1 opinia
Dziewicze plaże Adriatyku z malowniczymi klifami
Zabytkowe miasta Kotor i Budva z wąskimi, brukowanymi uliczkami
Przepiękne krajobrazy górskie i parki narodowe
Pobyt w hotelu zaliczamy do udanych. Nie żałujemy wyboru mimo kilku niedociągnięć. Jednakże nam niestraszne 3* greckie, więc ten hotel spełnił nasze oczekiwania. Zacznijmy od początku, transfer do hotelu zajął niecałą godzinkę, mimo korków na drodze. Hotel położony w małej miejscowości, w której wzdłuż plaży znajdują się bary, małe restauracje, lodziarnie i przystanki autobusowe. Hotel położony około 3-4 minutki drogi od plaży. Na plaży znajdują się darmowe leżaki należące do tego hotelu, a także darmowy bar obejmujący all inclusive. Sam hotel zarówno zewnątrz, jak i wewnątrz wygląda bardzo ładnie. Jest świeżo po remoncie, mimo drobnych niedociągnięć typu ruszający się uchwyt w windzie wszystko na plus. Pokoje spore, balkony bardzo ładne (z naszego sea view, był widok na morze z oddali), łazienka nowa, przestronna, dostępna suszarka. Ręczniki wymieniane co drugi dzień, pokoje codziennie sprzątane, jednakże pobierznie. Pokoje otwierane na karty elektroniczne, dodatkowe można pobrać w recepcji. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Obsługa na recepcji bardzo miła, rozumiejąca po angielsku. To teraz jedzenie. Ogółem w naszym mniemaniu 7/10. Śniadania: wszystkie formy jajek, kilka rodzajów szynek sera, pieczywo, świeżo smażone przy gościach naleśniki, dostępne kawy, napoje, woda, kilka rodzajów ciast, ciasteczek, owoce banany, pomarańcze, jabłka więc każdy miał duży wybór. Obiady: frytki, łódeczki, gulasze, ryby, kurczak, wieprzowina, nawet schabowe się trafiły sałatki, zupy i dodatkowo świeża pizza robiona na oczach gości, na duży plus bo była jak na hotel bardzo smaczna. Kolacja: Bardzo podobna do obiadu, ale również smacznie no i o 16:30 przekąski, lody, kanapki. W trakcie naszego pobytu niestety była awaria basenu, jednakże hotel od razu poinformował gości, że możemy korzystać z basenu przy hotelu Pearl Beach przy samej plaży (oba hotele mają tego samego właściciela), a także z baru przy tymże hotelu. Nam to nie przeszkadzało, jednakże jak komuś zależy na basenie przy samym hotelu to był minus, jednakże awaria nie może trwać wiecznie :) Jedyny mały minus to, że personel to młodzi ludzie, którzy czasem wyglądają jakby byli tam za karę oczywiście z wyjątkami, bo mili uśmiechnięci również byli. Czasem zdarzyły im się wpadki typu nabranie lodu do drinka ręka, ale można zwrócić uwagę i drugi raz tego nie zobaczymy. Wieczorami, krótkie, ale intensywne animacje dla dorosłych, polegające np na rywalizowaniu stolików przy barze w konkursach typu jaka to melodia. Podsumowujac: Hotel ładnie położony, blisko plaży. Miejscowość malutka, wieczorem poza restauracjami gdzie gra jakaś muzyka nic się nie dzieje. Za to jest duży spokój. Jedzenie bardzo dobre, obsługa i czystość na dobrym poziomie. Myślę, że w tej cenie wyjazd na duży plus i jesteśmy w stanie osobom, które nie wymagają złotych klamek jak najbardziej polecić, myślę że się nie zawiedziecie. Polecamy. Para młodych ludzi.
Odnowiony, dobre jedzenie, blisko plaży, spokojna okolica, dobre drinki
Niezadowolony personel, remontowe niedociągnięcia.
