Movenpick Resort Antalya Tekirova (ex. Royal Diwa Tekirova Resort)

4.1

Hotel świetny , obsługa wzorowa !!! Na plaży tzw. "pawilony" dla mnie to było najlepsze!!!!

Pokój ładny przestronny, kompleks hotelowy czysty miła obsługa, dużo atrakcji hotelowych. Ogólnie jesteśmy zadowoleni wszystko co w ofercie mogliśmy doświadczyć na miejscu . Pobyt jak najbardziej udany, polecamy .

Jak najbardziej polecam :) czysty zadbany hotel pokoje sprzątane na bieżąco miła obsługa,atrakcje hotelowe w zasięgu ręki baseny bary kawiarnie plaża hotelowa z kompleksem bufetowym . Hotel dla rodzin z dziećmi jak i dla par :)

Hotel położony bezpośrednio przy plaży, dla rodzin z dziećmi. Bogata oferta sportowa, oraz gastronomiczna. Położony 2 km od centrum Tekirova.

Hotel Euphoria Tekirova niesamowite miejsce, wspaniały wypoczynek! \\\"Hotel Euphoria Tekirova to jeden z najlepszych hoteli w Turcji w jakim byłam a miałam przyjemność tam odpoczywać z rodziną w tym roku! Ciekawa architektura, przepiękne położenie u podnóży wysokich skalistych gór, otoczony gęsta zielenią, duża szeroka plaża, nie ma problemu z leżakami / miejscami do wypoczynku, wspaniała miła obsługa, na duże uznanie zasługuje Szef kuchni, ponieważ jedzenie jest niewiarygodnie wyśmienite! A wypieki niesamowite! Cały personel jest miły i pomocny! Na śniadanie w cenie all inclusive świeżo wyciskani sok z pomarańczy! Dla miłośników sportu rewelacyjna zadaszona siłownia, umiejscowiona na świeżym powietrzu na wzniesieniu z widokiem na cudowne morze, tego nigdzie nie znajdziecie! Morze czyściutkie a woda ciepła, kolor wody turkusowy. Polecam dla każdego niezależnie od wieku, każdy tam wypocznie i będzie zadowolony, to wspaniałe i wyjątkowe miejsce! Duża 5+\\\"

Nazwa  Movenpick Resort Antalya Tekirova (ex. Royal Diwa Tekirova Resort)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rozrywka i życie nocne

Dużo zieleni na terenie hotelu

Jeden duży basen i dwa mniejsze

4.1

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Wszystko na najwyższym poziomie !!!

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Plaża blisko hotelu .

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Czystość i wygodne zejście na plażę .

Artur

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2021

Zalety

Widok na góry Ładny i rozległy ogród. UAI

Wady

Piaszczysto-żwirowa plaża

Pobyt - Wrzesień 2020

Zalety

Wszystko wspaniałe, na największy plus zasługuje cudowne położenie, duża szeroka plaża, wystarczająca ilość leżaków oraz wyżywienie

Tomek

Pobyt - Sierpień 2019

Ciekawie polozony mila i przyjazna obsluga ,pan na basenie bodajze mial na imie Durali przesympatyczny ,wiecznie usmiechniety, pracowity. Jedzenie smaczne.

Zalety

Fajne polozenie hotelu mila i przyjazna obsluga

Wady

Brak wad

michal

Pobyt - Listopad 2018

Hotel jest położony na uboczu , co ma swoje zalety - jeśli chce się odpocząc , jednak większość gości to Rosjanie ( ponad 90 %) - piękne pole do obserwacji ich zwyczajów . Kuchnia bogata i różnorodna , ale muchy w restauracji dosyć uciążliwe. Alkohole wieczorem kończą się w wyniku obecności zbyt wielu gości z Rosji.Pokoje w starszej części są stare i z pewnością nie odpowiadają 5 a nawet 4 *. Ogród piękny , jak też plaża , dojazd do Kemer dosyć szybki , polecam samodzielną wycieczkę do Phaselis - 30 Tl - 5 Euro bo warto. Pogoda dała nam kopa ! Wyjazd 27.10. - 3.11.2018.

Zalety

położenie , plaża ,ogród .

