Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel polecam z czystym sercem. Architektura hotelu jest przepiękna otoczona w greckich kolorach jak biel, błękit i dodana wisienka w postaci kolorowych kwiatów. Jedzenie smaczne, zawsze ktoś coś dla siebie znajdzie. Kelnerka Marija z głównej restauracji to cudowna osoba która, zawsze witała gości z uśmiechem na całej buzi i była pomocna. Pokoje zadbane, codziennie sprzątane. Baseny utrzymywane w czystości. Obok basenów bary, które serwowały bardzo dobre drinki. W recepcji w dniu przyjazdu przywitał Nas bardzo sympatyczny z tego co pamiętam starszy Pan, który super Nam wszystko wytłumaczył. Mam nadzieję, że będzie Nam dane kiedyś znowu wrócić do Mitsis Cretan Village, bo zyskaliśmy wspaniałe wspomnienia. A i zapomniałam bym o hotelowym fotografie Roberto. Niesamowicie radosny człowiek, który swoim podejściem potrafił szybko sprawić uśmiech na twarzach wczasowiczów.
Mitsis Cretan Village, usytuowany w malowniczej miejscowości Anissaras na Krecie, to prawdziwy raj na ziemi. Hotel jest doskonale położony – otoczony bujną roślinnością, z bezpośrednim dostępem do plaży i spektakularnym widokiem na Morze Śródziemne. Od momentu przyjazdu czuliśmy się, jakbyśmy weszli do małego, greckiego miasteczka z wąskimi, brukowanymi uliczkami i białymi budynkami ozdobionymi kolorowymi kwiatami. Po otrzymaniu karty do pokoju zostaliśmy odwiezieni meleksem w odpowiednie miejsce więc nie musieliśmy ciągnąć walizek, co po podróży było sporym ułatwieniem. Pokój Po długiej podróży, wreszcie dotarliśmy do naszego pokoju, który przekroczył nasze najśmielsze oczekiwania. Wnętrze było przestronne i grecko urządzone, z balkonem, z którego rozciągał się piękny widok na błękitne morze i basen( za ten widok dopłaciliśmy i taki dostaliśmy). Każdego ranka budziliśmy się, otwierając zasłony, by podziwiać wschód słońca, który delikatnie rozświetlał całą okolicę. Łóżko było bardzo wygodne. Jako że był to wyjazd poślubny to zgłosiliśmy to poprzez stronę hotelu i w wybrany dzień dostaliśmy ciasto, szampana i ręcznie napisany list od obsługi hotelowej. Dwa razy mieliśmy problem z kartą do drzwi, natomiast był on natychmiast rozwiązywany. Cała obsługa świetnie mówi po angielsku co przyspiesza zgłaszanie ewentualnych usterek. Pokoje są dobrze wyciszone więc można się dobrze wyspać. Restauracje Każdego dnia cieszyliśmy się kulinarną podróżą po smakach świata, którą oferował Mitsis Cretan Village. Śniadania jedliśmy na tarasie głównej restauracji z której był widok na morze. Jedzenie europejskie chociaż czasem ok 10 brakowało już jajek. Codziennie od 10 rano do 22 przy basenie były robione naleśniki ze wszystkim czym sobie człowiek wymyślił, mieli wszystkie cukier czekolada banany dżemy owoce czy też szynki sery pieczarki, no wszystko więc nie dało się być głodnym. Obok za to cały czas bez przerwy była robiona pizza z pieca wersja z szynkami boczkiem, warzywami i margarita. Ogromną zaletą było to że w głównej restauracji w lodówkach były butelki z wodą i każdy mógł brać ile chce. Wszędzie też były śmietniki więc puste butelki nigdzie się nie walały. W tym hotelu przeważali