Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Hotel składający się z 4 dwupiętrowych białych budynków w stylu tunezyjskim, połączonych szerokimi i przewiewnymi korytarzami wśród zieleni, został całkowicie odnowiony w 2019 r. Na pierwszy rzut oka dość interesujący wystrój hotelu, pokoje dla 2 osób przestronne, w łazience jest bidet, korytarze i łączniki szerokie, wiele zakątków i miejsca dla gości. Na dzień dobry dostaliśmy 2 butelki wody do pokoju oraz talerz ze świeżymi owocami. Ale dalej należy samemu zaopatrzyć się w wodę. W kilku miejscach stoją baniaki z wodą, można nabrać w puste butelki lub kupić wodę butelkowaną. Podczas zakwaterowania w pokoju brakowało środków myjących ? szamponu mydła, nie dostaliśmy ich i w kolejnym dniu. Dobrze, że z domu zabrałam swoje. W łazience wanna z firanką, co bardzo niewygodnie podczas mycia a woda z kraju wanny ścieka na podłogę, - na początku nie mogłam zrozumieć z kąt berze się ta kałuża po środku łazienki. Miły i życzliwy personel, pozytywna atmosfera. Obsługa nawet znalazła dla mnie żelazko i przedłużacz, gdyż później dowiedziałam się, że zazwyczaj tego tu się nie robi ze względu na bezpieczeństwo, a jeśli chcesz uprasować ubrania, to jest specjalny serwis za dodatkową opłatą. Wygląda na to, że zaskoczyłam ich swoją prośbą, ale liczą się dobre chęci ????)) Plaża jest piaszczysta i szeroka, blisko hotelu, serwis plażowy wliczony w cenę, ręczniki za kaucją 20 TND, natomiast podczas wejścia do morza należy uważać na kamienne głazy. Na samej plaży nie ma toalety, prysznica i baru, wszystkie tę udogodnienia dopiero przy basenie, który położony jest pomiędzy hotelem a plażą. Baseny tylko dwa - zewnętrzny i kryty położone obok siebie oraz brodzikiem dla dzieci, przy basenie często trudno znaleźć wolne miejsce. W dzień dość spokojnie, a w nocy dyskotekowo i do 24.00 jest głośno dla tych pokoi, którzy mają okna od strony baru z muzyką. Czasem to jest uciążliwie. Dość aktywni animatorzy, zabawni, ale raczej amatorscy, brakuje tu ułożonego i urozmaiconego programu. Jedzenie takie sobie, bez żadnego oznakowania co gdzie jest. Hotel bardziej na 3***+, dla osób niewymagających i turystów, którzy nie potrzebują niczego oprócz słońca, morza i piasku. Niby wszystko jest na miejscu ale jednocześnie jakbyś czegoś tu brakowało i dużo jeszcze jest do poprawy. Możliwie przyjechałabym tu ponownie przy adekwatnej cenie do serwisu. Moim zdaniem odpoczynek tu bardziej nadaję się dla osób dorosłych niż dla rodzin z dziećmi.
? Internet działa wszędzie, na terenie całego hotelu i na plaży ? Piaszczysta i szeroka plaża z serwisem plażowym w cenie ? Miły i życzliwy personel i ciepła atmosfera, który stara się rozwiązać każdy problem i być pomocnym
? Jedzenie mogłoby być lepsze, brak oznakowania i podpisów potraw, co gdzie jest ? Na samej plaży nie ma toalety, prysznica i baru, wszystkie tę udogodnienia dopiero przy basenie. Należy uważać na głazy kamienne przy wejściu do morza ? W łazience wanny z firanką, co bardzo niewygodnie podczas mycia i woda z kraju wanny ścieka na podłogę, w wyniku czego powstaje kałuża po środku łazienki. Podczas zakwaterowania brakowało środków myjących
Nie polecam tego hotelu. Brak animacji, obsługa arogancka, jedzenie słabe, brudno, zwłaszcza w restauracji.
Kameralny hotel, gdzie gośćmi są Francuzi i Polacy.Plaża przy hotelu, piaszczysta,łagodne zejście do morza.Wystarczająca ilość leżaków na plaży i przy basenie.Plaża dla chcących odpocząć, basen - dla rozrywkowych (animacje,muzyka).Posiłki - każdy sobie coś wybierze.Napiwki działają motywująco - bardzo dobra obsługa.
Hotel dla ludzi chcących wypocząć w spokoju i ciszy. Pokoje sprzątane codziennie. Menu urozmaicone ( z dużym akcentem kuchni tunezyjskiej :-) ) - nam to bardzo odpowiadało. Śniadania skromne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Na obiad i kolację można zjeść makaron z pizzą zagryzając bagietką :-( , jak również naprawdę pyszne specjały tunezyjskiej kuchni, super desery i świeże owoce . Do dań serwowano smaczne wina tunezyjskie. Bezproblemowy dostęp do wszelkich napojów chłodzących (dodatkowo można było zabierać ze sobą butelkowane wody mineralne bez limitu). Plaża duża piaszczysta, jednak minusem i to bardzo dużym jest wysyp \"tubylców\" zarabiających na sprzedaży różnych rzeczy oraz oferujących przejażdżki na wielbłądach i koniach - nie uważają na ludzi spacerujących po plaży, a najgorsze to brak sprzątania odchodów zwierzęcych. Polecamy wycieczki do pobliskiego Midoun (ok . 3 DT za kurs taxi ). Przed wyjazdem czytaliśmy mnóstwo opinii na różnych forach o tym hotelu. Zaniepokoiliśmy się opiniami Francuzów, którzy narzekali dosłownie na wszystko. Okazało się na miejscu, że nasze obawy były bezpodstawne, a czas spędzony tam na wakacjach będziemy mile wspominać.