Wady

pokoje w bungalowach garden są stare i z pewnością nie reprezentują 5*

ania

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel położony na dużej powierzchni, w pięknym zadbanym ogrodzie. położony na uboczu. Dolmuszem można dojechać do starego miasta Phaselis. Bardzo dobre jedzenie, naprawdę duży wybór, różnorodne kolorowe drinki. Pokoje te bliżej basenu trochę starsze, natomiast te położone w głębi ogrodu odnowione. Ładna szeroka plaża, z brzegu jednak kamienista. W cenie można popływać kajakiem lub rowerem wodnym. Fajny mini club dla dzieci. Wyjazd na początku czerwca z dziećmi.

Zalety

ładna plaża, pyszne jedzenie, dobre animacje

Wady

mało leżaków przy basenie

dorota gawrysiak

Pobyt - Czerwiec 2016

pobyt tygodniowy z rtzyjaciółmi, typowy wypoczynek.

Zalety

bardzo ładnie położony, w pięknym piniowym ogrodzie, dużo zieleni, ładny basen ze słoną wodą, duża choć kamienista plaża( konieczne obuwie)

Wady

głównie wady dotyczą stołówki i obsługi: niestety bardzo duża ilość turystów zza wschodniej granicy powodowała olbrzymie spustoszenie jedzenia, duże kolejki do wybranych dań, aż odechciewało się jeść. jeśli czegoś zabrakło to nie wszystko było dokładane, więc około godziny 20 już połowy nie było. ogólnie mała stołówka do wielkości gości. za sztućcami trzeba było nieraz chodzić samemu. leżaki przy basenie zajete już były o godz 6-7 rano. na plaży było więcej szczęścia .w barkach obsługa nawet dawała radę, ale jeden gość był bardzo nie miły, w barze przy plaży i wiecznie obrażony.

Stefanz rodziną

Pobyt - Sierpień 2014

Bardzo brudno wszędzie byliśmy z rodziną z Wiednia i mieliśmy sprzątany pokój tylko 2 razy za 2 tygodnie.Myją toaletę tą samą szmatą co i pokój. Bermany ocena średnia zawsze czekają na napiwki i bez znaczenia ile dajesz. Bardzo nie sympatyczny i nie grzeczny barman Mustafa.Zachowuje się jak by to jego hotel był. Zgłaszaliśmy kilka razy skargę ale to zero efektu. Sam hotel i położenie nie są żli ale obsługa okropna. Szkoda kaszy max 3 gwiazdki. Nie polecamy.

Zalety

Wery beautiful and nie place

Wady

Wery derty and bad personal

stenia

Pobyt - Maj 2012

Hotel na dobrym poziomie w spokojnej okolicy. Piękny, zadbany ogród. Smaczne jedzenie. Dobra relacja ceny do jakości. Jedyny minus - 80% gości pochodzi z Rosji.

trader

Pobyt - Luty 2008

Bardzo dobry hotel dla rodziców z dziećmi. Świetny stosunek jakości do ceny (korzystaliśmy z last minute poza sezonem). Plusy: hotel położony przy malowniczej zatoce "na końcu świata", nad samym brzegiem morza, a z tyłu góry kulminujące na 2300m npm. Zielony, zadbany ogród. Otoczenie hotelu urządzone ze smakiem. 3 restauracje, urozmaicona kuchnia, 2 baseny plus jeden dla maluchów w miniklubie. W jednym z basenów zjeżdżalnie (z ratownikami), gdzie szaleją dzieci. Minusy dla pokoi z widokiem na morze; między morzem a hotelem bar zamieniający się wieczorem w dyskotekę z muzyką bum, bum, bum do 3-ciej nad ranem. Horror dla wrażliwych na hałas. Podobna muzyka praktycznie cały dzień nad głównym basenem (ponoć są tacy co lubią). Na szczęście można się schować przy basenie ze zjeżdżalnią. Najgorsza kawa-lura z automatu jaką piłem w życiu. Gorzej niż w USA. Wybredni ponarzekają na cieniaste konfitury i mało owoców przy śniadaniu (powtarzam ogólnie wyżywienie bardzo dobre i urozmaicone). Plaża z grubym piaskiem i zejście do morza kamieniste. Poza tym: fakt, że hotel na "końcu świata" może być odebrany jako plus lub minus zależnie od oczekiwań. Hotel dysponuje SPA, trochę rozczarowującym, w podziemiach, w sąsiedztwie toalet. Mimo, że budynek główny bez uroku pokoje czyste, obsługa bardzo poprawna. Polecam szukającym spokojnych wakacji w pokojach od strony gór...

