My Ella Bodrum Resort & Spa (ex. Kairaba Bodrum Princess Resort)

Kameralny 5 gwiazdkowy hotel z pięknymi widokami ,położony przy deptaku, którym mozemy dotrzeć do centrum. Na terenie hotelu bardzo dużo leżaków ( przy basenie jak i w ogrodach). Teren jak i pokoje zadbane i czyste. Hotel oferuje smaczne jedzenie. Jedynym minusem moze być bardzo wąska plaża oraz budowa nieopodal hotelu.

Byliśmy w hotelu 10 dni pod koniec września . Hotel jest 5 gwiazdkowy , trochę zbyt skromny na te 5 gwiazdek , i animacja w dzień trochę niewidoczna . To jedyne minusy . Pobyt był rewelacyjny , obsługa bardzo miła , wszędzie czysto , jedzednie super - bardzo różnorodne , każdy znajdzie coś pod swój smak i dietę . Sniadania rewelecja . Owoce i ciasta przez cały dzień .Po śniadaniu do obiadu przekąski przy basenie , to samo po obiedzie . NIkt głodny z tego Hotelu nie wyjedzie . Muzyka na basenie stonowana . Wycieczki można kupić zaraz przy hotelowej plaży . Bazar 900m od Hotelu w stronę Meczetu , czynny w soboty . Wieczorki na tarasie przy Recepcji .

Pokoje bardzo fajne, nowe łóżka wygodne, klimatyzacja, duża łazienka, TV tylko w języku Tureckim

Dwa dni temu wróciłam. Transfer z lotniska 2,5 godziny (50 km). Po dotarciu do hotelu można było napić się kawy lub herbaty i zjeść ciastko. Przed 17 nie było już żadnych przekąsek. Najbliższy posiłek to 19 - kolacja (Lot z Warszawy 8:25) Pokój ładny i przestronny. Dla dwóch osób wystarczający. Jednak przy dostawce jest już ciasno (szerokie łóżko, dostawka, sofa). Klimatyzacja ustawiona centralnie na dostawkę. Brak możliwości regulacji temperatury. Hotel sam ustawił na 16 lub 18 stopni. Dowiedziałam się, że klimatyzacja jest uszkodzona. Pierwszego dnia korzystanie z łazienki rozpoczęłam od mycia drzwi. Wszędzie niedociągnięcia w sprzątaniu. Codziennie zmieniane ręczniki. Widok na morze rekompensuje część minusów. Basen ładny, duży i zadbany. Niektóre leżaki bardzo wysłużone. Brak wyznaczonej strefy dla osób palących co przeszkadzało odpoczywającym na leżakach) Ustawienie głośników (z bardzo głośną muzyką) i stanowiska animatorów przy brodziku to wielka pomyłka. Animacje dość słabe. Plaża hotelowa w dniu przylotu bardzo brudna, pełna wodorostów i niedopałków papierosów i śmieci. Leżaki bardzo brudne. Po zgłoszeniu naszych uwag rezydentce usłyszałam, że to najlepszy hotel Itaki w tej części Turcji. Stół szwedzki zlokalizowany na małej przestrzeni co powodowało częste kolejki do jedzenia. Przez kilka ostatnich dni przy lunchu i kolacji brakowało stolików, talerzy i sztućców. Jedzenie monotonne. Każdy znalazł coś dla siebie. Wszechobecne koty uczestniczyły w posiłkach (na krzesłach, stołach i pod nogami gości). W zewnętrznej części restauracji brak zakazu palenia. Obsługa robiła co mogła. Starali się wykonywać swoją pracę jak najlepiej. Barmani bardzo mili i uprzejmi.

