W pobliżu endemiczny las laurowy Laurissilva, który jako jeden z kilku na świecie przetrwał ostatnie zlodowacenie.
Bogata oferta sportowa: boisko do squasha, minipole golfowe do ćwiczeń ze sztuczną trawą, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi
Atrakcyjna lokalizacja: na klifie z pięknym widokiem na ocean, na północnym wybrzeżu Madery, ok. 500 m od centrum Ponta Delgada.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Pobyt poza dwoma przykrymi aspektami hotel oceniam dobrze. Już po pierwszej nocy zgłosiłem niesprawną klimatyzację - obudziliśmy się w nocy zlani potem (28 stopni C !!!), trzeba było otwierać drzwi balkonowe żeby choć trochę przewietrzyć. Recepcja przysłała pana "złota rączka", który sobie nie poradził z problemem, obiecali na następny dzień zamówić specjalistę ds. klimatyzacji bo klimy nie było we wszystkich pokojach na parterze. Kolejna noc bez klimy. Kolejnego dnia okazało się, że owy specjalista również sobie nie poradził pomimo, że wystawił im fakturę. Recepcja obiecała kolejnego dnia wymienić nam pokój na inny z klimatyzacją. W międzyczasie w łazience znaleźliśmy dogorywającego karalucha, kolejne dwa chodziły po korytarzu przed pokojem 007. Zapakowałem karalucha do kubka i zaniosłem na recepcję - pan nie był specjalnie zaskoczony. Powiedział, że robili właśnie dezynsekcję w hotelu i dlatego wychodzą. Czwartego dnia trafiliśmy w końcu do nowego pokoju na poziomie +3 z klimatyzacją.
- piękne widoki na ocean i góry - kameralna okolica (tylko jeden hotel w miejscowości, jeden sklep i ze 2 sklepy) - brak porannego wyścigu po leżaki - bardzo ładny basen - duży wybór dań na obiadokolacjach i zawsze wolne stoliki - dobra obsługa kelnerska - pomocna recepcja - prosta rezerwacja samochodów
- wiele osób o tym pisało wcześniej - meble i wystrój mają swoje lata i należałoby je już dawno wymienić, nie pasują do standardu 4 **** - niedziałająca klimatyzacja - przynajmniej w pokojach 001-017, czyli na poziomie -2 (wysoki parter od strony basenów) - de facto to była tylko wentylacja, a hotel nie był w stanie tego naprawić - karaluchy - było pisane o tym wcześniej i się potwierdziło - osobiście widziałem 4 sztuki - żona narzekała na monotonne jedzenie i niesmaczną kawę z automatu
Hotel położony w pięknym miejscu, cusowne widoki - jeśli chodzi o sam hotel, pokoje czyste i sprzątane codziennie. Niestety komentarze o karaluchach są prawdziwe.. Jedzenie bez smaku mimo różnorodnych potraw.
Położenie Czystość w pokojach Miła obsługa
Jedzenie Basen wewnątrz - zbyt duża ilość chloru (po pewnym czasie aż oczy bolały)
Wspaniała lokalizacja, dobra obsługa, fajne miejsce wypadowe w każdy zakątek Wyspy,potrzebny samochód obowiązkowo.
Lokalizacja,cudowne widoki
Hotel oceniam na 4/5 jeśli chodzi o położenie miejsce startowa do zwiedzania Madery . Jeśli chodzi i pokoje , czystość to dale 1 na 5 , jedzenie 2 na 5 cały czas te same monotonne śniadania i takie same kolacje . Hotel zdecydowanie nie jest dla rodzin z dziećmi .
Bardzo dobre miejsce startowa do zwiedzania Madery
Czystość w pokojach , wyżywienie
Hotel w krajobrazowym terenie. Miło jest tam spędzić wolny czas. śniadania i obiady przepychne. Piękne miejsce na zwiedzanie wyspy.Personel miły, kulturalny o pomocny. Chwalić chwalić i polecać. Ja bardzo dziękuje za spędzony tam czas.
Bardzo dobre umiejscowione. Basen, jakuzzi to co lubię. Personel profesjonalny.
jedna wada brak wad.