aneta

Pobyt - Luty 2008

Hotel główny i bungalowy, usytuowany jest wśród bujnej zieleni, drzew, krzewów. Do hotelu należy prywatna plaża z leżakami, parasolami, ręcznikami (bez opłat). Na terenie hotelu znajduje się kilka barów z przekąskami i napojami. 3 baseny, w tym jeden brodzik dla dzieci, jeden basen ze zjeżdzalniami i jeden do pływania. Hotel posiada własny amfiteatr, codziennie występy, pokazy. Bogaty program animacyjny. W określonych godz. opiekunka, animatorka dla dzieci (malowanie twarzy, gry, zabawy, prace plastyczne itp). Wokół hotelu cisza i spokój, do miejscowości Kemer odjeżdza spod hotelu bus (cena za os. 2,5 Euro lub 3,5 dolara). Hotel polecam rodzinom z dziećmi jak i osobom szukającym rozrywki. Na terenie hotelu znajduje się dyskoteka. Dużo Rosjan, ale ich wszędzie jest dużo :)

Kasia i Marek

Pobyt - Październik 2007

W tym hotelu spędziliśmy naszą bajkową podróż poślubną. Hotelu cudowny, przyjemny, wygodny. Plaża piaszczysta, choć wejście do morza lekko kamieniste, z przepięknym widokiem na morze. Imprezy w hotelowym night clubie były świetne. Fajna muzyka, fajni ludzie. Tańczył każdy kto mógł utrzymać się na nogach po całym dniu z ultra all. :):) Polecam to miejsce dla par które chcą zaszyć się w scenerii gór i turkusowego morza.

Pobyt - Wrzesień 2007

Bardzo dobry hotel. Położony w zacisznym miejscu, w ładnym otoczeniu lasu, gór, sadów z ogromnymi cytrusami. Jeżeli chodzi o pokoje, wnętrza hotelu to trzymają standard pięciu gwiazdek. Czysto, porządnie. W barach importowane alkohole, chociaż czasem im się kończą i wtedy podają lokalne. Jedzenie bardzo smaczne, duży wybór. Na zewnątrz są serwowane dania z grilla. Animatorzy ciekawie umilają czas, nie są przy tm nachalni. Obsługa na medal.

MKcafe

Pobyt - Sierpień 2007

Położenie:

Hotel oddalony ok. 2 km od miasteczka Tekirova, ok. 15 minut drogi od Kemeru i 1,5 godziny od lotniska w Antalya. Obiekt położony w bardzo spokojnej okolicy pomiędzy Morzem Śródziemnym i górami Taurus.

Pokoje i obiekt:

Hotel składa się z budynku głównego i bungalowów położonych w przepięknym ogrodzie. Pokoje w tych domkach są czyściutkie, widać ,że są stosunkowo nowe. Każdy pokój ma lodówkę (2 wody mineralne w dniu przyjazdu gratis , później bezpłatnie można brać wodę butelkowaną w barach) oraz sejf (w niektórych pokojach brakuje zamka do sejfu, który trzeba sobie pobrać bezpłatnie w recepcji). Pokoje w nowszych budynkach posiadają wykładzinę, natomiast pokoje w starszych bungalowach (ja taki miałam i był ładny) są nieco mniejsze, mają kafelki i mały dywanik oraz dość oryginalnš łazienkę (kabina prysznicowa i toaleta to osobne pomieszczenie, a umywalka z lustrem znajdują się w "przedpokoju"). Ręczniki są oczywiście wymieniane codziennie.

Baseny, plaża, rozrywka:

