Monarque Club Rivage (ex Calimera)

Hotel ogólnie średni+, pokój spory bo na dwie osoby dostaliśmy pokój 4 osobowy, ale wymagający odświeżenia. Nie było żadnego zamka w drzwiach, były zamknięte na zatrzask a drzwi tarasowych które były na parterze nie dało się zamknąć w ogóle i nie było to zbyt komfortowe, podczas brania prysznica woda rozlewała się na całą łazienkę i zostawała już tak na dłuższy czas tworząc kałużę. Obsluga hotelu miła, pomocna, jedynie Pan od atrakcji typu przejażdżka na quadzie czy wielbłądzie zbyt natarczywy. Z ciekawości zapytałem o cenę wycieczki na quadzie a on przez następne 10 minut wręcz zmuszał mnie do wykupienia jej i nie chciał zrozumieć że nie, potem gdy tylko mnie widział wracał do tematu a gdy odmawiałem był wyraźnie zniesmaczony. Generalnie teren obiektu spory, domki i bungalowy rozmieszczone na sporej powierzchni. Dwa baseny czyste, leżaków nie brakowało w ciągu dnia, plaża tak samo. Najgorszym punktem tego hotelu jest zdecydowanie kuchnia. Jeśli nie przyjdzie się na samym początku posiłku to nie dość że można postać w sporej kolejce po jedzenie to trzeba się postarać żeby mieć czym ten posiłek zjeść, konkretnie jeśli znajdzie się wolny stolik to jest zwykle bez sztućców - trzeba chodzić po innych stolikach i zbierać te najczystsze bo nie wszystkie takie są mimo że nie używane. Talerze to samo - brudne. Na większości talerzy czarne plamy które schodzą pod palcem, zdarzyła mi się kupka niedomytego przyklejonego jedzenia od spodu. Jeśli chcemy się czegoś napić to zwykle brak szklanek. Podczas obiadu napoje są nalewane przez barmanów z butelek. Najdłużej czekałem 15 minut na „czystą” szklankę, którą wcale taka nie była. Jeśli chodzi o smak również średni, wybór jest dość spory ale niezbyt jakościowy, najlepsza i godna polecenia była pizza tak więc głodnym się nie było. Każdego dnia były atrakcje na basenie oraz wieczorne pokazy i dni tematyczne - to na plus. Lokalizacja słaba, daleko od centrum Monastyru bo ok. 14km, ale można dojechać taksówką spod hotelu za 20 dinarów. Hotel nie był zły, aczkolwiek raczej do niego nie wrócę i nie polecę innym.

Hotel super. Kameralny. Duże ładne pokoje. Jedzenie dobre. Ciasta i owoce super.

Całkiem przyzwoity hotel. Niewiele mu brakuje by mieć 4*. Nie jesteśmy zachwyceni,ale powodów by być niezadowolonym też nie mamy.

Ogólna ocena pozytywną. Dobre jedzenie choć trochę monotonne, bardzo dobre ciasta. Drinki różniły się mocą w zależności od baru (w lobby mocne) Bungalowy przestronne z dobrze działającą klimatyzacją,ciepła woda bez ograniczeń. Codziennie animacje tematyczne. Super nasze animatorki Klaudia i Dominika. Na minus brak polskiej muzyki i nieproszone goście w pokoju (mrówki) ale obsługa szybko się z nimi rozprawiła. Typowy hotel 4-gwiazdkowy dla nie wymagających

Hotel jak to w krajach arabskich luksowsow nie ma. Natomiast mrowki w pokoju, karaluchy,ręczniki niedoprane. Restauracja brudne krzesla, stoły,podkładki,talerze,szklanki . Ogólnie jestem zawiedziona wakacjami na które czekałam. Basen jeden również nie czyszczony z włosów itp. Morze piękne ale pełno meduz więc nie można było się nawet w nim wykąpac. Nie polecam nie warto!!! Obsługa na stołówce nie pozwoliła nawet zabrać mi dla dziecka rogalika. Powiedzieli że mam sonie kupić w markecie nie ich problem,że dziecko będzie głodne.