POBYT W HOTELU OCENIAM BARDZO DOBRZE ,ZWAŻYWSZY NA WIELE NEGATYWNYCH OPINII BYLIŚMY POZYTYWNIE ZASKOCZENI ,ANIMACJE GŁOWNIE DLA DZIECI ALE DOROŚLI TEZ MOGLI SIĘ ŚWIETNIE BAWIĆ
HOTEL BARDZO ŁADNY ,ODNOWIONY MIŁA OBSŁUGA I PYSZNE JEDZENIE, BLISKO MORZA
JEDYNĄ WADĄ JEST CISZA NOCNA O 23,ALE W POBLIŻU SĄ KNAJPKI Z MUZYKĄ NA ŻYWO WIĘC MOŻNA SIE BAWIĆ DO BIAŁEGO RANA
Pokoje zadbane i sprzątane. Jedzenie beznadziejne, codziennie to samo, często zimne. Ostatnie dni pobytu jedliśmy kanapki z pasztetem. Basen mały w którym było bardzo dużo dzieci. Do plaży blisko, plaża zaniedbana, niesprzatana. Animotorki nawet się nie starały aby zabawić ludzi. Na pewno nie wrócę.
Nowoczesne i czyste pokoje.
Jak wyżej.
Brak słów to jest jakaś żenada.To cza nagrać na żywo i pokazać tv.
Żadne zalety ,szkoda kasy na taki all inclusive. Monotone jedzenie zwłaszcza śniadania.Mlodzież sprząta i kelneruje.Reczniki nikt nie zmienia .Totalna porażka. Obok plac budowy
Wszystko do zmian zwłaszcza managerowie którzy cały dzień udają ze coś robią. Poganiają młodzież która pracuje jako kelner albo kelnerka czy sprzątaczka
Jeśli mają Państwo wybór to serdecznie odradzam wyjazd do tego hotelu. Byliśmy z mężem początkiem sierpnia. Pokoje owszem odnowione , ale nikt nawet raz nie wymienił ręczników o sprzątaniu nie wspomnę. Personel jakby pracował? za karę, barmani wiedzy zero. No i jedzenie . Wszystko najtańsze , parówki i jajka non stop, brak urozmaicenia , ciągle to samo w dodatku nie zachęca do jedzenia , ciepłe dania w przewadze zimne. Tak niskiego poziomu nie widziałam nigdzie. Odradzam , odradzam i jeszcze raz odradzam.
Obiekt odnowiony.
Mały basen, słaba organizacja.
hotel stary, ale odnowiony po łebkach, brudno, all incl to kpina-jedzenie jak w hotelu robotniczym, zimne, bez smaku, braki zawsze i puste tace, owoce i ciasta to chyba resztki z sąsiedniego hotelu perla , pokoje po remoncie ale niedokladnie posprzątane, brudne, zakurzone, basen mały, dzieci miejscowe sikają do niego, dużo tubylców jak i hałasu, nie mozna wypoczac, brak prywatnej plaży
nic
j.w.
Hotel Monte Mare to przyjemne miejsce z komfortowymi pokojami zgodnymi z fotografiami dostępnymi w internecie. Położony jest w dobrej lokalizacji, niedaleko plaży. Obsługa hotelu zasługuje na pochwałę - recepcjoniści byli bardzo pomocni i chętni do interakcji. Barmani również zasługują na pochwałę za swoją profesjonalną obsługę. Basen choć swoimi rozmiarami nie powala to w zupełności wystarcza. Sky Bar, jeśli tylko pogoda dopisuje, jest idealnym miejscem na wieczorną posiadówkę z towarzyszami podróży. Niestety, istnieją pewne wady. Sprzątanie pozostawia wiele do życzenia i odbiega od standardu czterech gwiazdek. Na wstępie zauważyłem niedostateczne posprzątanie łazienki. Ponadto, choć jedzenie było dobre, było też dość monotonne i niekiedy po prostu śmierdziało. Warto również wspomnieć, że hotel wyraźnie przeszedł remont, ale niestety z wieloma niedociągnięciami. Niektóre z nich, jak np odpadające listwy, są zbyt widoczne i mogą wpływać na ogólny komfort pobytu.
Świetna obsługa Lokalizacja Pokoje zgodne z fotografiami Basen Sky Bar
Sprzątanie Monotonne jedzenie Remont zrobiony na pół gwizdka
Nie polecam zupełnie! Byliśmy tam tydzień i jak przyroda Czarnogóry zachwyca tak hotel i otoczenie było tragiczne. O 21.30 zameldowano nas do pokoju brudnego i nieposprzatanego po poprzednich gościach! Mieliśmy roczne dziecko które miałam z chwile położyć spać, Pani się nie spieszyła a do tego paliła papierosa w środku! Poprosiłam.o nowy posprzątany pokój, trafiliśmy do pokoju bez pościeli i również z wątpliwą czystością! Hotel remontowany ale wcale nie jest posprzatany po remoncie! Pokoje nie są sprzątane codziennie, brak szklanek czy czajnika w pokojach, higiena na bardzo niskim poziomie. Jedzenie to samo i bardzo kiepskie. My jak i inni goście mieli biegunki pomimo zażywanych probiotyków tydzień przed wyjazdem. Mikroskopijna sala zabaw, w dzień deszczowy wszyscy tłoczyli się w holu a dzieci nie wiedziały co robić bo nie było czym ich zająć. Basen prosty beż ani jednej zjeżdżalni. Obok budowa i huk, do plaży dojście 5 minut. Problem było też to że hotel przyjmuje kolonie dzieci, które do późnych godzin nocnych biegają pp korumytarzach nie dając odppczac.