Baseny są czyste i zadbane, choć nie za duże. Hotel ma również swój mini Aquapark z trzema bardzo fajnymi zjeżdżalniami, na których można szaleć do woli (są ludzie, którzy pilnują, aby nikomu nic się nie stało). Widziałam też, że w hotelu jest mini club dla dzieciaków i widać, że animatorzy się nimi zajmują (w naszej grupie nie było małych dzieci więc nie wiemy jaki jest poziom opieki).
Plaża jest duża, piaszczysta, morze bardzo czyste; przy samym brzegu plaża jest kamienista, ale tylko na niewielkim odcinku. Zarówno na plaży, jaki i na basenach są bezpłatne ręczniki, materace, leżaki ,parasole. W opcji Ultra All można korzystać z niezmotoryzowanych sportów wodnych, czyli kajaków i rowerków wodnych. Jeśli ktoś boi się lub nie potrafi pływać, można wypożyczyć bez opłaty kamizelkę w centrum sportów wodnych na plaży, tuż przy dużym, drewnianym pomoście. W ciągu dnia jest dość sporo rozrywek w hotelu. Grupa animacyjna organizuje gimnastykę w wodzie, jogę, taniec brzucha i wiele innych tego typu atrakcji. Na plaży jest również boisko do siatkówki, wystarczy tylko wypożyczyć piłkę od grupy animacyjnej. Bez żadnych opłat możemy również grać w tenisa stołowego, a także korzystać z kawiarenki internetowej (trzeba wcześniej pobrać z recepcji swój login).
W hotelu jest również sala gier (1h bilarda kosztuje 7 USD) i korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie są dodatkowo płatne). Wieczorem w Neptune's Bar można posłuchać muzyki na żywo i potańczyć (muzyka raczej dla starszego pokolenia). O godzinie 21.30 zaczynają się animacje w amfiteatrze (wcześniej jakieś zabawy dla dzieciaków). Każdego dnia organizowany jest inny program. Konkurencje są zabawne i można miło spędzić czas (noc turecka, wybory miss hotelu, wybory pary hotelu, itp.). Animacje kończą się zazwyczaj o 23, a od 23.30 można szaleć w Apollo Disco (na świeżym powietrzu). Dyskoteka jest super. DJ bardzo dobrze gra, są bardzo dobre efekty świetlne. Dodatkową atrakcją jest piana i coś co przypomina styropian, lecące z nieba. Któregoś dnia była organizowana biała noc. Wszyscy ubrani byli na biało, a obsługa witała gości białymi drinkami.

Bary i restauracje:

W hotelu jest bar przy recepcji, tzw. lobby bar (na przeciwko restauracji głównej) - serwowane są tam napoje, alkohole (niektóre importowane też; o ile dobrze pamiętam to wszystkie te co stoją na najniższej półce), drinki. Bar jest otwarty od rana (dokładnie nie wiem od której, ale jak chodziliśmy na śniadanie przed 9 to już był czynny) do ok. 00.00.
Agora bar znajduje się na piętrze w budynku głównym, tuż przy tablicach z ogłoszeniami biur podróży (otwarty tylko w sezonie zimowym więc nie mogę wypowiedzieć się na jego temat).

Neptune's Bar, czyli bar przy basenie czynny od 10.00 do ok. 01.00. W sumie chyba najfajniejszy bar z najsympatyczniejszą obsługą. Oczywiście serwowane są alkohole (również niektóre importowane), napoje, drinki (polecam spróbowanie drinka o nazwie "Corinthia Exotic") oraz kawa, herbata, soki - znajdują się w pojemnikach naprzeciwko baru (samoobsługa).

Bar przy plaży - dosłownie przy plaży,bo znajduje się przy ścieżce tuż nad plażą - czynny od 10.00 do zachodu słońca. Serwowane są tam tylko napoje i piwo, a w budce obok po południu robią hamburgery. Jeżeli ktoś ma ochotę na jakiś mocniejszy trunek to musi udać się do baru Neptune's ,który znajduje się bardzo blisko plaży (na mapie obiekt wydaje się ogromny, a w rzeczywistości wszędzie jest blisko).

Bar w dyskotece Apollo jest czynny chyba od 23.30 ,może trochę wcześniej, zamknięcia nigdy nie dotrwałam, ale podejrzewam, że zamykają go kiedy kończy się impreza. Serwowane są tam alkohole, napoje i drinki.

Restauracja główna - serwowane są tam śniadania, obiady, kolacje, a także nocne przekąski, czyli zupa, kanapki i jakiś makaron o północy oraz kawa i herbata. Jedzenie bardzo smaczne i według mnie różnorodne. Na dworze podczas kolacji rozstawione są grille, tam znajdziecie grillowane ryby, szaszłyki, grillowane warzywa, itp. mini pizze, frytki, owoce (mnóstwo arbuzów), różne rodzaje klusek, makaron i różne rodzaje sosów, jednego dnia były też racuchy. W środku pieczone ziemniaki, ryż ,ryby, kurczak i jakieś mięso, warzywa, sałatki, dużo różnych rodzajów ciast. Kawa, herbata, wino białe i czerwone obejmuje samoobsługa natomiast jeśli mamy ochotę na piwo lub jakiś napój musimy poprosić kelnera (przyniesie też wino jeśli będziemy chcieli).