Włosi więc było dużo włoskich potraw jak różnego rodzaju makarony. Obiad jednak najczęściej jedliśmy w barze na plaży gdzie były greckie tzatziki gyros pita i sałatka grecka. Skorzystaliśmy z 2 restauracji Ala carte kuchni kreteńskiej i z owocami morza. Dania były unikatowe i nie powielały się z restauracją główną. W razie gdyby ktoś jednak chciał coś innego to zawsze można było kupić zupkę chińską czy batona bo przy wejściu do hotelu był duży Spar. Tam też kupiliśmy magnesy i oliwę. Plaże Piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody, idealna na długie dni leniwego wypoczynku. Każdego ranka, po śniadaniu, szliśmy na plażę, gdzie zawsze czekały na nas wolne leżaki pod parasolami. Pływanie w krystalicznie czystej wodzie było niezwykle odprężające. Częściej jednak wybieraliśmy leżenie nad basenem tam też nie było problemu z leżakami. Wieczorem, plaża zmieniała się w idealne miejsce na romantyczny spacer przy zachodzie słońca, kiedy niebo przybierało wszystkie odcienie różu i pomarańczu. I wtedy też kilkukrotnie szliśmy na spacer kierując się na prawo od hotelu idąc plażą trafiliśmy na piękny grecki kościółek. Atrakcje i rozrywka Mitsis Cretan Village dba o to, aby każdy dzień był pełen niezapomnianych wrażeń. Animatorzy codziennie organizowali różnorodne zajęcia – od porannych lekcji jogi na tarasie, przez turnieje tenisa, piłki siatkowej i ręcznej w basenie, aż po wieczorne pokazy i koncerty. To co trzeba powiedzieć to, że zachęcali do udziału ale nie byli nachalni. Jednego wieczoru uczestniczyliśmy w tradycyjnym greckim wieczorze, gdzie mieliśmy okazję nauczyć się tańca zorby. Atmosfera była niesamowita, a muzyka na żywo (jak codziennie) i tańce pochłonęły nas bez reszty. Dla dzieci był to prawdziwy raj – klub dziecięcy delfinki oferował liczne gry i zabawy. My byliśmy bez dzieci, ale już pierwszego dnia na spotkaniu z rezydentem przyszła animatorka by zaznajomić się z dziećmi i pokazać co i jak by rodzice mogli odpocząć. Atrakcje w okolicy Okolica oferuje mnóstwo atrakcji, które zadowolą każdego turystę. Hersonissos jest oddalone o kilka kilometrów, bus spod hotelu 4€ jeździ codziennie rano i wraca popołudniu. To miasto które tętni życiem przez całą dobę. Warto wybrać się tam na wieczorny spacer po promenadzie, gdzie można zatrzymać się w jednej z licznych kawiarenek i podziwiać zachód słońca nad portem. Zwiedzanie pobliskich wiosek, takich jak Koutouloufari i Piskopiano, pozwala poczuć prawdziwy klimat Krety – wąskie uliczki, bielone domy i tradycyjne tawerny serwujące lokalne specjały to coś, co na długo pozostaje w pamięci. Można wypożyczyć auto u rezydenta jednak trzeba uważać gdzie chce się jechać bo jak się zjedzie z asfaltowej drogi i coś się stanie to może być problem z ubezpieczeniem, warto przeczytać umowę. Podsumowanie Mitsis Cretan Village to miejsce, które spełni oczekiwania każdego, kto marzy o miłym wypoczynku w pięknym otoczeniu. Hotel oferuje wysoką jakość usług, wspaniałe jedzenie i mnóstwo atrakcji, które sprawią, że każdy dzień będzie niezapomniany. Mając porównanie z hotelami z Turcji, Egiptu, Tunezji czy Hiszpanii ten był jeden z lepszych.