Wczoraj wróciłam z dwutygodniowych wczasów w tym hotelu i jestem bardzo zadowolona. Początkowe wrażenie było średnie, ale tak jest we wszystkich krajach arabskich... Pokój odpowiedniej wielkości, czysty, z balkonu piękny widok na morze, klimatyzacja i lodówka działająca aż za dobrze. Obsługa miła i kompetentna, zawsze starająca się pomóc i przede wszystkim nie przeszkadzająca w wypoczynku. Jedzenie bardzo dobre nastawione na gości z Europy, tylko śniadania mało urozmaicone. Restauracja jest bardzo duża, kolację można jadać na tarasie. Kelnerzy zawsze uprzejmi i pracowici, a po napiwku przechodzili samych siebie. Prawdą jest, że hotel to w większości Francuzi i wszystko jest tam dostosowane do nich, jednak cała obsługa bardzo się stara zadowolić również polskich gości. Co do animacji i ogólnej rozrywki było genialnie!!! Grupa zgranych animatorów wypełniała nam każdą wolną chwilę...dosłownie każdą xdd :)) Mnóstwo gier i zabaw, rozgrywki sportowe dla dzieci i dorosłych na basenie i plaży. Co wieczór inna impreza i dress code...Najpierw karaoke fakir, kabaret w wykonaniu animatorów za co wielki szacun dla nich, pool party itp. a potem dyskoteka w hotelu bądź któryś z klubów w sąsiedztwie. Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy animatorów, są to niesamowicie ludzie i uwielbiam ich wszystkich!!!! Jedynym zastrzeżeniem jest rezydentka, która w ogóle nie interesowała się gośćmi i tym co się z nimi dzieje. Podsumowując mogę naprawdę polecić ten hotel ze względu na genialną atmosferę, ciszę, spokój i dbałość o klienta. Ludzie którzy piszą że byli dyskryminowani albo nie znają angielskiego albo mają prezydenckie wymagania... Ja byłam tam 2 tygodnie i mogę je spokojnie uznać za najlepszy początek wakacji z możliwych.
Bardzo fajny, kameralny hotel, przesympatyczna obsługa, doskonała grupa animatorów. Plaża, morze, atmosfera - rewelacja! Polecam każdemu:)
Bardzo brudno i nie lubią Polaków
Hotel mały kameralny, panuje w nim cisza i spokój ciężko go jednoznacznie ocenić sporo jest niedociągnięć z drugiej strony ma sporo pozytywnych rzeczy. Wybór jedzenie niezbyt duży za to w mojej opinii bardzo smaczne. Piwo przy basenie serwowane w kuflach, w restauracji wszystko w szkle, co dla mnie jest dosyć istotne, nie lubię plastiku Animatorzy bardzo sympatyczni i starający się rzeczywiście rozerwać gości, natomiast personel recepcji poniżej krytyki, problem na każdym kroku. Dużo złego w naszym wyjeździe zrobiło biuro podróży ITAKA sprzedając nam ten wyjazd z pokojami z widokiem na morze co okazało się wielką bzdurą i na początku doprowadziło do rozczarowania i starcia z obsługą hotelu. W pokojach nie działała klimatyzacja(ponoć tak jest w tym okresie potem działa) w połączeniu z dużą ilością komarów sprawiało że noce po sympatycznym dniu były lekkim horrorem. Polecam ten hotel raczej osobą niewymagającym ceniącym spokój oczywiście w rozsądnej cenie. Ważna rzecz mały napiwek w restauracji sprawi że zawsze będzie czekał na Was stolik z winem, a kelner będzie do często podchodził, inaczej możecie się czuć zaniedbywani.
Fatalna moim zdaniem obsługa w recepcji, arogancja pracowników dla mnie nie do przyjęcia. Pan Dyrektor poprawiłby wrażenie o hotelu zmieniając personel recepcji w 100%. Kelnerzy mili ale dopiero po bakszyszu. Bez tego nie widzą cię, podobnie w barkach. Chcesz piwo w kuflu daj dolara. To skandal. Animacje tylko w języku francuskim, Polacy są w tym hotelu ignorowani i często lekceważeni z powodu małej znajomości angielskiego. Pani Ania rezydentka super, miła, kompetentna, troskliwa i pracowita. Hotel ładny, czysty, piękna plaża, wystarczająca ilość łóżek na plaży. Jedzenie raczej dobre ale kolacje słabe.
Super odpoczynek .Miła obsługa hotelowa, same plusy