Muses

świetny hotel dla osób o niewielkich wymaganiach co do standardu,niezły architektonicznie, ładna zieleń, sympatyczny personel, dość czysto, śniadania smaczne ale i monotonne , zdarzały się braki któregoś z produktów jakkolwiek nie było możliwości nienajedzenia się, ciekawa okolica, możliwość wyboru spośród wspaniałych plaż w zasięgu 30 min pieszo, piękne lasy, kilka okolicznych knajpek z niezłym jedzeniem , wygodny transport busem do miasta Skiathos, z uciążliwych owadów jedynie osy w sporej ilości ale za to brak komarów i much, piękne piaszczyste plaże, buty do wody niepotrzebne brak jeżowców, meduz -przynajmniej we wrześniu;), pokoje kontraktowane przez itakę są na samym końcu kompleksu hotelowego -spore utrudnienie dla osób z ograniczeniami ruchowymi ale to samo dotyczy dostępu do plaż, inne pokoje, lepszy standard hotelu dla klientów Thomas Cook (80% klientów hotelu z GB) , podsumowując : to mogą być idealne wakacje o ile są spędzone w odpowiednim towarzystwie ;)

Byliśmy w hotelu od 22.09 do 29.09.2018 roku. Jak pisałam wyżej hotel zadbany, czysty, dużo zieleni, cicho i spokojnie. Położenie super, blisko kilku plaż. Jeśli ktoś nie jest wymagający to będzie bardzo zadowolony. Wzięliśmy pobyt ze śniadaniami, o tyle wygodnie, że idzie się zje i można ruszać na plażę, ale śniadania niskiej jakości (można wytrzymać przez tydzień). Plaże i widoki rekompensują wszystko. Jest bajkowo. Przystanek po drugiej stronie hotelu pozwala szybko dojechać do Skiathos Town i pozwiedzać miasteczko. W pobliżu liczne tawerny ( bardzo fajna Under the pina tree) Ceny podobne wszędzie od 8 euro za jakieś danie +od 4 euro piwo, wino. wyspa piękna jest co zwiedzać. biuro podróży Grecos bez zastrzeżeń,. Podsumowując warto tam pojechać i wybrać ten hotel.

Blisko kilka plaż, dogodny dojazd autobusem so Skiatos. Z chęcią bym tu powrócił

Dobre miejsce dla osób ceniących spokój. Polecany rodzinie z małymi dziećmi (plaża, spokój)

Byłam w tym hotelu od 11-18 .06. 2016 . Pokoje usytuowane w domkach wzdłuż wewnętrznej ścieżki . Dużo zieleni, kwiatów, .Domki dość akustyczne ale to zalezy od sąsiadów jakich się ma. Czysto. Panie codziennie sprzatają pokoje i otoczenie, wymiana ręczników co 2 dni, pościeli co 3. Recepcja przyjazna. Basen nie duży ale ja wolę morze. Posiłki obfite choc dość monotonne. Wieczorem smaczne jedzenie w tawernie. Jest to duży , przestronnie położony hotel. Do pobliskich plaż -zwłaszcza Koukounaries ok 500 m. podobnie do Bannanas Beach (choc pod góre).Blisko do przystanku autobusowego, domki połozone sa z dala od ulicy tak że jest cisza. Polecam ten hotel w ramach 3*. Oczywiście gdy ktos ma duże wymagania niech jedzie do 5*. W czasie mojego pobytu najwięcej było gości z Wielkiej Brytanii (starsze osoby). Skiathos to napawdę piekna zielona wyspa gdzie na kazdym kroku oddycha sie zapachem sosen pini.

Nazwa  Muses
Miejsce  Grecja / Skiathos / Koukounaries
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, bez paszportu

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

świetnie położony dla osób szukających dobrego dostępu do różnych plaż oraz komunikacyjnie z miastem Skiathos

Wady

najsłabsze punkty to śniadania oraz usytuowanie/standard pokoi kontraktowanych przez Itakę

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Największą zaletą hotelu jest położenie. bardzo blisko dwóch najpiękniejszych plaż ok 500-600 metrów do plaży Koukounaries oraz Agia Eleni.naprawdę blisko ok 10-15 minut spacerkiem. Hotel z piękną roślinnością dookoła. ładny niewielki, ale czysty basen. Przystanek autobusowy na przeciwko hotelu (bardzo pomocne). Poza tym cisza i spokój tylko śpiew cykad w nocy.

Wady

Właściwie bym nie czepiała się. Brakowało mi wyposażenia w pokoju takiego jak czajnik kubeczki itp. Łazienka mała, ale takie są w Grecji można wytrzymać. Śniadania bardzo słabe, można się najeść raczej nikt głodny nie wyjdzie, ale jest ono bardzo niskiej jakości. Brak jakichkolwiek warzyw i owoców.

Zbyszek

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Cisza, spokój, słabe WiFi

Wady

tylko i wyłącznie nudne, brytyjskie śniadania

Lukasz i Danuta

Pobyt - Sierpień 2016

Zalety

Położenie.Obsługa

Wady

Monotonne posiłki,

Bożena

Pobyt - Czerwiec 2016

Zalety

ładne położenie, dbałość o otoczenie - kwiaty, zadbane trawniki, blisko przystanku autobusowego, do plazy ok 500 m, czysto, pokoje sprzatane codziennie, posiłki choc monotonne ale smaczne, jak na 3 gwiazdkowy hotel - sympatycznie

Wady

czasami nie było chwilowo ciepłej wody, gdy wszyscy brali prysznic po powrocie z plazy

Ilona Jakubiak

Pobyt - Wrzesień 2015

Na terenie hotelu przepiękny ogród, bardzo dużo zielenie. W pokojach duże tarasy, jednakże samo ich wyposażenie jest stare i przytłaczające. Łazienki nie wyglądają zachęcająco.

