Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Byłam w tym hotelu poza sezonem, w drugiej połowie listopada. Szukałam miejsca cichego i spokojnego i taki właśnie był, a jako kobieta solo - również nienachalnej obsługi. Oczywiście o tej porze roku było mało gości, niemal sami francuscy emeryci, ale obsługa po dwóch dniach kojarzy każdego, a kelnerzy pamiętają, jakie wino się preferuje. Pokój zgodny z opisem, niestety najpierw trafił mi się balkon wychodzący na imprezowy basen, ale następnego dnia już go zmieniłam i była tam całkowita cisza. Pokoje byly czyste, łazienki zadbane, chociaż nienajnowsze, ale widziałam, że trwają już generalne remonty części sanitarnej. Jedzenie to mieszanka kuchni lokalnej i a'la francuskiej. Duży wybór, codziennie coś innego, do każdego posiłku dwie propozycje robione na żywo (w tym np. steki czy mule). Pyszne owoce, świeże ryby, ryż, kuskus, lokalne wino. Znajdzie się też kurczak i ziemniaki 😉 Ten hotel jest płynnie połączony z aqua resort, gdzie odbywała się większość animacji. Do wyboru jest kilka basenów w obu hotelach, w tym jeden kryty. Jest też spa, z basenem, hammamem itp. Gorąco polecam, dobry poziom usług, ceny: pakiet 2h 50-60 euro, masaż 30 minut za 27 euro. Prywatna plaża jest uprzątnięta i pilnowana, ale idzie się do niej naokoło aquaparku, więc nie jest aż tak blisko. Bar płatny, są toalety i prysznice. Polecam jako miejsce do odpoczynku, totalnego relaksu, poza sezonem można tam spokojnie robić nic w pięknej scenerii :)
Przemiła, profesjonalna obsługa Duży wybór jedzenia Kameralna architektura i dużo zieleni Prywatna plaża Kilka basenów SPA (masażystki na poziomie polskich, szczególnie polecam panią Fatmę)
Napoje inne niż woda i wino to syrop cukrowy z wodą, alkohole podobno też słabe. Kawa i herbata są sensowne tylko w wersji płatnej (7 dinarów,ok. 10 zł).
Hotel bardzo dobry .Pokoje duże ,wygodne .Blisko plaży.
Bardzo dobre urozmaicone posiłki .Możliwość korzystania z kortów.
Hotel podobał nam się bardzo, szczególnie dziecku - 9 lat. Baseny super, animacje super, jedzenie super, obsługa hotelu super. Poza hotelem to różnie. - widać kolosalne różnice w podejściu do środowiska, śmieci śmieci śmieci. Oczywiście poza hotelem.
Generalnie cały hotel na tak.
Bardzo miła, pracowita obsługa części hotelowej jak i restauracyjnej, wspaniały ogród otaczający bungalowy, jedzenie urozmaicone jeśli chodzi o obiady i kolacje, śniadania monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie.
Ogród, obsługa hotelu
Brak zastrzeżeń
Pokój po zamianie z parteru na l piętro Ok tylko z klimatyzacji po uruchomieniu wydobywał się smrodek
W bungalowach na ludzi piętrze przy pokojach piękny taras i piękney ogród.
Mały taras przy restauracji, obskórnyc bar na plaży i brak jakich kolwiek napojów z alkoholem a do baru przy basenie dość daleko.