Hotel spełnił moje oczekiwania, czyściutko, przemili ludzie. Jedzenie bardzo smaczne, jest też wege. Świerze owoce do śniadania, czy kolacji. Dobra baza wypadowa. Samochód można wypożyczyć na miejscu przez biuro, albo na stacji paliw ( chętnie pomogą). W okolicy sklepik, gdzie można zaopatrzyć się w wodę i inne smakołyki. Pyszna kawa 1 euro. Dojazd do stolicy autobusem ok 10 euro, który podjeżdza pod hotel, rozpiska w hotelu na tablicy.
Cisza, spokój.
Jedyny minus, chłodna woda w basenie krytym.
Piękne widoki z hotelu. Do centrum ok kilometr. Jeden mini market spożywczy, sklep z odzieżą i art przemysłowymi. Słaby wybór pamiątek. Obok CPN i to na tyle. Brak plaży do plaźowania. Mieliśmy opcję śniadania i obiadokolacje. Śniadania co dzień takie same ale smaczne. Obiadokolacje ciut większy wybór. Wszystkie napoje bezalkoholowe i alkoholowe do kolacji płatne dodatkowo. Żeby cokolwiek zwiedzić polecam wynająć samochód na co najmniej trzy dni. My mieliśmy z polecenia rezydenta z wypożyczalni (...). Pokój duży z minibarkiem oczywiście pustym. Jak na hotel czterogwiazdkowy uważam,że chociaż woda powinna być w cenie albo w pokoju powinien być czajnik . Mrówki w łazience. Basen kryty podgrzewany, jacuzzi, kort do squasha, tenis stołowy i bilard w cenie. Wieczory muzyczne kilka razy w tygodniu jednakże cieszyły się małym zainteresowaniem. Obsługa miła i pomocna. Uważam, że obiadokolacje powinny być serwowane wcześniej niż od 19. Hotel oceniam na trzy gwiazdki
Widoki, jacuzzi, desery
Brak darmowej wody do picia, czajnika w pokoju. Mrówki w łazience
Pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Hotel pięknie położony na klifie, z pięknym widokiem na ocean i góry. To, że znajduje się na północy nie ma znaczenia bo i tak na wszystkie lewady i szlaki trzeba dotrzeć autem.
W cenie hotelu są takie udogodnienia jak: basen wewnątrz, sauna, jacuzzi, squash co jest rzadkością.
Brak uwag
Hotel położony nad oceanem z widokiem na zielone góry w spokojnej miejscowości widoki niesamowite!
2 baseny Pokoje z widokami na ocean Przestrzenny hotel wiele sal dla różnych rzeczy
Wymaga małego odświerzenia
Hotel, swe czasy świetności ma za sobą Wystrój nazwałbym klimatyczny lat 90' początek 2000 :) Widać już zmęczenie materiału. - ( ocena 6/10) Infrastruktura basenowa - fajna ;) (8/10:) Restauracja i jej wystrój jak reszta hotelu. Sama jakość jedzenia, przeciętna - wybór posiłków skromy, a na śniadaniach bywało, że i braki się pojawiały ( np warzyw ) które personel nie uzupełniał , bo zabrakło - ocena 5/10
Baseny wewnętrze + zewnętrzny :) + infrastruktura sportowa:) Fajne położenie na wysokiej skarpie, Personel Łatwość wynajęcia samochodu :)
Wymaga już odświeżenia. Wyżywienie
Super hotel, świetnie położony, bardzo dobre jedzenie, różnorodne.
Hotel zlokalizowany w bardO dobrym miejscu z nieco ograniczonym dostępem publicznych środków transportu
Położenie obiektu i infrastruktura
Monotonne śniadania (codziennie ten sam zestaw)
Przyjemny, położony w spokojnej okolicy hotel. Pomocna obsługa, czyste pokoje, pyszne jedzenie. Polecam!
Hotel w przepięknym położeniu, z widokiem na ocean oraz góry. Jedzenie w hotelu bardzo średnie. Śniadania codziennie te same, obiadokolacje niedoprawione, bez szału. Hotel znajduje się w bardzo spokojnym miasteczku, więc jeśli komuś zależy na biesiadowaniu to odradzam. W większości barów oraz knajpek jedzenie to samo, burgery, wołowina i kurczak. Frytki do wszystkiego. W miejscowości jest tylko jeden sklep, przez co ceny ma bardzo wywindowane, więc jeśli nie planujecie odwiedzić większych miast, w których są dyskonty to raczej nastawcie się na wysokie ceny. Brak sklepików z pamiątkami.
