Movenpick Resort Soma Bay

4.3

Hotel średni. Standard 4*, bez szału. Jedzenie niezbyt różnorodne, niewielki wybór, infrastruktura hotelu nie powala, obsługa też mocno średnia. Barmani w barach niezbyt miło, palenie papierosów przez barmana w poolbar podczas przygotowania kawy czy drinka - poniżej krytyki. Brak wody butelkowanej dostępnej na terenie hotelu, można nalać w maleńki papierowy kubeczek. W pokoju 2 butelki wody 600ml na pokój niezależnie od ilości osób w pokoju. Butelek nie można napełniać z dystrybutorów znajdujących się na terenie hotelu. Alkohol słaby, drinki z kolorowych syropów. Leżaki stare, drewniane, rozpadające się. Na pochwałę zasługują ratownicy i personel od ręczników a także osoby sprzątające i ogrodnicy. Hotel słabe 4 gwiazdki a nawet 3 z plusem. Nie wrócę ponownie. Nie warto. Są dużo lepsze w podobnej cenie

Hotel ładny, zadbany, czystko, ale ludzi dużo- był problem znaleźć wolny leżak.

Hotel bardzo ładny, piękny ogród, fajne baseny, super plaża. Jedzenie b. dobre, powtarzało się ale każdy znajdzie cos dla siebie. Obsługa super, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Pokój średni, drzwi tarasowe nie zamykały się wiec pokój był cały czas otwarty(zgłaszane 3 razy bez efektu, było więcej takich pokoi). Opaski zabierane przy wymeldowaniu - brak napoi i jedzenia. Dostaliśmy voucher na obiad ale Ci co lecieli późno w nocy to kolacji nie dostali.

hotel czysty, bardzo miła obsługa ,jedzenie smaczne, pokoje codziennie sprzątane

Jedzenie oceniam bardzo dobrze , urozmaicone jeżeli chodzi o obiady i kolacje natomiast śniadania są ciągle te same . Przyjechaliśmy do hotelu o 9 z dwójką małych dzieci i nie dostaliśmy śniadania oraz pokoju . Czekaliśmy w lobby na opaski i klucz do pokoju który dostaliśmy o 14 bez jedzenia i wody . Kontak z rezydentem to jakiś żart , facet szczątkowo odpisuje żeby się odczepić . Woda w jednym basenie podgrzewana , w aquaparku żaden basen nie jest podgrzewany . Przy wylocie , blokują klucz do pokoju już o 11:00 a o 12 jest wymeldowanie więc trzeba szukać sprzątacza żeby otworzył . Zabierają opaski o 12 i nie ma opcji na obiad i wodę . Autobus o 17:00 i trzeba z dziećmi siedzieć głodnym chyba że się zapłaci

Nazwa  Movenpick Resort Soma Bay
Miejsce  Egipt / Hurghada / Soma Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

Atrakcyjne położenie: w Soma Bay, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży.

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (5-12 lat), basen dla dzieci, plac zabaw.

Rozrywka: animacje w ciągu dnia, wieczorami programy rozrywkowe.

Sport: sala fitness, tenis, siatkówka plażowa, aerobik.

4.3

Wyświetlono 77 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.1

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Bardzo uprzejmi ratownicy, panowie od ręczników, ekipa sprzątająca i ogrodnicy.

Dominika

Hotel ładny, zadbany, czystko, ale ludzi dużo- był problem znaleźć wolny leżak.

Zalety

Miła obsługa

Wady

Dużo gości, był problem znaleźć wolny leżak na basenie, czy na plaży. Dużo gości z Rosji i Polski. Na plaży ciągle było słychać krzyki polskich i rosyjskich rodziców.

Marzena

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Fajna plaża, ładne rybki, dobre jedzenie

Wady

pokój średni, łazienka do remontu, brak all po wymeldowaniu

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

hotel czysty, zadbany bardzo miła, uśmiechnięta obsługa, szczególnie w restauracjach, jedzenie smaczne, woda podgrzewana w basenie

Wady

zbyt mało leżaków na basenie, nie było miejsca po śniadaniu. Przydałoby się, aby w części aquaparku woda była podgrzewana poza sezonem,bo woda zimna.

