MPM Arsena

hotel super bardzo dobra lokalizacja czysto polecam

Super wczasy wszystko na plus ,począwszy od obsługi hotelowej, barmanki rewelacja dziękujemy, super lokalizacja bardzo udane wczasy !

Polecam zdecydowanie! Hotel mega czysty, dbają na każdym kroku, jedzenie duży wybór natomiast bardzo smaczne. Pokoje czyste ale standard Bułgarski także nie spodziewac się luksusów. Plaża piękna czysta sprzątana codziennie. Widok z tarasu rewelacyjny! Mili uprzejmi ludzie, do centrum kawałek spacerkiem . Raczej jestem wymagający więc polecam serdecznie każdemu!

Fajny hotel z pięknie usytuowanym basenem, uroczy widok z tarasu. Miła uśmiechnięta obsługa. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Polecam!

Super cena do jakości - Bardzo dobre jedzenie, czysto, super plaża i basen

Nazwa  MPM Arsena
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Nesebyr
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, golf, parking

Wyświetlono 48 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wanda

hotel super bardzo dobra lokalizacja czysto polecam

Matiii

Zalety

Jedzenie, czystość, plaża

Mariola

Zalety

Dobra lokalizacja, 15 minut spacerem, deptakiem przy plaży, do pięknego miasteczka Nessebar. Różnorodne potrawy, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje ok, czysto, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki.

Przemek

Super cena do jakości - Bardzo dobre jedzenie, czysto, super plaża i basen

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, czysto, super plaża i basen

Wady

Trafił nam się słaby widok okna - sąsiedni hotel.

Tatiana

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Miałam pokój w najlepszej lokalizacji z widokiem na morze. W nocy nie zamykaliśmy balkonu i spaliśmy pod szum fal. Absolutnie fantastyczne przeżycie. Łóżka bardzo wygodne. Pościel , ręczniki wymieniane regularnie. Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane butelki z wodą. Co dla mnie bardzo cenne. Jedzenie, napoje obfite jak all inclusive. Nieco tłuste dla mnie, ale zawsze można coś wybrać. Ciasta przepyszne. Dość owoców. Personel bardzo sprawny, zaangażowany, staranny. Lubię jeździć w różne miejsca, ale ten hotel chętnie wybiorę znów, ponieważ ma świetną lokalizację i blisko Old Nesebar.

Zalety

Blisko morza, świetna plaża, dobre zejście do morza, nie trzeba płacić dodatkowo za leżaki. Toaleta na plaży.

Lidia

Hotel pięknie położony, przy samej piaszczyste jasnej, plaży z widokiem na starożytne miasteczko Nesebyr. Wspaniały hotel, ale nie zapomnijcie ,że bywa różny standard pokoi Podziękujcie za pokój w bloku D -tam są pokoje z widokiem na morze ,ale niestety jeszcze przed remontem.Do was należy wybór. We czwartek wieczór połączony z dodatkowymi akcentami bułgarskimi-poczęstunek rakija ,jagnięcina, muzyka ludowa itpsuper Spacery w stronę klifu do zatoczki nudystów. Zachęcamy na przyjemny spacer morzem na sesję zdjęciową

Zalety

Jadając posiłek masz widok na Czarne Morze,na Nesebyr -to jest to po co tu przyjechaliśmy,widoki. Restauracja jest klimatyzowana, różnorodny wybór jedzonka, rewelacja jeszcze raz rewelacja, Smacznie różnorodnie ,duży wybór , bardzo miły personel dyskretny ,restauracja .zasługuje na kategorię czterech gwiazdek. W Lobby bardzo dobre trunki ,kawa ,przemiła obsługa,dobra muzyka I klima. Spacery deptakiem do Nesebyru. Plaża w zasięgu,ciepłe morze,bezpieczne szerokie wejścia,RatoBardzo udane wakacje.

sławomir

Hotel pięknie położony. Niestety pokoje nadają się do odświeżenia! Brudne ściany. Mieliśmy pokój 203 położenie super przy samej plaży. Niestety łazienka pozostawiała wiele do życzenia! Prysznic bez kabiny! pośrodku pomiędzy umywalka a sedesem. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem, biorąc prysznic cała łazienka opryskana wodą. Nasz rezydent rozmawiał z menagerem hotelu, mieliśmy dostać inny pokój ale tylko mieliśmy nikt z nami nie rozmawiał. Szkoda że tak nas potraktowano.

