Przed recepcją przystanek lokalnych minibusów, które kursują do najważniejszych miejsc w Taba Heights.
Obiekt inspirowany tradycyjną orientalną architekturą.
Hotel przy szerokiej i piaszczystej plaży zatoki Aquaba.
Hotel wielki, położony w zjawiskowej lokalizacji - z jednej strony Zatoka Morza Czerwonego, za hotelem piękne góry. Blisko Taba - piękne miasteczko do którego co godzina dojeżdżają odkryte busy.. Sam hotel duży, ogromny hol z fontanną, duża recepcja, cal infrastruktura w ogóle 5 gwiazdkową, dużo basenów, ładna restauracja z zewnętrznym patio, gdzie można rownież zjeść każdy posiłek. Dalekie odległości do pokojów. Uwaga - Itaka przy budowaniu wycieczki, umożliwia dopłatę 500 zl/za pokój do pokój z widokiem na baseny i po 700 zł z widokiem na morze. Rezygnując z tej możliwości zapłaciliśmy-o 20$, a więc raptem 85 zl do najlepszych pokojów. Różnica 615 złotych! Pokoje duże, ładnie urządzane ,w każdym duże tarasy ze stolikami i krzesłami, łazienki słabsze , wszystko trochę trąca myszką, ale w sumie za 180- zl/osoba jest ok. Jedzenia dużo, dosyć dużo urozmaiceń, trochę powtarzalne, ale za tą kasę naprawdę żadnej krzywdy. Kawa z ekspresów dobra, ekspresy firmowe Nescafe - Szkoda, że np. ekspresy do kawy są dostępne w restauracji wyłącznie na śniadanie, potem w czasie obiadów i kolacji są zamykane i kawa/herbata z takiego ekspresu dostępne są wyłącznie w barze basenowym, gdzie obsługuje go już barista. Ekspres mógłby być tylko odwrócony i udostępniony dla turystów dla samodzielnej obsługi. Dzisiaj ostatni dzień, jest tylko 1/5 turystów z uwagi chyba na wojenne w Izraelu, wlec logistycznie jest bdb., natomiast przy pełnym obłożeniu jest raczej tak, jak piszą wyżej inni turyści. Plaza hotelowa, leżaki itd. w cenie a więc duży plus, natomiast kamienista - ciężki wejść bez butów, tak możliwość wyłącznie w jednym miejscu, a po kweście, po 30-40 metrach rafa koralowa. Raczej dla amator nurkowania bądź nurkowania nie będzie narzekał. Obsługa b. mila, pokoje codziennie sprzątane, WIFI mogłoby lepiej działać na zewnątrz m.in. w rejonie basenów. Cały czas - 8 dni same słońce, 18 listopad a 32 st. C i super wiaterek. Naprawdę można wypocząć. O wycieczkach się nie napiszę, bo poza zamówioną alla carte kolacja w indyjskiej restauracji w Tabie, to - byliśmy ma żadnej. Izrael wyłączony z powodu wojny. Wieczorki, animacje - takie 3-4 gwiazdkowe, niemniej każdy wykonawca bardzo się starał. Siłownia słaba, dwa pasy wyłączone z ruchu, duszno i gorąco. Sprzęt relatywnie stary. Dziewczyny były na płatnych masażu - zadowoleni, zarówno z ceny jak i samego masażu dojazd do hotelu autobusem z pobliskiego lotniska 40 minut. Pilotka Itaki - nie pisze, bo nie byłem na spotkaniu, z jej pomocy r-wjedzie nie korzystaliśmy.
Wielkość, infrastruktura, gdzie można pospacerować. Dostęp do basenów, leżaków, wielbłądy służące do komercyjnych przejażdżek. Jedzenie, kawa, obsługa, sprzątanie, pogoda. Odpoczywając i opalając soe na leżakach - zjawiskowy krajobraz ale i piękny widok na zadbane baseny itd-. infrastrukturę.
Siłownia, brak samodzielnego dostępu do ekspresów do kawy poza śniadaniem. Brak możliwości zwiedzania, zakupów w bezpośredniej bliskości hotelu.
