Piękne jezioro Ochrydzkie, otoczone górami
Zabytkowe miasta i historyczne miejsca jak Bitola i Skopje
Gościnność mieszkańców i spokojna atmosfera z dala od tłumów turystów
Jestem zadowolona uwzględniono moja prośbę o umieszczenie mnie na 1 piętrze w bungalowie
Położenie piękne widoki i bliskość pięknego miasteczka
Tylko jedna umywalka w ogólnodostępnej toalecie a czas od opuszczenia pokoju do wyjazdu hotelu to kilka godzin
W hotelu Mizo byliśmy 2 tygodnie, pobyt w Macedonii po raz kolejny. Bałkany uwielbiamy i często je odwiedzamy. Warunki macedońskie znamy, więc jesteśmy świadomi standardów, ale niestety wcześniejsze opinie o hotelu potwierdziły sie, a nawet zaskoczyły, niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu. Przede wszystkim biuro podróży powinno zaktualizować zdjęcia pokoi, które proponuje. W ofercie biura, ani też na innych stronach internetowych nie znalazłam zdjęć odzwierciedlających stan rzeczywisty pokoi z budynku głównego z widokiem na jezioro, za które przecież się dopłaca. Nie dziwi więc fakt, że przyjeżdżający próbują zmieniać pokój. W hotelu oprócz Polaków odpoczywali Holendrzy, kwaterowani w zdecydowanie lepszych warunkach. Goście hotelowi przeszkadzający sobie. Jest kulturalna atmosfera.
Dobra lokalizacja, do centrum Ochrydy spacerkiem w 15 minut. Hotel położony nad brzegiem jeziora. Dobra baza wypadowa. My korzystaliśmy zarówno z wycieczki fakultatywnej zorganizowanej, ale też podróżowaliśmy na własną rękę lokalnymi busikami do Strugi, Sw. Nauma i Trpjecy.
Standard pokoi bardzo różny, rewelacji nie ma,. Przestrzegam przed pokojami w budynku głównym. Mieliśmy od strony jeziora, początkowo nr 107 (warunki jak w schronisku młodzieżowym z lat 80 tych), po interwencji zmieniliśmy na pokój 102, może nie było super, ale przynajmniej łóżka miały wygodniejsze materace i szafa półki na ubrania. Podczas naszego pobytu kilka dni hotel gościł duże grupy zorganizowane, zespoły folklorystyczne z Polski i Rumuni. Było głośno.
Hotel pięknie położony, od jeziora dzieliła nas tylko plaża. Pokój mieliśmy chyba po remoncie, nowe meble, wygodne łóżko , sprawna lodówka. Widok cudowny. Do Ohrydy chodziliśmy codziennie spacerkiem, albo ulicą, albo ścieżką wzdłuż jeziora. Widoki cudowne. Parę razy jedliśmy w mieście- polecam! Ludzie serdeczni, bardzo życzliwi! Woda w jeziorze ciepła i czysta. Wróciliśmy bardzo zadowoleni.
Położenie hotelu, widoki z balkonu, plaża- nie było potrzeby zakładania butów do wody, dostępność leżaków.
hm.., jedzenie dobre choć monotonne, ale głodni nie chodziliśmy. Jeśli ktoś oczekuje all exclusive jak w Egipcie lub Turcji to nie będzie zadowolony. Nie ten kraj i nie ten region Europy. Kelnerzy w płatnej restauracji nie zapisują zamówień i często zapominają połowę dań. Trzeba długo czekać, albo się przypominać ;)
Urokliwie położony hotel nad samym krystalicznie czystym jeziorem, w bliskiej odległości od cerkwi Kaneo i wszystkich atrakcji Ochrydy. Widok z plaży zachwycający. Wycieczki fakultatywne z miejscowymi polskimi rezydentami/przewodnikami Anką O. , Sławką C. czy Davidem T. niezapomniane - wszyscy na podium :) jeżeli ktoś lubi tureckie jedzenie, to się nie zawiedzie. Kultura muzułmańska miesza się na każdym kroku z prawosławną. Ludzie mili, Macedończycy bardzo lubią Polaków, cieszą się że mogą porozmawiać, bo nasze języki są podobne. W naszych sklepach będę szukać tylko macedońskiego wina, jest naprawdę dobre. Polecam Macedonię - warto!
