Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
W hotelu Myrina byliśmy z mężem po raz drugi, pierwszy raz w roku 2019. Przez te kilka lat hotel niemal się nie zmienił. Kilka trzypiętrowych budynków mieszczących całkiem przestronne pokoje, w każdym z nich może się zmieścić czteroosobowa rodzina.. Wyposażenie proste. Łóżko podwójne, dwa łóżka pojedyncze, szafa trzydrzwiowa, szafki nocne, komódka, biurko, krzesło, malutka lodówka(pusta), telewizor oraz sprawnie działająca klimatyzacja. Przestronny balkon ze stolikiem i krzesłami. Łazienka z wanną. Tak przynajmniej wyglądał nasz pokój. Hotel ma świetne położenie. Do sklepów, restauracji, kawiarni po prosu dwa kroki. Tuż przy plaży, oczyszczonej z dużych kamieni. Plaża żwirkowo - piaszczysta, co wrażliwsi potrzebują buty do wody (ja nie nosiłam). Duży basen z brodzikiem dla maluchów. Leżaków dużo i na plaży i przy basenie, oczywiście rezerwowanych przez gości od rana ale miejsca jest wystarczająco dla każdego, chodzi raczej o miejscówkę niż o to, że leżaka zabraknie. Cały dzień animatorzy zachęcają do różnych form aktywnego wypoczynku (aerobik w wodzie, siatkówka, rzutki, gra w kule, "niby thai tchi"), wieczorem muzyka i różne występy (do 23.00). Bar przy basenie czynny od rana ale alkohole podają trochę później. W barze przez cały czas można dostać kawę i herbatę oraz przekąski (ciasta, ciastka, kanapki, kawałki pizzy). Zimne napoje z automatu. Bar główny to właściwie wydzielona część hollu w głównym budynku naprzeciwko recepcji. Niestety kawa i herbata oraz drinki w obu barach podawane w jednorazowych kubkach. Rozumiem bar przy basenie (biegające dzieci) ale w barze głównym powinno być szkło i porcelana. Obok basenu mały sklep z pamiątkami, wodą butelkowaną, alkoholem, słodyczami, zabawkami itp. Bardzo czysto. Pokoje codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane codziennie (wg mnie niepotrzebnie, wystarczyłby co drugi dzień), pościel w zależności od potrzeby ale co drugi dzień na pewno. Świetnie utrzymana roślinność na terenie. Owszem za ręczniki plażowe kaucja 10 e. za sztukę ale zwracana przy wymeldowaniu, można je wymienić bezpłatnie DWA razy podczas pobytu. Atmosfera sympatyczna. Wśród gości hotelu słyszałam języki włoski, niemiecki, czeski (słowacki?), ukraiński, francuski, angielski no i polski. Ludzie w naprawdę różnym wieku. Generalnie naprawdę fajny hotel gdyby nie... no właśnie. POSIŁKI !!! Nawet nie to, że za mało, bo wszystko na bieżąco i szybko uzupełniane, każdy się naje nieważne o której na ten posiłek przyjdzie. Tylko że po prostu niesmacznie. Jakieś to wszystko nie doprawione, dobór składników niektórych potraw przedziwny. Miałam nieodparte wrażenie, że to co zostało z poprzednich posiłków jest komponowane w jakąś potrawę ale smaki niekoniecznie do siebie pasują. Jasne, rozumiem potrzebę oszczędzania i nie marnowania jedzenia, sama często robię w domu tzw "wspomnienie wczorajszego dnia" ale staram się żeby to był smaczne. Wędliny i sery chyba te z tych w Grecji najtańszych i zawsze takie same jakby innych tam nie produkowano. Zupy podawane do obiadu i kolacji w wyglądzie identyczne, trochę różnią się smakiem, zawsze podawane z niesmacznymi grzankami (naprawdę nie wiem jak można zrobić niedobre grzanki), wygląd tych potraw też nie był zachęcający. Smaczne jedzenie można było wziąć z punktu w restauracji gdzie przygotowywano makarony, potrawy z grilla i rozbierano pieczone w całości mięsa (decupage- pozdrowienia dla przemiłej Marii). Ale tu znowu makarony chyba te tańsze. Dobre też było pieczywo, Wino czerwone i białe oraz słabe piwo z nalewaka, inne napoje z automatów. Na szczęście smak po głównym posiłku zawsze można było sobie poprawić świeżymi owocami i bardzo smacznymi deserami. Szef kuchni dwója z minusem ale osoba odpowiedzialna za ciasta i desery na piątkę. Mam wrażenie, że w okresie gdy ceny wszędzie i wszystkiego rosną zarządzający hotelem postanowili oszczędzać na jedzeniu a myślę, że można tych oszczędności poszukać gdzie indziej.
