MPM Zornitza Sands

3.5

Widok z pokoju ładny na baseny i morze, podłogi przez wykładziny nie wyglądają zbyt czysto ale same pokoje na duży plus, czysto, świeże ręczniki. Na windy trzeba czasem trochę dłużej czekać więc często korzystaliśmy ze schodów. Co do jedzenia, śniadania chyba najlepsze bo najprostsze (jajka, tosty, warzywka), dania obiadowe i kolację niezbyt smakowały, jedynie arbuzy ratowały. Co do drinków to jedynie dało się pić piwo, reszta napojów tragiczna, nie polecam nawet próbować.

Serdecznie polecam hotel zornitza, mnóstwo pysznych dań do wyboru, dobre drinki, świetne położenie.

Ładny hotel,mieliśmy super widok na morze i baseny.Jedzenie bardzo dobre, bardzo duży wybór. Pracownicy dbają o porządek. Są animacje dla dzieci,piana party, zumba w basenie. Woda w morzu ciepła i bardzo czysta.

Bardzo przyjazny hotel, super mili barmani, świetny basen, oraz przecudowne pokoje z widokiem na basen, atrakcje dla wszystkich są zapewnione

Byliśmy z mężem na 4 dyniowym wypadzie,hotel ok ,obsługa w porządku , jedzenie jak to w hotelu monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie,przepyszne desery pyszne drinki,piękny widok z pokoju na basen i morze jedynie co bym poprawiła to łazienki do remontu (mieliśmy wannę zamiast prysznica) oraz mogliby wymieniać ręczniki ale niestety wciągu 4 dni nie zostały wymienione ani razu.

Nazwa  MPM Zornitza Sands
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Elenite
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, tenis, rowery

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży

W pobliżu hotelu znajduje się aquapark

3.5

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Arleta

Zalety

Wejście na plażę od razu z hotelowych basenów.

Wady

Drinki to coś czego lepiej nie próbować.

Milena

Zalety

Dostęp do morza, widok na morze z balkonu , jedzenie, alkohole

Wady

Brak aquaparku

Marcin

Daria

Zalety

Widok, obsługa

Zalety

Piękny widok na morze i basen,pyszne desery i drinki

Wady

Łazienka i sprzątanie, praktycznie wcale nie był sprzątany pokój,jedynie poprawione łóżko.Reczniki też nie wymieniane

1.3
Aga

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel ma 4 gwiazdki ale niestety nie zasługuje na nie, może na jedną. Cały obiekt jest przestarzały począwszy od restauracji a kończąc na pokojach, w których jest wykladzina, niestety bardzo brudna. Łóżka są niskie ze starymi zużytymi materacami. Mojego męża po dwóch nocach zaczął boleć kręgosłup. W restauracji też jest wykładzina brudna, ciężko jest zapewne utrzymać ją w czystości w takim miejscu. Jedzenie jest baardzo słabe, mały wybór i jakość kiepska. W hotelu prawie sami Bułgarzy, gro z nich to rodziny z małymi dziećmi, a co z tym się wiąże, wszędzie jest bardzo głośno od płaczu i dziecięcych krzyków. Poza tym Bułgarzy i Bułgarki nałogowo palą papierosy, nawet w miejscach spożywania posiłków. W ofercie napisane jest, że plaża jest piaszczysta, trzeba dodać że z kamieniami. Natomiast zejście do morza jest bardzo kamieniste, nawet w butach ciężko się wchodzi. Można jednak przejść na lewo plażą przy następnym hotelu jest kilka miejsc z łatwiejszym wejściem do wody. Hotel zapewnia ręczniki plażowe, i tu również ten sam problem- są tak zużyte tak stare, że kolor jest niewiadomy i po prostu są już cieniutkie z prania. Byliśmy wcześniej w Bułgarii w hotelu Riu i Wave i oba szczerze polecamy ( w tym terminie niestety nie było już miejsc) i oba znacząco różniły się pod każdym względem od Zornitsa. Ogólne wrażenia bardzo negatywne. Na pewno tu nie wrócimy.

Zalety

Blisko do plaży .

Wady

Brudno, słabej jakości jedzenie, wszystko jest stare i mocno zuzyte, fatalne łóżka .