Pierwsze wrazezenie hotelu było dobre .Bungalow był przestronny i czysty.Tyle że my byłyśmy w thalaso a goście z Aqua resort narzekali na pokoje że ponoć najgorsze jakie dotąd mieli.Chociaż to dziwne bo recepcja i cały hotel Aqua resort wyglądał o niebo lepiej niż nasz który w rzeczywistości wyglądał strasznie ubogo. Przestrzeń hotelu zadbana obsadzona roślinami.Dla tych którzy nie wiedzą te dwa hotele są ze sobą połączone. Na terenie są 3 baseny z dużą ilością leżaków. Na jednym głównym i zarazem największym odbywają się animacje poranne jak i wieczorne.Niestety jeśli nie mówimy po francusku to prawdopodobnie ominiemy cześć animacji ponieważ w każdym dniu są gdzie indziej. Albo na głównym basenie albo na mniejszym gdzie przeważnie jest impreza powitalna albo przed hotelem gdzie jest amfiteatr albo na plaży. Jeśli będziecie mieć szczęście to może wam się uda cześć zobaczyć. Co do animatorów to głównie nastawieni na podryw młodych dziewcząt więc dopóki się dają podrywać to ok będą informować gdzie są animacje ale jeśli dacie im kosza tak jak zrobiła to moja córka to będą was unikać i traktować jak intruzów .Chcialam złożyć skargę na jednego z animatorów imieniem Mohamed czyli Momo ktory namawiał moją córkę żeby spotkala się z nim w nocy poza hotelem więc przestrzegam przed nim tymbardziej że jest zonaty ale gdy przeczytalam na stronie że właścicielem hotelu jest (...) który na to wszystko zezwala to stwierdziłam że szkoda na to mojej energi. Przestrzegam przed wszystkimi mężczyznami w tym hotelu począwszy od barmanów kelnerów kucharzy kończąc na animatorach traktują kobiety jaj kawał mięsa do skonsumowania wręcz sa obleśni. Francuzom tylko wchodzą w (...). A teraz najgorsze czyli stołówka. Tak okropnego jedzenia nie jedlam jeszcze w żadnym hotelu po tygodniu będziecie się cieszyć że już wracacie do domu. Mało tego na stołówce pełno much które są tak natrętne jak te araby chyba to taka ich natura.Przed końcem wszyscy dostawali biegunki i wcale mnie to nie dziwi patrząc na te muchy które chodziły po jedzeniu i składały jaja wszędzie. Syf brud I ubóstwo na stołówce brak słów żeby to opisać. Kiedyś byłam na kontynecie w suse i całkiem inaczej to wspominam.Teraz naprawdę zawiodła mnie dzerba i do tunezji już raczej nie wrócę.
Najbardziej podobał mi się bungalow.i basen który był duży i można było w nim popływać bo nie było tłumów we wrześniu
W zasadzie to odradzam wylot za dzerba. Jest przereklamowana.Wyglada jak jakieś getto.Morze brudne w okropną ilością czarnych glonów .Odradzam spacery brzegiem morza poza hotelem syf brud i ubóstwo. Widoki okropne.Na terenie hotelu starają się te glony usuwać. Wystarczy się przejachac z lotniska fo hotelu żeby zobaczyć że wyspa to jeden wielki śmietnik.Wiedzialam jadąc tam że araby to (...)ale te widoki to jak z wysypiska.
Bardzo Udane Wakacje ! Bajeczka ! Jesteśmy Mega Zadowoleni !
Wszystko na wysokim poziomie !
Jedyna Wada to płatny Aqua Park !