Doskonałe położenie niemal w centrum klimatycznej Kolymbii. Hotel mimo swoich lat bardzo dobrze utrzymany wraz z całym otoczeniem i plażą z bezpłatnymi leżakami i parasolami. Czystość. Sympatyczna atmosfera.
Kuchnia hotelu. Szef kuchni do wymiany.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Nie rozczarowało mnie nic po przyjeździe w stosunku do oferty. We wrześniu było bardzo ciepło Ok 33 stopnie C i bardzo przyjemna woda w morzu Ok 28 stopni C. Polecam ten hotel.
Hotel posiada własną, piaszczystą plażę z bezpłatnym serwisem plażowym. Wejście do wody łagodne. Jedzenie bardzo dobre, smaczne i duży wybór. Napoje zimne i gorące - samoobsługa to tez duży plus bo się nie czeka. Wokół hotelu duży zielony ogród. Codzienne animacje.
Najsłabsze są łazienki z wanną, ale to jest jedyny mały minusik, pozostałe same plusy.
Muszę przyznać, że nasz pobyt w tym hotelu nie spełnił naszych oczekiwań. Cena, jaką zapłaciliśmy, nie była adekwatna do standardu, który zastaliśmy. Pokoje były prawdziwym rozczarowaniem – stanowczo poniżej oczekiwanej jakości. Sytuacja zmieniła się dopiero po naszej interwencji, kiedy to zaproponowano nam pokój o wyższym standardzie za dodatkową opłatą 280€. To wywołało niemałe zaskoczenie i rozczarowanie. Obsługa w recepcji również pozostawiała wiele do życzenia, zwłaszcza niemiła pani w recepcji. Podsumowując, choć prywatna plaża była pewnym atutem, to reszta doświadczenia w tym hotelu pozostawia wiele do życzenia.
Jednakże, jasnym punktem w tym doświadczeniu była prywatna plaża. To była prawdziwa oaza spokoju i odpoczynku, która przyniosła trochę ulgi w tej ogólnie mało satysfakcjonującej sytuacji.
Jeśli chodzi o posiłki, niestety też nie możemy być zbyt pozytywni. Jeden z głównych minusów to monotonność dań, które podawane były w sposób przewidywalny i mało atrakcyjny.
Przemiła obsługa hotelu, jedzenie bardzo dobre i rewelacyjna infrastruktura hotelowa. Na plus klimatyzowane pokoje, świetny duzy basen oraz bezpośredni dostęp do morza. Co ciekawe w środku sezonu hotel nie był przeludniony. Wieczory również spędzaliśmy bardzo miło, ponieważ co wieczor w hotelu o 21;00 przyjeżdżali różni artyści na prezentacje swoich talentów.
