Udogodnienia dla dzieci: brodzik przy basenie, w sezonie letnim kącik gier.
6-piętrowy, nowoczesny hotel kształtem przypominający spektakularny statek wycieczkowy.
Atrakcyjne położenie:w Santa Susana, przy nadmorskiej promenadzie, klika kroków od piaszczystej plaży.
Bogata oferta rekreacyjna: basen z tarasem słonecznym, cykliczne programy rozrywkowo-animacyjne.
Do hotelu Montemar Maritim wybraliśmy się na tygodniowy wypoczynek na przełomie października i listopada 2024 z biurem podróży ATUR, które zorganizowało wszystko, jak należy. Korzystaliśmy z usług tego mniej znanego biura po raz pierwszy, ale się nie zawiedliśmy. Dostaliśmy pokój na 5. piętrze z bocznym widokiem na morze. Pokój dość duży, z 2 szerokimi łóżkami i z dużą wygodną łazienką. Pokój sprzątany codziennie (nie zawsze z tego korzystaliśmy). Obsługa hotelu na wysokim poziomie, a wśród niej bardzo uprzejma Pani na recepcji pochodząca ze Słowacji i posługująca się językiem polskim i niezwykle miła Pani kelnerka z Polski. Jedzenie wyśmienite. Różnego rodzaju ryby każdego dnia. Sporo owoców morza (krewetki, ośmiorniczki, młode meduzy, małże, mule). Hotel zapewnił nam opcję all inclusive soft (w cenie butelka wina i wody mineralnej w porze lunchu i kolacji). Na terenie hotelu znajduje się także basen zewnętrzny i wewnętrzny oraz kawiarnia, w której codziennie można było oglądać występy artystyczne. Skorzystaliśmy z 2 wycieczek organizowanych przez ATUR do Barcelony i Girony – przewodniczki super (pozdrawiamy p. Olę i p. Martynę), sporo opowiadały o najciekawszych miejscach i ludziach tam mieszkających. W bliskiej odległości od hotelu znajduje się stacja kolejki dająca możliwość samodzielnego, szybkiego i niedrogiego dotarcia m.in. do Barcelony. W bliskiej odległości także szeroka plaża i promenada. Pora roku oraz wietrzna pogoda nie sprzyjała kąpielom, ale długim spacerom tak. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, a hotel możemy polecić innym z czystym sumieniem.
Obsługa hotelu na wysokim poziomie. Wyśmienite jedzenie - różnego rodzaju ryby każdego dnia i sporo owoców morza, smaczne desery i owoce. W bliskiej odległości szeroka plaża i promenada. Wieczorne występy artystyczne.
SUPER,lokalizacja bardzo blisko morza,kolejki do Barcelony,kafejek,sklepów ,restauracji,otoczenia.
BARDZO DOBRE JEDZENIE ,RÓŻNORODNE I BOGATE,UPRZEJMA I POMOCNA OBSŁUGA,Pozdrowienia dla bardzo pomocnej pani z recepcji ( chyba ma na imię- DIDA),Pani z RÓŻAMI.
BRAK
Pokój super czystość też, przemiła obsługa, pyszne jedzenie,blisko do morza, fajny animator oraz wieczorne zabawy
Jedzenie i lokalizacja
Płacenie za wodę przy kolacji
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Montemar Martin. Świetna obsługa, profesjonalna i pomocna. Bardzo dobre położenie, z daleka od hałasu, blisko na peron ( pociągi do Barcelony, Girony), do Informacji Turystycznej, na plażę. Super jedzenie, dania zmieniały się na kolacji. Pokoje miały wszystko co trzeba, nie było słychać sąsiadów przez ściany, wygodne łóżka.
Lokalizacja, pracownicy, dobre jedzenie , wygodny pokój.
Jedyny mankament to popędzające sprzątaczki w dzień check-out'u. Można było wyjść o 10:30, a one już minutę po 10:00 waliły do drzwi kilka razy z rzędu, mimo , że widziały , że się krzątamy.
Hotel bez słabych punktów, zdecydowanie godny polecenia. Pyszne jedzenie, wszędzie czysto. Goście z Polski, Francji, Włoch i krajów Beneluxu. Raczej starsze towarzystwo, my blisko pięćdziesiątki zaniżaliśmy średnią wieku, ale dzięki temu w hotelu całą noc było cicho i spokojnie.
Wyśmienite jedzenie i czystość.
Można palić na zewnątrz restauracji i przy basenie.