Wojciech

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Ładny hotel

Wady

Brak animacji dla dzieci . Jeden basen podgrzewany Brak możliwości zjedzenia i picia w dniu wylotu

Paula

Pobyt - Marzec 2025

Dzien dobry. W marcu bylismy z rodzina w tym hotelu. Czworo doroslych osob plus dwoje dzieci w wieku 4 lata. Dla nas hotel rewelacyjny. Jedzenie to prawda jest monotonne ale kazdy cos dla siebie znajdzie - swieze warzywa, swieze owoce, napoje , soki , woda , cola itd. Aquapark po drugiej stronie ulicy. Rewelacyjna atrakcja dla dzieci i dla doroslych co prawda jest otwarty od 11-13 i od 15-17. Woda w basenach w aquaparku nie jest podgrzewana ale nie uwazam tego za minus bo przy tych upalach po 30 stopni to fajnie sie schlodzic. Na zdjeciach hotel ten nie oddaje tego w rzeczywistosci - jest ładniejszy! Pokoje sprzatane codziennie, woda w butelkach tez codziennie przynoszona przez obsluge hotelu. Na terenie hotelu sa rowniez dostepne inne restauracje - libanska, wloska, chinska, mongolska. Piekna plaza , lezaki i parasole bezplatne, w morzu ciepla woda. Super kontakt z rezydentem - biuro podrozy ANEX. Dla rodzin z dziecmi naprawde polecam ten hotel. Nie pisze tej pozytywnej opinie bo “ktoś” mnie prosił tylko z własnego doświadczenia. Szczerze polecam !

Zalety

Obsluga hotelu, obsluga aquaparku, duzy teren, super aquapark, czysto, dobre jedzenie

Wady

Brak, ewentualne niedociagniecia w granicach błędu

Pobyt - Marzec 2025

To był mój drugi pobyt w tym hotelu w tym roku. To naprawdę wyjątkowe miejsce, do którego chce się wracać. Przede wszystkim to ludzie sprawiają, że jest ono niepowtarzalne – pełni pasji i wizji. Niezależnie od tego, czy chodzi o jedzenie dopasowane do gustu, czy bardziej lub mniej imponujący widok z pokoju, ten hotel wyróżnia się, ponieważ ma w sobie coś wyjątkowego. Obsługa jest niezwykle uprzejma i pomocna – a przy tym nienachalna, co jest szczególnie ważne dla podróżujących kobiet. Zdecydowanie polecam to miejsce zarówno rodzinom z dziećmi, jak i dorosłym, którzy chcą odpocząć, zrelaksować się i nacieszyć słońcem. Strefy tylko dla dorosłych to fantastyczny pomysł. Z przyjemnością tu wrócę. Szczególne podziękowania dla dyrektora hotelu, szefa kuchni, zespołu animatorów oraz personelu restauracji za kolejny wspaniały urlop i wszystkie drobne gesty podczas posiłków.

Zalety

To miejsce wyróżnia się ciepłą gościnnością i dbałością o detale. To idealna równowaga. Choć to duży obiekt, atmosfera jest bardzo spokojna i kameralna – naprawdę można tu odetchnąć. Hotel łączy wysokie standardy z autentycznością i serdecznością. To nie anonimowy luksusowy kurort, lecz miejsce z duszą – takie, do którego chce się wracać. Ocena: 5/5 – gorąco polecam!

Iwona

Pobyt - Marzec 2025

Pobyt bardzo udany, plaża przy hotelu, obsługa miła, jedzenie ok, fajne zjeżdżalnie, pokoje czyste i super animatorzy oprócz zadufanego w sobie Larry'ego . Minusem była mała ilość leżaków przy basenach głównym i przy zdaniu pokoju o 12.00 zostały zabrane nam opaski all inclusive pomimo wyjazdu po 17.00 także z obiadu, picia i ręczników nici. Nadmienię że pobyt był opłacony do końca dnia... także byłyśmy nie miło zaskoczone bo nikt nas o tym wcześniej nie poinformował..W innych hotelach, w których miałam okazję być opaski nie były zabierane i można było korzystać ze wszystkiego do czasu wyjazdu. Aaa i zakwaterowanie tez bardzo długo trwało, na miejscu byłyśmy o 9, a pokój dostałyśmy dopiero po 14.00. Gdyby nie te akcje hotel dostałby 5.

Iwanka

Było super. Fajna miejscówka, pokoje czyste i miła obsługa. Polecam

Sebastian

Pobyt - Marzec 2025

Niestety nie polecam hotelu, przynajmniej o tej porze roku. fajny aqua park, jednak lodowata woda, nie da się korzystać. Na jedynym podgrzewanym basenie za mało leżaków, dodatkowo po 20min sprzątają ręczniki bo nie ma rezerwacji miejsc, generalnie jak się uwzięli na nas to spytałem czemu, na co mi odpowiedzieli że szefowa hotelu jest z Rosji i nie lubi Polaków. Jedzenie jak wszędzie w tego typu hotelach. Pokoje w miarę, ale już widać że hotel ma swoje lata. W barze wieczorem nie mogą siedzieć dzieci bo zabrania regulamin i menager, wyprosili nas do lobby.

Zalety

Animatorzy, Aquapark

Wady

Mało leżaków, niemiła obsługa, widoczne ślady starości hotelu

Dariusz

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo fajny z miła atmosferą. Bardzo polecam rodzinom z dziećmi. Wielki szacunek dla całej obsługi hotelu bo wkładają bardzo dużo pracy w to aby Hotel wyglądał czysto i atrakcyjnie. Jedzenie bardzo dobre z dużym wyborem. Pozdrowienia dla Yvette która codziennie rano witała nas miłym uśmiechem.