Położenie, obsługa
Hotel pięknie położony. Pokój z widokiem na ocean mimo, że takiego nie rezerwowaliśmy (chyba każdy w tym hotelu ma taki widok, tylko niektóre może tak bardziej z boku)
Duże, pokoje z wygodnymi łóżkami, piękne widoki, miła obsługa, możliwość wypożyczenia samochodu w rozsądnej cenie. Leżaki przy basenie na zewnątrz nowe - poprzednie komentarze nie są już aktualne (te wewnątrz jeszcze stare). Pokoje regularnie sprzątane, personel b. miły i profesjonalny. Wystrój hotelu może i ma swoje lata, ale wszystko jest wykonane z solidnych materiałów i dobrze utrzymane, jedynie na drzwiach w łazience, w ich dolnej części, rzeczywiście widać było ślady po działaniu wody.
W pokojach wychodzących na basen i ocean na niższych piętrach może być słychać głosy rozmów. My byliśmy na 4-tym piętrze, trochę było słychać, ale w normie. Z kolei w pokojach zlokalizowanych bokiem do ulicy, może być słychać podjeżdżające samochody i autokary. Najlepsze są pokoje na wyższych piętrach.
Hotel pięknie położony i to by było na tyle zalet pokoje widać już po nich ząb czasu
położenie
pokoje do remontu jedzenie to długo by opisywać ale takiego dramatu to jeszcze nie przeżyłem a nie jestem wymagający ale nie może być tak że najlepsze co było do zjedzenia to owoce na które też było trzeba polować podsumowując moja noga by tam więcej nie postała i radzę się zastanowić wybierając ten hotel bo widok z tarasu to nie wszystko i muszę podkreślić ze to północna częśc wyspy pogoda nie rozpieszcza.
Hotel czysty i zadbany, chociaż czasy świetności ma już za sobą. Obsługa miła i pomocna.
Lokalizacja, piękne wiodki
Trochę przestarzały
Hotel dośc wyeksploatowany, późny Gierek. Pokoje ciemne, oświetlenie marne. Sauna i basen to porażka. Woda w jakuzi śmierdziała. Basenu nikt nie sprzatał przez cały pobyt. Sauna strach wchodzić. Przepalone deski. Nieprzyjemnie. Hotel w ładnym miejscu, ale w miejscowości gdzie nic się nie dzieje. Na odludziu. Jeden sklep i wszystko.
Widok z okna.
Sauna, basen, śniadania, ciemne pokoje. Wystrój. Jedzenie.
4 gwiazdki to tylko w opisie, niestety, w naszym standardzie byłaby 1. Owszem pokoje codzienne sprzątane, wymieniane ręczniki, ale... zniszczone w pokojach drzwi od łazienek, basen - w ogóle czy ktoś sprząta?, bo podłoga to syf, jacuzzi - tak śmierdzi woda że nie wiadomo co można przywieźć ze sobą po czymś takim.... sauna - przepalona.... Ogólnie w hotelu jak w naszych za czasów PRL; łózka nawet wygodne. Co do jedzenia - to tu największy plus; śniadania monotonne - bo codziennie to samo; ale za to spory wybór; można codziennie zjeść coś innego podczas tygodniowego pobytu. obiadokolacja - trochę późno bo dopiero od 19.00 - ale też codziennie coś innego - ciekawego; nawet raz był wieczór włoski (i pizza i makarony, i wędliny, i sery .. itd.) woda do kolacja 1 litr butelka 4euro :)
- jedzenie - bo można się najeść; dodatkowo w formie bufetu; więc jesz ile chcesz i co chcesz :) obsługa super! miła, sympatyczna, pomocna, nieczepialska :)
- głęboki PRL; - brud na basenie - brak info o saunie łaźni, itp.
Rewelacja ! Widok na ocean i góry . Czyściutko , dobre jedzonko , obsługa pełna profesja
Widoki, cisza , spokój