Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).
Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).
Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).
Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).
Hotel 5* w opisie spełnia jak najbardziej te kryteria !
Bardzo dobry hotel dla zwiedzających Dubaj. Czysty, bardzo dobra obsługa, dobre jedzenie, dobra komunikacja busem hotelowym na plaże.
Witam przebywałęm w tym hotelu w wrześniu 2009 tydzień czasu, hotel wypasiony w każdym szczególe, super pokoje, super obsługa i super położenie, wszędzie blisko począwszy od Dzielnicy Jumairach po wszystkie MALL-e Emirates itd gdzie jest stok Ski-dubai, na wyspę palmową, na Gold souk, Miasteczka wodnego Wadi itp.Polecam ten hotel polecam Dubai - raj na ziemi, róźne cuda już oglądałęm ale Dubai przebija wszystkie możliwe granice. Pierwszy tydzień spędziłem w Ras al Kaimach gdzie sie byczyłem i zbierałem energię na Dubai. Jeszcze raz polecam i już teraz wiem że tam wrócę. Jeśli ktoś ma pytania proszę kierować na maila
Hotel super - nawet dla wymagających gości!!! Osobiście uważam iż turyści trochę przesadzają komentując Dubaj: \"przyjechali z bajki\" itp. Owszem było ciekawie, ale nie do przesady. Jak wszędzie są miejscowości bogate i biedne. Obecnie bardzo dużo wieżowców jest w budowie, nie wszystko jest skończone... więc nie wygląda to kolorowo... Sama architektura na 5 . Przodują tu oczywićie niesamowite, wielgachne centra handlowe, urządzone z przepychem i różnymi atrakcjami. Poza tym bardzo duzo atrakcji jest dla dzieci!!! Ogólnie polecam, ale ja wybieram się do ZEA dopiero za 10 lat :) jak wszystkie wieżowce zostaną ukończone :) Aha i nietypowa atrakcja to klimatyzowane przystanki autobusowe :)
Doskonały punkt wypadowy - blisko Dubai Mall, pokazy fontann (taxi za ok 20 PLN). Dzielnica spokojna, 5 min pieszo Lamcy Plaza, 4 min taksówką Wafi. Na plażę i do Dubai Mall darmowy busik. Pokoje bardzo dobrze wyposażone: bezpłatnie - kawa, herbata i woda, żelazko, deska do prasowania, sejf, tv LCD, suszarka... sprzątane codziennie (a czasem nawet dwa razy dziennie). Pokoje - starsze/urządzone klasycznie i nowe/bardzo nowocześnie i przestronnie. Jedzenie poprawne, trochę monotonne. NIESPODZIANKA za napoje do posiłków nie trzeba było płacić. Obsługa bardzo pomocna. Jak za tą cenę to hotel przewyższył moje oczekiwania i BARDZO POLECAM. Jedyne wady to - brak dyskoteki Jimmy Dix (opisanej w przewodniku Pascala), średni basen, daleko do plaży.