Mombasa Continental Resort

Hotel brudny , pokoje z pleśnią , klimatyzator bardzo głośny, w łazience tylko czyste ręczniki, byłam 2 noce - na szczęście przed i po safari ale dobrze , że przyjechalismy w nocy i o 4.00 wyjeżdżaliśmy, nie musiałam spać. Prawie cała noc przesiedziałam w recepcji. Tragedia!!!

Cichy hotelik, europejski, w odróżnieniu od innych nie bungalowy. Postrzegam to na plus, zawsze mniej robactwa. Bardzo mało leżaków nad basenem,kawałeczek dalej na plażę donoszą, raczej bez ograniczeń. Wielki plus - muzyka na żywo przy kolacji.Wodę radzę kupować w markecie naprzeciw hotelu - 40 szylingów za 1,5 litra, w hotelowych barach 250 /:-)/za litr. Uwaga na pokoje w skrzydle przy stołówce / numery ok 140 i 240/.Bardzo głośne wentylatory, nie da się otworzyć tarasu.Przyjemna muzyka z baru nad basenem, doceniana szczególnie po tureckich hotelach.Woda super ciepła i w basenie i w oceanie. Jeśli wybierzcie się na safari / polecam dwódniowe /, weźcie cokolwiek dla dzieciaków, które idą wzdłóż drogi.Podaję maila, odpowiem na pytania.

Spędziłam w tym hotelu na szczęście tylko 2 noce, przed rozpoczęciem i po zakończeniu safari. Ze względu na niedziałającą klimatyzację był to po prostu koszmar!!! Dwa noclegi tranzytowe w tym hotelu można jeszcze znieść, ale odradzam ten hotel wszyskim, którzy chcieliby spędzić w nim cały pobyt, np. cały tydzień lub więcej. Jedzenie natomiast było bardzo dobre, kuchnia europejska i indyjska. Pokoje widocznie podniszczone.

Safari oraz wycieczkę na Wasinii i do Mombasy kupiliśmy od chłopaka na plaży- biuro SST Safaris. Biuro mieści się na wprost wejścia do hotelu. Polecam- byłam z córką. Jesteśmy zachywcone. Wszystko sprawnie i bezpiecznie a do tego dużo taniej niż w polskich biurach, które tylko pośredniczą w sprzedaży a zakupują wycieczki od miejscowych organizatorów.

mozna spokojnie pojechac, naprawde polecam!

Kod hotelu HOT20162
Nazwa  Mombasa Continental Resort
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Mombasa
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Hotel bezpośrednio przy plaży z białym, miękkim piaskiem

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.2

Pobyt - Grudzień 2022

famai

Pobyt - Marzec 2013

Krystyna Kowalska

Pobyt - Luty 2013

Karolina

Pobyt - Marzec 2012

mozna spokojnie pojechac, naprawde polecam!

