Mitsis Grand Hotel

Mitsis to Mitsis, czyli bardzo dobry serwis, wysoki standard i jakość, wspaniała kuchnia i miła obsługa. Dodatkowo ten hotel jest wspaniale położony, spacerem do starego miasta Rodos, którego architektura zachwyca a urokliwe uliczki zachęcają do spacerowania i zwiedzenia każdego zakątka.

ciekawy z powodu miejsca,Rodos City.Część centralna główna wymaga remontu

Hotel przygotowywany jest do kapitalnego remontu.

Doskonały, hotel, wspaniała obsługa , pyszne jedzenie. Polecam gorąco

Pokój przestronny, czysty. Otoczenie wspaniałe, blisko do plaży. Niewielka odleglość do starego miasta

Nazwa  Mitsis Grand Hotel
Miejsce  Grecja / Rodos / Rodos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rowery, golf, parking

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zweryfikowana opinia pracownika

Zalety

Położenie, wspaniała kuchnia, codziennie uzupelniany mini bar, leżaki na plaży w cenie. Bardzo dużym atutem jest możliwość korzystania z posiłków i barów aż do zbiórki, juz po oddaniu pokoju, to duże udogodnienie szczególnie przy późnych wylotach.

Wady

Brak baru na plaży

Leszek

ciekawy z powodu miejsca,Rodos City.Część centralna główna wymaga remontu

Zalety

Wady

jak wyżej

Hotel przygotowywany jest do kapitalnego remontu.

Zalety

świetna dyskretna, profesjonalna obsługa, pokoje czyste posprzątane, całodobowa możliwość korzystania z posiłków, dostępność barów z miłą obsługą, świetne wieczorki muzyczne

Wady

mrówki w pokoju

Doskonały, hotel, wspaniała obsługa , pyszne jedzenie. Polecam gorąco

Zalety

Lokalizacja, przestronne pokoje, czystość

Lidia

Zalety

Obsługa hotelowa. Wczesne śniadanie i późna kolacja. Bardzo dużo zieleni zapewniającej cień

Daniel

Hotel super ! Najważniejszy atut to położenie . Mieliśmy pokój z widokiem na morze i zachód słońca ! Rewelacja.

Zalety

Położenie . 10 min do zabytkowej starówki !

Wady

Trochę mało informacji na temat animacji i atrakcji hotelowych !

Artur

Polecam pobyt w hotelu Mitsis Grand. Hotel położony w rewelacyjnym i pięknym miejscu- praktycznie przy samym cyplu wyspy, gdzie umownie łączą się morza: egejskie z śródziemnomorskim. Bardzo blisko do Starego Miasta, które jest szczególnie urokliwe i klimatyczne nocą. Polecam spacer po zachodzie słońca. Plaża przy hotelu kamienista z bezpłatnymi leżakami i parasolami/wystarczy przejść przez jezdnię/ . Hotel może nie zbyt nowy ale bardzo czysty, pokoje sprzątane codzienne, wyżywienie urozmaicone i smaczne. Zaskoczeniem na plus był posiłki dostępne w formie późnej kolacji / 22.00-4.00/ i wczesnego śniadania /4.00-7.00/ - szczególnie jeżeli ktoś planował dłuższe wyprawy w głąb wyspy. Personal bardzo miły i pomocny. Nawet w godzinach późnopopołudniowych Panie z obsługi interesowały się czy czegoś nie brakuje w pokojach. Organizacja i opieka ze strony Biura Grekos na 5+

Zalety

- lokalizacja, - czystość i wysoki standart, - urozmaicone i smaczne wyżywienie, - bardzo miły i pomocny personel

Wady

- może zbyt mała plaża hotelowa

Pobyt - Kwiecień 2024

Bardzo nam się podobało. Hotel ładny, zadbany, blisko do starej części miasta Rodos - spacerkiem. Jedzenie pyszne, urozmaicone, lokalne. Polecam ☺️

Zalety

Pyszne jedzenie, lokalizacja, standard.

Wady

Nie było takiej rzeczy

Halinka

Pobyt - Kwiecień 2024

Polecam serdecznie, wróciliśmy z mężem bardzo zadowoleni, przemiła obsługa, pokoje codziennie sprzątane, minibar z napojami uzupełniany codziennie, 2 bary, 5 restauracji tematycznych, pyszne drinki bezalkoholowe i alkoholowe, moje ulubione Mohito:)Plaża hotelowa żwirkowa, leżaki z parasolami pod dostatkiem, słońce, szum morza, czego chcieć więcej:)

Zalety

Przemiła obsługa, pani pukająca późnym popołudniem z pytaniem, czy czegoś nam trzeba:) Hotel przy morzu, usmiechnięci Grecy:)

Wady

bez wad

Grzegorz

Pobyt - Kwiecień 2024

Ogólnie Hotel godny polecenia,blisko prywatnej plaży.Hotel stary ale cały czas widać odświeżany.Personel uśmiechnięty,bardzo pomocny.