Masakra!!! za hotel zapłaciliśmy 13500 i wzięliśmy go z powodu opisu , w którym było napisane że jest aquapark z którego można korzystać, wcześniej za podobne ofert w tym samym terminie i na ten sam okres czasu były po 9500 do 9900, no ale pomyśleliśmy , że skoro jest aquapark to dlatego ta oferta jest droższa o te 3500 zł, nic bardziej mylnego wszyscy z innych biur mieli dodatkową opaskę do korzystania z aquaparku ale nie my.Nam powiedziano , że w naszej ofercie nie ma tej opcji i my płaciliśmy za dzień 35 euro za 2 osoby dorosłe. Hotel jak na 4 gwiazdki to ja max dałabym 3, jedzenie takie jak w Tunezji nic rewelacyjnego , ale karaluchy i szczur w pokoju to już raczej nie normalne. Nie polecam tego hotelu
nie są nachalni jeżeli chodzi o napiwki na pewno nie tak jak w Egipcie
karaluchy i szczur w pokoju
Wakacje rodzinne z 4 latkiem. W pierwszej kolejności zaznaczę że cały obiekt to dwa hotele (Aqua Resort i Cesar). Obiekt jest naprawdę bardzo duży, idąc do pokoju, który mieliśmy na samym końcu można było się zgubić 🤣 pokoje czyste, codziennie sprzątane, lecz przez pierwsze dwa dni nie mieliśmy ręczników. Baseny na plus, basen przy budynku głównym to długi basen 0,5m dla małych dzieci przy którym był bardzo fajny spokój i pełno wolnych leżaków, obok niego był również basen 1,40m dla starszych który również nie byl zatłoczony, między pokojami znajdował się basen głęboki, na którym był spokój ale muzyka z Aqua Parku dość mocno przeszkadzała, kolejny basen przy budynku głównym hotelu Aqua był najbardziej oblegany, nie było miejsc wolnych żeby usiąść i w basenie spory tłok. W Aqua Parku byliśmy raz, bardzo dużo ludzi, leżaki pozajmowane ręcznikami, taka samowolka, rodzice nie pilnują dzieci, przez co było dużo płaczu, bo się dzieci zderzały na zjeżdżalniach z tymi które wychodziły pod prąd. Plaża mnie nie urzekła, brudna, pełno odchodów wielbłądów które leżały na przeciwko leżaków hotelowych, okropny zapach, woda jak zupa (dla jednych plus dla innych minus) nie dało się nią schłodzić 😁 jeśli chodzi o jedzenie to ciężko było wybrać coś dla 4 latka, w większości dania włoskie, trzeba było się uzbroić w cierpliwość bo ludzie przepychali się po np frytki, mimo to jedzenie smaczne. Obsługa w recepcji bardzo miła, kelnerzy również uprzejmi ale każdy liczy na napiwki, a za napiwek macie rezerwację stolika z winkiem 😅 podejście kelnerów do dzieci bardzo fajne ale do czasu, po kilku dniach syn się zaczął bać bo był tak bardzo zaczepiany przez każdego (głaskanie dzieci po głowie o jasnej karnacji i blond włosach przynosi im szczęście). W hotelu jest jeden sklepik z pamiątkami, który polecam omijać, ceny z kosmosu, Pan nie przyjmuje reklamacji, polecam przejść się do sklepu „Adam” który znajduje się jakieś 900m od hotelu i tak robić zakupy bo ceny dużo niższe i sprzedawca rozumie po polsku. Ogólnie pobyt udany ale drugi raz do tego hotelu nie wrócę.
Hotel oceniam na naprawdę bardzo dobrze! Obsługa na medal, pokoje czyste. Jeżeli chodzi o jedzenie to każdy znajdzie coś dla siebie - Na stołówce znajdziecie kuchnie z całego świata :) Animatorzy to na pewno najmocniejsza część tego hotelu, ciągle zachęcają do zabawy, w kulturalny sposób.
Bardzo fajne animację zarówno w ciągu dnia jaki i wieczorem. Barmani z poczuciem humoru :) Pyszne kolację. Super serwis na restauracji.
Pokój 4/5 ( szafa i szafki nocne bardzo zmęczone) Brak baru - ALL inclusive Słaba muzyka na głównym basenie.
Pobyt w tym hotelu bardzo udany. Bardzo dobre jedzenie, animacje , miła i pomocna obsługa. Jedynym minusem był pokój , zamówiliśmy family room , który zgodnie z umową miał składać się z dwóch łączonych pokoi , okazał się jednym odrobinę większym od standardowego.
Bardzo dobre jedzenie , obsługa, animacje, codziennie sprzątane pokoje.
Mały pokój Familijny (QUAD)
Bardzo udany pobyt. Miła obsługa, czysto, dobre jedzenie. Ładny, zadbany obiekt.
Wspaniali animatorzy.