Zalety: * Doskonałe położenie przy plaży * Przestronne, komfortowe pokoje z pięknymi widokami * Wyśmienita kuchnia z różnorodną ofertą restauracyjną * Bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych * Bliskość atrakcji turystycznych i kulturalnych * Hotel jest wielokulturowy * Przy zameldowaniu otrzymaliśmy mapę hotelu gdzie atrakcje są wypunktowane * Aplikacja Mitsis umożliwiająca rezerwować atrakcje i zawierająca wszystkie informacje * Dla miłośników lotnictwa, dużo samolotów nad głową
Wady: * Plaża miejscami kamienista, co może wymagać obuwia do wody * W sezonie hotel może być zatłoczony, co wpływa na dostępność leżaków i stolików w restauracjach
Zdecydowanie polecam ten hotel! Cudowne, piękne miejsce, pyszne jedzenie, wspaniała obsługa : kelnerka Marija z baru głównego przy recepcji - Anioł w ludzkiej skórze, Pani i Pan z baru przy basenie głównym również cudowni. Panie kelnerki w restauracji - zawsze pomocne, miłe, uśmiechnięte! Zdecydowanie polecam wszystkim. Wkrótce zawitają tam moi znajomi z dziećmi oraz moi Rodzice. Ja również wrócę ze swoją rodziną. Ogród oraz widoki z hotelu niezapomniane i na zawsze zostaną w pamięci. Wszystko zorganizowane na najwyższy poziomie, czysto , pięknie, ciekawe animacje. Występy wieczornym barze, muzyka na żywo - coś wspaniałego! Dla dzieci moc atrakcji. Baseny i morze wspaniałe! Pobyt cudownie udany, zapierający dech w piersiach i pozostający w sercu. POLECAM BEZ ZASTANOWIENIA !!!!
Ogród, palmy, widok z restauracji głównej, dostęp do plaży, morza i basenów, obsługa w barach i restauracjach. Klimat prawdziwej Grecji !
Wszystko mi się podobało! Dla mnie nie było wad !
Cudowne miejsce, ogród, jedzenie, rozrywki i wszelkie udogodnienia na najwyższym poziomie!
Piękny ogród, ogromny teren, pyszne i różnorodne jedzenie, wspaniała obsługa, cudowna atmosfera prawdziwej Greci!
Dla mnie brak wad !
Hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania, a nawet więcej. Panuje tam atmosfera wakacyjna bez sztucznych zasad, pełen relaks i luz. Obiekt duży przestronny, jak w małej wiosce. Dobre godziny posiłków w restauracji głównej. Możliwość skorzystania z wielu barków przy kilku basenach i plaży w dogodnych godzinach. Pizza i naleśniki to bardzo dobry pomysł jako dodatkowa forma przekąski w ciągu dnia pod parasolem w cieniu, który jest tu najbardziej wartościowy, gdyż słońce operuje przez cały dzień. Opalić się można nawet w cieniu. Pokoje sprzatane codziennie, podziwiam personel że dają radę w tych temperaturach. Jak dla mnie to tylko Grecja i sieć Mitssis na przyszłe lata i wakacje.
Luz bez sztucznych zasad, posiłki w formie bufetu, każdy zawsze znajdzie dla siebie coś dobrego. Pokoje duże z balkonami. Domki rozsiane na dużym obszarze przez co nie ma tłoku. Wypożyczalnia aut na miejscu. Polecam ten obiekt, można tu wypocząć.
Widoczne samoloty podchodzące do lądowania w Heraklionie.
Hotel godny polecenia dla par i rodzin z dziećmi. Wspaniałe jedzenie, olbrzymi wybór. Bardzo miła i zawsze pomocna obsługa hotelowa, w recepcji , czy na terenie całego hotelu. Pokoje sprzątane co dziennie, wszedzie czysto. A to wszystko w pięknym zadbanym ogrodzie 🙂. Plaża baseny......ach 🙂 , chętnie tam wrócę. Nie można zapomnieć o ZESPOLE ANIMATORÓW umilających nam każdy wieczór, a przy okazji przypadkowego spotkania na terenie hotelu, zawsze interesująca rozmowa. Polecam 🙂🙂🙂
Położeny w przepięknym ogrodzie, bezpośrednio przy ślicznej i czystej plaży że szmaragdową wodą. . Mimo sporej ilości gości hotelowych, brak łoku, zapewnia to spora przestrzeń .