stokrotka_

Pobyt - Styczeń 2011

Polecam ten hotel. Byliśmy z dziećmi - 6 i 10 lat. Z atrakcji dla dzieci - był kącik gier na patio, ze stołem do ping - ponga, bilardem i rzutkami. Basen - woda bardzo ciepła,mocno chlorowana, czysta, wydzielona część płytka. Raczej nieduży. Obsługa przy basenie sprawna, uczynna. Brakowało leżaków, ale głównie dlatego, ze większość gości zajmowała je wcześnie rano i w ogóle nie korzystała z nich przez cały dzień:( Ręczniki i materace przy basenie bez ograniczeń, donoszone również na plażę. Pokoje przestronne, czyste, codziennie sprzątane, nie było suszarek do włosów, choć w opisie pokoju były wymienione. Do dyspozycji gości w każdym pokoju sejf, lodówka, TV. Ręczniki zmieniane codziennie. Hotel bezpośrednio przy plaży, kąpiele utrudniali tzw beach boys, którzy polowali na turystów. Trzeba było miec sporo samozaparcia, żeby się przez nich przedrzeć, ale w sumie to też miało swój urok. Woda w oceanie cieplutka, dno piaszczyste, odpływy raz większe, raz mniejsze, ale jak się trafiło na odpowiednią porę to bez problemów można się kąpać. Jedzenie bardzo smaczne. Duża różnorodność. Pyszne owoce i ciasta. Mieliśmy opcję HB i w zupełnosci nam wystarczyła, zwłaszcza, że między 16 a 17 codziennie dla wszystkich gości był serwis kawowo - herbaciany z ciastem. Tak samo podczas wieczornych animacji - dla wszystkich gości napoje - kawa, herbata, kakao gratis. Animacje bardzo ciekawe i miłe dla oka i ucha. Byliśmy w tym hotelu przez tydzień - były pokazy m.in Masajów i innych plemion, akrobatów, zespołów muzycznych + dansingi. Bardzo przyjemne. Recepcja sprawna i bardzo pomocna. Nie było tez problemów z zamówieniem śniadań na wcześniejszą godzinę z budzeniem np przed wyjazdem na safari. W dniu wyjazdu pokoje opuszczaliśmy o 10., a wyjazd mielismy o 16, ale w miedzyczasie moglismy korzystać z całej infrastruktury hotelowej, udostepniono nam przechowalnię bagażu i dla każdej rodziny osobne pokoje , do przebrania sie i umycia przed wyjazdem. Nie mieliśmy też problemów z wymianą pieniędzy w hotelu.

Grzegorz

Pobyt - Styczeń 2011

Jesteśmy z wyjazdu do Kenii zadowoleni. Hotel po doświadczeniach z Egiptu raczej wyglądem nie zachwyca. Pokoje czyste, ale wyposażenie średnie, brak suszarki (co było dla mnie zaskoczeniem, ale nie ma to jak przezorna żona :). Kuchnia - może nie tak bogata, ale urozmaicona w różne dni oraz co ważniejsze, prawie wszystkie potrawy na najwyższym poziomie, nie trzeba było sobie wybierać ulubionych, można było brać w ciemno. Obsługa ok, bez zastrzeżeń. Co ważne w pokojach internet za free (trzeba mieć komputer), jakość pozwalająca na rozmowy dobrej jakości przez skype (co przy roamingu za 7 pln/min się przydaje). My pojechaliśmy na pobyt. Koniecznie trzeba wybrać się na safarii. Polecamy biuro STT Safaris - mają biuro tuż przy hotelu lub chłopaka na plaży. Co do organizacji safari nie ma się do czego przyczepić, to co było uzgodnione zostało zrealizowane. Oczywiście watro wypytać się o wszystkie szczegóły, bo np safari 2 dniowe to tak naprawdę 1,5 dnia. Ale generalnie wszystkie safari są organizowane przez różne biura wg tego samego schematu. Mogą różnić się najwyżej klasą noclegu. Więc nie sądzę by nasze różniło się od organizowanego przez ITAKĘ

