Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel, pokój, łazienka proporcjonalny do ceny. Budżetowy, ale czysty i w super lokalizacji - w centrum miasta 5 minut spacerem do plaży. Trochę słabo z jedzeniem, ale nikt głodny nie chodził :) Na 4 windy, jeździły 2-3. Często wolałem iść schodami.
Codzienne sprzątanie pokoi, wymiana ręczników, balkon z widokiem na miasto i morze, kareoke, nieduży basen na dachu, pokój na bagaże monitorowany, lokalizacja hotelu.
Restauracja - posiłki za bardzo monotonne nawet jak na tą niedużą cenę, choć na siłę zawsze się coś znajdzie. Napoje w automatach czasem nie uzupełniane lub bardziej, że np. zamiast FANTY leci woda - taki stan potrafi trwać dobę. Wina, arbuzy niedobre. Jednak największa wada to brak uzupełniania dań do wyboru lub wręcz sprzątanie ich ponad pół godziny przed zamknięciem pory na posiłek. Nie raz widziałem, jak ludzie przychodzili np 20 minut przed zamknięciem i byli w szoku, że już jest sprzątane.
10/10 Hotel jest cudowny, miejsce cudowne, pogoda wspaniała 🤩🫶🏼❤️
4 windy i basen na dachy
Słaby WiFi
W Hotelu przebywałem od 21.08 do 28.08 po przyjeździe do hotelu chwilę po godzinie 7:00 rano nawet nie otrzymaliśmy opaski i nie mogliśmy zjeść śniadania, pokój dostaliśmy przed 14 mimo ze doba jest od 12:00. Dodatkowo trzeba było zapłacić 15,60€ podatku miejskiego mimo że tego nie było w ofercie.. W opcji All Inclusive hotel nie oferuje nic poza winem lub piwem do obiadu i kolacji za resztę trzeba zapłacić. Nie wspominając już o tym że trzeba było płacić kaucje w wysokości 1 lub 2€ za napój zależy jakiej się chciało wielkości. Niektóra obsługa Hotelowa chodziła jakby była tam za karę.. wycieczkę kupiliśmy przez Coral Travel rezydent mało pomocny i co dla mnie jest absurdalne zabierał jedną z turystek na prywatne wycieczki po wyspie, a reszcie proponował odpłatnie.. największą wadą Hotelu to jedna działająca winda z czterech, nie raz żeby zjechać na parter z szóstego piętra trzeba było czekać nawet do 15min.. Hotel ogólnie czysty ale wiele wiele do poprawy..
Pokoje czyste
Jedna działająca winda z czterech Kaucje 1/2€ za napoje (opcja All inclusive) Okrojone menu Napoje Alkoholowe tylko do obiadu i kolacji dwa rodzaje wino lub piwo po trzy na osobę Brak napoi w lobby bar Bar Basenowy czynny do 18:00
Hotel położony w rozrywkowej, tętniącej życiem okolicy, sprawdzi się osobom lubiącym imprezować na wakacjach oraz nastawionym na zwiedzanie jako budżetowa baza noclegowa. Nie jest to na pewno hotel dla rodzin z dziećmi szukającym spokojnego miejsca na wypoczynek. Ogromnym plusem jest przepiękny widok z przestrzeni basenowej na dachu.
Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie, codziennie też są wymieniane ręczniki, Panie w recepcji bardzo miłe i pomocne. Hotel w świetnej lokalizacji, w samym centrum miasteczka, dookoła sporo restauracji, barów itd. bardzo blisko pięknej plaży, w pokojach brak klimatyzacji ale nie było to bardzo dokuczliwe we wrześniu, jedynym minusem tego hotelu jest jedzenie, wykupiliśmy HB i cieszyliśmy się że nie All ponieważ jedzenie było tragiczne, trzy lub cztery marne dania do wyboru, brak deserów i owoców, stare gnijące warzywa, ogólnie jedzenie w tym miejscu to porażka. Wyłączając jedzenie hotel jest OK, czysty i tani.
szczegóły, pytania - radwoj@interia.pl
Hotel ogólenie jest ok. Tyle że polecam go jedynie młodym osobom, napewno nie ludziom z dziećmi, gdzyż nie istnieje tam coś takiego jak cisza nocna. Całonocne imprezy są wspaniałe ale myśle że dla ludzi szukających spokoju są nieodpowiednie. Jedzenie w miare przyzwoite. Ziemniaki pod każdą postacią(frytki, zapiekanka ziemn., w plasterkach, purre itd), drugie dania były ok tylko że nic nie było podpisane i doppiero po nałożeniu na talerz okazywało się co się je. Myśle że jedynym największym minusem jak dla mnie w tym hotelu było złodziejstwo, powieważ zginęło pare rzeczy z zamkniętego pokoju;/.
