Myramar Fuengirola

Świetny aparthotel, daje możliwość decyzji w jaki sposób spędzać swój czas. Świetna baza do zwiedzania Andaluzji. Oddalony od centrum dzięki czemu jest ciszej i spokojniej. Bardzo dobra kuchnia oraz świetne zaplecze rekreacyjne. Dla spragnionych sportu hotel jest królestwem kortów do padla. Polecam również dla rodzin z dziećmi.

HOTEL BARDZO LADNY SUPER WYGODNE POKOJE KUCHNIA BARDZO DOBRZE WYPOSAZONA

Hotel zaskakuje bardzo pozytywnie, ogromne 2-pokojowe apartamenty z osobną sypialnią, aneksem kuchennym (wyposażonym!), dużą łazienką (prysznic i wanna), codziennie sprzątane. Duzy plus za 50m basen. Kolejna zaleta to bliskość (5min spacerkiem) do dużego centrum handlowego z supermarketem, gdzie w rozsądny cenach można się zaopatrzyć w produkty spożywcze i napoje. Do plazy i miasteczka ok. 15-20min spacerkiem (dla mnie to akurat była zaleta), na około cisza i spokój; co wieczór animacje dla dzieci i dorosłych.Bufet śniadaniowy i kolacyjny nie powala na kolana, ale każdy znajdzie coś dla siebie, spokojnie można się najeść. Generalnie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona hotelem i polecam każdemu na super wakacje!

Trzeba uwarzac na winde w budynku nr 3 gdzie czestym probelmem byly awarie winy i trzebabylo isc schodami na 5 pietro.Animacje dosyc ciekawe kazdego dnia co innego,animatorzy przez caly dzien organizowali rozne gry i zabawy.

skrót

Nazwa  Myramar Fuengirola
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Fuengirola
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, golf, bez paszportu, parking

Słoneczne plaże przez cały rok i ciepłe morze

Klimatyczne miasteczka jak Marbella i Mijas z andaluzyjską architekturą

Bogata oferta dla miłośników sportów wodnych i golfa

Wyświetlono 68 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Zalety

Położenie, kuchnia, komfortowe apartamenty, zaplecze rekreacyjne takie jak baseny z leżakami i zaplecze sportowe

Wady

Odległość od morza

Pobyt - Luty 2024

HOTEL BARDZO LADNY SUPER WYGODNE POKOJE KUCHNIA BARDZO DOBRZE WYPOSAZONA

Zalety

Blisko centrum supermarket plaza wszystko ok

Wady

Obsługa czystość wszystko ok

Dominika

aBdul

skrót

abdul

POLECAM NORMALNYM ale nie polecam;uczulonych na dzieci,zrzędliwych,jedzacych w hotelach 5*,nie ,,klopsiki ,,nie mogących chodzić bo do plaży 15 min a z dobrym wejściem do morza ok 25 min obok h beatrize w prawo,bawiących sie do rana za darmo w all,i pijących tez w all.,nienawidzących pod nosem supermarketu (piwo od .07eza 1 l martini 7 e whisky 9e za l)bjących się much pajaków komarów jaszczurek(jeżdze 16 lat ale akurat tu się nie spotkałem dla tych co napisali polecam egipt grecje i inne na pewno a 3* będa mieli taki sam stand,animacje super bo p[owtarzalne i dlatego dla dzieci ok,basen wielki ale jeden pożnie opiszę1

2.0
wiesia

Wrócilismy z narzeczonym pogryzieni przez insekty które grasowały w nocy w naszej pościeli wyglądające jak krzyzówka kleszcza z wszą odzieżową, obsługa twierdziła że przez komary potem próbowali nam wmówic że mamy uczulenie na słońce, jednej nocy zabiłam na sobie tego robaka to rano zobaczyłam plame wielkości 1 groszówki z krwii, kilka dni póżniej złapalismy w dzień osobnika i zawołaliśmy managerów ale zanim dotarliśmy do pokoju nasze karty już nie działaly a pokojówka sprytnie usuneła insekta, na szczęscie podłaga nie była myta przez obsługę dzieki czemu martwe osobniki znajdowały się koło okna i moglismy pokazac je panom managerom, pościel nie była zmieniana, również ręczniki nie byly wymieniane codziennie,..cdn

adam

Hotel ogolnie taki sobie.Najwiekszym atutem tego hotelu byl taras z basenem ktory jest zasikany przez dzieci..Ilosc kapiacych sie w basenie srednio 60-80 osob a srednia wieku 2-7 lat..Pokoje duze,lecz wyspane.Sprzataczka tylko wymianiala reczkniki i to nawet tego nie robila dobrze.Najwiekszym minusem tego hotelu jest kuchnia,ktora jak na warunki hiszpanskie byla obrzydliwa.