Pokój bardzo słaby co prawda z balkonem ale nie było opcji wyjśća na niego ponieważ pod spodem były wystawiane śmieci z hotelu obok więc smród straszny i muchy i inne owady odrazu wlatywaly do pokoju więc lepiej drzwi nie otwierać widoku też żadnego z pokoju nie było do minusów dodam że płatny basen 5 euro od osoby i to nie za dzień tylko np ktoś musi do pokoju i wraca po 30 minutach kolejne 5 euro od osoby ktos jedzie 4 5 osobową rodzina nie muszę mówić jakie to koszty a nikt wcześniej nas o tym nie informował kolejny minus to czas w jakim byliśmy maj gdy nie ma pogody nie ma co tam robić zwiedzać,wszystkie gry zabawy itp też płatne teraz plusy obsługa super pomocna pokoje codziennie sprzątane i jedzenie na największym stopniu świeże codziennie coś innego i nie samowity wybór od ryb po mięsa 6 7 rodzaji dla dzieci też cuda to naprawdę robi wrażenie
Na przeciwko komunikacja pociągów szybki dojazd do Barcelony
Nie wszystkie pokoje są z widokiem ,wszystko płatne od gier basen itp
Fajna pomocna obsługa fajne wieczorki przy muzyce super miejsce
Zalety to na pewno śniadania obiady i kolacje naprawdę rewelacja każdy znajdzie coś dla siebie dawno nie widziałem tyle rodzaji potraw również dla dzieci na plus również blisko do plaży i super połączenie kolejowe do Barcelony do przystanku 100 metrow
Z minusów to pokój jaki dostaliśmy bez widoku a na dole było składowisko śmieci tragedia nie szło otworzyć okna bo strasznie dużo owadów i zapach przez te śmieci 2 minus za basen każdorazowe wejście do basenu 5 euro od osoby i wszystkie gry też płatne
Hotel wspaniały. Obsługa , poczynając od Recepcji, poprzez restaurację, lobby - super ! . Wyposażenie pokoi - bez żadnych uwag. Nasz pokój, posiadał piękny taras, z widokiem na morze, pasaż. Położenia tarasu, zapewniało pełną ochronę przed deszczem i słońcem (to dopiero kwiecień).
Położenie. Obsługa (pozdrowienia dla przemiłej pracownicy Recepcji - rodem z Słowacji ). Pozdrowienia i podziękowania dla całego zespołu Restauracji. Wszystko było więcej niż super. Oczywiście, szczególne pozdrowienia dla naszej Rodaczki(jeśli ktoś tam już był albo będzie, to WIADOMO O KOGO CHODZI). MARZENA Pozostało mi podziękować obsłudze baru. Perfect !!! Szczególne pozdrowienia dla : FABIAN Fabiana uczyłem rozmów po polsku, a Fabian mnie po hiszpańsku/katalońsku.
Podróżujemy troszeczkę po świecie. Ilości hoteli, które odwiedziliśmy przez 20 lat trudno zliczyć. Mamy swój "prywatny ranking". Mamy również "własną skalę ocen". Jeśli będziecie Państwo brać pod uwagę naszą opinię - będzie nam naprawę bardzo miło . POLECAMY 111
Bardzo pozytywnie oceniamy wizytę w hotelu. Pokoje czyste, duże, codziennie sprzątane, trafił nam się też duży taras z widokiem na morze. Obsługa bardzo miła. Hotel pięknie się prezentuje także z zewnątrz. Dobra lokalizacja, blisko morza (trzeba przejść przejściem podziemnym). Byliśmy w październiku, więc nie było żadnych tłumów na plaży. Przydadzą się buty do wody - małe kamyczki mogą ranić stopy. Największa zaleta to ogromny wybór świeżego, przepysznego jedzenia w hotelu - dania praktycznie się nie powtarzały. Codziennie wieczorem jakieś występy i atrakcje na dole w restauracji przy basenie. Tuż koło hotelu stacja kolejowa i bezpośredni dojazd np. do Barcelony. Polecam! :)
Hotel był w porządku, przy samej promenadzie. Do plaży było kilka kroków, tak samo jak do podmiejskiej trasy kolejowej, która jest świetnym środkiem transportu po wybrzeżu i do samej Barcelony. Jedzenie w hotelu zasługuje na szóstkę z plusem, naprawdę różnorodne i pyszne, świeże owoce, mięsa, owoce morza. Do obiadu i kolacji zawsze butelka wody i wina (białe wino przepyszne). Pokoje były czyste, schludne. Niestety hotel jest tak zbudowany, że podczas kolacji jest bardzo głośno w pokoju (3 piętro), po kolacji część w której są pokoje wycisza się :) także zalecam dłuższe celebrowanie kolacji przy winie, niż siedzenie w pokoju. Pokoje sprzątane codziennie. W łazience są suszarki do włosów. Pokoje są klimatyzowane. Pobyt należał zdecydowanie do tych udanych i zachęcił nas do powrotu.