Nazwa  Monarque Club Rivage (ex Calimera)
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, bez paszportu

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Albert

Zalety

Miła pomocna oraz uśmiechnięta obsługa która w większości dobrze mówi po angielsku

Wady

Stare pokoje, brudne talerze, szklanki oraz sztućce, niezbyt smaczne jedzenie, natarczywy sprzedawca wycieczek

Jola Mariola

Zalety

Kameralność. Blisko plaży.

Wady

Pani sprzątająca ma lepkie ręce.

Danuta

Zalety

Odległość od lotniska - rewelacja Czysta plaża, Codziennie sprzątane pokoje, super sprawna klimatyzacja,ciepła woda, wymieniane ręczniki, smaczne posiłki,wszystkiego ponad miarę, sympatyczna pomocna obsługa. Woda w basenach czysta, lekko słona,dodają coś do niej ponieważ szczerniały nam srebrne łańcuszki ( da się doczyścić).

Wady

Braki w barze i restauracji- czasem brak szklanek, sztućców do posiłków,ale uzupełniane przez obsługę. Dość duże kolejki w restauracji do dań.

Zalety

Wszędzie blisko,do morza,do basenów i na stołówkę. Pyszne ciasta

Wady

Brak polskiej, tanecznej muzyki Mrówki w pokoju

Klaudia

Zalety

Wielbłąd na plaży oraz atrakcje wodne jedyna zaleta tego hotelu.

Wady

Robaki,brudny,nie miła większość obsługi, meduzy w morzu,brudny główny basen.

Wioleta

Mimo różnych opinii jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Miałam ogromne obawy gdyż lecieliśmy z trójką dzieci rok, 6 lat i 12. Mieliśmy pokój rodzinny duży i przestronny. Osobna łazienka i toaleta na duży plus. Pokój klimatyzowany, czysty, duże szafy które pomieściły rzeczy 5 osób i jeszcze było sporo miejsca wolnego. W pokoju był sejf. Codziennie wymieniane ręczniki. Obsługa miła i pomocna przyjaźnie nastawieni na turystów. Jedzenie urozmaicone. Nawet mój niejadek znalazł coś dla siebie. Między głównymi posiłkami przy basenie otwarty bar z przekąskami. Bar z napojami i alkoholami otwarty od rana do wieczora. Woda butelkowana dostępna na życzenie. Dużym autem położenie hotelu bardzo blisko lotniska transfer max 30 minut. Hotel posiada prywatną plażę. Baseny czyściutkie. My późno chodziliśmy na basen ale zawsze miejsce znaleźliśmy, gdyż leżaki można było dobierać. Dla dzieci był dostępny mini Club w godzinach 10-12 i 15-17 do tego codziennie mini disco. Codziennie inne show o 21:30 dla dorosłych. Jeżeli ktoś nie ma wygórowanych wymagań to będzie zadowolony.

Zalety

- miły i pomocny personel - czystość - codziennie inne show - różnorodność jedzenia

Wady

- brak

Karolina

Hotel godny polecenia, pyszne i różnego rodzaju jedzenie, super baseny, miła i pomocna obsługa, pokoje ładne i czyste codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki przez panie sprzątające

Zalety

Basen Jedzenie Obsługa

Wady

Internet

2.6
Natalia

Hotel niestety odbiega od opisu. Łazienki okropne ręczniki brudne, zalecam swoje, w pokoju brak czajnika szklanek kawy herbaty nawet wodę samemu trzeba sobie wziąć do pokoju i tylko wodę nic po za tym. Obsługa niby miła ale wołają napiwki za wszystko sprzątanie (którego nie widać) za zniesienie walizki za pokazanie pokoju przyniesienie drinków do stolika....

Zalety

Blisko lotniska I naleśniki jako przekąska smażone na bieżąco w wyznaczonym czasie.