Nie dostrzegłam
Niestety nie byliśmy zadowoleni ,hotel słaby . Mieliśmy zarezerwowany pokoj na 5 osób a poszukiwany był na 4 , później donieśli łóżko polowe . Pokoje bardzo małe ! Barek nie uzupełniany dopóki się nie upomnielismy w recepcji. Brakowało np lodów dla dzieci w ciągu dnia a dla dorosłych kawiarni z kawą i ciastem . Od 15 do 18:30 do jedzenie tylko pizza i naleśniki . Owoce nie wyglądały na świeże.
Ekipa sprzątająca pokoje nie miła ! Drugiego dnia przy sprzątaniu zabrali z łóżka corki piżamę i ulubionego misia :( . Codziennie upominaliśmy się aby postarali się odnaleźć chociaż misia ale nic z tego .
Hotel totalna porażka.Nie zasługuje nawet na 3 gwiazdki. Wszystko zniszczone, stare.Oblsuga hotelu opyskliwa, nawet w stosunku do rezydenta który próbował wymienić pokój po zalaniu przez kanalizacje.Lezaki do wymiany, parasole również., zawiodłam się na tej sieci, że lokują ludzi w takich warunkach.
Nic
Wszystko
Super pobyt, 4 baseny, 1 ze zjeżdżalnią i słodką wodą. Przy każdym basenie bar czynny od godz. 10.00. Drinki jakie się zamarzą to zrobią, nie tylko te z karty. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, kolacje tematyczne, bardzo dobre wino białe. Pokoje z TV z wejściem USB pod pendrivea, łóżka na katafalku wygodne, jak zwykle problem z klimą, ale usunięty po 2 dniach jak przyjechali Anglicy, barek uzupełniany co 2 dni, pokoje sprzątane codziennie. Sejf bezpłatny. Na plaży hot dogi, hamburgery i kebaby, przy basenie pizza i naleśniki. Ogólnie super hotel dla rodzin z dziećmi, polecam.
Bary z nieoszukanymi drinkami, przekąski pomiędzy śniadaniem a kolacją, dobre, urozmaicone jedzenie, miła obsługa.
Niedziałająca klima na wejście, zbyt kamieniste morze, głośna muzyka na górnym basenie.
Bardzo ładny i czysty obiekt. Cały nasz pobyt uważam za bardzo udany. Dużo atrakcji dla dzieci jak i dorosłych. Nie będzie nudy przy wieczornym drinku, codziennie jakieś inne atrakcje co też jest dużym plusem. Jedzenie mega pyszne. Bardzo dobra lokalizacja, parę minut do miasta. W pokojach jest wszystko czego potrzeba i czysto. Proszę pamiętać że wieczorami są tam uporczywe komary więc warto zaopatrzyć się w raid'a.
Pokój klimatyczny, choć lata świetności ma już za sobą.
Ogród. Animacje.
Mało zróżnicowane.
Witam serdecznie! Niedawno wróciłam z tego hotelu który posiada niby 4 gwiazdki ale jak wiadomo 4 gwiazdki w Grecji nie są Wasze adekwatne do rzeczywistości.. szczerze odradzam pobyt tam rodzina z dziećmi.. hotel jest przepełniony i przeludniony na tak małej powierzchni..baseny są naprawdę male a woda w maju byla zimna ponieważ nie są podgrzewane.. obsługa nie zawsze miła i nawet jak udaje że jest to nie zawsze spełni co obieca np. maszynę na komary do pokoju .. pokoje dość ok. Ale strasznie wolno jest sprzątnie i nieraz trzeba było czekać po południu bo dalej nie były wysprzątane.. mi w pokoju zginęła czapka np. ... A stołówka dżungla..hałas huk Grecy nie są subtelni w składaniu talerzy.. robiąc duży huk.. jedzenie raczej monotonne. Słabym po prostu hotel niech was zdjęcia nie zwiodą..