+Hotel ładny, nowy i zadbany, z pięknym widokiem i znajdujący się blisko miasta. I to byłoby tyle plusów. -Niewystarczająca liczba leżaków przy basenie. Przez cały pobyt udało nam się poleżeć zaledwie raz, późnym popołudniem ponieważ od wczesnego rana na wszystkich leżą ręczniki a obsługa tego nie pilnuje. -Oprócz animatorów, reszta obsługi mówi po angielsku słabo lub wcale. -Animatorzy są dość nachalni i ciężko było nam odpoczywać przy basenie lub na plaży ponieważ każdego dnia, co chwilę podchodził inny animator oferując swoje usługi ( masaże, wycieczki, zdjęcia, imprezy itp.) - Panie/panowie sprzątający nie robili tego zbyt starannie ( często zabierali ręczniki i nie dawali nowych, nie uzupełniali minibaru itp. - Było nas 4 pary i dwa razy podczas pobytu z dwóch pokojów zginęły pieniądze ale może naszym błędem było to, że nie umieściliśmy ich w sejfie. - Mało różnorodne jedzenie i drinki w porównaniu do innych hoteli , które odwiedziliśmy w Turcji. - Rezydentka nie należała do zbyt uprzejmych osób - Na lotnisku dowiedzieliśmy się, że dwie z czterech par lecą innym samolotem, o innej porze , a nie dostaliśmy wcześniej takiej informacji.

Nazwa  My Ella Bodrum Resort & Spa (ex. Kairaba Bodrum Princess Resort)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Turgutreis
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

3.3

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
oliwia

Zweryfikowana opinia pracownika

MIROSŁAWA

Zalety

Super jedzenie , czysto , miła obsługa .

Wady

Dla mnie animacja była zbyt niewidoczna.

Ewela

Zalety

Blisko morza , ok 15 minut od centrum miasta spacerem

Wady

mała plaża, brudna woda i głęboko -mała ilość leżaków na plaży i basanie

3.7

Zalety

- duży basen. - przestronne i wygodne lobby z ciekawą aranżacją (fotele, obrazy, kwiaty) - balkon z widokiem na morze (z suszarką)

Wady

- brudna plaża i leżaki - wszędobylskie koty (niehigieniczne, alergie) - niedokładne sprzątanie (pokój, teren przy basenie) - ponad 2 km do centrum (Itaka podaje 1 km) - brak przystanków autobusowych w pobliżu ( najbliższy - 2,5 km) - bardzo słabe ultra all inclusive 24h (ciągłe braki i mały wybór) - nietrzymanie się godzin (skracanie czasu pracy barów i restauracji)

ww

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel przyzwoity, jedzenie bardzo dobre, drinki OK według życzenia. Trochę mała plaża, niemniej w tej okolicy to norma. Obsługa bardzo miła. Zdecydowanie za mało leżaków i odwiecznie związane z nimi problemy - rezerwacja ręcznikiem i niekorzystanie z nich cały dzień. Do centrum miasteczka 2,3 km, spacerem wzdłuż morza. Do Bodrum bus za 20 lirów przejazd ca 45 min. Hotel oczywiście nie dla dzieci -z uwagi na brak ślizgawek. Pokoje i doskonałe i jak kompletne to jest nieporozumienie w sutenerach. Na za kilkadziesiąt dolarów dali pokój doskonały.