Wady

Brudno, robaki mrówki wszędzie. Łazienka katastrofa prysznice stare zapach paskudny, woda tam gdzie ciepła leci zimna, Wieszak jeden przed bungalow ledwo się trzymał. Podłoga od czystości odbiega bardzo Codziennie awarią ekspresu do kawy i maszyny do piwa. jedzenie monotonne i zimne dla dzieci katastrofa codziennie makaron sos pomidorowy. Owoce i słodkie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Klub dla dzieci czynny aż 2x po2 godz Zdecydowanie nie wrócimy tam.

Artur

Hotel jak najbardziej godny polecenia. Może przydał by się jakiś remont ale i tak stan jest dobry. Klimatyzacje działają. W pokojach względna czystość. Toalety również nie straszą. Plaża ok - często sprzątana. Baseny fajne dość głębokie. Dobry dojazd Taksówką do Monastyru lub Sousse. Super stoisko z potrawami tradycyjnymi na stołówce - polecam.

Zalety

Największa zaletą tego hotelu są ludzie z obsługi. Zawsze uśmiechnięci i pomocni. Lubią rozmawiać i są bardzo mili szczerze. Pozdrawiam Pana z Baru w lobby. - Cherif, Panie z Hamam&SPA, panie z recepcji, ochronę plaży i całą resztę obsługi. Tylko takich ludzi na swojej drodze bym sobie i innym życzył.

Wady

Jak dla mnie brak.

Ładny hotel z bardzo dobrym jedzeniem. Świeże, lokalne produkty (np. chałwa), dobrze doprawione, duża różnorodność. Hotel dogodnie usytuowany blisko lotniska ale poza zasięgiem hałasu samolotów. Obok hotelu przystanki autobusowe, kawałek dalej stacja kolejowa, taksówki pod bramą hotelu - blisko do okolicznych miast i można się wybrać na własną rękę. Centrum spa dla amatorów delikatnych relaksacyjnych masaży, to raczej mizianie olejkiem niż masaż. Plaża prywatna, piaszczysta, czysta, centrum sportów i rozrywek wodnych na miejscu. Hotel dla amatorów odpoczynku i zabawy w rytm bardzo głośnej i powtarzalnej muzyki.

Zalety

- [ ] Doskonałe jedzenie - [ ] Ładny wystrój - [ ] Duże komfortowe pokoje - [ ] Czysto w pokojach - [ ] Wygodne Łóżka nad basenem - [ ] Dużo animacji dla wszystkich, głównie dla starszych dzieci i dorosłych więc zdecydowanie jest to hotel dla osób lubiących się bawić - [ ] Miła i uprzejma obsługa stołówki i barów - [ ] Bliskość plaży (prywatna piaszczysta) i stołówki - [ ] Wspaniała kawiarenka z sziszą, doskonały szisza master

Wady

- [ ] Buczące klimatyzatory (dla niektórych to plus że włączono je przed sezonem, ja unikam klimy więc liczyłam że zgodnie z ofertą jej nie będzie) - [ ] Animatorzy, po asertywnej i grzecznej odmowie zachowują się nagannie, obrażają gości - [ ] Nie da się NIC załatwić z recepcjonistkami i recepcjonistami - [ ] Jakość leżaków i parasoli na plaży - większość wymaga wymiany - [ ] Nachalne budzenie gości na plaży i nad basenem absurdalnie głośną muzyką od razu po zakończeniu posiłków

Arek

Nie polecam tego hotelu, na pewno więcej to nie przyjadę

Zalety

Hotel przy samej plaży, blisko atrakcje do zwiedzania, miła obsługa

Wady

Wczasy odchudzające, dania w hotelu nie nadają się do jedzenia, wszystko bez smaku Brudna plaża pełna różnego rodzaju śmieci, otoczenie pokoi i basenów w ogólnym nieładzie Alkohole najniższej jakości, lepiej od ich wina smakuje amarena z biedronki... Po pokojach chodzą mrówki, jeśli zostawisz jedzenie w pokoju to zastaniesz je pełne mrówek Co 5 min podchodzi do ciebie przedstawiciel oferujący wycieczkę poza hotel, ogólnie dobra opcja ale robią to zdecydowanie za często i zbyt nachalnie