Zalety

Bliskość plaży, 20 minut spacerkiem do starego miasta. Wyżywienie Bardzo dobre. Panie Barmanki przy basenie bardzo miłe i sympatyczne. Animator Deni bardzo zabawny miły.

Wady

łazienka. Pokój 203. Nadaje się do odświeżenia

Mariusz

Bardzo fajny hotel, świetnie położony. Doskonała obsługa, dobre jedzenie. Wad brak. Do starego miasta kilkanaście minut "z buta". Gorąco polecam

Waldemar

Pobyt - Październik 2023

Super miejsce, czysto i świetne jedzenie. Miła obsługa, pokój dostałem już o 11:30 .

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, w spkojnym miejscu, blisko starego Nessebaru i z prywatną plażą. Dodatkowo basen wewnętrzny kryty. Ok 100 metrów do przystanku autobusowego, można się wybrać do Słonecznego brzegu czy Burgas. Praktycznie od samego hotelu deptak do starego miasta.

Wady

Wszystko mi się podobało.

Marek

Pobyt - Październik 2023

Wspaniała lokalizacja,świetne posiłki,miła obsługa,czysto,bardzo spokojnie i ciepło jak na październik

Zalety

Lokalna kuchnia,położenie hotelu

Wady

Nie mam uwag

Ogólna ocena hotelu to w skali 1-10 dałabym 8. Jedzenie bardzo smaczne, obsługa również miła u pomocna. Hotel czysty, ale wymaga odświeżenia. Polecam :)

Zalety

Zaletą hotelu jest położenie blisko morza, w sumie to na plaży.

Wady

Brak windy, wszędzie schody dla osób z małymi dziećmi jest to bardzo uciążliwe.

Iza

Hotel raczej starszy, ale ogólnie fajny. Ladny widok z okna na morze.

Zalety

Bardzo ładne położenie przy plaży, niedaleko starego miasta Nesseber. Hotel czysty. Kryty basen i bardzo dobre urozmaicone posiłki.

Wady

Z szacunku dla gości, pokoje powinny zostać odnowione, odmalowane, wymienione stare wykładziny. Mini-klub dla dzieci to żart - pokój o wymiarze 2x2 metry, z kilkoma zabawkami. Kilka osób z obsługi baru zajęte bardziej telefonem niż klientem.

BARDZO DOBRZE, MIŁA OBSŁUGA ,BLISKO NESEBYR,PLAŻA

Zalety

WIDOK , PLAŻA ,JEDZENIE

Wady

ZAPACH W POKOJU

Dorota

Polecam, powtórzyliśmy po 2 latach pobyt w tym hotelu bo tak nam się spodobał. Tym razem zabraliśmy 3 przyjaciół. Super położenie, plaża z serwisem i bliziutko do starego Nessebar.

Zalety

Czysty, pokoje ok. Jedzenie dobre i duży wybór.

Wady

Łazienka niezbyt pachniała, ale to podobno problem kanalizacji.

5.7
Andrzej

Ogólnie jestem zadowolony z pobytu. Zwiedziłem Nessebar, muzeum. Potem trochę było nudno. W morzu są wielkie meduzy i jedna mnie poparzyła, trzeba uważać.

Zalety

Dobre położenie, właściwie na ładnej ,szerokiej, piaszczystej plaży. Do Nessebaru spacerek promenadą 20 min. Restauracja przyjemna, jedzenie różnorodne ,ciepłe, nie można się oprzeć kosztowaniu i przybyło za tydzień 1,5 kg. Bar przy basenie i w hallu z napojami plus pizza i ciastka, ale po posiłku ledwo dochodziliśmy do pokoju. Na końcu plaży miejsce dla nudystów.