Nie ma
Duzo
Cudowny pobyt, piękne miejsce super jedzenie, wspaniałe widoki
dużo basenów dla dzieci polskie animacje,
Nie rozumiem jak można sprzedawać ofertę do hotelu, który jest nieczynny. Na umowie mieliśmy zamianę na hotel 5 gwiazdkowy Royal Mare. Oczywiście zawieziono nas do całkiem innego hotelu, Knossos Royal rezydentka na lotnisku perfidnie nas oklamała, że to ten sam hotel tylko zmienił nazwę. Zakwaterowano nas w pokoju, gdzie przeokropnie śmierdziało zagrzybiałą klimatyzacją i wilgocią, dramat. Na domiar złego podczas kąpieli w starej wannie ze słuchawką prysznicową rodem z lat 70 zalewało całą łazienkę. Rezydentka z Rainbow pojawila się dopiero następnego dnia, nie odbierała wcześniej telefonów. Przyjechała i nawet nie usłyszeliśmy słowa przepraszam, ani jakiś gotowych rozwiązań. Pojawiła się łaskawie 3 dnia po awanturze wszystkich uczestników i łaskawie zaproponowała nam zamianę na hotel z umowy czyli Royal Mare niby na następny dzień o 10 rano. Po czym wieczorem już wysłała sms że jednak dnia następnego o 14. Byliśmy prawie 4 dni z 7 dniowego urlopu w plecy, cali w nerwach, na walizkach... Dramat. To miał być nasz wymarzony wyczekany urlop, odpoczynek od problemów i zmartwień. Nie polecam biura podróży Rainbow oszukują z premedytacją klientów. Popsuli nam urlop na który czekaliśmy cały rok.
Hotel jest nieczynny
Hotel rodzinny z udogodnieniami dla dzieci i dorosłych , ale plaża nie dla dzieci, poza hotelem pola, do Hersonissos 3 km , hotel do remontu , na plus nazwa Hotelu cretan Village i architektura wioski , która wybacza lata tego hotelu :) Baseny ze słoną wodą co nie jest miłe. ogólnie powinien być sprzedawany jako 3 * hotel i w tej kategorii byłby do zaakceptowania.
Blisko Morze, ciekawa infrastruktura - wioska grecka, miła obsługa
monotonne jedzenie - brak owoców morza , tanie ryby, hotel do remontu, raczej 3 niż 4 *, poza hotelem nic - pustka ,
Hotel na bardzo dobrym poziomie. Urokliwy, klimatyczny, kreteński styl, rozległy teren, kilka basenów do dyspozycji, położony nad samym morzem. Każdy znajdzie coś dla siebie - miłośnicy rozrywki i sportów mogą spędzać czas na animacjach w centralnej części hotelu, zwolennicy ciszy też znajdą bez problemu spokojniejsze zakątki. Jedzenie rewelacyjne - bardzo duży wybór dań zarówno rybnych, jak i mięsnych, warzywa, owoce, desery. Restauracja główna, bary i restauracje tematyczne. Jedzenie praktycznie dostępne non stop. Cudowny, bezproblemowy wypoczynek w pięknych okolicznościach przyrody - zdecydowanie polecamy :-)
piękny, rozległy teren bardzo smaczne jedzenie fajne baseny