Nic
Jak wyżej
Ocena osób bez dzieci . Pierwszy tydzień lipca 2023 Piękny widok na góry z balkonu pokojowego od strony droższej . Sprawna klimatyzacja w pokojach . Ludzie siedzą raczej przy basenach , żeby oni sami oraz dzieciaki mogły poszaleć we wodzie bo plaża jest kamienista Bardzo dużo dzieci ponieważ ,,ustalono,, , że jest to kurort rodzinny ? W ciągu dnia brak ciszy i spokoju na odpoczynek dla osób bez dzieci i tym samym ignorowanie tych osób . Prosisz organizatora o wieczór przy muzyce w barze dla dorosłych , a przychodzą dzieci i młodzież i muzyka jest bardziej pod nich , Bar zamykany o 23 i ,,cisza nocna,, Jedzenie ? Zdania podzielone bo to zależy, gdzie kto wcześniej był i co jadł . Dla mnie beznadziejne , bez smaku , codziennie to samo . Marzysz o domowym obiedzie . No i niestety na dzień dobry ludzie mają biegunki ( nie wiadomo dlaczego ) na koniec stołówka prawie pusta bo większość wymiotuje . Zatrucie i 2 dni bez jedzenia ,z bólami żołądka , dreszcze , bez plażowania i na diecie . Obsługa zna tylko swój język ojczysty więc po angielsku nie porozumiesz się . Pokoje odremontowane , ale fuszera jak z PRL . Drzwi balkonowe nie otworzysz bo ciężko chodzą , prysznic cieknie na gwincie , na płytkach zaschnięta zaprawa do płytek itd itd .. Sprzątanie pokoju polega na 15 sekundowym przeciągnięciem miotły po wolnej przestrzeni , w związku z czym sprzątasz sobie sam . Papierosy palą wszędzie więc jak ci siądzie obok stolika czy przy basenie palacz to niestety musisz się z tym pogodzić lub zmienić miejsce. Budowa hotelu tuz obok co wiąże się ze stukaniem , hałasem i kurzem ciężkich aut , wielkim żurawiem roboczym itd.
Piękny widok na góry . Sprawna klimatyzacja w pokojach . Ciepła woda w morzu .. Piękny widok na kamienistą plażę . Ładne pokoje . Leżaki na plaży bezpłatne
Plaża nie nadaje się do spacerów i dla dzieci , kamienista. Tylko odważni wchodzą do wody na kamienie. Jedzenie bez smaku ,codziennie to samo. ludzie mają biegunki na koniec stołówka prawie pusta, zatrucie i wymiotują .Sprzątanie pokoju 15 sekund. .Papierosy palą wszędzie .Obok budowa hotelu czyli hałas i kurz. Dużo dzieci w ciągu dnia więc nie ma ciszy .Brak rozrywki dla dorosłych i o 23 cisza w hotelu .Brak info o darmowym barze na plaży, a był . Taka wioska PRL ,Raczej nic nie kupisz.
Nie polecam wypoczynku w brudzie, hałasie i dolegliwościach żołądkowych , to jakiś koszmar poprostu . Kolonie z wrzeszczacymi dzieciakami , hałas w hotelu jak i na zewnątrz od budowy obok , drinki ? Tylko zdatne piwo. Palacze w restauracji na trasie i wąchaj cudzy smród przy jedzeniu… żadnych reguł ten hotel nie posiada , menager kłamie jak z nut, ze będzie cisza i spokoj . Dzieci bez majtek przy basenach od rodzin tubylczych , których w hotelu dużo . Żałuje , ze nie uwierzyłem w to co tu pisaki wczasowicze wcześniej , wszystkie negatywy to prawda niestety .