Zalety

bardzo ładny ogród, duże tarasy, ładny widok

Wady

stare wyposażenie pokoi

Darek

Pobyt - Sierpień 2015

Niedaleko hotelu kilka piaszczystych plaż, w tym przepiękna Koukounaries. Śniadania monotonne, ale w okolicy jest kilka tawern ze smacznym jedzeniem. Polecamy rodzinom z dziećmi, parom ceniącym spokój, wszystkim zakochanym w Grecji, jej smakach, zapachach, obyczajach, a niekoniecznie w luksusowych hotelach!

Zalety

Dobrze położony, Internet dostępny również w pokoju.

Wady

Bardzo monotonne śniadania.

anna

Pobyt - Sierpień 2015

Polecam tym, którzy cenią spokój . Hotel położony bardzo dogodnie, blisko plaży Koukonaries i dwóch innych. Dobre miejsce wypadowe na piesze wycieczki w głąb wyspy i na plaże położone po przeciwnej stronie wyspy. W okolicy wiele tawern. Pokoje sprzątane codziennie.

Zalety

polozenie, cicho, spokojnie, czysto

Wady

nie ma znaczących wad

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel przeciętny, ale takiego się spodziewaliśmy wybierając wycieczkę. Dużym minusem jest oferta śniadaniowa - po interwencji u Rezydenta pojawiły się pomidory i owoce z puszki. Jeden rodzaj mielonki i jajka na twardo. Kawa niestety niesmaczna. Po kilku dniach przynosiliśmy swoje produkty na śniadanie, bo dziecko nie chciało jeść ;/ Basen hotelowy niewielki, czysty, ale pamiętający daaawne czasy. Brakowało wolnych leżaków.

Zalety

Hotel położony w cichej okolicy. Zadbana zieleń. Klimatyzacja w cenie.

Wady

Pokoje w budynkach najbardziej oddalonych od recepcji nie mają zasięgu wifi. Dojście do budynków pod niewielką górkę. Lodówka płatna 5euro/dzień. Brak radia lub telewizora.

Paulina

Pobyt - Lipiec 2015

Nie mam wrażeń za takie poeniadze jakie daliśmy z mężem to była jakaś masakra . Jedyny plus ze blisko do plaz i do restauracji gdzie było mega pyszne jedzenie

Zalety

Bliskie położenie od najpiękniejszych plaz

Wady

Jedzenie monotonne , na śniadaniach zero warzyw i owoców , codziennie to samo aż do znudzenia ( ludzie kupuje sami płatki albo sosy zeby jakos to urozmaicić ) obsługa taka sobie . Miałam wykupione obiadokolacje -najgorsze co mogłam zrobic , dostawaliśmy z mężem inne menu niz goście z poza hotelu . Jedzienie było niesmaczne :/ przez 4 dni z rzędu ta sama zupa -pomidorowa, Pozniej 3 dni zupa kurczakową i powrót znowu do pomidorowej . W pokojach łóżka mega twarde , spać sie nie dało , za lodówkę trzebabylo dopłacać , wszystko było słuchać z pokoi sąsiednich :/ wifi w pokojach baaaaardzo kiepskie prawie w ogóle go nie było .

beata

Pobyt - Lipiec 2015

Wspaniałe wakacje. Hotel zlokalizowany w przepięknej okolicy. Polska rezydentka Małgosia wspaniała osoba.

Zalety

wspaniała lokalizacja

4.8
alicja

Pobyt - Czerwiec 2015

ogólnie przepiękna wyspa ,hotel zostawia dużo do życzenia ,

Zalety

bardzo dobra lokalizacja

Wady

monotonne jedzenie ,brak telewizora ,stare meble

Sabina

Pobyt - Lipiec 2014

Bardzo ładnie położone w ogrodzie bungalowy. Czysto, przytulnie, cicho, nie słychać ruchu z ulicy(zwłaszcza skuterów i kładów) w przeciwieństwie do położonego obok hotelu Golden i apartamentów Lake. Pokoje sprzątane codziennie, pościel i ręczniki zmieniane co kilka dni. Śniadania jak na 3* w Grecji bardzo dobre. Codziennie: ser, mielonka, jogurt, miód, płatki, mleko, owoce, jajka , do tego zamiennie: jajecznica, kiełbaski, fasolka, pieczarki, francuskie ciasteczka. Korzystaliśmy tez z obiadokolacji- wybór z karty, wszystko świeże, gorące. Znajomi byli w Golden - warunki dużo gorsze zarówno pod względem wyposażenia i wyglądu pokoju, nie mówiąc o śniadaniach- tylko ser, mielonka i jajka. Do plaży Kukurines ok. 300 m, drogą asfaltową. Do Eleni troszkę dalej ale też asfaltem. Do plaży Banana dalej i dojście pod dość dużą górkę (na tej plaży bar z całodzienną muzyką i tańcami, dla młodzieży super zabawa). Do plaży Elias dojście przez las , ok. 30 min. po płaskim. W okolicy dwa supermarkety i kilka tawern, cztery hotele: Golden, Panorama, Muses i apartamenty Lake i nic poza tym. Dla osób, które chcą odpocząć od zgiełku codzienności super. Do miasta jeżdżą co ok. 15 min autobusy za 2 eur, ostatni ok. północy, miasto jest fajne, główna ulica z barami, tawernami,

Zalety

dobra lokalizacja, pieszo można dotrzeć do 7 plaż, bardzo ładne otoczenie ogrodu, bungalowy dodają przestrzeni

Wady

w cenie nie było lodówki, za którą trzeba zapłacić 3 eur za dzień

Muses