Wybierając ten hotel macie dostęp do całego kompleksu, który jest ogromny i składa się z kliku basenów do wyboru. Co z tego, skoro większość ludzi siedzi przy jednym z dwóch basenów, gdzie jest bar - reszta jest praktycznie pusta. Ogromnym minusem jest brak drinków, czy chociażby piwa w barze na plaży (dostępne odpłatnie), a do tego kompletnie nic tam nie zjecie, co również odrzuca przed długim spędzaniem czasu na plaży, a szkoda bo woda ciepła i piasek piękny. W pokoju jest sejf, jednak musicie prosić obsługę od razu aby wam go otworzyła, inaczej już was oleją i nikt nie przyjdzie wam go ustawić. W pokoju klimatyzacja ledwo co chłodziła i śmierdziała strasznie, po zgłoszeniu do recepcji nic się nie wydarzyło, dopiero po telefonie do rezydenta przyszedł ktoś z obsługi, coś tam porobił i poszedł - nie poprawiło to znacząco sytuacji, ale już odpuściłem, szkoda czasu. W toalecie pajęczyny i generalnie syf w pokoju. W barach notoryczny brak napojów - raz nie było whisky, raz piwa, a raz zabrakło sprite'a który jest z syropu i nie było go przez cały dzień. Na następny dzień to samo, tym razem "no rum", "no beer" i tak w kółko zawsze czegoś brakowało i to o dowolnej porze dnia i różnych barach, od lobby po bar nad basenem. Jedzenie dobre, na pewno nie będziecie chodzić głodni, jednak trzeba pamiętać o braku przekąsek od śniadania do obiadu, więc po śniadaniu proponuję chwycić jakiś owoc czy ciastko na później. Obsługa jest ok, poza kilkoma barmanami którzy zawsze muszą komentować to co się bierze albo przewracają oczami. Animatorzy dwoją się i troją aby zapewnić rozrywkę dla gości, jednak codziennie są te same zabawy, a wieczorem nie liczcie na jakieś wypasione show. Ogólnie pobyt zaliczam jako udany, ale drugi raz tego hotelu bym nie wybrał.
- duży wybór basenów do wyboru - w moim przypadku darmowy dostęp do aqua parku co było miłym dodatkiem (biuro Exim Tours) - kontakt z rezydentem bardzo łatwy i rzeczowy - dobre jedzenie
- monotonne jedzenie - brud w pokoju - brud w toaletach przy basenie (i nie tylko), notoryczny brak papieru i ręczników papierowych - częste braki napojów alkoholowych i bezalkoholowych - brak baru na plaży (dla gości all inclusive dostęp tylko do napojów bezalkoholowych) - brak przekąsek między śniadaniem, a obiadem
Hotel bardzo kameralny bungalowy przestronne pokój w Tunezyjskiem stylu łóżko duże wygodne szafki nocne szafa spokojnie pomieszczą nasze rzeczy.Sejf bezpłatny po zgłoszeniu w recepcji przychodzi osoba z obsługi.W łazience kosmetyki wyposażenie wanna czysto i schludnie.W pokoju klimatyzacja która sterowana jest indywidualnie.Mini lodówka także gdzie można było schłodzić napoje. Balkon stolik i dwa krzesełka gdzie można było posiedzieć w ciszy i spokoju.Nie daleko mieliśmy do basenów czy morza i lobby.Duzy plus hotelu to możliwość korzystania z drugiego hotelu z basenów barów djerba aqua resort ,oprócz restauracji głównej gdzie hotel ma swoją restauracje. Posilki bogaty wybór śniadania zaczynają od omletów naleśników,gofry ,crosanty dżemy jogurty wędlinę warzyw sery .obiady i kolację takze duży wybór kazdy znajdzie coś dla siebie dodatkowo przepyszne ciasta owoce oraz lody do obiadu i kolacji. Między posilkami snack bary jeden przy lobby i basenie gofry, naleśniki a drugi w lobby drugi ciepła pizza ciasta. Fajne animacje ,aqua aerobik,joga różne zabawy .Dwa baseny jeden ze słona woda 16+ gdzie można poleżeć w ciszy i poczytać. książkę.Na terenie hotelu bardzo dużo palm krzewów.Plaza szeroka bar na plaży napoje bezalkoholowe bezpłatnie, piwo czy inne alkohole płatne.W trakcie mojego pobytu była impreza na plaży pianoparty.Codzienne animacje wieczorne potem dyskoteka.W lobby hotelu było karaoke.Pokoje sprzątanie codzienne .Obsługa miła i uprzejmą. Ręczniki na plażę zgłaszamy się do recepcji gdzie po uiszczeniu 30 dinarów kaucji za 1 szt potem możemy wymienić przy basenach.Bardzo fajny dzień Tunezyjskiej gdzie możemy poznać smak Tunezyjskiej kuchni tradycji i muzyki.To był mój 5 pobyt w Tunezji I pierwszy na Djerbie.Hotel ogólnie oceniam na 4.