Damian

Pobyt - Czerwiec 2022

Byliśmy w tym hotelu na przełomie czerwca/lipca. Pobyt ogólnie oceniłbym według Nas 7,5/10. Postaram się opisać jak to wyglądało wszystko od strony praktycznej na miejscu. Od lotniska w Bodrum hotel jest położony jakieś 60km, jechaliśmy około 1h czasu - 1 bus ( 20 os ) do 1 hotelu. Na miejscu w miarę dogadaliśmy się po angielsku, jednak trzeba było mówić dość w podstawowym stopniu żeby zrozumieli. Doba zaczynała się od 14:00, pokoje były gotowe jakoś po 13. Nie było przydzielania opasek ( z wyjątkiem osób, które miały wykupione coś ala karnet do SPA ). Pokój: Zaniesiono Nam walizki do pokoju, wytłumaczono co gdzie się znajduje, jak działa klimatyzacja itd. Pokój duży, łazienka także, mieliśmy dwie umywalki, duży prysznic. Balkonik bardzo skromny, raczej nie dało się rozłożyć na nim krzesła. Był z widokiem na " garden ", którym była murowana ściana o wysokości jakiś 4m, nowo budowany hotel i na dole trawnik do dyspozycji przez gości z pokojów na parterze. Mimo wszystko taki widok Nam nie przeszkadzał bo jedyny czas jaki spędzaliśmy na balkonie polegał na wywieszaniu mokrych rzeczy. Pan odpowiedzialny od sprzątania był na minus, posprzątał pokój tylko w 2 dzień, mimo zostawionego napiwku na pościeli nie wymienił jej ani ręczników, tylko pościelił i z grubsza ogarnął .. nie dało się z nim dogadać po angielsku, kiedy 3 dnia poprosiłem go o wymianę ręczników na nowe i papier toaletowy, pomagał tylko gestykulacja żeby się porozumieć. Co też moim zdaniem jest istotne, na tej części hotelu co mieliśmy pokój sprzątanie odbywało się miedzy 16-17 godziną, a wtedy chcieliśmy się już zaczynać ogarniać na kolację. Stołówka: Moim zdaniem obszar, na którym były pojemniki z jedzeniem itd 2x za mały na tą ilość osób co znajdowała się w hotelu, ponieważ tworzył się kolejki i często ludzie się o siebie obijali itp. Jedzenie urozmaicone, pobyt na 7 dni w sam raz i na pewno nie wpadniemy w monotonie. Stoły słodkie fajnie zaopatrzone. Basen i atrakcje: Basen normalnej wielkości, zadbany, czyszczony wokół lepiej niż pokoje, minusem był leżaki i to dość dużym - ich ilość ( nawet tych na trawnikach wokół ) była za mała, był tam głupi zwyczaj rezerwacji leżaków przed śniadnaiem, jakoś o 7 był jeszcze jakiś wybór, idąc normalnie ok. 10 godziny na basen nie było mowy o znalezieniu dwóch leżaków koło siebie, czasami jeden .. co innego gdyby jeszcze faktycznie ktoś z nich korzystał od tej 8 godziny, niestety raz obserwowaliśmy parę akcji typu: leżaki zajęte od 9, a przyszedł ich " właściciel" po 14 .. bez sens, niestety nikt tego nie kontrolował, a szkoda. Głebokość basenu tylko 1,4m + brodzik - tak samo ten basen wewnętrzny - jednak na nim leżaki były wolne o każdej porze. Siłownia ok, taka typowa hotelowa ale można spokojnie było zrobić dobry trening. Był pingpong, animatorzy organizowali gry takie jak waterpolo, rzutki, aerobik i parę innych. Niestety nie było siatkówki, która była wymieniona w ofercie. Na strefie SPA można było codziennie wymieniać sobie ręczniki basenowe w cenie Personel: Młodzi, między 22-30 lat, uśmiechnięci ludzie, mega mili, tak jak i na stołówce, animatorzy i kończący na barmanach - Ci ostatni robili mega robotę ! Można było się z nimi pośmiać, pogadać po angielsku, robili dość mocne drinki, każdą ilość jaką się zamówiło, lubili bardzo Polaków, szczególnie 2 kuzynów i jeden z nich to Selahatim ( Selo ), polecam dać napiwek parę euro i będzie Waszym prywatnym barmanem :D Morzę, plaża, miasto: No i tu chyba jeden spory minus, plaża może miała szerokość max 4-5m, woda kolorem trochę lepsza od polskiego Bałtyku, na plaży pełno syfu, którego nikt nie sprzątał na szerokości hotelu, brak molo ( jak to bywało naprzeciwko innych hoteli po lewej czy prawej stronie ), była jedynie huśtawka dla 2 os. Inaczej się to trochę miało po przejściu dobrych 500m ale no mimo wszystko zostawiało dużo do życzenia. Do miasta jakieś 20-25min spacerkiem. Ogólnie polecam hotel, ale głownie dla osób, które chcą wypoczywać na jego terenie, zadbany, miły personel, minusem morze i plaża. Wifi bardzo dobre na terenie całego obiektu.

