Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Hotel ma swoje mocne strony, ale też kilka niedociągnięć, które warto wziąć pod uwagę przed rezerwacją. Na początek – jedzenie. Posiłki są smaczne, jednak menu jest dość monotonne, więc przy dłuższym pobycie można odczuć brak różnorodności. Pokoje są ładnie urządzone, choć niestety czystość nie zawsze jest idealna. Mieliśmy apartament, który – jak na tę kategorię – był raczej skromnie wyposażony. W pokoju był czajnik, kawa i herbata, ale zabrakło choćby butelki wody, co było drobnym rozczarowaniem. Pokoje są codziennie sprzątane pobieżnie, ręczniki i prześcieradła (używane jako kołdry) wymieniane, co jest na plus. Niestety, przy rezerwacji trzeba liczyć na szczęście – można trafić na pokój z pięknym widokiem na basen lub morze, ale równie dobrze na ten wychodzący na zaplecze czy śmietnik. Obsługa hotelu zasługuje na pochwałę – personel jest uprzejmy i chętny do pomocy, co umila pobyt. Minusem jest za to ograniczony czas dostępu do basenu, który czynny jest tylko do godziny 18, co dla niektórych może być niedogodnością. Zaletą jest doskonała lokalizacja – przy wyjściu z hotelu są dwa sklepy, kawiarnia oraz przystanek autobusowy, co jest dużym plusem dla osób chcących zwiedzać okolicę. Można też wybrać się na spacer pięknym szlakiem tuż nad wodą do centrum Protaras, co jest wyjątkowo przyjemnym doświadczeniem. Podsumowując, hotel ma wiele atutów, jednak kilka niedociągnięć sprawia, że może nie spełnić oczekiwań każdego gościa.
Na wstępie zaznaczę ze według mnie te 4 gwiazdki to mocno naciągane. 3,5 gwiazdki ja bym dał. Problemy z wifi w pokojach , standardowe pokoje bardzo malutkie , klimatyzacja zaplesniala niebracze używać bo odrazu u naszego synka pojawił się kaszel . Obsługa bardzo miła i szybko pomocna wrazie problemów. Ratownicy na resorcie sami Polacy tak więc fajnie ale niestety wogole nie patrzą na baseny taknwiecctadze bacznie uważać co robi dziecko bo w razie topnienia nie wiem czy ktoś pomoże. Na plus spotkanie z opiekunem z biura koral - szybki instruktaż jak się poruszać komunikacja miejska po wyspie i co warto zobaczyć. Na plus przystanek autobusowy przy hotelu.
Jedzenie i obsługa w kuchni . Bar z alkoholami - spory wybór dla każdego coś się znajdzie .
Małe standardowe pokoje , pleśń w klimie . Animatorzy to strasznie kuleją- nic się nie dzieje . Muzyka przy basenie głównym w ogóle prawie nie grała.
Duży przestronny pokój z balkonem ,aneksem i dużą łazienką z prysznicem
Aquapark 👍 blisko przystanku autobusowego
Kiepskie powtarzające się śniadania niesmaczna woda
Spodziewałam się czegoś więcej. Niestety , hotel położony daleko od głównego miasta, na obrzeżach, trzeba dojeżdżać busikami, tu powiem , że działają bardzo sprawnie, plaża skalista, choć bardzo urokliwa. Obsługa bardzo miła i uczynna. Z czystością byłoby ok, bo dbają o nią, ale niestety robaki (karaluchy) robią złą robotę. Gdy zgłosiłam tę sprawę, szybko zadziałali , było psikane, ale to starcza na dzień. Być może dlatego, że to trochę po sezonie , praktycznie mało atrakcji na terenie hotelu. Główną atrakcją są jednak zjeżdżalnie - super. Tu dzieci mają pole do popisu. Jedzenie - to zależy co kto lubi , na 10 punktów daję - 7
Polecam jak najbardziej , Jedzenie dobre każdy coś pod siebie znajdzie . Miła obsługa , Atrakcje dla dzieci, Polecam .