adam

Przez 2 tyg jednismy frytki z supermarketu i jajko sadzone.te wszystkie dobre opinie pochadza tylko od ludzi ktorzy jezdzili cale zycie do Ustki i wsowali pulpety ze sloikow.Miesa to byly same kosci ktore sie podaje tylko psu.Kelner burak zabral dziecku jakblko przy wyjsciu z jadalni.Hotel drogi korzystanie z kortu tenisowego 2 os.25euro! strefa wifi jest tylko 2 razy w tyg po godzinie, internet hotelowy 15 min 1 euro.PIWO 3,5 euro!!!!!

2.0
wiesia

Cd wiesia:animacje tylko dla dzieci, aż do północy, a w nocy starsze dzieci z krajów europ. i arab. biegały wrzeszcząc po hotelu, okolica hotelu nieciekawa do plaży dobre 20 min w skwarze i obok autostr. a340 (kurz, spaliny, hałas) oraz obok cieku wodnego o nieprzyjemnym zapachu wypełnionego smieciami, pub na terenie hotelu zamknięty, dyskoteka też, ta bardziej ekskluzywna częsć hotelu zaprezentowana w katalogu itaki również nieczynna, ogólnie jestem rozczarowana pobytem tyle dobrego słyszłam o hiszpanii ale widocznie żle trafiłam, obsługa chłodna i bezosobowa, w egipcie, turcji, maroko, tunezji, ludzie są milśi może i nachalni w swoim zachowaniu (inna kultura), ale milsi bo wiedzą ze turysta to klient którego trzeba szanować.

4.8
kax2@buziaczek.pl

Potwierdzam ! W hotelu ukąsiły nas PLUSKWY ! Zdarzyło się to co najmniej 6-krotnie podczas 2-tygodniowego pobytu. Jak ktoś lubi się drapać cały dzień i zamartwiać czy nie zostało się czymś zakażonym to polecam. Poza tym jedzenie monotonne, często odgrzewane. Łazienka drugiej, jak nie trzeciej świeżosci, wiec także nie polecam. Ogólne wrażenia jeśli chodzi o sam hotel kiepskie.

barbarella

witam.w czerwcu zamiescilam pozytywną opinie o hotelu ktora znikneła! dziwne. hotel to mocne 3*-pokoje rewelacja,duze,wyposazone dobrze. słabe to suszarka do włosów i TV. sprzątane bez rewelacji, reczniki i posciel bez problemu wymieniane.do morza spacerek 10 min. Basem dogodny dzieciom. wewnetrzny basem normalny,czepki obowiazkowe.kort tenisowy,golf, ping-pong poza animacjami płatne. jedzenie czasem normlane a czasem bardzo dobre kolacje.

barbarella

CD Barbarella: nie mozna oczekiwac od 3* standartow 5*, hotel dla realistów a nie fantastów. nie wiem o co chodzi z pluskwami, nie widziałam i nie słyszałam od innych polaków. mieszkalismy w głownym budynku i było ok. komary były i to sporo ich latało. galeria hadlowa pod nosem-rewelacja, wszystko mozna kupic.przytane autobusowy przy hotelu, ale zadko jezdza.

KRYSTYNA

Pobyt - Wrzesień 2019

pokoje naprawdę świetne, obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. dobre położenie w odległości niewielkiego pieszego spaceru. W pobliżu hotelu dobrze zaopatrzone centrum handlowe. Hotel położony poza centrum ale pod hotelem jest przystanek autobusowy kilku linii. Do centrum miejscowości można też dojść spacerem wzdłuż plaży. Z miasta świetna komunikacja autobusowa do wielu atrakcyjnych miejscowości Hiszpanii.