Zalety

Miły personel, dobre drinki, wifi

Wady

Morze, plaża, sprzątaczki, płytki basen

3.2

Pobyt - Październik 2021

NIE POLECAM! Z hotelu wróciliśmy 7 października 2021r.. Nie był to mój pierwszy pobyt w Turcji. Jednak po raz pierwszy jestem tak niezadowolona. Po kolei. Wybraliśmy ten hotel ze względu na odległość z lotniska - 50 km. Niestety, podróż trwała 2 godz. ( byliśmy rozwożeni tylko do 3 hoteli). W nocy dotarliśmy do hotelu, oczywiście rezydenta z nami nie było, Po próbie dogadania się w recepcji dostaliśmy klucze. Droga wiodła przez śmierdzący korytarz. Po wejściu do pokoju okazało się, ze jest on nie posprzątany. Nie usunięto nawet ręcznika, który leżał na podłodze pod prysznicem. Godz. 12 w nocy i nie ma z kim rozmawiać. Rano miał pojawić się u nas rezydent z Rainbow. Zgłosiłam, ze chcę zmianę pokoju ze względu na bród i smród na korytarzu. Pan powiedział, że to załatwi. Na recepcji przeproszono nas, że zapomnieli posprzątać nasz pokój. i zostanie to naprawione. Przyszła sprzątaczka, zmieniła pościel i tyle ją widział. Do końca pobytu tylko raz co nieco ogarnęli i musiałam robić to sama. Kolej na posiłki. Hotel 5* a na stołach papierowe podkładki , albo i nie. Brudne talerze, niedomyte i lepiące się. Jedzenie zimne, mały wybór i niesmaczne. Ciągle powtarzające się. Tylko w dniu tureckim było lepiej. Zdarzało się, że 5 minut przed końcem wydawania posiłków zabierano nam ze stołu talerze, abyśmy już wyszli. Oczywiście obsługa przez pracowników. Częste kolejki, trudno pokazać co chcielibyśmy zjeść. W te dni, kiedy rano zasypiali i sami się obsługiwaliśmy wszystko szło sprawniej. Alkohole: wiadomo, że w ofercie są alkohole lokalne. Jednak w tych drinkach (słodkich niesamowicie) nie było alkoholu, a jeśli to w prawie 0-rowej ilości. W lodówce uzupełniano tylko wodę. Warto dodać, że piszę o opcji Ultra All, . I gdzie te podane w ofercie 3 restauracje i 5 barów. W barze przy basenie np. zimne hamburgery. Basen nie był najgorszy i ze względu na zimną wodę prawie pusty. Reklamowany pomost na plaży to zardzewiały szkielet po niegdysiejszym pomoście. Plaża mała i nie oczyszczana. W okolicy lepsze plaże. Przy basenie zero gimnastyki, brak wieczornych animacji (nie licząc kilkunastu minut w dniu tureckim). Mieliśmy pokój z widokiem na morze. W pakiecie jest widok na basen i taras z jadalni. Muzyka zaczyna grać od 7:00 i trwa to do późna w nocy. Pozostałe pokoje są oferowane z widokiem na ogród, tylko ze przy tym hotelu nie ma ogrodu!. Do miasteczka jest nie 1,5 km tylko ok. 4 km. Do dworca autobusowego jeszcze dalej. Autobus jedzie do Bodrum ponad 1 godz. Mogłabym jeszcze wiele dodać. Mam nadzieję, że pomorze to Państwu zastanowić się nad wyborem tego hotelu. Zasługuje on max na 3* i cenę (przynajmniej w naszym wypadku) co najmniej o 1tys. zł. niższą. Za te pieniądze można wypocząć w o wiele lepszym standardzie i z dużo smaczniejszym wyżywieniem. Hotel dla lubiących silne powiewy wiatru. Beata

Zalety

w sumie chyba nie znalazłam

Wady

same wady

Art

Pobyt - Wrzesień 2019

Hotel dla osób, które szukają raczej spokoju niż głośnej rozrywki. Pokoje eleganckie i zadbane. Jedzenie bez zarzutów. Plaża tuż przy hotelu.

Zalety

Położenie, obsługa, pokoje.

Pobyt - Lipiec 2019

Pobyt przebiegał bez zakłóceń wszystko przebiegało sprawnie obsługa hotelu bardzo pomocna . Bardzo dobra kuchnia posiłki urozmaicone bardzo duży wybór. Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi ceniących sobie spokojną okolicę bez gwaru miasta.

Zalety

kuchnia basen

Wady

plaża daleko do centrum miasta

Wf

Pobyt - Maj 2019

Piękny widok z pokoju, piękny z restauracji i lobby. Obsługa ok, jedzenie dobre, dużo zieleni ale brak kwiatów w ogrodzie przy basenie, polecam na wypad dla dwoje.