Właśnie wróciliśmy z cudownego wypoczynku w tym hotelu.Jeżeli szukasz klimatycznego miejsca to trafisz w 10-tkę.My,czworo przyjaciół,preferujemy ciszę i spokój,korzystaliśmy więc z jednego z pięciu basenów,położonego wśród,stylizowanych na kreteńskie domków,otoczonych ogrodem,gdzie nie było animacji ani głośnej muzyki,bądź chodziliśmy na plażę,na której możesz znaleźć równie spokojne miejsce.Jeśli udasz się w prawo od hotelu,dno morza jest piaszczyste i nie będziesz potrzebował butów do wody.Pokój w tonacji biało-niebieskiej(my mieliśmy 523)przytulny,czyściutki z tarasem pod podcieniami 4 foteliki wiklinowe +stoliczek,,łazienka bardzo funkcjonalna z darmowymi kosmetykami,łóżko duże ,bardzo wygodne.Na powitanie białe wino,w czasie pobytu wino musujące z owocami,piękny gest z którym nie spotkaliśmy podczas naszych licznych podróży.Panie pokojowe sprzątały codziennie,jeżeli potrzebujesz wymienią pościel i ręczniki jak często chcesz.Jedyne do czego można się przyczepić jeżeli lubisz oglądać TV,to masakryczny kanał dla Polaków\"Polonia1\",dziwne tym bardziej,że jesteśmy tam najliczniejszą nacją,J E D Z E NIE REWELACJA!!!gratulacje dla szefa kuchni i kucharzy.Jeśli ktokolwiek narzeka na to w tym hotelu,to na 100% jest malkontentem do 10-tej potęgi.Można by powiedzieć,dla każdego coś pysznego.Generalnie obsługa bardzo,bardzo przyjazna,uśmiechnięta i profesjonalna,ale na najwyższą ocenę zasługuje czarodziej drinków Manos, umilając Wam każdy wieczór,który spędzicie siedząc w otoczeniu pięknego ogrodu pod rozgwieżdżonym niebem,słuchając na żywo,nie tylko greckiej,muzyki.Jednym słowem SUPER,każdemu polecamy i dziękujemy Załodze. Jola i Robert Szczełak oraz Renata i Jacek Wojsław
Pobyt był bardzo przyjemny. W swoim pokoju mogłam wypocząć w ciszy i spokoju. Można w pełni korzystać z miejsc przy basenach i bliskiej plaży. Rozrywka też była przyjemna. Wieczorami przyjemna muzyka a w dzień zajęcia zbiorowe na basenach do których zachęcali animatorzy zapraszając leżących na plaży i przy basenach. Chociaż byłam już bez dzieci zauważyłam również , że im także zapewniano rozrywkę. Miłym zaskoczeniem był tez poczęstunek szampanem i owocami dostarczonymi pod nieobecność do pokoju. Serwowane jedzenie też było bardzo dobre i urozmaicone.
Fachowa i miła obsługa. Intymność w stosunku do sąsiadów.Dużo i bardzo zadbana zieleń.Dobrze rozmieszczone baseny, punkty z napojami i jedzeniem.
Nie zauważyłam
spędziłam w tym hotelu wakacje moich marzeń! Hotel zasługuje na 4 * a nawet na 5! Jedzenie wyśmienite: ryby, owoce morza, mięsa, wszystko ,,palce lizać \\\" Plaża: nie potrzeba gumowych butów , leżaków dużo, ręczniki basenowe do odbioru przy plaży! Na plazy hotelowy bar z przekąskami, słodyczami, kawą i lekkimi alkoholami :). Obiekt wśród pięknej zieleni! Polecam! Jedyna rzecz której może zabraknąć niektórym to brak dyskoteki. Są jednak wieczorki z muzyką n żywo więc jak towarzystwo dopisze to i tam można się pobawić :)
Hotel bardzo przyjazny. Pokoje zadbane, czysto generalnie wszędzie, na terenie całego kompleksu. Duże udogodnienia dla gości, kilka barów i restauracji, w których można zjeść i ugasić pragnienie od samego rana do nocy. Jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Pogoda wyśmienita, świetne powietrze i morze, fale bywały dość duże - dodatkowa atrakcja. Animacje wieczorem, jak również podczas dnia, nie można się nudzić. Urlop zaliczamy do bardzo udanych. Polecamy. Kreta to cudowna wyspa.