Byłem z rodziną we wrześniu 2023 w tym hotelu z ITAKA. Piękne otoczenie hotelu i sam hotel - wszystko wygląda to wszystko tak jak na zdjęciach - warto wybrać pokój z widokiem na Morze Czerwone - Zatokę Akaba. Bardzo bezpieczna i spokojna okolica - idealna na wycieczki do Jerozolimy, Petry , Dahab Safari z Kolorowym Kanionem i Blue Hole oraz wyprawę na Góry Mojżesza z Klasztorem św. Katarzyny. Po 22.00 hotel zamiera i można faktycznie wypocząć z dala od zgiełku współczesnego świata. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone ale przydałoby się odnowić leżaki z materacami i niektóre meble oraz przygotowywać więcej i bardziej zróżnicować przekąski serwowane w godzinach 10.00 - 11.30 i 15.30 - 17.00 oraz wydłużyć do godziny 00.00 działanie Sultan Bar z alkoholami dla gości all inclusive i wtedy wszystko byłoby naprawdę na 5 gwiazdek . Warto zaznaczyć iż dobrze działa internet przez wifi i jest dobry zasięg telefonii komórkowej. Polecam wypoczynek w tym hotelu - Artur
rozległy teren , piękne widoki , możliwość zwiedzenia Jerozolimy i Betlejem w Izraelu oraz Petry w Jordanii
zniszczone leżaki i materace przy basenach i na plaży
Słaby , co najwyżej 3 gwiazdki lata świetności dawno minęły , jedzenie monotonne i bardzo przeciętne , bardzo mało ryb i owoców morza . Rafa martwa w 80% , mnóstwo gości z Izraela którzy robią co chcą , bardzo słabe animacje , bary czynne do 22 godz pod koniec są bardzo długie kolejki żeby coś zamówić , potem nie ma co robić
Nic mi nie przychodzi do głowy
Bardzo niski standard , jedzenie , animacje , okolica wyglada Jakby po wojnie domowej . Opuszczone budynki i mnóstwo ruin
Pobyt bardzo udany. Sprawna obsługa, czysto. Dobra plaża i dostatek leżaków. Dobre posiłki.
Obiekt hotelowy bardzo duży. Łatwe wejście do morza i dostęp do małej rafy. Pokoje komfortowe.
Brak pomostu.
Hotel ładnie obsadzony palmami, całkiem duże, chociaż trochę za płytkie i niezacienione baseny (ok. 130 cm), co staje się problemem przy temperaturze ok. 40 stopni. Pokoje stare i zniszczone, co dla mnie akurat nie było problemem. Widoki piękne, brak pomostu, rafa szczątkowa i wymierająca, ale rybek kolorowych dużo. Jedzenie ok, animacje słabe, ale mnie to nie przeszkadzało. Obsługa bardzo miła i pomocna z wyjątkiem tzw. ratownika przy głównym basenie, który psuje dobre wrażenie, ale o nim napiszę przy wadach. Pokoje codziennie sprzątane, często niespodzianki typu łabędź, małpa czy słoń z ręczników. All tylko do 22.00, ale to eliminuje rosyjskich turystów, więc to chyba jednak zaleta ;). Przewaga turystów z Izraela, których zachowanie pozostawia wiele do życzenia. Wycieczki tylko oferowane przez biuro podróży, bardzo drogie
Bardzo ładny hotel, piękne widoki z balkonu, miła obsługa, nikt się nie narzuca, dużo zieleni, palm, usytuowanie nad samym morzem.
Za mało leżaków daje pole do popisu tzw. ratownikom, którzy zajmują 90% leżaków, a potem nimi handlują. Goście mogą albo zapłacić, albo nie mieć leżaka. Za opłatą pan ratownik potrafi zabrać parasol, leżak czy stolik innej osobie, która sama go sobie zajęła. Dla mnie to skandal i psuje całe wrażenie bardzo dobrego przecież i przyjaznego hotelu. Druga wada to zachowanie turystów z Izraela, których jest tam najwięcej. Picie i palenie w basenach, kładzenie się na cudzych ręcznikach, wrzask to norma
Hotel dyskwalifikuje 5* hotele na copacabanie. Jesteśmy parą, która wiele podróżuje. Spontanicznie dostaliśmy urlop wpadliśmy do (...)i padła decyzja a może Egipt wylot jutro allin za 2000! Ten hotel spełnia wszelkie wymagania i nie śmiem powiedzieć NIC za wycieczkę za taka cenę. Obsługa bardzo miła - nie są nachalni. Jedzenie smaczne. Wśród gości Polacy, Słowacy, Węgrzy, (...). Nie ma zjeżdżalni - nie ma huku dzieciarni. Czysto, smacznie spokojnie. o 22 już jest cichutko. Za dopłatą 20$ dostaliśmy pokój z kingsize widokiem na morze, basen. Posprzątane mamy codziennie, wody w pokoju wystarczająco żeby ją wypić i płukać buzie. Co do rafy. Ta przy plaży kiepska. W porównaniu z Malediwami lub Sharm el Sheik jest żadna (są wycieczki na rafę codziennie) animacje w hotelu słabe - my wtedy siedzimy na plazy i palimy szisze (10$) główne animacje są wyjazdowe busikiem kilka minut tam gdzie znajdują się sklepiki.