Kameralny klimat i dużo zieleni
Byliśmy razem z żoną na tydzień w sierpniu 2023 (...). Hotel bardzo fajny. Posiada własną plażę z bezpłatnymi leżakami. Plaża jest piaszczysto-żwirowa, z całkiem łagodnym zejściem do wody. Basen całkiem spory, wokół niego duży, zadbany teren zieleni. Pomimo tego, że hotel jest dosyć duży (kompleks składa się z kilku 3-piętrowych budynków) to przez cały pobyt nie było problemu ze znalezieniem wolnych leżaków ani przy basenie ani na plaży. Jedzenie smaczne i duży wybór (zwłaszcza dania mięsne i ryby przygotowywane "na żywo") chociaż jak to w all inclusive niektóre potrawy mogą się powtarzać. Trochę pod tym względem odstawały śniadania, które były mało urozmaicone. Podobnie jak z basenem tak i na stołówce ani razu nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego stolika, które były szybko i sprawnie sprzątane przez obsługę. Pokoje schludne i czyste choć ich wystrój nie powala (zwłaszcza łazienek), sprzątane codziennie. Obsługa miła i pozytywne nastawiona do klienta. Do dyspozycji gości są dwa bary: jeden w lobby hotelowym przy recepcji, drugi przy basenie. All inclusive na alkohole oprócz piwa i wina (białe i czerwone) obejmuje drinki: tequila sunrise, manhattan, blue lagoon, black russian i martini - przyzwoite i jak na mój gust nie były rozcieńczane, każdy znajdzie jakiś dla siebie. Herbata i kawa z ekspressu dostępne przez cały dzień na obu barach, dodatkowo na basenie przy barze przez większość dnia dostępne przekąski, głównie pizza i hot-dogi plus różnego rodzaju ciastka więc jeśli wrócimy później z jakiejś wycieczki i nie zdążymy na obiad/kolację to jest co wrzucić na ząb. Tuż obok baru i basenu znajduje się mały amfiteatr, na którym praktycznie codziennie po godzinie 21 odbywały się jakieś występy: muzyka na żywo, zespoły taneczne czy też greckie wieczory z tradycyjną muzyką i tańcami (artyści jak to na takich występach mocno angażują widownię i wyciągają do wspólnego tańca). W ciągu dnia po terenie hotelu kręci się sporo animatorów, którzy organizują aktywności sportowe - grę w rzutki, siatkówkę na plaży (jest boisko) czy nawet aqua gym (codziennie o stałej porze) czy nawet poranną sesję jogi. Poza tym za dodatkową opłatą można zagrać w bilard lub tenisa. Na terenie hotelu jest mały sklep, w którym możemy kupić jakieś pamiątki, rzeczy przydatne na plażę itp. ceny porównywalne do tego co na mieście. Dla dzieciaków jest mini klub, w którym dzieci mogą coś porysować lub pobujać się na huśtawkach. Na amfiteatrze codziennie przez występami artystów było też organizowane mini disco, na którym dzieciaki mogły potańczyć i zazwyczaj była też jedna bądź dwie animatorki zachęcające dzieci do tańca i pokazujące ruchy. Z hotelu blisko (kilka minut spaceru) do Eucalyptus Street czyli głównej ulicy Kolymbii, wzdłuż której rozlokowana jest większość sklepów, barów i restauracji. Prawie przy samym hotelu jest przystanek autobusowy, z którego odjeżdżają autobusy do głównych atrakcji na wyspie: miasto Rodos, Lindos, plaża Tsambika, 7 Springs i Prasonisi. Ceny za bilet wahają się od 2 do 8 euro w zależności jak daleko jest dane miejsce. Na hotelowej recepcji mają rozkład jazdy więc można sobie rozplanować gdzie i kiedy jechać. Co do samego rozkładu to ludzie często piszą, że to Grecja więc nie należy go brać za pewnik - ja jednak mam wrażenie (a sporo jeździliśmy autobusami), że autobusy jeździły punktualnie a ewentualne odchylenia od rozkładu nie były większe niż kilka minut. Jeśli komuś szczególnie zależy na fajnej plaży warto pojechać na plażę Tsambika, która jest bardzo blisko Kolymbii. Jest długa, szeroka, wyłożona fenomenalnym, mięciutkim piaskiem, ma łagodne zejście do wody a sama woda jest naprawdę ciepła (ale nie aż tak by nie chciało się do niej wchodzić). W dodatku otoczona jest górami z obu stron więc i widoki są super. Generalnie hotel bardzo na plus.
-własna plaża -duży i sensownie rozplanowany teren dzięki czemu każdy ma dla siebie sporo miejsca zarówno na basenie i na plaży -miła obsługa -dobre drinki na barze -smaczne jedzenie
-pokoje mogłyby być ładniej urządzone -śniadania trochę odstawały jakością od obiadów i kolacji
Niestety jedzenie w hotelu bardzo średnie. Nie ma wody w butelkach, trzeba była ciągle sobie dolewać w kubek. Drinki bardzo słabe, trochę lepsze wino. Kawa dostępna tylko przy śniadaniu. Pokój średni, a łazienka to dramat (PRL). Animatorzy bardzo słabi i wieczorny show time również. Depozyt na ręcznik plażowy 10 euro. Wymiana ręczników plażowych możliwa tylko raz. Jeżeli chodzi o turystów to głownie starsze osoby z Niemiec i Włoch.