Wady

Pokój taki sobie, choć położenie dobre bo w tej najniższej części i do plaży bardzo blisko. Na dwie gwiazdki. wystrój jak z PRL. Balkonik ładny. Klimatyzator działa z pilota. Minusem są twarde, plastykowe leżaki. W hotelu obok mieli takie siatkowe, super.

Bibianna

Jedzenie bardzo dobre, mily personel i czysto aczkolwiek klimatyzacja w pokoju po uruchomieniu smierdziala strasznie, problem z odplywem wody podczas kapieli, prysznic podtrzymywany na sznurku do sufitu, ktory " walil sie na glowe", bateria prysznicowa trzymajaca sie na slowo honoru, pianka montazowa widoczna i szpara miedzy drzwiami a sciana, sprawna choc uszkodzona lodowka... ogolnie pokoj nadawal sie do remontu. Czesc restauracyjna, lobby i baseny ok.

Zalety

Jedzenie i obsluga to zalety tego hotelu. Po wymeldowaniu poczestowano nas bezplatnym obiadem ( czekalismy na tramsfer na lotnisko) oraz pozwolono nam w tym czasie korzystac z wc oraz pozostawic bagaze w specjalnym pomieszczeniu.

Wady

Czlowiek bal sie odkrecic kurek pod prysznicem zeby go nie urwac, bo w scianie sie caly ruszal... Brak remontu/ odswiezenia.

JERZY

Ogólnie mam pozytywną opinię o tym hotelu i obsłudze.

Zalety

Położenie blisko plaży i przede wszystkim blisko pięknego miasta NESEBER i SOZOPOL. Jedzenie urozmaicone i pod dostatkiem. Pokoje przestronne i na bieżąco sprzątane. Wymiana ręczników. Czysto, obsługa miła i chętna do pomocy.

Wady

Przy obłożeniu hotelu przez turystów z Polski w wysokości 70% brak jakichkolwiek informacji w języku polski,. Szczególnie w opisach posiłków, dań i napojów w restauracji i barach. Posiłki serwowane w restauracji niestety zimne. Po mojej interwencji trochę się na chwilę poprawiło. Brak opieki wypoczywających ze strony organizatora W łazienkach niestety są wanny i nieszczęsna zasłonki. Wadą też leżaki bez materacy- wyjątkowo twarde Dodatkowo doba hotelowa kończy się o godzinie 12.00 a wylot o 22.

MAŁGORZATA

bardzo dobre miejsce wypadowe na Nesebyr ,w recepcji Michał mówi po polsku ,codzienne sprzątanie

Zalety

widok ,plaża ,jedzenie

Wady

w pokojach bloku C niezbyt przyjemny zapach z rur

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2023

W pokoju nie działała klimatyzacja. Tzn. działała ale trzeba było przełącznik ustawić na OFF. Ktoś nam to szybko wyjaśnił i zadziałała. W kraju, w którym kręcenie głową jest potakiwaniem może to norma albo niedoróbka instalatora. Pokój duży z ogromnym łóżkiem i dwoma fotelami, w których być może zasiadali Breżniew z Żiwkowem. Pierwsze wrażenie średnie. Ale po powrocie z pierwszego posiłku wszystko uległo zmianie. Wybór przekąsek, napojów, dań na ciepło olbrzymi. Okazało się, że nie ważne czy przyjdziemy o 13.00 cz 14.10 na lunch, wszystko było na bieżąco uzupełniane. I tak było przez całe 12 dni naszego pobytu. Plaża czysta, szeroka, parasole oddalone od siebie na tyle, że nie czuliśmy się jak w kinie słysząc co szepczą sąsiedzi obok. Wszystko to sprawiło, że nasz pokój zaczęliśmy postrzegać jako oldskulowy. Codzienne sprzątanie, wymiana ręczników, dwa razy wymiana pościeli, uzupełnienie wody mineralnej to raczej norma i tak było. Język angielski w recepcji i barach. Całość rzeczywiście na 4 gwiazdki jeśli komuś nie przeszkadzają meble z minionej epoki ale nie dla mebli tam się jedzie. To był bardzo udany pobyt.

Zalety

Posiłki, plaża, bliskość Starego Miasta, ultra all inklusive

Wady

Dla nas żadnych

MPM Arsena