Ola

Pobyt - Grudzień 2011

Byliśmy w tym hotelu pod koniec listopada. Co prawda tylko tydzień, jednakże ocenic jak najbardziej mogę:) Hotel naprawdę fajny, choć do najnowszych nie należy. Świetne lobby, dużo przestrzeni, otwarte okna bądź ich brak, zapach roslinności:) Do zalet mogę zalcizyć przede wszytskim czystość w calym hotelu, rewelacyjne jedzenie (przede wszystkim lunch i kolacje - bomba!), przefajna obsługa. Jak myślę o wadach to nic do głowy mi nie przychodzi konkretnego...może śniadania były trochę nudne? no i że Niemcy już dzień wczesniej lub bardzo wcześnie rano rezerwowali za opłatą leżaki w najfajniejszych miejsach plaży?...Teren hotelu jest ochraniany. Na plazy dużo beachboysów:) oferujących niemalże wszystko, trochę upierdliwi:), jednakze mówiąc stanowcze nie! odchodzą:) Warto udac, że ang się nie zna i...niem, bo jak się okazało wielu z nich ten jezyk też zna:) Wycieczki kupowalismy od miejscowych - warto zapytać obsługę hotelu o Eunice - ma swój interes przy hotelu i świetnego kierowcę na safari Willego:) Ceny konkurencyjne, a kierowca rewelka:) Dużo nam pokazał i opowiedział:) Safari dwudniowe np. do Tsavo uważam za minimum:) Koszt safari w przypadku dwóch osób w samochodzie ok. 240 dolarów na głowę. Trzeba negocjowac:) Widzielismy mnóstwo zwierząt, spaliśmy w Voi Safari Lodge (hotel starszawy, hotel nasz to wypas przy nim, jednak jedzenie bardzo dobre znów...noc na sawannie, z małpami na dachu, z robakami i jaszczurami, ale mega warto, widok rewelacja:). Są tez inne lodge. Inne parki dość odległe od hotelu, jadąc na tydień nie porywaliśmy się na nie, gdyż drogi zdecydowanie gorsze u nich niz u nas:) Warto wejśc do wioski Masajów, ale tych oryginalnych:) Niesamowite przeżycie:) Warto pamiętać przy wyjeździe, że czasem warto dac napiwek...Bardzo im się przyda...Bieda jest, ale mimo to uśmiechają się...:( Jesli ktos ma jakieś rzeczy niepotrzebne, tel. komórkowe, nawet skarpetki stare, bieliznę, kosmetyki, ciuchy, warto jak jest miejsce w bagazu wziąć i...im rozdać...Kto pojedzie, zobaczy jak tam żyją poza hotelem.Polecam!

robert

Pobyt - Grudzień 2011

super miejsce , hotel ok wiec nie ma co szukac lepiej!

5.2
sielska

Pobyt - Październik 2011

Generalnie bardzo przecietny hotel - mozna znalezc duuuzo lepsze w okolicy. Jedzenie w miare, ale w kolko to samo do wyrzygania przez 2 tyg. Owoce super, ale zero owocow morza, w kolko jeden gatunek ryb. Pokoje nie sa super czyste, lazienka jak za gierka (wymieniaja tylko reczniki i sciela lozko, nawet nie zamiota). Stary tv z 5 kanalami. Czesto wylaczaja prad, wlacza sie generator i niezle huczy ;) Uprzejma obsluga. Animacje na poziomie zerowym - 30min \"show\" tanecznego o 21.00 i koniec. PLaza krotka i pelna zielska. Nie ma gdzie pospacerowac, przed hotelem kilka sklepikow na krzyz. POlecam safari z STT - Giorgio. Naprawde super! :) NIE JEDZCIE Z ITAKA - REZYDENTKA PORAZKA i STRASZNIE DROGI WYCIECZKI FAKULTATYWNE!!!

DARIUSZ

Pobyt - Październik 2011

NIE ZGODZĘ SIĘ Z POPRZEDNICZKĄ BO HOTEL MILE MNIE ZASKOCZYŁ POŁOŻENIEM NAD SAMYM OCEANEM FAJNYM OGRODEM JEDZENIE TEŻ NIE BYŁO TAKIE SŁABE DZIENNIE GRILL ZAWSZE SZŁO WYBRAĆ COŚ DLA SIEBIE BRAKOWAŁO MI JEDYNIE CHLEBA DUŻO OWOCÓW OBSŁUGA NAPRAWDĘ SIĘ STARA SAFARI WYKUPILIŚMY W STT ZA 2 DNIOWE DALIŚMY 190 DOLARÓW NA WASINI POJECHALIŚMY Z PROFESOREM OLIWIEREM PYTAJCIE NA PLAŻY 70 DOLARÓW ITAKA CHCE 120 HOTEL NA MIEJSCU WYGLĄDA O WIELE LEPIEJ NIŻ W KATALOGU NA PLAŻY JEST OCHRONA NIE BYŁO PROBLEMU Z LEŻAKAMI PRZY BASENIE JEST ICH BARDZO MALUTKO POKOJE W PRAWYM SKRZYDLE DOŚĆ GŁOŚNE A BRAK PRĄDU BYŁ ALE TO JAKIEŚ 2MINUTY NAPOJE MOŻNA KUPIĆ W SKLEPIKACH ZARAZ NA PRZECIWKO HOTELU OPRÓCZ NIEDZIELI WODA CIEPLUTKA DLA NORMALNYCH LUDZI SUPER HOTEL