W pierwszej chwili jak weszliśmy do pokoju, przeraziliśmy się, upał jak w saunie,brak klimy:(Ale później prawie same pozytywy. Codziennie sprzątane pokoje, bardzo smaczne posiłki, miła obsługa, itp.Najbardziej uciążliwi byli młodzi Niemcy i Hiszpanie, imprezowali całą noc, wydzierali się, rzucali czym popadło z balkonów, ale kwestia przyzwyczajenia:)El Arenal to ogólnie bardzo wesołe miasteczko i imprezowe, więc od razu trzeba się na to nastawić.Warto wyporzyczyć samochód i pojechać w góry, cudne widoki(w hotelu oferta wyporzyczalni aut ok 10 Euro droższa niż na promenadzie),
polecam szczegolnie basen na dachu byl wspaniala wygoda zwlaszcza ze mieszkalismy na 8 pietrze.a widok oczywiscie z gory bajkowy...
Hotel na prawdę super, za te pieniądze i jak na 2 gwiazdki rewelacja!. Pokoje codziennie sprzątane. Minusem jest brak klimy. Pokoje jak wiadomo zamykaliśmy wychodząc na miasto, a po powrocie czuliśmy się jak w saunie. W hotelu najwięcej było Niemców (zresztą jak na całej Majorce), którzy zachowywali się jak idioci. Wyrzucali przez balkony krzesła, stoliki a nawet łóżka. Cieszył ich huk tłukących się butelek. My na szczęście mieliśmy pokój na 8 piętrze (a oni tak do 4), więc nie musieliśmy się obawiać, że jakaś butelka spadnie nam na głowę. Śniadania dobre, choć mało urozmaicone, obiadokolacje z kolei bez zarzutu. Hotel ten polecam szczególnie ludziom młodym, wieczorami dużo się dzieje, miasto tętni życiem, tłumy ludzi przechadzają się po promenadzie. Jest mnóstwo restauracji, barów, sklepów, dyskotek.. Szczególnie polecam dyskotekę Paradise i Rio Palace(wstęp do obydwu kosztuje 10 euro ;(, ale w cenie jest drink i prezent np. T-shirt). Są one oddalone od Sagi jakiś km. Co do wycieczek fakultatywnych my pojechaliśmy na tą dookoła wyspy i było na prawdę super. Polecam również park wodny Aquacity. Jest bardzo fajnie, pierwszy raz jednak spotkałam się z płaceniem za szatnię czy za ponton. Przeważnie jest to już wliczone w cenę biletu wstępu, a tu ponton dwuosobowy kosztował 10 euro, jednoos. 5 euro itd.. Robiono nawet zdjęcia każdemu przy wejściu które potem sprzedawano za 8 euro.
Morze i plaża piękne, czyściutkie i bardzo blisko od hotelu. Były to cudowne wakacje, jak już pisałam polecam szczególnie ludziom nastawionym na nocne życie. My z chłopakiem codziennie wracaliśmy do hotelu około 4 nad ranem. Szkoda, że byliśmy tam tylko na tydzień.
Gwiazdki hotelu adekwatne do standartu ale kto siedzi w hotelu kiedy dookoła jest tyle do zwiedzania:)fakt że bez klimatyzacji jest ciężko w nocy ale wierzcie mi że da się zasnąć:)Wrażenia ogólne sa bardzo dobre,pokój był codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki,jedzenie bardzo dobre i dużo:)codziennie coś innego:)Miejscowość zdecydowanie nastawiona na nocne życie,jest głośno ale da sie przeżyc:)tam ludzie nie wiedzą co to sen:)plażą czyściutka a woda ciepluśka:)Polecam jak najbardziej:)
Karaluchy w pokoju, grzyb w łazience, kurz, stęchlizna w szafie,
Nie poleciłabym nikomu. Jedzenie poprostu obrzydliwe.