Hotel przeszedł nasze oczekiwania , wielkość terenu , bujna roślinność , wkomponowana infrastruktura w las . Całość bardzo zadbana pod stałym nadzorem ogrodników. Różnorodność punktów gastronomicznych , barów , restauracji - wszystko smaczne z dużą dbałością o estetykę . Nasz 6 pobyt w Turcji więc tym bardziej porównanie do innych hoteli.
Trudno podać konkret ponieważ dbałość o klienta odczuwalna na każdym kroku od recepcji poprzez obsługę przy basenach , barach , punktach gastronomicznych
Ten hotel nie ma wad a jeśli ma to ich nie zauważyliśmy. No może bardzo duża liczba gości narodowości rosyjskiej i animacje bardziej skierowane do tej grupy. Jednak trzeba oddać sprawiedliwość że zachowanie Rosjan nienachalne .
To chyba jeden z najlepsztch hoteli w których byliśmy w Turcji. Otoczenie czyli piękny, zielony ogród i kilka obszernych i czystych basenów oraz zadbana i stosunkowo szeroka plaża spełniły nasze oczekiwania. Jedzenie też było na najwyższym poziomie, szczególnie mile zaskoczyły nas tureckie przysmaki - chałwa, baklawa i pistacjowe ciasteczka. Obiecaliśmy sobie że jeszcze tu wrócimy
Duża stołówka w której mimo dużej ilości gości nikt nie czekał na wolny stolik, duża ilość leżaków i tzw. cichy, położony z dala od innych vasen dla odludków.
Zbyt duża ilość turystów z Rosji i wszechpanujący język rosyjski, który wyparĺ nawet język angielski.
Hotel bardzo bardzo dobry, Dużo jedzenia w tureckim wydaniu, szkoda mogło by być bardziej urozmaicone. Czystość miła obsługa, położenie hotelu w imponującej zieleni z pięknymi widokami na góry i morze. Śmiało mogę polecić ten hotel
Zieleń dobre jedzeni widoki czystość. Na piątkę
Idealny hotel. Przepiekna zieleń. Pokoje czyściutkie, zadbane. Wyśmienite, różnorodne jedzenie, tematyczne, np. dzień Turcji, dzień sushi, dzień owoców morza. Jeść można całą dobę. Nie da się być głodnym. Obsługa przemiła. Bardzo dobrze zaopatrzone bary. Własna plaża. Leżąc w wodzie widzi się góry. Wakacje idealne
Jedzenie, bary, odleglość od lotniska, zieleń.
Nie ma
Fantastyczny hotel, plaża, morze, baseny i zielony ogród wokół hotelu
Zakwaterowanie w budynku głównym, sympatyczna obsługa, ciepłe morze, krystalicznie czyste baseny oraz smaczne i urozmaicone wyżywienie. Słodkiego bufetu nie da się opisać
Znikające bagminnie połączenie z hotelowym wi-fi
Wspaniały odpoczynek, bardzo dużo atrakcji, wyśmienita kuchnia dla wszystkich 👌 Pokoje codziennie sprzątane, obsługa idealna 🔥 Bardzo polecamy to miejsce na wakacje!
Widok, Perfekcyjna obsługa, Bogato urozmaicone jedzenie, Czystość
Problemy z internetem, wymuszone co chwilę na nowo połączenie.
Super wakacje. Bardzo duży teren hotelu z pięknym ogrodem. Mieszkaliśmy w budynku Garden Chalet na parterze. Po hotelu widać już upływ czasu ale pokój czysty bez nieprzyjemnych zapachów. Duża restauracja i duża ilość barów. Posiłki smaczne. ogólna ocena na duży plus.
Najbardziej podobał nam się duży ogród. Mimo pełnego obłożenia nie było problemu ze znalezieniem miejsca na plaży czy przy basenie. Miła i pomocna obsługa. Super kolacje. Dobre drinki i pyszna kawa w barze przy plaży. Dużo owoców i pyszne desery.