Zalety

Pyszne jedzenie,bardzo sprawna i miła obsługa,bardzo czysto.

Wady

Zimna woda w basenach.Przekąski na zamówienie w barze przy basenie(kłopotliwe,czasochłonne)

Polecam hotel w super położeniu, bogate menu, każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża po drugiej stronie ulicy od hotelu nie stanowi problemu, zawsze były wolne leżaki.

Zalety

Przemiła obsługa

Pokój jak na Hotel 5 gwiazdek to slabo powinni dokładniej sprzątać lazienki

Zalety

Jedzenie ok obsługa super

Wady

Hotel stary wymaga remontu przynajmniej dachu basenu krytego

Asia

Hotel Piękny, położony tuż przy plaży (leżaki i parasole w cenie). Do centrum Rodos bardzo blisko. Jedzenie pyszne, zróżnicowane, restauracje tematyczne. Obsługa hotelowa przemiła i bardzo pomocna, wszyscy uśmiechnięci. Śniadania w bufecie zróżnicowane, kawa i soki podawane do stołu przez kelnerów. Animacje dla dzieci i Panie animatorki również bardzo miłe. Dla dzieci Lody i naleśniki do woli. Kawy, drinki, napoje w cenie w all inclusive - drinki smaczne i nieoszukane. Pokoje bardzo średnie, wymagające remontu, wykładzina do wymiany, łazienka do remontu, jedynie łóżka bardzo wygodne, pościel czysta, wszystko codziennie sprzątane. Mini barek uzupełniany codziennie, reczniki wymieniane codziennie na życzenie. Ogólnie bardzo polecam ! Poza pokojami to czułam się jak w 5* hotelu na standardy Polskie, co jest bardzo rzadkie

Zalety

-Przemiła, uśmiechnięta i pomocna obsługa -Jedzenie zróżnicowane, podawane dosłownie całą dobę w różnych restauracjach - hotel tuż przy plaży - blisko do centrum

Wady

- pokoje znacznie poniżej standardu - plaża kamienista

4.9

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo duży, położony w centrum. Plaża niewielka, w sąsiedztwie ruchliwej ulicy, wiec o ciszy i spokoju raczej można zapomnieć. Plaża jest prywatna, należąca do hotelu wraz z bezpłatnymi leżakami. Części wspólne hotelu bardzo ładne, czyste, jednak dużym problemem są pokoje, które na zdjęciach wyglądają na dość przyjemne, a w rzeczywistości są stare, brudne, wymagające natychmiastowego remontu! Lecący tynk ze ścian i sufitów, cieknącą bateria prysznicowa zaklejona na gips to jedne z kwitków tego hotelu. Rozmowy z menażerem hotelu oraz rezydentem spowodowały że otrzymaliśmy inny, znacznie lepszy pokój. Jednakże hotel nie w żadnym wypadku takich pokoi oferować swoim gościom nie powinien, zwłaszcza że jest to hotel 5*! Przemiły personel w restauracjach. Jedzenie zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie. Codziennie muzyka na żywo.

Zalety

Blisko centrum, przemiła obsługa zwłaszcza kelnerzy w restauracjach. Restauracje tematyczne ala carte.

Wady

Stare, brudne, obdrapane pokoje!

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel godny polecenia. Sprzątanie 2x dziennie, jedzenie na najwyższym poziomie. Niczego nam pod tym względem nie brakowało. Znajduje się w centrum miasta Rodos. Wszędzie blisko, codziennie dużo spacerowaliśmy. Plaża niestety kamienista. Bardzo fajne występy na żywo wieczorem. Codziennie coś innego. Hotel chociaż czysty to wymaga już remontu (odrapane okna, meble, sufit po przejściach)

Zalety

Świetne jedzenie, różnorodne. Restauracje alla carte wyśmienite. Lokalizacja rewelacja

Wady

Wymaga remontu odrapane okiennice i meble, wanna z materiałowa kotarką jako prysznic raczej nie jest standardem 5* hotelu

Jacek

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2021

Super pokoje z widokiem na morze, wyśmienita kuchnia. Położenie hotelu doskonałe do zwiedzania miasta Rodos i całej wyspy. Hotel idealny dla osób chcących zwiedzać, a nie leżeć w hotelu (mało miejsca przy basenach i mała, kamienista plaża). Dla turystów ciekawych świata bardzo polecam!