Pyszne jedzenie Wspaniała obsługa, w tym kilka osób polskojęzycznych Czysto
Podczas posiłków hałas z jadalni niesie się aż do pokojów.
hotel bardzo w porządku, pokój też, balkon na plus
największą zaletą dla nas było niewątpliwie jedzenie, bardzo smaczne i urozmaicone, mnóstwo owoców
tzw. animacje
Hotel przyjemny położony w świetnej lokalizacji blisko plaża stacja kolejowa która można dojechać np do Barcelony , Girony wszystko na swoim miejscu polecam .
Jedzenie lokalizacja
Czas spędzony w Hiszpani oraz w tym hotelu na zawsze zostanie w mojej pamięci. Obsługa ,czystość , poziom hotelu oraz jedzenie na najwyższym poziomie. Polecam bardzo
czystość miły personel jedzenie
brak darmowego drink baru dla gości
Hotel bardzo dobry, pokoj skromny ale wygodny i czysty. Od 3 piętra widok na morze.
Położenie, wyżywienie, obsługa.
Trochę mały basen, ale morze blisko.
Pobyt oceniam na udany,, z lotniska odebrała nas Pani jako jedyna parę i zawiozła do hotelu, pomogła w zakwaterowaniu, w pokoju czekała kolacja chociaż było już po 21
Hotel w kształcie statku z balkonami i widokiem na basen i promenadę, codziennie sprzątany, łazienki czyste z wanną i. Prysznicem, w recepcji przemiła pani mówiąca po polsku, pomocna w każdej sprawie, na sali obiadowej Pani Marzena też Polka, którą pozdrawiam serdecznie, pyszne jedzenie, urozmaicone, dużo owoców i ciast
Brak wad
Przemiła obsługa, bardzo dobre jedzenie (bardzo dużo owoców morza), blisko stacja kolejowa do Barcelony i plaża. Nieopodal sklepy (Lidl) Gorąco polecam!!
Jedzenie, obsługa, lokalizacja
Słabe wi-fi
Bardzo fajny hotel, personel miły i pomocny, jedzenie smaczne bufet na każdy posiłek (każdy znajdzie coś dla siebie - mięsa, sałatki, słodkości, dużo owoców morza) w all in soft butelka wina do obiadu i kolacji. Kilka kroków do pociągu którym można dojechać w godzinę do Barcelony, warto zwiedzić też inne okoliczne miejscowości, np. ogród botaniczny w Blanes, na tydzień świetnie i bez nudy.
- jedzenie - personel - lokalizacja
- kawa dostępna w restauracji tylko do śniadania (podobno nie ma tam w zwyczaju picia jej do obiadu ale dostępne są desery i lody a kawa pasowałaby do nich idealnie)
Nasz pobyt w Montemar Maritim, jak do tej pory, był jednym z najlepszych i w skali od 1 do 10 bez zastanowienia dajemy 10. Zazwyczaj jest tak, że głównie oceniamy wygląd pokoju, hotelu, posiłki.... i tutaj wszystko było w jak najlepszym porządku z zachowaniem wysokiego standardu. My jednak jesteśmy pod urokiem obsługi hotelu, a w szczególności restauracji, w której samo wejście każdego dnia wywoływało uśmiech na twarzy i poczucie bycia kimś ważnym. Przemiła, uśmiechnięta i bardzo pomocna obsługa sprawiała, że czuliśmy się wyjątkowo. Ludzie, którzy swoją ciężką pracę wykonują z sercem i szacunkiem do każdego gościa to dzisiaj rzadkość. Obiecaliśmy sobie i personelowi, że na pewno tutaj wrócimy, bo zakochaliśmy się w tym miejscu. Z czystym sumieniem polecamy to miejsce, które jest przyjemne, ładne, czyste i ze smaczną kuchnią, Ewa i Piotr.
Pobyt w hotelu bardzo udany, jedzenie bardzo dobre każdy coś dla siebie znajdzie. Obsługa hotelowa bardzo miła (nawet są osoby rozmawiające po polsku)
Bardzo dobry jako baza wypadowa do Barcelony i Girony
Bardzo udany pobyt. Hotel spełnił nasze oczekiwania.
Największą atutem według nas jest wyżywienie. Urozmaicone i pyszne posiłki. Stale uzupełniane. Ryby, owoce morza, mieso, warzywa, owoce, desery. Do tego przemiła obsługa. Tu pozdrawiam Panią Marzenkę oraz całą załogę. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Hotel położony blisko przejścia na plażę, przy szerokim deptaku, blisko stacja kolejki. Niedaleko sklepy w tym markety. Największym atutem jest załoga życzliwa, pomocna, uśmiechnięta. W hotelu organizowane są wieczorki muzyczne.
Basen dostępny za dodatkową opłatą, ale to jest w opisie hotelu.