Zalety

właściwie same zalety. najsłabszym punktem było wyżywienie ale to w końcu hotel *** na sam koniec sezonu więc było adekwatnie do sytuacji

Magdalena

Pobyt - Kwiecień 2019

Hotel super, pokój z aneksem kuchennym doskonale się sprawdził dla naszej 4 osobowej rodziny. Wyposażenie kuchenne takie jak należy, czystość na najwyższym poziomie. Byliśmy w połowie kwietnia, więc basen wewnętrzny był wskazany, w zewnętrznych (dość płytkich) wprawdzie kąpało się paru śmiałków, ale woda była naprawdę zimna. Morze zimne, w niedalekiej odległości (dzieci się kąpały, dorosłym zabrakło odwagi). Na plaży piękne, duże muszle, więc dzieci miały co robić. Obok hotelu centrum handlowe, więc dorośli mieli co robić. Polecam Bioparc oraz place zabaw w okolicy. Urlop uważam za udany. Polecam wszystkim tą część Hiszpanii ? czysto i pięknie. Wszystko idealnie zagospodarowane.

Zalety

podgrzewany basen wewnętrzny, czysto, blisko centrum handlowe

ANNA

Pobyt - Sierpień 2016

Polecam. Sędziliśmy tam fajne rodzinne wakacje. Dla szukajacych luksusu to niekoniecznie. Można dużo zwiedzić na własną rękę.

Zalety

Ładne pokoje, dobre posiłki, ciekawe animacje, duży basen, plaża piękna szeroka.

Wady

Prawie 1 km od plaży

Krzysztof S.

Pobyt - Luty 2016

Hotel Myramar, oficjalnie trzygwiazdkowy, ma generalnie dobrą relację jakości do ceny. Przestronne apartamenty z aneksem kuchennym i podstawowym wyposażeniem, duże balkony, baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny podgrzewany. Śniadania dobre, choć w 100% powtarzalne dzień w dzień, obiadokolacje już nieco bardziej urozmaicone, ale generalnie nie można narzekać. Na minus: niektóre meble w pokojach już nieco zużyte, gdzieniegdzie przydałoby się pomalować ściany, lekki lifting łazienki też by nie zaszkodził. Sprzątanie pokoi niestety słabe, czasami ograniczało się jedynie do wymiany ręczników i przetarcia lustra w łazience. Umiejscowienie hotelu nie do końca przemyślane: obok kanałku z którego po prostu śmierdzi - dużo zależy od kierunku wiatru. Tuż obok hotelu duże centrum handlowe oraz przystanek autobusu miejskiego. Plaża jakieś 600 metrów od hotelu, bardzo ładna, położona u podnóża zamku. W hotelu bardzo dużo Marokańczyków, a na weekend ma miejsce najazd Hiszpanów:) Ogólnie pobyt bardzo udany, pogoda fantastyczna, jak u nas późną wiosną. No i ciemno robi się dopiero po godz. 19-tej (początek lutego). Okolica bardzo piękna, z Fuengiroli można w 40 minut dojechać do Malagi pociągiem kursującym co 20 minut, również komunikacja autobusowa z okolicznymi miejscowościami bardzo sprawna. Całe wybrzeże Costa del Sol niestety bardzo zurbanizowane i skomercjalizowane. Ale warto pojechać nieco w głąb lądu, ma się wtedy ciszę, spokój i piękne górskie widoki. Z dalszych eskapad polecam Rondę, Kordobę, Granadę i Gibraltar. Wycieczki u rezydentki bardzo drogie (60-80 EUR/os.), dlatego polecam na tę okoliczność wypożyczalnię samochodów Malaga U Drive - bardzo miła i sprawna obsługa po polsku i w dodatku bez konieczności posiadania karty kredytowej. Dodatkowym atutem wyjazdu o tej porze roku jest brak tłumów turystów. Zestawiając ze sobą wszystkie plusy i minusy, mimo wszystko polecam ten hotel, osobiście chętnie tam kiedyś wrócę.

Zalety

- położenie nieco na uboczu, - centrum handlowe w bezpośrednim sąsiedztwie, - przestronne apartamenty z aneksem kuchennym, - basen zewnętrzny i wewnętrzny, korty tenisowe.

Wady

- nieprzyjemny zapach ze znajdującego się obok kanałku, - słabe sprzątanie pokoi, - jedzenie mało urozmaicone.