T. Perkowski

Hotel czysty, spokojny i przestronny. Wszystkie pokoje są z widokiem na morze. Osobiście polecam te, które mają też widok na basen. Jedzenie: śniadania troszkę do siebie podobne ale smaczne (na ciepło jajka sadzone, jajecznice z szynka i bez, naleśniki - dobre, mięsa i wędliny na zimno, warzywa., musli i itp), kolacje - bardziej urozmaicone i też smaczne. Dodatkowo w poniedziałek jest wieczorek bułgarski (jedzenie muzyka i taniec) a we wtorek lub czwartek wieczorek włoski (jedzenie). Plaża z brzegu posiadająca trochę kamieniste dno, ale można wejść po pomoście dalej gdzie jest piasek. Woda w basenach jest chłodniejsza (25 C) niż w morzu (około 28 C) dzięki czemu można się tam dobrze ochłodzić po kąpieli słonecznej. Dojazd do Słonecznego Brzegu zajmuje około 20-25 min, cena biletu dla osoby dorosłej 2 leva. Odjazd śrenio co godzinę. Na terenie hotelu mały sklepik z napojami i słodyczami . W okolicy dodatkowo też jeden mały sklepik (ceny niższe niż w Hotelu). Znaleźliśmy jeszcze dwa sklepy, ale na terenie innego Hotelu (Royal) oraz osiedla mieszkaniowego (apartamentowiec). Można się do nich dostać lecz zależy to od humoru ochrony. Ogólnie: bardzo polecam osobom pragnącym wypocząć w spokoju.

Janusz

Nowy i dobrze utrzymany hotel dla osób ceniących spokój i ciszę. Brak programów animacyjnych i rozrywek poza plażą i basenem może być dla niektórych zaletą.Atutem jest dobry basen i co ważne często pusty.Słaba komunikacja z centrum Słonecznego Brzegu jest sporym utrudnieniem a taxi dość drogie i często niedostępne.

Wiola

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel położony już na końcu słonecznego brzegu dzięki czemu liczba wczasowiczów jest wystarczająca . Posiada prywatna plaże z leżakami , a odległość do niej to chodnik odzielający go od hotelu rewelacja. Pokoje duże i przestronne wraz z dużymi balkonami. W pokojach bardzo czysto, ręczniki wymieniane co dziennie. Co do łazienki małe ale ... mieliśmy nieszczelna wannę ( nie było kabiny prysznicowej ) i przy stosowaniu prysznica lekko się zalewała. Posiłki smaczne bogate w warzywa, owoce, słodkości i posiłki na zimno i ciepło. Przy dłuższym pobycie mogą być już lekko monotonne.

Zalety

polozenie, plaża, pokoje, obsługa

Wady

nawet przy all napoje sa tylko do śniadania.

Rafał

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel znajduje się w miejscowości Elenite. Jest to miejscowość oddalona około 5 km od centrum Słonecznego Brzegu (można tam dojechać autobusem miejskim ). Miejscowość bardzo spokojna . Co do hotelu to jestem nim zachwycony. Przepiękne położenie, warunki super, obsługa bardzo pomocna i sympatyczna, wifi w pokojach bezpłatne (w recepcji podawali kod do internetu), jedzenie wyśmienite. Jedynie co mi osobiście trochę przeszkadzało to brak promenady wzdłuż morza (lubimy pospacerować rodziną wieczorem) oraz występujące kamienie w morzu. My byliśmy z biurem podróży Marco - gorąco polecam (autokar bardzo fajny, przewodniczka świetna, a na miejscu opieka rezydenta fantastyczna).

Zalety

Hotel świetnie położony, przy samej plaży, pokoje bardzo czyste i duże, codziennie sprzątane, pościel wymieniana co 2 dni, jedzenie wyśmienite i bez ograniczeń

Wady

brak wad

Diana

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel raczej wyłącznie dla osób, którym nie przeszkadza w nocy bardzo głośna muzyka, my byliśmy bardzo zadowoleni zarówno z pokoju, położenia, wyglądu pokoju i wyposażenia. Blisko znajduje się rewelacyjna restauracja Malina. Hotel ma basen + brodzik dla dzieci, obok bar, leżaków dużo i zawsze były jakieś wolne :) ale do plaży jest 5 minut spacerkiem. Rewelacyjna cena/jakość.

Zalety

Blisko do plaży, świetne położenie w samym centrum, pod oknem dyskoteki, restauracje, sklepy, apartament był wielki, piękny i miał wszystko.