Hotel bardzo przyzwoity. w zasadzie wszystkie opinie powyżej są aktualne. W październiku na końcówce sezonu wszystko już trochę działało spokojniej. Animacje już trochę dogorywały -trochę ze względu na pogodę- silny wiatr wieczorami- trochę też na słabą frekwencję. Posiłki bardzo urozmaicone i poza tymi potrawami, które były ciągle zawsze było coś innego codziennie. Bardzo przyjazna obsługa, zarówno w jadalni jak i w recepcji, barze i przy animacjach. Jeśli chodzi o obsługę Itaki to rewelacja- powitanie na lotnisku, transfer sprawny, spotkanie z super rezydentem-p.Bartkiem oraz super przewodniczka w wycieczkach fakultatywnych.
Dostęp bliski do plaży, własne darmowe leżaki na plaży, super zielony i zadbany ogród. Duża jadalnia.
W zasadzie ciężko wybrzydzać , Jedyna wada jaka wyszła to cieknący dach w jadalni podczas gwałtownej ulewy.
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Pokój na jaki trafiliśmy ogromny, spokojnie zmieściłoby się jeszcze jedno podwójne łóżko. Codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Śniadania faktycznie monotonne, a jak ktoś nie lubi mielonki to raczej pozostaje mu wersja wegetariańska, ale za to spory wybór warzyw, no i zawsze była feta :) Obiady i kolacje bardzo dobre, a wybór zdecydowanie większy. W godzinach "szczytu" były małe kolejki, ale nie są one uciążliwe. Najdłuższa zawsze była przy kawie, no ale to raczej przy śniadaniu. Na plaży zawsze znalazły się jakieś leżaki. Do wody polecamy buty, bo raz są kamyki, dwa żwirek gorący. Na 8 dni, połowa była mocno wietrzna, nie wiem czy to standard Rodosu czy tylko nam tak trafiło. Animatorzy przyjemni, nienachalni. Na barze drinków z palemką nie uświadczysz, ale zawsze znajdziesz coś dla siebie. Polecamy za 4 euro wybrać się autobusem do Lindos, przepiękne widoki! A niedaleko 6km Seven Springs z chodzącymi wolno pawiami, źródełkami i wodospadami, warto odwiedzić. Piechotą z 1h15min, ale chyba jeździ też kilka razy dziennie autobus za 2euro.
super hotel. Polecam. Miła obsługa. Cały czas słońce.
blisko morze, dobre jedzenie, ciekawa okolica
Polecam hotel, jednak pokoje bardzo zróżnicowane. Bliskość morza z bezpłatnymi leżakami i barem hotelowym.Jedzenie jak na Grecję bez rewelacji, monotonne śniadanie. Okolica bardzo dobra jako baza wypadowa do zwiedzania , jednakże sama miejscowość niewielka . Bardzo fajne animacje .
Hotel raczej 3* niż 4*, pokoje czyste, sprzątane codziennie, choć cały hotel domaga się remontu.
- bliskość plaży
- jedzenie monotonne, nie zbyt duży wybór - leżaki na plaży zużyte, często połamane lub nadłamane
Bardzo dobry hotel. Świetna lokalizacja, smaczne jedzenie, bardzo miła obsługa. Hotel położony blisko morza z jedną z najlepszych plaż w okolicy, bezpłatne i zawsze dostępne leżaki zarówno no basenie jak i nad morzem. Polecam wszystkim ten hotel.
Mimo dużej ilości osób przebywających w hotelu, zawsze było cicho, czysto i spokojnie.
Jedyną wadą była ciasna wanna w łazience .