Jest bezpiecznie, czysto, spokojnie. To hotel na wypoczynek. Nie liczyć tu na dyskoteki. Nie słychać wschodniego akcentu. Jak na nas Polaków - brak grażyn i januszów. Zaznaczam to wycieczka za 2000 nie Grecja za 7000/os. a uważam trzymają poziom.
Słaba rafa, ale nikt nigdzie nie obiecywał, że będzie. Sierpień - piekarnik 43 stopnie. Jak tu musi być wspaniale jak jest 10 stopni mniej.
Pobyt bardzo udany, sprawny serwis, czysto, niczego nie brakowało.,
Dobry egipski standard. Ładna plaża, łatwy dostęp do rafy, chociaż brak pomostu.
Brak wad
Pobyt ogólnie uwazam za nieudany Za taka cenę (...) nie poleciałbym drugi raz do tego Hotelu W barach ciągły brak kostek lodu , niekiedy brakowało niektórych drinków , bo nie było mięty i limonek. Kolejki do baru masakryczne , stało się po 10-15 minut , 2 bary przy basenie czynne od 10-18 a główny bar do 22 i mimo,ze stałem w kolejce do baru od 21:45 to barman mówi ze już mogę tylko kupić drinki , zamiast jeszcze skorzystać z oferty all inclusive. Jedzenie masakryczne ….. codziennie to samo aż chciało się zwrócić to jedzenie bo każde danie samakowalo jak inne Dania na bufecie, ogólnie mały wybór. Restauracja Al’a carte służy po to ze kelnerzy podają kartę menu i sie wybiera Dania , lecz my już dostaliśmy przystawki zupę itp bez wyboru z karty menu jedzenia , dodatkowo jedzenie to było które dostaliśmy w Ala carte to samo było na bufecie tylko podane ładniej i przez kelnerów to jest absurd Picie ciepłych napoi i piwa nie należy do przyjemniejszych… Na plus to ze daliśmy 20Euro na recepcji i dali nam lepszy pokój z widokiem na morze. Nachalny pan z recepcji chyba pan byl odpowidzialny za wizerunek hotelu wziął nam telefon i na googlach wystawił wszystkie opinie na 5 i dodał z mojego telefonu opinie chciałem mu zabrać telefon mój ale nie pozwolił na to!!!!!! To jest skandal !!!!!!! Zobaczył młodych ludzi i myślał ze sobie od tak doda opinie najlepszą to jest absurd nigdy więcej! Na lotnisku już karty pokładowe zostały wydrukowane bez możliwości zmiany miejsca ! Koleżanka miała rząd 4 a ja 31 co to za podroz ! Absurd nigdy więcej nie pojadę z (...) po takim traktowaniu. Wycieczka do Dahab masakra jedzenie w restauracji Alladin mieliśmy tam zapewniony obiad , dostaliśmy ryż bez smaku i kurczak przesuszony na wiór nie można było tego zjesc ! Zjedliśmy krem z owoców morza, i po nim zaczęły się rewolucje 2 dni spędzone w łazience z bólem brzucha Najlepsze jest to ze w pokojach mieliśmy wodę Nestle po terminie… co jest nie do pomyślenia Byłem w Egipcie już 3 razy ale ten pobyt był najgorszy Omijać szerokim łukiem!