Hotel dla poszukajacych odpoczynku w ciszy I spokoju a zarazem duży plus za korzystanie z drugiego hotelu gdzie wakacyjne życie wśród muzyki i animacji.Ostatniego dnia pobytu mogliśmy korzystać z wszystkiego do godziny transferu na lotnisko.
Wady to brak napojów butelkowanych oprócz wody która była dostępna w każdych barach. Brak piwa tonicu czy innych alkoholi w trakcie dnia przy basenach.Trzeba było się udawać do barów w lobby..Brak polskiej tv.
Wspaniały hotel o niskiej zabudowie, pokoje duze położone wśród zielonych i ukwieconych alejek, przy pokoju tarasik na wypicie kawki , choć w pokoju brakło mi czajnika elektrycznego
Położenie hotelu wśród zieleni , dostęp do 3 odkrytych basenów w tym jeden , gdzie cały czas coś fajnego działo się...bardzo miła i pomocna obsluga , świetni animatorzy
Brak większego tarasu przy restauracji , aby na powietrzu wśród zieleni konsumować posiłki, brak czajnika w pokoju
Hotel przyjemny, czysty, na dużej powierzchni. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, większość pokoi z balkonami. Posiłki zróżnicowane, pyszne. Obsługa bardzo miła. Plaza stednio csysta. Ale morze piekne, ciepłe. Amimatorzy fajni. Jak będzie okazja to jesteśmy zdecydowani na poniwny pobyt.
Dobre jedzenie, miła obsługa.
Hotel o dużej powierzchni, całkiem przyjemny pobyt. Nie narzucająca się obsługa. Pobyt oceniam jako bardzo dobry.
Duża przestrzeń i cisza. Fajny basen ze słoną wodą.
Ciągłe remonty ale to chyba nie tak źle tak przyszłych klientów.
To mój piąty raz w Tunezji, a trzeci na Djerbie w ciągu ostatnich kilku lat wiec wiedziałam czego spodziewać się po 4* hotelu, niestety ten był najgorszy w jakim byłam. Hotel położony na ogromnym terenie, raczej stary, lekko odświeżony, na początku ciężko jest się połapać co gdzie jest. W naszym pokoju były karaluchy, po zgłoszeniu pokój był dezynsekowany ale insekty wróciły po dwóch dniach. Nam trafił się pokój, z którego wszędzie było daleko: na baseny, do restauracji i na plażę. Jeśli chodzi o jedzenie było poprawne, duży wybór aczkolwiek w innych hotelach według mnie było lepsze. Czystość jak na standardy tunezyjskie Ok. Sytuację ratuje obsługa, która jest miła i pomocna. Bardzo fajnie zorganizowane animacje w ciągu dnia.
Hotel naprawdę spoko. Trzeba być nastawionym że to Afryka, a nie Europa więc architektura jest inna i nie aż tak zaawansowana 🙂ale ma to swój urok.
Bardzo dobre jedzenie i bardzo miła obsługa
Jest już trochę wysłużony ale cały czas coś jest remontowane więc idzie w dobrym kierunku
Hotel zasługuje na przypisane mu 4 gwiazdki , wyróżnia się pięknym i zadbanym ogrodem oraz piękną plażą. Zespół animatorów bardzo dobrze wykonuje swoją pracę. Jedzenie bardzo dobre , przepyszne ciasta .
Piękna plaża , zadbany ogród, kompleks basenów