Pokój z widokiem na morze w głównym budynku. Hotel generalnie bez zastrzeżeń położony na dużym obszarze. na początku mało ludzi, cicho i spokojnie. W drugiej części tygodnia (zaczęły się wakacje) zaczął się tłok, drobne kolejnki na stołówce i przy barze. Dobre położenie. W hotelu wypożyczalnia aut. na przeciwko hotelu biuro podróży z PL językiem.
Duży basen, bezpłatne leżaki na basenie i plaży. super widok z pokoju. Miły personel.
Przy większej ilości gości tłok na stołówce i kolejki przy pool barze. Dla niektórych gości problemem był limit drinków na barze (2 na osobę na 30min)
Miła obsługa, smaczne jedzenie, same pokoje przydałoby się odnowić, jednak nie można narzekać na ich czystość.
Pomocna obsługa, bliskość plaży, spokojna okolica
Pokoje do renowacji, w szczególności łazienki
Pięknie położony hotel, bardzo dobre jedzenie, czyste pokoje, codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. Czysto przy basenie i na plaży. Polecam
Prywatna plaża, duży basen
Świetny. Bliskość plaży .Czystość i obszerne pokoje.
Dbałość o gości .
Polecam ! Wszystko zgodnie z opisem , smaczne jedzenie , ładna plaża , miła obsługa i czyste pokoje . Bardzo duży i zadbany basen. Bezpłatne leżaki przy basenie oraz na plaży .
Duży zadbany basen oraz smaczne jedzenie .
Hotel składa się z kilku budynków, w głównym jest stołówka i recepcja, ale nie ma problemu z poruszaniem się po obiekcie, dobrze oznakowany :) Pokoje czyste, dość duże, każdy z balkonem, klimatyzacją, łazienka z prysznicem lub z wanną (różnie zależy od budynku), jak dla mnie 9/10. Pokoje sprzątane codziennie, zmiana ręczników również. Duża stołówka i przystępne godziny posiłków to duży plus, śniadania oceniam na 8/10 ale obiady i kolacje 10/10, urozmaicone posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie. Teren hotelu ładnie utrzymany i to co mi się bardzo podobało to basen (dość duży, 1,5m głębokości, mniejsza część wydzielona dla dzieci i plaża 5 minut od głównego budynku :) Plaża piaszczysto-kamienista więc warto zaopatrzyć się w gumowe obuwie, ja nie miałam i dałam radę:) Duża ilość leżaków i do tego bezpłatnych, zarówno nad basenem jaki i morzem, ręcznik plażowy też można wypożyczyć w hotelu (kaucja zwrotna 10 euro). Do centrum 5-10 minut spacerkiem, dużo sklepów ze wszystkim - mydło i powidło, restauracje, bary. Hotel włoski, sama miejscowość do niedawna też, więc jedynym minusikiem są: wszystkie animacje/aerobik w wodzie po włosku, duża liczba Włochów i jedzenie raczej też włoskie, ale ja z aerobiku korzystałam :)) i jakoś się dogadałam łamanym angielskim :D
Położenie - blisko morze i duży basen; blisko sklepy; bezpłatne leżaki; urozmaicone posiłki; darmowe wifi w holu
raczej brak
W hotelu spedzilismy tydzien we wrześniu, wszechobecny w hotelu jezyk włoski na greckiej wyspie to było bardzo dziwne no i oczywiście posiłki w restauracji nastawione na Włochów - makaron w kazdej postaci, ale ogólnie ok. da się wytrzymać.
Plaża hotelowa i leżaki w cenie to niewatpliwie duzy atut tego hotelu
Pokoje szarpniete zębem czasu, turysta inny niz z Włoch wogole nie dostrzegany
Zdjecia hotelu zgodne ze stanem rzeczywistym, calkiem dobre warunki. Roznorodne posilki, duzy wybor za rowno na sniadanie, obiad I kolacje. Glowna zaleta poza czystym I calkiem sporym basenem jest bliskosc morza oraz bezplatne lezaki na plazy. Jedyny minus za jezyk wloski, w ktorym prowadzone byly wszystkie animacje, z ktorych niestety niewiele zrozumielismy ;)
Blisko morza, duzy wybor posilkow, ciekawe animacje.
Jezykiem preferowanym byl jezyk wloski.