Wady

1x na tydzień wymiana ręczników i pościeli, żadnego sprzątania w pokoju niestety

deny73

Pobyt - Maj 2010

Myślałem,że ludzie przesadzają.Dopiero gdy dotarłem na miejsce i zobaczyłem w jakie SZAMBO w dosłownym tego słowa znaczeniu ulokowałem moje oszczędności wakacyjne przyszła mi ochota aby wracać z powrotem do Polski. Szambo z hotelu Royal Park wypływa wprost na plaże i do morza tam gdzie goście Zornitzy rzekomo mają plażować.Smród jaki unosi się w powietrzu jest nie do opisania. Zwrócenie uwagi rezydentowi nie przyniosło jakiegokolwiek skutku. Omijajcie to WYSYPISKO ŚMIECI szerokim łukiem, przecież na świecie jest tyle pięknych miejsc. Dla zainteresowanych posiadam \"śliczne fotki\" \"ekologicznego rozlewiska\"

3.2
moncisko

Pobyt - Maj 2010

Hotel jest polozyny blisko morza jednakze brud i smrud a takze ilosc duzych kamieni i glonow uniemozliwia kompanie sie. Obsluga nie dba o lazienki, sa bardzo nie doczyszczone. Jest duzo jedzenia jednakze jest ono nie dobre, zimne. Spowodowalo ono zatrucie pokarmowe wszystkich obecnych polakow w tymze czasie. Ogolnie 5* to bardzo za duzo na ten hotel, NIE POLECAM.

Kama

Pobyt - Lipiec 2009

W okolicach hotelu nie ma zbyt wielu rozrywek, więc ludzie nastawieni na wakacyjne szaleństwo nie powinni się tam wybierać (w poliżu hotelu nie ma żadnych knajp, dyskotek, sklepów itp.). Hotel jest bardzo ładny i naprawdę wygląda jak na zdjęciach. Na plażę można wyjść na bosaka prosto z hotelu. Wejście do morza jest b. dobre (nie ma kamieni, których jest dużo w innych miejscach), wodorostów w sumie też nie. Na plaży jest mnóstwo fajnych muszelek, a w morzu krabiki, woda b. słona :) Jedzonko jest przepyszne i NAPRAWDĘ każdy znajdzie coś dla siebie. Codziennie można spróbować czegoś innego na obiadokolacji, tylko śniadania są zawsze takie same. jeśli jest się sympatycznym dla niej :) Kilka uśmiechów naprawdę może zdziałać cuda! ;)

abelinda

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel jak na Bułgarie o.k, ale osoby będące w innych hotelach 5* na świecie mogą być nieco rozczarowane. Położenie fatalne. Dookoła nie ma nic. Ogólnie stracone pieniądze i czas.

Bol

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel Zornitza Sands połóżony jest bardzo ładnie. Z każdego pokoju widok na morze oddalone o ok. 50 m. Niestety podstawowa wada, często nie do zniesienia to smród szamba na plaży głównie w części bliskiej budunku. Moim zdaniem 5 gwiazdek dla dla tego hotelu to lekka przesada - 3 i pół gwiazdki to tyle mozna przydzielić. Otoczenie hotelu (teren poza ogrodzeniem) to bardzo dużo śmieci i brudu.

asia

Pobyt - Kwiecień 2009

Byłam tam dwa lata temu mogła bym tam jeżdzić co roku jest wypas wszystkim polecam czysto do morza można z hotelu na bosaka polecam wyjazd z dziećmi hotel przystosowany.MEGA POZYTYW

Wymagajaca

Pobyt - Czerwiec 2008

Pięć gwiazdek chyba lokalnych, jak na mój gust europejskie trzy.

MG

Pobyt - Lipiec 2007

Okolica fatalna, jedno wielkie wysypisko śmieci za płotem hotelu. O placu zabaw dla dzieci proszę zapomnieć jedynie jest huśtawka. Baseny mają bardzo ładny wygląd zaś woda jest tak zimna, że trudno w niej wytrzymać dorosłemu, a dzieci nie chcą nawet wejść. Plaża zanieczyszczona pełno petów, kamieniste wejście do morza można sobie wybić zęby - praktycznie nie sprzątana. Obsługa w hotelu fatalna nikomu nie przeszkadzały obsrane przez ptaki leżaki, stoliki i krzesła przy plaży i basenie. Nikt też nie sprzątał materacy na leżakach więc jak padało to były mokre i nasiąknięte wodą, nie można się było na nich położyć gdy pojawiło się słońce. Mało urozmaicone jedzenie, a dodatkowo trzeba było spieszyć się na posiłki, bo gdy zabrakło określonej potrawy to jej nie donoszono czyli im szybciej tym lepiej. Proszę również nie liczyć na 5 gwiazdek gdyż hotel nie dysponuje certyfikatem potwierdzającym jakąkolwiek gwiadkę, ja oceniam na 3.

L

Pobyt - Czerwiec 2007

Świetne miejsce dla osób ceniących komfortowe warunki, spokój oraz bezpośredni dostęp do plaży i morza. Jedzenie wspaniałe! Profesjonalna i miła obsługa. To wszystko sprawiło, iż pobyt w tym hotelu był naprawdę udany.

MPM Zornitza Sands