Zalety

Zaletą hotelu jest ogólny wystrój i malowniczy krajobraz z bezpośrednim dostępem do morza.

Wady

Wada którą napewno trzeba poprawić jest to że w dzień wyjazdu nie ma już obiadu. Wymeldowanie jest o godz 11.00 a wyjazd na lotnisko o 16.30. Ofertę kupowaliśmy na 7 dni z pełnym wyżywieniem...

Rafał

Pobyt - Luty 2025

Super hotel.Wycieczki fakultatywne.Przy plaży.super drinki

Zalety

Super obsługa.. Wyżywienie super. Podgrzewany basen

Wady

Śniadanie slabe

Olimpia

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel ładny z pięknym ogrodem, basenem,aquaparkiem i prywatna plażą. W okolicy hotelu pustkowie, nie ma gdzie wyjść. p prawo od hotelu można pospacerować plażą, w lewo same prywatne plaże strażnicy hotelowi nie pozwalają przechodzić plażą. Hotel typu sofy, nie ma muzyki przy basenie, na plaży czy nawet w restauracji przy lobby, trochę taki dla emerytów. Jedzenie monotonne, w porównaniu z innymi hotelami w których byliśmy. Ale nie najgorsze. Restauracje a"la carte warte polecenia, pyszne jedzenie.

Zalety

piękny, zadbany teren przy hotelu

Wady

brak muzyki na całym obiekcie, monotonne jedzenie

Wacław

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel czysty i komfortowe warunki zakwaterowania. Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste i codziennie sprzątane.

Wady

Widok z pokoju na ogrodzenie i pusta przestrzeń za nim. Próba zamiany pokoju nie doszła do skutku z powodu nieustępliwości recepcji w negocjacji ceny dopłaty (pomimo, ze hotel był obłożony w ok. 40%)

Marcin

Pobyt - Styczeń 2025

Kameralny hotel z miłą obsługą i całkiem dobrym jedzeniem.

Zalety

Spokój i kameralność, niska zabudowa, przyjazna obsługa, całkiem przyzwoita i sprawna siłownia.

Wady

Jak większość egipskich hoteli, zawsze coś tam może być lepiej, no starszy egipski.

Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo dobra obsługa, jedzenie pyszne, hotel czysty i zadbany, gdybym miał jeszcze raz tam jechać to wybrałbym ten hotel z czystym sumieniem

Zalety

Nienachalna obsługa a zarazem przewidującą twoje potrzeby

Wady

Na siłę musiałbym coś znaleźć, ja nie zauważyłem

Pobyt - Grudzień 2024

Byłam z córką drugi raz w tym hotelu i pobyt uważamy jak najbardziej za udany. Hotel jak i pokoje są czyste i schludne. Pokoje są codziennie sprzątane. Otoczenie hotelu jest przepiękne, ogród ślicznie zagospodarowany, widać, że osoby, które tam pracują wkładają w to swoje serce i zaangażowanie. Po terenie hotelu poruszają się melexy, które mogą rozwozić turystów np. nad morze albo aquaparku (zarówno w oba te miejsca można się przejść, nad morze idzie się ze 3 min). Jedzenie jest bardzo dobre, może nie jest urozmaicone ale mimo wszystko każdy znajdzie coś dla siebie. Podczas posiłków niczego nie brakuje. Kelnerzy dbają o to by zapewnić wszystko czego potrzeba, przyniosą ci picie lub cokolwiek o co ich poprosisz. + przepyszne jedzenie w części restauracyjnej a’la carte.

Zalety

- troska pracowników pod każdym względem - przemiła atmosfera - codziennie są animacje, show wieczorem + zajęcia dla dzieci - piękne otoczenie - na plażę i basen nie trzeba brać swoich ręczników, ponieważ są za darmo rozdawane na karty „basenowe” - uśmiech wszystkich dookoła :)

Wady

Może nam się tak trafiło ale my nie mamy żadnych uwag.

Łukasz

Pobyt - Listopad 2024

Bardzo fajny hotel. Miła obsługa i dobre jedzenie. W listopadzie nie było tłumów więc miałem spokojny wypoczynek.

Zalety

Blisko plaży. Ładna przestrzeń.

Ewelina

Pobyt - Listopad 2024

Wakacje jedne z lepszych. Hotel super położony dużo atrakcji dla małych i dużych. Jedzenie ok. Czysto.

Zalety

Super położony ma super plaże i aquapark, duża przestrzeń, miła obsługa

Wady

Brak możliwości przedłużenia doby hotelowej odpłatnie oczywiście.

Weronika

Pobyt - Listopad 2024

Bardzo fajny hotel, czysty. Obsługa bardzo sympatyczna i uśmiechnięta. Jedzenie smaczne i różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Movenpick Resort Soma Bay