Zalety

Przy samym morzu, promenada do centrum Turguteis 15 min spacerkiem, czysto, centrum spa, sauna, łaźnia turecka, miła obsługa, atrakcyjne menu, hotel idealny dla par, grup przyjaciół i szukających spokoju bo nie ma atrakcji wodnych i nie ma dzieci

Wady

Kiepskie animacje, sztuczne słodkie napoje zamiast soków, ( na śniadanie sok z pomarańczy płatny) jak na Turcję kiepski wybór owoców.

Mary

Pobyt - Maj 2019

Właśnie wróciliśmy z pobytu 11 dniowego w tym hotelu. Pierwsze wrażenie było bardzo dobre. Pokój superior przestronny, słoneczny z balkonem .Codziennie uzupełniany mini barek, Jednak sprzątanie ograniczało się do umycia umywalki, ubikacji, wymianie ręczników oraz wyniesienie śmieci. W ciągu naszego 11 dniowego pobytu ani razu pokój nie był odkurzony ani umyta podłoga. Może to nie jest aż tak istotne :) ale przyjemniej się stąpa nogami po czystej podłodze. Jedzenie moim zdaniem bardzo dobre, nie sposób wszystkiego spróbować. Minusem jest brak (oprócz stołówki ) samoobsługowych dystrybutorów z napojami w barze przy basenie, w którym była non- stop kolejka. Na plaży brak baru. Leżaki i parasole bezpłatne. Wieczorne ( bardzo słabe) animacje odbywały się w hotelowym lobby. Ogólnie wróciliśmy zadowoleni ale w przyszłym roku będziemy szukali innego hotelu

Zalety

połozenie - promenada prowadząca do miasteczka, bardzo dobre jedzenie, miła obsługa

Wady

mały teren hotelowy, kiepska plaza. Brak samoobsługowych dystrybutorów z napojami,Sprzątanie pokoju ograniczało się do umycia umywalki oraz wc.

Maja

Pobyt - Maj 2019

Właśnie wróciliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie przepyszne i bardzo dużo. Alkohol też w porządku ,narzekać nie można. Hotel ma obsługę na najwyższym poziomie ,naprawde wspaniali ludzie z którymi pozostajemy w kontakcie. Pięknie położony hotel, promenadą ok 2,5km do centrum miasteczka Turgutreis, transfer z lotniska ok 1,4h. Mało atrakcji wieczornych ,ale może dlatego ,że jest przed sezonem. Pokoje sprzątane mieliśmy codziennie, mini barek również codziennie uzupełniany. Dobre wifi. Generalnie bardzo chetnie byśmy tu wrócili!!!

Zalety

Jedzenie, obsługa, czystość

Wady

mogło by być więcej animacji wieczornych

Pola

Pobyt - Kwiecień 2019

Hotel bardzo ładny, bardzo ładne pokoje. Czysto. Duży wybr jeśli chodzi o posiłki, zrżnicowane. Basen super. Bardzo polecam, ale nie tym ktrzy zainteresowani są życiem nocnym.

Zalety

Pokoje, jedzenie.

Wady

Wadą hotelu jest położenie, jakieś 40 min autobusem , od centrum Bodrum.

Pobyt - Wrzesień 2018

Nasz pobyt w hotelu Labranda był bardzo udany, więc polecamy go każdemu. Szczególnie przyjazny dla par i grup znajomych. Hotel w 100% zasługuje na swoje 5 gwiazdek.

Zalety

położenie przy samej plaży, duży basen, mało dzieci, wyśmienite jedzenie, miła obsługa, obsługa w języku angielskim, wygodne pokoje, darmowy sejf,darmowy mini barek z napojami, cudowny widok na morze, animacje niewymagające zrozumienia języka

Wady

wąska plaża, ciasno ustawione leżaki

wojciech

Pobyt - Maj 2018

wysoki poziom obsługi turyści głównie z polski i niemiec posiłki na tarasie to strawa nie tylko dla żołądka ale również dla duszy

Zalety

posiłki obsługa położenie

Wady

wieczorne animacje w wydzielonej cześci tarasu

My Ella Bodrum Resort & Spa (ex. Kairaba Bodrum Princess Resort)