Nam się podobało i polecamy ten hotel, karaluchów nie było czego bardzo się obawiałam :) codziennie sprzątane, blisko do green beach , dwa przystanki do plaży figowej w naszej ocenie najlepsza i najładniejsza , co do jedzenia - było bardzo smaczne , może nie duzy wybór ale wystarczający , aquapark super i dla małych i dużych, animatorzy z Delfinków robią dobra robotę, Pozdrawiamy barmana Samira ♡
Bliskość do plaży, dobre połączenie autobusowe (przystanek pod hotelem, nie trzeba wynajmować auta żeby udac sie gdzies dalej) Smaczne jedzenie Pozytywny personel Sporo kotków, dzieci je uwielbiają Apartament jest dwupokojowy, bardzo przestronny
Nam się trafił pokój na samym dole budynku głównego z widokiem na wjazd dostaw, ale były i palmy w oddali wiec w sumie to zawsze mogło być gorzej;)
Bardzo dobrze byliśmy zaopiekowani przez biuro Grecos, po przylocie zaraz zostaliśmy powitani przez rezydentkę Panią Martynę(...) która wskazała autobus który zawiózł nas do hotelu. Przy wylocie także odprowadzała na Pani Martyna (...) czekała do odprawy ostatniego klienta biura. Hotel zdecydowanie wart polecenia, raczej określiłabym go butikowym, niż kurortowym. Ogromny plus za jedzenie, które było świeże, smaczne, różnorodne i cały czas dokładane, przy tygodniowym pobycie, super opcja, ponieważ codziennie była kolacja o innej tematyce; cypryjska, włoska, meksykańska i tak dalej, każdy wieczór inny. Ani razu nie zdarzyło nam się, żebyśmy nie znaleźli wolnych leżaków, ani razu też nie staliśmy w kolejce do zjeżdżalni na aquaparku, który był wspaniały. Przesympatyczna obsługa. Pokoje o bardzo dobrym standardzie, duże i przestronne, codziennie sprzątane. Blisko sklep i przystanki autobusowe (autobusowe 101 do Protaras, 102 do Aya Napy). Bary w okolicy basenu i parku wodnego oferowały lody i wszelkie napoje, kawą i herbata. Animatorzy Pani Maja i Majk cudownie zajmowali się dziećmi, które bardzo chętnie chodzili do „Klubu Delfink” bardo fajnie prowadzona przez ratownika Pana Wojtka nauka pływaniu dla dzieci w formie zabawy lubiana przez dzieci. Baseny a także aquaparku pilnowany przez ratowników, szczególnie uwaga była zwracana przez Panią Magdę na basen dla dzieci.
bardzo miła obsługa, dobre jedzenie, codziennie sprzątane pokoje, wymieniane ręczniki, duża ilość leżaków przy basenach
Hotel porażka szczerze nie polecam począwszy od sprzątaczek które zostawiły u nas w pokoju w butelce po wodzie mineralnej detergent o mały włos syn się nie napił zakończywszy na wszechobecnym syfie i słabym jedzeniu alkochol siki...daleko do plaży.
Kameralny hotel, polecam dla rodzin z dziecmi, system zjeżdżalni powinien podobać się wszystkim, zwłaszcza dzieciom
Bardzo ładny przestronny apartament, Hotel położony na małej przestrzeni, a więc wszędzie blisko System zjedzalni, atrakcja dla młodszych i starszych Uprzejma i nieinwazyjna obsluga
Mało wyszukane jedzenie, w zasadzie żywienie przemysłowe Daleko od lotniska, więc długi transfer Daleko od plaży, odległość w zasadzie uniemożliwiała skorzystanie bez użycia transportu
Hotel jest dla niewymagających gości, adekwatny do ceny,na pewno nie są to europejskie 4gwiazdki,według mnie 3. Obsługa hotelowa jest w porządki szczególnie kelnerzy,panie sprzątające różnie ,raczej średni poziom sprzątania.Plaza niedaleko hotelu ładna ogólnie Cypr piękny,szczególnie jak pojeździ się autem do różnych plaż.Jedzenie w hotelu jest dobre ale nie takie różnorodne jeżeli chodzi o owoce są codziennie arbuz melon,jabłka i gruszki.Pieczywo jest bardzo kiepskie ale to chyba musi być takie po prostu na Cyprze.Obiady,kolację są dobre.