Paweł

Hotel miał wszystko co trzeba w takim wyjeździe: dobre jedzenie, baseny, plaża, przemiły personel

Zalety

Hotel leży bardzo blisko Monastiru i Sousse, do obu miast można w 30 min dojechać autobusem. Dobre jedzenie, codziennie coś innego. Drinki uczciwe, zawsze lane do szkła

Wady

W hotelowym sklepiku nie można płacić kartą, w recepcji nie ma też bankomatu - najbliższy jest w Sousse i Monastirze

Błażej

Pobyt - Maj 2024

Dobry stosunek jakości do ceny oraz standard, jak na rzeczywistość i warunki w Tunezji.

Zalety

- czystość w pokojach (bungalowach) oraz częściach wspólnych; - bardzo miła i pomocna obsługa - szczególnie serwis sprzątający oraz pracownicy recepcji wraz z jej menadżerem; - bliskość plaży; - niewielka odległość z lotniska w Monastirze; - dobrze skomunikowany z okolicznymi miastami;

Wady

- otoczenie wokół hotelu - brud i syf; - plaża poza fragmentem wyłącznym hotelu bardzo brudna i zaniedbana;

2.7

Bungalow czyste, chociaż lustra i umywalka i bateria nie były myte przez cały pobyt, oczywiście mrówki to standard. Plaża czysta codziennie sprzątana. Tanie masaże.

Zalety

Żadnych

Wady

Brudno w restauracji, krzesła klejące, sztućce niedomyte, plaga much, jedzenie codziennie to samo monotonne nieprzyprawione mdłe w smaku. Automat z kawą tylko jeden który się zawieszał. Żadnych animacji. Śmierdzi w całym obiekcie szambem. Hotel na 2 gwiazdki a nie 4.

Marlena

Fajny klimatyczny hotel z 2 basenami i miniaquaparkiem przy samej plazy , pokoje rozmieszczone wprzyjemnym ogrodzie bungalow z niska zabudowa , pokoje superior odnowione wyzej standardowo od standart ktorym tez niczego nie brakowalo skromne ale czyste , jedzenie smaczne jest w czym wybrac restauracja zew z przepieknym widokiem na plaze , obsuga przemiła bardzo pomocna , jesli ktor szuka hotelu ze zjezdrzalnami animacjami przy plazy dobrym jedzeniem i mila obsuga ale nie musi mieć złotych klamek to jest hotel dla niego , duzy plus lokalizacja miedzy monasrit a sousse ok 12 km do jednego i drugiego miasta i blizutenski transfer z lotniska , polecam

Zalety

klimatyczne miejsce , mila obdluga , smaczne jedzenie , bliskosc miasta i lotniska

Wady

zawsze idzie czegos sie doszukac , pytanie kto czego szuka

2.4
Darek

Nie polecam, pokój w miarę ok, reszta nie, jedzenie fatalne

Zalety

Nic

Wady

Bardzo skromne jedzenie ogodz9 brak pieczywa zostały tylko twarde bagietki wędliny jak braknie to nie dokładają nawet zwykłych frytek nie uraczysz w tym hotelu jednym słowem wczasy odchudzające wczoraj brakło napoju sprite i nadal niema dzisiaj z kolei o 16 zabrakło wódki w barze żeby dobrze zjeść i wypić dobrego drinka trzeba się wybrać do sklepu wody do pokoju nie przynoszą trzeba o nią prosić w barze jednym słowem (...) najgorszy hotel w jakim byłem nie polecam nikomu

Magdalena

Hotel poloźony pomiędz dwoma miejscowościami Monastir i Sousa. Klimatyczne bungalowy w wielkim ogrodzie dodają swoistego uroku. Miejskim busem (przystanek zaraz obok hotelu) podjedziesz z 1 dinara do Monastiru lub Sussa. Jeżdżą mniej wiecej co 25min, polecam poczujecie swoisty klimat turysty. Nie mam zastrzeżeń co do hotelu, jedzenie ok, każdy coś dla siebie znajdzie, byly owoce morza oraz inne owoce głównie arbuz, melon, winogrona i śliwki, lody i mnóstwo ciasteczek. Obsługa stawała na wysokości zadania. Polecam ten hotel jeśli ktoś nie chce być w samym centrum miasta.