Zalety

Świetna kuchnia Położenie w centrum miasta Lokalizacja idealna do zwiedzania

Wady

Małe baseny Mało miejsca przy basenach

Pobyt - Sierpień 2021

Hotel bardzo blisko do centrum, tuż obok kilka bardzo dobrych knajp. Niestety jedzenie w hotelu zaskakująco słabe - z kiepskiej jakości produktów i niesmaczne. Myślę, że na poziomie 2* w polskich standardach. Dwukrotnie doświadczyliśmy zatrucia pokarmowego. Woda z dyspozytorów praktycznie niepijalna, a butelkowana niedostępna w barach. Bliskie położenie plaży, bardzo ciepła woda, fale w morzu. Hotel ze znakomitą obsługą, wszyscy bardzo mili. Pokoje rzeczywiście wymagają renowacji, jednak nie przeszkadzało nam to bardzo, bo czas spędzaliśmy na plaży, balkonie lub w barach. Duża zaleta to odległość od lotniska - pół godziny busem i byliśmy na miejscu. Hotel sympatyczny, ale nie określiłabym go mianem 5*, bardziej 3*. Jeśli macie doświadczenie dobrych 4* hoteli będziecie zawiedzeni jakością tego obiektu.

Zalety

- położenie blisko centrum - leżaki na plaży, ręczniki w pokojach - nieoszukane drinki, również z oryginalnych alkoholi - przemiła obsługa - minibar w pokoju uzupełniany codziennie i bezpłatny w ramach pobytu - smaczna pizza na basenie - wieczory z muzyką na żywo

Wady

- niestety niezbyt smaczne jedzenie, tluste, słabej jakości produkty, typowa masówka - w barach woda tylko z dyspozytora - wyczuwalny chlorowy posmak, woda butelkowana tylko w pokojach i na posiłkach w restauracjach - leżaki na plaży od rana zajęte ręcznikami, przez większość dnia połowa z nich pusta - brak baru na plaży - sprzątanie w pokojach codziennie przed godziną 10, brak możliwości posprzątania w innym momencie dnia

3.8
Lidia

Pobyt - Wrzesień 2019

Rodos to słoneczne miejsce z czystym morzem i piękną starówką oraz portem. Wyspa nie jest za wielka, dlatego też tygodniowy pobyt lekko się dłużył, ponieważ zjechaliśmy ją dookoła w dwa dni. Ludzie są przyjaźni, ceny są akceptowalne (ale warto spr wcześniej ceny na mieście, zanim się zamówi ;) ). Niestety podczas pobytu w tymże hotelu obydwoje z moim mężem jednego wieczoru zatruliśmy się jedzeniem/piciem hotelowym. Ciężko powiedzieć co to było, ale wymiotowaliśmy chyba z 15 razy jednej nocy, a jedliśmy różne potrawy. Musieliśmy wezwać lekarza i niestety mój mąż po antybiotyku i ogólnym osłabieniu miał wycięte z wyjazdu prawie 3 dni. Bardzo nas to przeraziło, więc nie skorzystaliśmy już z żadnych restauracji a\'la carte i bardzo uważaliśmy na to co nakładamy na talerze, a naprawdę nie rzucaliśmy się wcześniej na jedzenie jak dziki. Byliśmy w wielu miejscach na świecie, ale nigdy nas coś takiego nie spotkało (nawet w Egipcie, czy Tunezji). Ogólnie organizacyjnie wszystko było fajnie, pogoda oczywiście piękna i wrzesień to świetny czas, ponieważ było super ciepło, ale nie uciążliwie. Hotelu zdecydowanie nie polecamy, choć z zewnątrz na pierwszy rzut oka wygląda ok, to w rzeczywistości w środku wszystko jest stare (lata 70-te), zniszczone (zwłaszcza pokoje) i pokój w którym mieliśmy \"przyjemność\" przebywać miał krzywą podłogę, starą wannę, był niedomyty i nawet obraz był czymś oblany, no dramat. Poszukajcie sobie czegoś nowszego i czystszego, zdecydowanie.

Zalety

blisko morza blisko starówki miła obsługa

Wady

naprawdę stary pokoje mocno zużyte wykładziny jak w PRL jedzenie monotonne i \"niebezpieczne\"

ola

Pobyt - Wrzesień 2019

Piekny hotel, przemila obsluga, czysto i przepyszne jedzenie.

Zalety

polozenie, obsluga, pyszne jedzenie, czysyosc

Wady

przydaloby sie odswiezyc pokoje

P

Pobyt - Sierpień 2019

Lokalizacja fantastyczna, 5 min spacerkiem na starówkę Rodos. Obsluga przemiła i usmiechnieta. Niestety pokoje wymagają gruntownego remontu. Dawno juz nie widzialem zeby pokoje byly otwierane klasycznym, metalowym kluczykiem z zawieszką. Podobnie sejf. Zabytkowa wanna i suszarka w łazience. Ale za to bardzo czysto. Jedzenie smaczne ale wybor maly. Problemy ze znalezieniem wolnego lezaka. Nie polecam wypozyczalni samochdow rekomendowanej przes Grecos. Samochody wyeksploatowane i w kiepskim stanie.

Zalety

Lokalizacja, obsluga

Wady

Mocno wyeksploatowane pokoje, czas na grutowny remont, problem ze znalezieniem lezaka przy basenach

Mitsis Grand Hotel