plaża, basen, klimatyzacja, obsługa kelnerska, rezydenci, położenie hotelu, duże balkony,
recepcja, ale jak się raz przez nią przebrnie, to już z górki
Polecam wyloty raczej z Katowic.Z warszawy to koczowanie kilka godzin z walizkami na zewnątrz pokoi przed odlotem.
Blisko plaży.Niezbyt tłoczny w pobliżu miasta
Wi Fi tylko w budynku głównym o jakości takiej sobie
Do pobytu nie mam zastrzeżeń.Natomiast organizacja przez biuro fatalna.Do ostatnich godzin nie potwierdzona godzina wyjazdu ani możliwość zabrania bagażu i jego waga.Oddział biura na lotnisku nie czynny.Koczowanie kilka godzin poza pokojem z bagażami przed odlotem.
blisko jeziora
Urządzony na 2* a nie na 4
Ogólne wrażenie dobre. Hotel czysty, obsługa wspaniała, miła, pomocna.Dostatek leżaków przy basenie i na plaży. Trochę uciażliwe chodzenie z \"karteczkami\" na napoje, chociaż nieco komiczne:) Brak owoców, tylko jeden owoc do obiadu i kolacji z rezygnacją z deseru.
blisko miasta,sklepów,wypozyczalni rowerów wodnych
brak wi-fi w bungalowie, brak barku z napojami(sam barek jest jako obiekt)
Hotel ma świetne położenie, blisko do centrum a przy samym hotelu zaczyna się trasa na wzgórze z cerkwią widoczną na wszystkich pocztówkach i piękna dziką plażą. Obsługa i właściciele hotelu przemili, polecamy!
Miła obsługa, uczciwe sprzątaczki, mili i opiekuńczy właściciele, bardzo blisko góry z twierdzą i cerkwią oraz dzikimi przepięknymi plażami, darmowe leżaki i duża plaża oraz basen
Stare wyposażenie łazienki
Pobyt tygodniowy w lipcu 2018 z rodzina . Miejsce super dla ceniących spokój ale aktywnych . Samemu można sobie zorganizowć super pobyt . Okolica ładna góry woda i przyjemności dla oka i ciała.Polecam jest co oglądać i zwiedzać .w razie pytań proszę pisać adres mimawel@onet.eu
Obsługa i warunki pobytu bardzo dobre .Jedzenie w formie kartek zadawalające.Miejsce na spokojny wypoczynek super basen i plaża czyste ipod kontrolą. Ogólnie jesteśmy nad jeziorem ale mozna się poczuć jak nad morzem.Polecam Pobyt tygodniowy lipiec 2018
Brak wad,organizacja w hotelu na poziomie.Pokoje i ogólne otoczenie ładne.
Super pobyt obsługa bardzo sympatyczna ,pomocna ,uśmiechnięta.Boss -(właściciel )super Gość jego synowie tez extra,a no i kelnerzy super przyjaźni !! blisko do centrum Ochrydu -taxi od 100 denarów.Do najbliższego sklepu ok 300m . Rezydent pani Dorotka tez OK ,uśmiechnięta ,zawsze pytająca czy wszystko jest w porządku .Wracam za rok a może wcześniej Polecam.
Basen- czysta woda przy samym jeziorze leżaki za free, jedzenie dobre ,siadania choć monotonne to duży wybór ,obiad wybór z 2 dań oczywiście zupa drugie danie +deser+2 napoje ,kolacja tak samo jak obiad ale zawsze coś innego przynajmniej przez 7 dni.
odradzam pobyt 14 dniowy ,siedem w dobrym towarzystwie można wytrzymać.
pokoje z widokiem na ogród beznadziejne,jedzenie kiepskie i monotonne,reszta może być