Widok na morze z pokoju i to tylko tyle z zalet
Wady to cały ten hotel
Hotel przy samej plaży. Łagodne zejście do morza. Warto zabrać buty, bo trochę kamieni. Pokoje odnowione, czyste,sprzątane. Bezpłatny sejf w pokoju. Dwie restauracje/stołówki po dwóch stronach hotelu. Duża i mniejsza. Smaczne jedzenie. Codziennie jedno nowe danie. Mało owoców morza, ryb, arbuzów 😉. Shisha bar na plazy. Wielbłąd do przejażdżek. Pomostu już nie ma. Trzeba pilnować kar do pokoju i rocznikowych, bo przy wymeldowaniu robią problemy. Polecam masaż w centrum SPA Za ok 45 $. Bardzo miły pobyt i wypoczynek! Mogę polecić. Byłem w innych hotelach kilkanaście razy w Egipcie. Nie ma się czego czepiać. Miejsce jest odludne wiec nie ma co liczyc na wiele atrakcji wyjazdowych. Na opalanie się, relax, ciszę i spokój jest ok.
Duży. Przy plaży. Cisza spokój. Drinki na bazie oryginalnych napojów z pepsi. Busy bezpłatnie kursują co godzinę do innych hoteli z grup np. Na zakupy lub do restauracji. BardzoMiła obsługa. Nikt się nie narzuca. Robią co do nich należy. Za 1$ znajdują leżak przy plazy czy basenie ok godzinie. Chociaż ok. 8:30-9:00 nie było z tym problemu. Serwis przy basenie bardzo miły. Drinki, lody, ciasta. Przekąski między posiłkami. Duzy basen podzielony na słodką i słoną wodę. Na plazy shisha bar.
Jeden bar z muzyka na pięterku czynny do 22 z All in. Później płatny. Muzyka do ok. 1 . Generalnie może to być wada i zaleta. Po 22 nie ma co robić. Cisza, spokój ….spać. Dużo Żydów i Arabów. Trochę się panoszą. Całkowity brak Rosjan!!! Super! Shisha bar na plaży bez napojów!!! To conajmniej dziwne. Jeśli kros szuka spokoju i ciszy wady są zaletami.
Hotel zasługuje maksymalnie na 4 gwiazdki. Hotel położony pośrodku niczego, wiec jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to ten hotel jest dla niego. Animacje kiepskie, o godzinie 22 hotel śpi, żadnych imprez, nie ma tak naprawdę jak spędzić wieczoru, nie ma opcji wyjścia poza hotel, gdyż nic tam nie ma. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, jednak jak na 5 gwizdek to średni standard. Jedzenie w miarę smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Bar all inclusive otwarty tylko do godz. 22:00, większość barmanów miła, jednak znalazło się kilku, którzy mieli problem ze zrobieniem drinka. Obiekt ładny, zielony, baseny duże, wolne leżaki nawet przed godziną 10.
Duży basen i wolne leżaki. Pokoje sprzątane codziennie.
Krótko otwarty bar All inclusive, kiepskie animacje.
Hotel na pewno nie zasługuje na taką ocenę jaką ma.Dlaczego ocena jest nie adekwatna do hotelu?Napiszę Wam.Po hotelu chodzi naganiacz i namawia do wystawienia opini.Jest nachalny Ja daje zawsze opinie po wyjeździe W dzień wyjazdu nie pozwolono nam nalac nawet sobie wody bo nam już nie przysługuje.Jedzenie słabe a kolacja tematyczna my korzystaliśmy z azjatyckiej bardzo słaba.
Niczym się nie wyróżnia.
Jedzenie
Super Hotel, piękna plaża i wyjątkowa obsługa, trzeba uważać na gorący piasek, także obuwie do wody jest niezbędne dodatkowo w basenie też boso nie chodzic, można się zranić odłamkami szkła, ale to czynnik ludzki, wszystko super i czysto polecam! napewno wrócę
wymieniane codziennie ręczniki, cudna rafka z kolorowymi rybami i życzliwa obsługa
potłuczone szkło w basenie, zranienie stopy
Hotel spełnia nasze oczekiwania. Wystrój chociaż nie jest najnowszy to świetny i klimatyczny, bardzo mi odpowiada taki styl. Obsługa na MEDAL! Serwis sprzątający perfekcyjny. Baseny CUDOWNE! Byliśmy w maju-bez problemu leżaki i parasole. Animacje dla chętnych. Ja brałam udział w strethingu i tańcach. Oprócz tego są zajęcia w basenie. Strething the Best! Dziękuję dziewczynie prowadzącej, która mnie zachęcała codzień. Piękne wspomnienia z tych zajęć. Jedzenie Ok. Każdy coś dla siebie znajdzie. Duży wybór. Drinki lokalne. Piwo dobre. Pokój mega. Dwa duże łóżka, widok na zatokę i częściowo na baseny. Jedyne zstrzeżenie to czasami zapach kanalizacji w naszym pokoju. Ale to chyba norma na tym poziomie. Prawdopodobnie można zmienić pokój ale nam się nie chciało. Podsumowując: nasze oczekiwania zostały spełnione
Obsługa, SUPER! Baseny wspaniałe.