Kelnerzy bardzo mili,zawsze uśmiechnięci, animatorzy Maja i Wojtek bardzo zaangażowani.
Niedokładnie sprzątanie, raczej 3 gwiazdki na pewno nie 4.
Pierwsze wrażenia nie najlepsze. Szczególnie dla osób przybywających wcześnie rano. Pokój bagażowy umiejscowiony w piwnicy leci stęchlizną. Ale na tym koniec przykrości. Rekompensatą jest duże zaangażowanie pracowników hotelu szczególnie restauracji i barów. W restauracji pracownicy stają na głowie by ugościć zarówno małe rodziny jak i grupy nawet po 12 gości. Dla nich siga siga to jakiś mit. Pracują byśmy jedli smaczne posiłki w czystym otoczeniu. Menadżer Babis i jego ekipa 11/10. Najlepszy barman Edgars Zarins-kultura i styl! Jeśli chodzi o położenie hotelu dla mnie super. Zależy co kto lubi. Tutaj bardzo spokojnie, ale już Protaras to jest "Mielno" nie wspominając o Aya Napa. Niesamowite formacje skalne wzdłuż niemal całego wybrzeża w okolicy. W szczycie sezonu nawet krótkie wycieczki może nie są najlepszym pomysłem ze względu na wysoką temperaturę (dobrze powyżej 40°C), lecz dużym ułatwieniem jest nie droga i sprawna komunikacja miejska
Naprawdę świetna obsługa i w miarę urozmaicone jedzenie. Ze względu na spokój i pobliskie plaże położenie jest dużym atutem
Pokój bagażowy. Menadżer barmanów.
W hotelu byliśmy o godzinie 12,na pokój musieliśmy czekać do 14 gdzie skierowali nas wszystkich którzy przyjechali do pokoju w piwnicy w celu zostawienia bagaży i oczekiwania na pokój. Toalety na dole bez klamek. Stan fatalny,po otrzymaniu karty do pokoju okazało się że w pokoju było brudno walały się czyjeś włosy,piach na krzesłach,pod szafkami,brudne łóżeczko turystyczne dla dziecka ,w jakimś jedzeniu które umyłam sama mokrymi chusteczkami. Na drugi dzień w pokoju pojawiły się karaluchy od razu zgłosiliśmy tondo recepcji pani stwierdziła że w nocy nas nie przeniesienie na drugi pokój więc Nast dnia rano od razu tam poszłam żeby nas przenieśli ale pani powiadomiła mnie że taki mamy klimat i to normalne w każdym innym pokoju będzie to samo ... 4 gwiazdkowy hotel i karaluchy w pokojach to chyba coś nie tak.... Standard? Ile razy byliśmy na Cyprze w innych hotelach nigdy takie sytuacje nie miały miejsca.Poza tym baseny mętna woda,na zjeżdżalniach wodnych odpadał silikon między łączeniami, wszystko zaniedbane i wymaga remontu. Mniejszy basen przed hotelem był mało kiedy czyszczony, woda była mętna i nieczystości w postaci folii i kubków plastikowych leżały na dnie po kilka dni
Ogromne karaluchy w pokojach,brudne łóżeczko dla dziecka, niedoborze posprzątany pokój. Brudna lazienka
Piękne plaże 13 minut spacerkiem od hotelu. Pyszne jedzenie. Miła obsługa. Polecam każdemu ten hotel.
Kameralny hotel.
Za dużo anglików którzy myślą że wszystko im wolno nie potrafią się zachować.
Bardzo fajny hotel dla rodziny z dziećmi, agua park, mały basen dla mniejszych dzieci oraz ogólny basen z leżakmi. Jedzenie dobre zróżnicowane każdy cis wybierze dla siebie, obsługa życzliwa i bardzo miła. Hotel położony w dobrej spokojnej lokalizacji blisko do pięknej plaży. Przy hotel sklep spożywczy oraz z pamiątkami. Przed hotel przystanek autobusowy. Nie daleko znajdujecie piękna plaża figowa.