Wojtek

Pobyt - Wrzesień 2011

Witam wszystkich zainteresowanych wyjazdem do Kenii, z której MY - dwie pary wróciliśmy kilka dni temu a już bardzo tęsknimy. Hotel Continental Resort polecamy ze względu na przepyszne jedzenie oraz piękne położenie przy plaży Shanzu. Sklepiki i butiki tuż za bramą hotelu również są będą bardzo pomocne. Jeżeli planujecie jakąkolwiek wyprawę w Kenii to bardzo polecam STT Safaris, o którym pierwszy raz usłyszałem właśnie na wakacje.pl. Giorgio z STT oraz jego kierowca Nicolas zorganizowali nam niesamowite safari i sprawili, że nasz pobyt w Kenii przebił wszystkie dotychczasowe wyjazdy. Teraz z czystym sumieniem możemy dołączyc się do wcześniejszych pozytywnych opinii o hotelu jak również STT Safaris jako pewnego organizatora wypraw w Kenii.

Pobyt - Grudzień 2010

Bardzo fajny hotel,położony przy plaży.Jedzenie bardzo smaczne,dużo owoców. Pokoje sprzątane codziennie.Basen nie za duży i uwaga Blondynki chlor zmienia kolor włosów na zielony :)Na terenie hotelu dużo małpek,więc trzeba pamiętac o zamykaniu balkonu.Jeśli chodzi o safari to polecam wyjazd z STT SAFARIS,wycieczke kupiliśmy na plaży od Suleimana,niezapomniana przygoda.

Roman

Pobyt - Grudzień 2010

Witam. Byliśmy w lutym całą rodziną w tym hotelu,niestety tylko tydzień ale bardzo się nam podobało. Tak jak inni piszą jest to miły i cichy hotel naprawdę można odpocząć i się zrelaksować po wycieczkach jaki zakupiliśmy w STT.Co do wycieczek to lepiej kupić w STT bo niestety w porównaniu z naszym rezydentem różnica w kwocie była spora tym badziej że było na 6-cioro.Nie dajcie się naciągać na wycieczki podczas odpływów po plaży bo nic nie ma ciekawego.Moim zdaniem był to jeden z bardziej zadowalających urlopów tylko niestety przeaża mnie ta bieda poza hotelem,żałuję że nie miałem więcej rzeczy do rozdania tubylcom przed odlotem.

Anna Michalowice

Pobyt - Październik 2010

polecam hotel, jedzenie dobre, piękna plaża, obsługa bardzo grzeczna, recepcja powolna, wieczorami koncerty na zywo jazzowe (genialne znane utwory) lub spiewaaja znane przeboje.Uwagi, ocean ma bardzo duze odpływy,wiec nie mam mowy o kapaniu, pozostaje basen. platne dodatkowo napoje do kolacji.bywaly problemy z wymiana kasy w hotelu. Vis a vis wejscia do hotelu są tanie sklepy z pamiatkami. Duzo tansze (nawet do 25 %) niz te, ktore polecą Ci przewodnicy z biura.Do Mombassy lepiej wynajac taxi (4h ok.160 Zl) niz placic 40 $ od osoby.Poczytajcie o zagrozeniach, bo przewodnik tylko zbiera kase na wycieczki.

Mombasa Continental Resort