W naszym pokoju wyziewy z kanalizacji.
Jesteśmy zawiedzeni tym hotelem ponieważ nie działa klimatyzacja i nic nie zrobili kompletnie nic nawet słowa przepraszam nie mówiąc o naprawie czy zmianie pokoju DRAMAT nie polecam . All Inclusive tylko do 22:00 to nie jest dobre skoro się wykupuje wakacje a o 22 koniec i do pokoi bo w hotelu żadnych atrakcji typowe senatorom Nie polecam
Plaża i tyle
Żadnych rozrywek Zero zaangażowanie recepcji na dany problem Popsuta klimatyzacja
Pobyt w Hotelu uważamy za bardzo udany. Obsługa , pokój , teren hotelowy, baseny, wyżywienie na bardzo dobrym poziomie .👍👏👏
Pokoje z przepięknym widokiem, baseny, obsługa hotelowa, jedzenie.
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Wszystko zgodne z opisem.
Baseny
Pobyt jest ok poza lobby jest tam barman z blad łóżkiem bardzo niemiły lobby czynne do godziny 22 po tej godz wszystko płatne pierwszy raz się z tym spotkałem wszędzie bary są czynne do godziny 24 i bramami do 22 ruszają się jak mucha w mazi opinie są naciągane gdyż stoją przy wyjściu z jadalni i wręcz wymuszają opinie w lobby pomimo napiwków uważają nas za natretow super bar jest przy basenach i obsługa bardzo grzeczna jest na 5 w pokojach są komary jak i na polu nic z tym nie robią jedzenie monotonne brak wody w butelkach na plaży materace potargane ręczniki potargane/zużyte/
Hotel w miarę czysty położenie naprawdę fajne reszta jest ok obsługa robi co może .
Lobby bar powinien być czynny do 23 a nie że od 22 wszystko płatne kelnerom w lobby się w głowach poprzewracało nawet napiwki nie pomagają traktują nas jak natretow ale jednego drinka mogę się napić kulturalnie.
najgorszy hotel w którym byłem od początku konwój z lotniska prawdziwa profeska samochody wojska i policji bez świateł a autokar oczywiście na światłach powinien mieć napis tu kieruj bron czystość w pokojach piasek na podłodze nikt nawet nie zamiótł wpuszczając nowych klientów posiłki porażka byłem już kilka razy ale tak okropnego jedzenie przyprawionego jedną przyprawą nie ma co jeść nawet twaróg nie smakuje 4 wody pół litrowe na 3 osoby dziennie chyba z tego co kojarzę to na człowieka przypada 2 litry
Hotel budżetowy. Jedzenie słabe, monotonne, bardzo mocno przyprawiane. Przekąski to pomyłka. Brak baru na plaży w all. Rezerwacja leżaków - brak lezaków, przez trzy dni nawet brak stolików na obiadach i kolacji i mega kolejki (zła ergonomia w restauracji). Podłogi w pokoju nawet nie wiem kiedy ostatni raz były myte. Klimatyzacja dramat (nie wyobrażam jej sobie w lipcu i sierpniu). Dwie butelki wody 0.5 litra na pokój, potem jedynie uzupełnianie z dystrybutorów w barze. Brak rafy (ale to wiadomo). Generalnie hotel ma niewykorzystany potencjał i chyba monopol dwóch biur podróży mu nie służy.
Położenie hotelu, cisza, brak naganiaczy.
Wyżywienie, klimatyzacja, serwis sprzątający, brak baru, ubogie all, rezerwowanie leżaków na basenie,
Hotel swoje lata świetności ma za sobą. Obsługa ok. Mili pomocni. Pokoje sprzątane codziennie, woda herbata kawa plus czajnik na wyposażeniu. W naszym pokoju klima to dramat tak hałasowała ze nie szło spać. Jedzenie dobre ale monotonne.