Na terenie hotelu znajduje się również restauracja włoska, a także chińska i turecka. W dzień w tureckiej i włoskiej serwowane są bezpłatne przekąski. Raz w ciągu pobytu możemy zjeść kolację w każdej z wymienionych restauracji po uprzedniej rezerwacji (chińską trzeba zamawiać już na początku pobytu). Zarezerwować możemy u Esata z Guest Relations, który ma swoje stanowisko przy recepcji. W restauracji włoskiej nie byłam więc nie mogę się wypowiedzieć. W restauracji tureckiej (przy morzu, za barem Neptune's) możemy popróbować specjałów kuchni tego kraju. Najpierw serwowane są różnego rodzaju przystawki w postaci sosów i past oraz chlebka pita. Później podawana jest zupa z Yorka, czyli ryżu (coś podobnego do ryżu na mleku), później jakieś mięso (chyba baranina) z ryżem, a na deser bardzo dobre ciasteczka. Warto iść i spróbować choćby nawet z ciekawości. Jeżeli po takiej kolacji jesteśmy głodni zawsze możemy iść i zjeść coś w restauracji głównej. W restauracji chińskiej (przy morzu, przy amfiteatrze) możemy spróbować specjałów kuchni chińskiej. Serwowane są tam jako przystawki jakieś warzywa, zupa, makaron sojowy, do którego mamy kilka rodzajów sosów, kaczkę, warzywa i chlebek pita, z czego możemy zrobić tortillę, a na deser kulka lodów cytrynowych w cieście.

Obsługa:

W tym hotelu pracują zarówno mężczyźni, jak i kobiety. Obsługa jest bardzo miła, sympatyczna i zawsze kiedy mamy jakiś problem możemy się do nich zwrócić. Wszyscy klienci traktowani są tak samo. Nikt nie faworyzuje Niemców czy Rosjan, których jest tam zdecydowanie najwięcej.

Hotel jest niesamowicie zielony, z przepięknym widokiem na góry. Jeżeli ktoś chce odpocząć i się zabawić to ten hotel jest dobrym wyborem. Byłam już w różnych hotelach na świecie i ten wypad jako jeden z najlepszych. Opisuję ten hotel tak szczegółowo, ponieważ wiem, że nie ma zbyt wielu opinii na forach na jego temat, a takie informacje są bardzo przydatne przed wyjazdem.
W razie jakichś pytań piszcie maile na adres marta.krawczyk2@interia.pl chętnie pomogę. Mogę również przesłać kilka zdjęć.

anka krawczyk

Pobyt - Sierpień 2007

Super!!!!!!!!!!!!!!!!1
Byłam 10 10.2007 i nadal jestem pod ogromnym wrazeniem.
od kilku lat podróżuję po róznych krajach ,ale jeszcze nigdy nai trafiłam do tak pięknego hotelu.
Daję mu 6 pod każdym względem.
To prawdziwa wersja all inclusive (campari,malibu,whiski,wódka itp.) jedzenia ogrom (grill,wypasiona restauracja,)
Jest to prawdziwy raj zarówno dla grup jak i rodzin z dziećmi.
Polecam wszystkim z czystym sumieniem.
Nadmieniam,że hotel jest położony w przepięknym ogrodzie z jednej strony są wysokie góry a z drugiej czyściutka plaża
z dużą ilościa leżaków. Jak macie pytania to moje GG 5560747 .
Pozdrawiam Anka

zorin

Pobyt - Lipiec 2002

Byłem tuż po otwarciu, kilka lat temu. Najlepszy hotel w jakim byłem, restauracje a`la kart, napoje zachodnie, Martini,Ttequila, Malibu,szampany, Żubrówka. Ja płąciłem 2000zł za 15 dni, teraz juz minimum 6000zł Ale było super i chyba znów tam pojadę. Cała masa samotnych rosjanek z dziecimi. Ale dzieci idą wcześnie spać. Polecam

Movenpick Resort Antalya Tekirova (ex. Royal Diwa Tekirova Resort)