Jarosław

Pokój/bungalow skromny, ale czysty i wygodny. Rewelacyjne, regionalne jedzenie i cudowne desery. Na pochwałę zasługuje też DJ dobierający fajną chilloutową muzę, kiedy nie ma animacji nad basenem

Zalety

Świetnie położony, baseny, zjeżdżalnie i restauracja przy samej plaży. Sporo dodatkowych atrakcji. Miła i uczynna obsługa.

Wady

Zdążające się awarie klimatyzacji czy elektryczności, ale na szczęście w miarę sprawnie usuwane. Brak możliwości płacenia kartą i brak bankomatu w pobliżu.

Hotel skromny, czysty pokój bez insektów, baseny w porządku, mąka ilość leżaków przy basenie, już od szóstej rano rezerwowane przez turystów, plaża niewielka z wystarczającą liczbą leżaków.... jedzenie dobre ale monotonne zwłaszcza śniadania, jeśli chodzi o obsługę to mało przyjazna dla klienta, wręcz odpychająca, cokolwiek załatwić czy zapytać to problem, tak jakby byli obrażeni....animacje też codziennie takie same....drinki bardzo słodkie... raczej nie wrócę w to miejsce....

Zalety

Blisko plaży, dobra lokalizacja, czyste pokoje, dobre jedzenie

Wady

Obsługa ciągle obrażona i leniwa

3.6
Martyna

Monarque club Rivage Hotel 4 * Początek pobytu uważamy za bardzo udany było mało ludzi , dużo jedzenia, nie brakowało leżaków. Braki w jedzeniu alkoholu czy coli były na szczęście pod koniec naszego pobytu kiedy w hotelu było dożo ludzi, kiedy pani gofra dzieliła na 4 części . Pokoje sprzątane codziennie ( wymiana ręczników i ułożenie z nich wzoru, umycie podłogi) brak papieru toaletowego( tez się zdarzyło) Minusy Brak reakcji na lejąca się wode w łazience , zgłaszaliśmy kilkukrotnie za każdym razem słyszeliśmy ze naprawia usterkę lub wymienia pokój, nie wzruszyło ich to ze dziecko się przewróciło, kiedy pokopał prąd bo było przebicie wtedy zareagowali i rzekomo naprawili usterkę, w ostatni dzień naszego pobytu woda znów zaczęła się lac. Jedzenie było super na początek pobytu pod koniec multum ludzi kolejki brakowało owoców czy deserów Drinki na początku również były super ( po napiwkach) później brakowało alkoholu , coli itp Plaża malutka ale ma swój urok nam sie podobała dużo płatnych atrakcji Zalety Położenie hotelu nad samym morzem , między dwoma większymi miastami . Obsługa hotelu bardzo się starała ! Ratownik przy każdym basenie Początek pobytu super dopóki nie było tłumów i wszystkiego brakowało łącznie z leżakami - niestety Nie jesteśmy wymagający i wiedzieliśmy ze tam nie będzie złotych klamek 🙂 ale brakowało podstawowych rzeczy ( na szczęście na koniec pobytu). Początki (zaraz po remoncie ) super opinie ale już po kilku tygodniach pojawiają sie braki i to spore

Zalety

Polozenie hotelu nad samym morzem, między dwoma większymi miastami , ratownik przy każdym basenie

Wady

Wyżej wszystko opisane

Monarque Club Rivage (ex Calimera)