Jedzenie różnorodne, dobrze doprawione, dużo owoców. Obsługa restauracji na wysokim poziomie. Pozdrowienia dla kelnera Athmana! Barmani serwują smaczne drinki. Hotel nad oceanem. Leżaki, ręczniki na basenach i na plaży nieodpłatne. Woda w oceanie rewelacyjna. Podczas odpływów można spacerować między rozgwiazdami, jeżowcami, rybkami Nemo. Jeśli chodzi o safari to polecam dwudniowe. Wybraliśmy się z przyjaciółmi na wyprawę z : Polak w tropikach. Dobrze wydane pieniądze. Niezapomniane widoki i zwierzęta na wyciągnięcie ręki. Ogółem mówiąc: jest tak ciekawie, że pojechałbym tam jeszcze raz.

Laura

Pobyt - Grudzień 2018

Bardzo polecam ten hotel! Dla osób, które chcą być bardziej w centrum może być trochę za daleko, bo do miasta trzeba jechać 8km. Za to obiekt bardzo ładny, bardzo głęboki basen, obok jeden płytki basen z barem. Przemiła obsługa i bardzo dobre jedzenie. Impreza 8 km dalej, dyskoteka w hotelu do 24.00 , animacje średnie. Wigilia była cudowna, hotel przygotował piękną kolacje na powietrzu. Ogólnie jestem zachwycona i na pewno tam wrócę

Zalety

Bardzo miły personel, Pyszne jedzenie, Wspaniałe małpki, które są na każdym kroku, Bardzo ładny obiekt, ładny i bardzo głęboki basen, Plaża od razu przy leżakach hotelu

Wady

Staromodny wystrój pokoju, Monotonne animacje, Do miasta trzeba jechać 8 km

kuku

Pobyt - Listopad 2018

Jeśli doda się jeszcze safari (polecam szczególnie Polaka w Tropikach) to urlop idealny. Proponuję także zostawić miejsce w walizce i przywieźć rzeczy dla potrzebujących. Bojących się Afryki uspokajam - nie ma nie czego, a wrażenia niezapomniane.

Zalety

Piękny ogród i plaża. Bardzo miła i pomocna obsługa. No i kupa śmiechu, bo kelnerzy mówią po polsku. Jedzenie urozmaicone - i poszukiwacze nowych smaków i tradycjonaliści znajdą coś dla siebie.

Tomasz

Pobyt - Październik 2018

Pokoje bardzo ładne i w miarę czyste - jak się dowiedzieliśmy taki kenijski standard :-) Piękna plaża i spory teren, mimo iż hotel miał wielu gościnie nie czuło się tutaj tłumów. Jedzenie może nieco monotonne, ale to inne smaki, więc i tak coś nowego. Sporo basenów do wyboru, obsługa bardzo miła, aż chciało się zostawiać napiwki. Oczywiście jak jechać do Kenii, to koniecznie i na safari :-) Załatwiliśmy jeszcze w Polsce z \"Polak w tropikach\" - plus za to, że płaci się dopiero na miejscu i kontakt po polsku. Na safari Kenijczyk, który mówi po polsku - pozdrowienia dla Alego :-) Na pewno tam jeszcze wrócimy i z pewnością do któregoś z hoteli w kompleksie Neptune :-)

Zalety

baseny do wyboru piękna plaża fajne pokoje

Pobyt - Wrzesień 2018

Piękny hotel, pokoje na Europejskim poziomie. Codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane co ok 2 dni. Bez opłat hotel udostępnia ręczniki plażowe, które prane są każdego dnia. Byliśmy we wrześniu u nie było żadnych kolejek na stołówce, nie było też problemu z leżakami. Jedzenie smaczne, choć po tygodniu mieliśmy już dość curry i kuminu, używają też dużo tłuszczu ale to raczej kwestia tamtejszej kuchni. Będąc gościem w Village, można korzystać też z Paradise, ponadto można zamówić kolacji z karty w restauracji włoskiej i indyjskiej. od 11 do 18 można też zamówić w ramach snack baru tosty, frytki, makaron itp. W pobliżu są sklepiki gdzie można zakupić pamiątki, kilka dni w tygodniu na terenie hotelu otwierany jest lokalny sklepik z paiątkami. Animacje ciekawe, lokalne. W ciągu dnia jest plan atrakcji sportowych, wieczorem zawsze jest show z lokalnymi tańcami lub akrobacjami. Animatorzy są przesympatyczni, szczególnie animator Daniel zapadł nam w pamięć. Na plaży Beach Boysi nie są wybitnie nachalni, można im zwyczajnie podziękować, ale polecam jednak porozmawiać z nimi i skorzystać z ich usług - to jest ich praca.

Zalety

bezpłatne ręczniki plażowe sympatyczna obsługa świetna grupa animatorów

NatiL

Pobyt - Wrzesień 2018

Polecam hotel Neptun Village,byly to najpiekniejsze wakacje w naszym zyciu i bardzo chetnie wrocilibysmy do Kenii. Afryka urzekla nas swoja roznorodnoscia,jestesmy w niej totanie zakochani,nigdzie nie widzielismy piekniejszych plaz i nie spotkalismy serdeczniejszych ludzi.

Zalety

Piekne polozenie,blisko oceanu,czyste pokoje,ciekawe animacje,mila,pomocna obsluga.

Wady

Zbyt duza powtarzalnosc posilkow.

Klaudia

Pobyt - Maj 2018

W hotelu byliśmy prawie dwa tygodnie, wrażenia super - jedzenie pyszne, animacje - codzienne wieczorne rozrywki, hotel przy samej plaży. Pokoje niestety (jak za taką cenę) mogłyby być lepsze. Była to nasza podróż poślubna, niestety zapomniano o nas zupełnie - inne pary które były na podróży poślubnej miały niespodzianki a nas olano, nie osądzam kto zawinił czy hotel czy organizator.

Zalety

Przy samej plaży, ogród piękny - zielony, jedzenie pyszne

Wady

Pokoje są czyste i duże - jak na Afrykę jest to bardzo dobry standard ale my jesteśmy Europejczykami i za takie pieniądze oczekiwaliśmy czegoś lepszego

Neptune Village Beach Resort & SPA