Nowe meble w pokoju
Smród , hałas i co skutkuje brakiem wypoczynku i j.w.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Hotel świeżo wyremontowane prawdopodobnie zakupiony przez właścicieli, którzy mają Pearl Beach resort (chusteczki były z logo tego resortu i cukier też). Hotel nie należy do największych ale nie jest też jakoś specjalnie malutki, żeby nic w nim się nie działo. Hotel położony niedaleko plaży i głównej promenady tej miejscowości. Śmieszne są opinie kiedy ludzie jadąc za takie pieniądze oczekują standardów 5 gwiazdek jak w Egipcie. Obsługa super, jedyne naprawdę do czego można mieć zastrzeżenie to poziom sprzątania w hotelu. nawet jak Panie wchodziły do pokoju to trwało to dosłownie 3-4 min. miotła, mop i koniec o ręczniki trzeba się dopraszać, pod prysznicem w ogóle nie sprzątane. Wokół hotelu niestety budowa innego bardzo dużego hotelu ale tu już nie można mieć pretensji do samego hotelu, prace wykonywane są nawet w lato ale nie idą one jakoś specjalnie szybko więc nie jest to stukot i łomot od rana do wieczora. Zgodnie z moimi obserwacjami wielkość hotelu czy basenu oraz opcja all in clusive jest jak na Czarnogórę naprawdę dobrym standardem.
1.Nowo wyremontowany hotel 2. Dobre jedzenie i nie ma braków czegokolwiek nawet jak przychodzi się późno na posiłek systematycznie jest dokładne. 3. Dla kawoszy opcja kawy espresso z prawdziwego baristycznego automatu a nie tylko z takiego stojącego do samoobsługi 4. Młoda obsługa, bardzo młoda ale ogarnia wszystko w miarę możliwości. 5. Serwis plażowy w cenie. 6. Polskie animacje dla dzieci 7. Sauna i strefa spa w cenie.
1. Sprzątanie na bardzo niskim poziomie. 2 Brak jakiejkolwiek ślizgawki na basenie. 3 Hotel znajduje się raczej w mało rozrywkowej miejscowości.
Nie polecam nikomu!!! Hotel tragedia, brudny, pokój przez tydzień nie sprzątany ani jeden raz, ręczniki nie wymieniane, nie miła obsługa, pan który obsługiwał bar na basenie pracował tam chyba za karę, cały czas brakowało podstawowych składników(wody, lodu, napojów gazowanych). Pojechaliśmy grupą 8 osobową a 6 pochorowało się( zatrucie pokarmowe), takie było fantastyczne jedzenie. Na stołówce brakował bardzo często widelców i szklanek( trzeba było czekać aż łaskawie obsługa umyje i przyniesie na jadalnie)
Pobyt w Hotelu Monte Mare oceniam bardzo dobrze. Jedzenie pysze, duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje świeżo po remoncie.
Blisko do plaży, leżaki w cenie
Remont zrobiony na szybko z niedociągnięciami.
pierwszy raz zdecydowałam się na wystawienie opinii bo chcę przestrzec innych turystów. Zdecydowanie nie polecam! Najgorszy hotel w jakim byliśmy. Bardzo mały basen, w którym woda po 2 dniach była już mętna. Najgorszą wadą hotelu było jedzenie-niesmaczne, z najtańszych produktów, monotonne, podane w odpychający sposób, często śmierdzące. Często te same warzywa były podawane przez cały dzień - na kolacji były już po prostu zepsute. Pieczywo najtańsze - cały czas ten sam chleb krojony z worka.Nie było co jeść - proszę mi uwierzyć, nie przesadzam. Kupowaliśmy jedzenie na zewnątrz. Barmani niemili, opryskliwi, o wszystko trzeba było się prosić . Kupiony drink wyglądał i smakował dokładnie tak samo jak ten z oferty all inclusive. Przy hotelu budowa nowego obiektu - osobiście mi nie przeszkadzało ale zapomnijcie o ładnych widokach z tarasu/balkonu.