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel położony raczej na obrzeżach miasta, ok. 15 min spacerem od plaży. W hotelu 90% gości to rodziny z dziećmi (od niemowlaków po nastolatków). Super pokoje typu studio z dwoma oddzielnymi pomieszczeniami (sypialnia + salon z aneksem kuchennym), co genialnie sprawdza się na urlopie z małym dzieckiem. Dostaliśmy pokój w bud. 2 z widokiem na plac budowy (podobno wszyscy Polacy takie dostają :P), co finalnie uważamy za zaletę a nie wadę, ponieważ w pokojach było cicho, natomiast w tych z widokiem na patio i basen hm... do 2-3 trwały animacje dla dorosłych i nikt tam nie rozmawiał szeptem. Hotel generalnie nie ma do zaoferowania jakichś specjalnie zapierających dech w piersiach widoków z okien, więc myślę, że nie ma co się napinać :) Przyjemne brodziko-baseny mega przyjazne małym dzieciom, otwierane o 10.00 (baseny pod stałą obserwacją ratowników) a leżaki szturmem zdobywane przez angielską część gości hotelu :) nie było problemów ze znalezieniem leżaka z tym, że od 10.05 wolne były te 10-15 m od basenu a nie nad samym basenem :P ładne patio i zagospodarowanie terenu. Plac zabaw dla dzieci i klubik. Niestety fatalne jedzenie i nie mam tu na myśli śniadań, które wszędzie są podobne (jajko, bekon, fasolka), ale o obiadokolacje, które były mało zróżnicowane, a jedzenie raczej kiepsko doprawione. Obsługa miała problem z uzupełnianiem dań, więc czasami trzeba było bardzo długo czekać aż doniosą jakieś mięcho czy ziemniaki. Bardzo dobre frytki :P, mało świeżych warzyw i owoców, co akurat mnie bardzo zdziwiło biorąc pod uwagę, że w Hiszpanii o tej porze jest tego zatrzęsienie a ceny w markecie są dość niskie. Przez 11 dni pobytu nie mieliśmy możliwości spróbować żadnych hiszpańskich specjałów (ani razu nie było na wet sztandarowej paelli). Jedzenie w hotelu było dla nas wielkim rozczarowaniem. Przy samym hotelu jest przystanek autobusowy z którego można dojechać na dworzec autobusowy w centrum (bilet 1,15 euro), na pieszo to wycieczka ok. 20-25 min. Ogólnie ok ale bez szału.

Zalety

suoer rodzinne pokoje, czysto

Wady

słabe jedzenie, mało ciekawe i b.krótkie animacje wieczorne dla dzieci

ola

Pobyt - Październik 2014

wrazenia ok choc zawsze mogloby byc lepiej, ale w sumie to tylko 3 gwiazdki ...

Zalety

bliskosc uslug, komunikacji, plazy itd, czyste pokoje, serwis codzienny, duze balkony/tarasy, fajny basen, lezaki

Wady

smród szambem szczegolnie wieczorami, drogie przekaski i dania w restauracji hotelowej, brak mozliwosci wziecia z restauracji do pokoju chociazby jakiegos owocu bo potem kartki wystawiaja z napisem po polsku - zakaz wynoszenia jedzenia z restauracji :D , monotonnia wyzywienia szczegolnie sniadania gdzie non stop byly kielbaski mdłe jak cholera do tego tony boczku i jajka sadzone, oprocz tego standardowo pieczywo wedliny sery warzywa slodkie ciasta itd ...

lisu

Pobyt - Wrzesień 2014

Witam. Jeśli wykupiłeś wczasy na tydzień HB za około 2000 zl w tym hotelu , to jest to cena warta tej usługi. 2495 lub 3149 zl jak to piszą to ściema ! To teraz parę konkretów: a) położenie ? hotel położony od plaży o ok 12 min, obok hotelu duże centrum handlowe ( pozytyw ) no i dobra komunikacja miejska. Przystanek BUS przy hotelu. Są tez minusy położenia ,a konkretnie jeden. Rano i późnym wieczorem ?wali ? konkretnie szambem ! Także piwka na balkonie nie polecam, ale kto spędza wakacje na balkonie hotelowym :))) b) obsługa i serwis ? ok. pokoje bardzo czyste i przestronne. c) jedzenie ? jak to w hotelach, wszystkiego po trochę i dość monotonne, no ale tak to zazwyczaj wygląda. Jedyny minus to jedzenie mogło być trochę bardziej doprawione i CIEPLE :(... d) basen ? animacje itp.: basen czysty i wystarczający , bez walki o leżaki aczkolwiek korzystałem z niego tylko raz zaraz po przylocie. Głównie plażowałem - bo po to przyleciałem !!! animacje , sprzęt np. do gier i zabaw- do wypożyczenia na miejscu . To tyle, buza mózgów przed wami :)))

Myramar Fuengirola