Nie daleko plaży spokojna dzielnica
Hotel zdecydowanie wart polecenia, raczej określiłabym go butikowym, niż kurortowym. Ogromny plus za jedzenie, które było świeże, smaczne, różnorodne i cały czas dokładane, przy tygodniowym pobycie, super opcja, ponieważ codziennie jest kolacja o innej tematyce; Cypryjska, Włoska, meksykańska i tak dalej, każdy wieczór inny, wiadomo kiedy ktoś zdecyduje się na dłuższy pobyt, będą powtórki, ja bym na takie nie narzekała, szczególnie w przypadku wieczoru włoskiego :). Ani razu nie zdarzyło nam się, żebyśmy nie znaleźli wolnych leżaków, ani razu też nie staliśmy w kolejce do zjeżdżalni na aquaparku. Przesympatyczna obsługa, z wyjątkiem recepcji, na szczęście z nimi dużo styczności nie mieliśmy. Pokoje o bardzo dobrym standardzie, duże i przestronne, codziennie sprzątane. Jedynie trzeba mieć na uwadze, że hotel nie jest świeżo otwarty, a cypryjska kultura „siga siga” może być zauważalna w częściach wspólnych, gdzie my- Polacy, jako wyjątkowe czyściochy na tle innych narodów możemy zauważyć kilka mankamentów. Ogólne odczucia po wakacjach są na duży plus. Jako agentka ze śmiałością polecam ten hotel swoim klientom.
Lokalizacja, jedzenie, obsługa, aquapark, pokoje, czystość toalet w częściach wspólnych
Dość ponuro wyglądająca recepcja, która może zrazić w pierwszym odczuciu- proszę przymknąć na to oko, będzie już tylko lepiej :)
Luksusów nie ma, pierwsze wrażenie nie jest powalające. Ale Water Park robi robotę jak i obsługa! Jedzenie świeże i dobre. Dużym plusem codziennie inna kuchnia świata więc nie ma monotonii. Nie miłym doświadczeniem również było spotkanie karaluchów. Sprzątnie też szału nie ma, nie jest dokładnie aczkolwiek ręczniki były wymieniane codziennie. Kolejne rozczarowanie z zameldowaniem, niby od 14 a dostaliśmy 1,5h po czasie ale zamieniony na inny z widokiem na morze i basen więc hotel zachował się w porządku
Pyszne jedzenie Blisko sklep i przystanki autobusowe Obsługa Animacje dla dorosłych i dzieci Dużo Polaków 😃 Drinki 🍸
Karaluchy 🪳 Widoczne zniszczenia pokoi i hotelu
Hotel wspaniały ,pokój jak dla czteroosobowej rodziny wystarczający, obsługa przemiła.
Bardzo miła obsługa.
Obsługa super zarówno kelnerzy, animatorzy jak i obsługa w recepcji bardzo miła. Hotel bardzo blisko morza. Dużo atrakcji dla dzieci, świetne animacje. Polecam
Profesjonalna obsluga
Czysto, myta podłoga codziennie, dokladane reczniki, ciepła woda w basenie, może nie za duży wybór jedzenia w porównaniu do Turcji, ale wystarczyło i było smacznie.
blisko wszędzie, na basen czy zjezdzalnie, blisko do baru, nie za duzo ludzi i to tez było fajne
mało animacji dla dzieciakow w okresie majowkowym
Hotel oceniam pozytywnie.Bardzo fajną infrastruktura,basen,aqua park ,ratownicy.Fajne bary,muzyka i występy Bardzo przyjazny personel.Mielismy pokój typu apartament złożony z dwóch pomieszczeń ,czyli salon z kuchnią,balkonem i oddzielna sypialnia Sprzątany codziennie łącznie z wymianą pościeli i ręczników.Jedzenie w hotelu bardzo dobre,codziennie coś innego,codziennie potrawy przygotowywane przy gościach .Żadnego problemu z miejscami,dostępnością potraw.Wielli plus za lokalizację ,sklepy,wypożyczalnie,restauracje w zasięgu 100m.Kilka plaż do wyboru,świetny dojazd do protaras i ayia mapy.Wszedzie można dojść na piechotę.Zabraklo w AI piwa bezalkoholowego,oraz lunch boxòw przy wylocie.
Lokalizacja,czystość,obsługa,aguapark,ratownicy,apartamenty,jedzenie
Brak piwa/wina bezalkoholowego,sztuczne soki,brak lunch boxòw