Wyremontowane pokoje z nowymi meblami choć oczywiście jak na południowców przystało pełno niedoróbek - niby nowe płytki w łazience a zostawione stare zagrzybiałe listwy przypodłogowe, framugi okna pomazane farbą itd itp
Jedzenie - niesmaczne, monotonne, śmierdzące Obsługa w barach
hotel brudny, wokół roboty budowlane, brak podstawowych napojow o drinkach nie wspomnę jedzenie monotonne i bardzo biiedne-ciągle to samo-all inclv to nigdy niestety nie widzialo.personel gburowaty, wręćz niemiły, pracująćy za karę, pól wycieczki miała problemy żaladkowe-nikomu nie polecam tam pobytu
pokój
wszystko powyzej opisane
Byłem w tym hotelu w lipcu 2023, po przeczytaniu opinii innych osób wypoczywających mniej więcej w tym samym czasie co my stwierdziłem że muszę dodać kilka słów również od siebie. Po pierwsze: całe to zatrucie pokarmowe w pierwszym tygodniu lipca, o którym wszyscy tutaj piszą przyleciało już z Polski z parą lecącą z lotniska w Katowicach; wirus jak to wirus już na miejscu przeskakiwał po kolei na kolejne osoby ( zapewne głównie te które nie piły mocniejszych trunków, czy nie jadły ostrzejszego jedzenia ), ale najlepiej jest napisać że się zatruło jedzeniem. Po drugie: jeżeli ktoś chciał czajnik - w recepcji można było odebrać bez problemu, fakt mogłyby być od razu w pokojach ( zapewne komuś by to przeszkadzało znając naszą roszczeniowość :D). Po trzecie: ktoś pisze że nie było zjeżdżalni przy basenie, w związku z tym pytam - widzieliście na zdjęciach z obiektu w ofercie gdzieś taką zjeżdżalnie, bo ja nie ;) Po czwarte: leżaki - wcale ich nie brakowało, były dostępne przez cały czas; czy to przy basenie czy przy morzu. Oczywiście nie może być tak kolorowo i muszę przyznać że kilka rzeczy negatywnie wpłynęło na ogólny wizerunek hotelu, mianowicie: 1. Jednodniowe czy dwudniowe kolonie szkolne, których w hotelu z opcją allin nie powinno być. 2. Jakość sprzątania - tutaj faktycznie do przyjętych u nas standardów trochę brakuje. 3. Wykonanie drinków, zwłaszcza w wersji bez alkoholu - tutaj hotel też musi jeszcze troszkę nad tym popracować ;)
Wyremontowany Miła obsługa 5 minut spacerem od morza Jedzenie ok 2 baseny: głęboki oraz płytki dla mniejszych dzieci
Sprzątanie trochę kuleje ;) Kiepskie drinku, raczej typu gin tonic, whiskey cola ;D Momentami zbyt dużo ludzi przebywających w tym samym czasie w hotelu.
Hotel w trakcie remontu, brak plazy , baru przy basenie, pokoje nie doposażone -brak czajnika, szklanek itp. Ogólny teren wokół hotelu nie zadbany i wokół same budowy co skutkuje hałasem i brudem . Bardzo ubogie wyżywienie , all barowe poniżej oczekiwań - nikomu nie polecam .
Nie można wypocząć przez remont wew i jak na zewnątrz , budowa dużego kompleksu . Kiepski teren wokół . Kurz od budowy .
Ladny pokój lecz widok na śmietnisko
Hałasy od budowy obok, jeżdżące ciężarówki , mloty. To było słychać wypoczywając przy basenie . Hotel jest nie skończony , remontują ostatnie piętro , hałas 7 dni w tygodniu . Brak plazy prywatnej , oferta wprowadza w błąd , nie polecam tego biura .
Polecam wszystkim. Hotel nowy, czyściutki. Jedzenie Świerże, dobre. Baseny Super. Morze czyste i ciepłe.
Nowy, czysty, jeszcze fuga na ścianie gdzie niegdzie nie domyta.
Sprzątanie pobierzne, wymiana ręczników co 2 dni.
Pokoje nowo wyremontowane ale nie sprzątane, brak szklanek w pokojach, zdażały się brudne naczynia na jadalni, mały basen i bardzo mała ilośc leżakow ( graniczy z cudem zdobycie leżaka) w dniu wyjazdu wymeldowanie o 10 z pokoi a wyjazd na lotnisko o 16 obsługa hotelu chciała nam wystawić walizki na zewnątrz hotelu!! Bardzo dużo gości hotelowych się pochorowało (rezydentka stwiedziła że to napewno przez słońce i morze🤬)Nie polecam tego hotelu!
Cudowna Plaża i morze, wystarczająca ilość leżakow. Piękne widoki! Świetna baza wypadowa.
Za mała dbałość o czystość, trzeba ciągle się było dopraszać o sprzątanie i wymianę ręcznikow, średnie nieurozmaicone jedzenie ( praktycznie codziennie na śniadanie ,obiad i kolację było to samo do jedzenia) za mała ilość leżakow przy basenie.