Drobne usterki na które nie warto zwracać uwagi. Trochę mało urozmaicone śniadania i obiady ale i tak było co wybrać.
To nasz czwarty pobyt w Turcji i dokąd najlepszy hotel w jakim byliśmy. Położony w pięknym ,zadbanym i dużym ogrodzie.
Bardzo dobre,urozmaicone jedzenie.Każdy znajdzie coś dla siebie.Duży wybór owoców morza, dania kuchni meksykanskiej,świeże owoce.Nie ma problemu ze stolikami . Przy basenie leżak o każdej godzinie.Świetne animacje na wysokim poziomie. Bardzo miła obsługa,super kelnerzy na rolkach.
Brak wad.0
Hotel bardzo dobrze usytuowany na dużym zielonym terenie pokoje przestronne .Hotel na uboczu do miasteczka ze sklepami 2 km.
Piękny ogród,duża przestrzeń, kilka basenów,obsługa dba o czystość i porządek
Większość Rosjan, obsługa słabo lub wcale nie mówi po angielsku zarówno na recepcji .Utrudniona komunikacja ,wszystko jest wykonywane w języku rosyjskim.Hotel nastawiony na Rosjan
Hotel rewelacyjny, jedzenie bardzo dobre, świetna obsługa, piękny ogród. Spędziliśmy w tym hotelu 15 dni i ani razu się nie nudziliśmy, cały czas coś się działo od rana do późnych godzin nocnych. Byliśmy 5 razy w Turcji w różnych 5 gwiazdkowych hotelach ale ten oceniamy najwyżej. Nigdy nie wracamy do tych samych hoteli bo zawsze chcemy zobaczyć inne i mieć porównanie, ale do tego na pewno wrócimy, hotel i miejsce mega, aż żal było wyjeżdżać.
Na pewno zaletą jest piękny ogród, wspaniała obsługa, zawsze uśmiechnięta i życzliwa, świetni animatorzy, pyszne jedzenie, wieczorne imprezy gdzie można potańczyć, dyskoteka do późnych godzin nocnych, można byłoby jeszcze wiele wymieniać.
Mocna 4, za stan hotelu, i wszech obecny język rosyjski (kelnerzy i barmani oraz animatorzy używają w 95procentach tego języka)
Na pochwałę zasługuje utrzymanie obiektu, ogrodów i molo wychodzące w morze
Budynki z niedociągnięciami budowlanymi,
Hotel pięknie położony, bardzo dobre jedzenie, stoły do posiłków czyste, zawsze nakryte i przygotowane dla gości, obsługa miła - tylko zna rosyjski. Przeważanie rosjanie. Są zakazy ale jeżeli czegoś nie można to i tak można. Drinki przy basanie w szklankach- proszę bardzo. Piwo w butelkach , alkohole importowane. Wyjazd ze znajomymi bardzo udany.
Otoczenie hotelu ladne, zadbane z pieknym ogrodem. Pokoje w bocznym budynku to max 3;5 *
Duzo zieleni, piękne otoczenie, bardzo dobre jedzenie
Hotel nastawiony na rosyjskiego turystę, animacje tylko po rosyjsku. Jest to dość uciążliwe.
2 osoby 35+ i 2 osoby 60 lat Co do hotelu to trudno mi się wypowiedzieć bo pierwszy raz byliśmy w Turcji i nijak to porównywać z Grecją, Chorwacją itd. bo turysta jest tu dopieszczony na maksa.... chociaż trzeba napisać NA MAKSA... - jak ktoś chce widok na morze to niestety będzie to łączyło się z widokiem na promenade gdzie odbywają się koncerty (do godz. 00:00) tj. głośno - jeśli ktoś chce cieszę to polecam GARCEN CHALET ale za oknem w czerwcu była siatka merch i remont, obok jest relaks basen, na którym nie ma nikogo oprócz barmana/ki i jest to fajne miejsce do poczytania książki, obok jest mini zoo - leżaków przy basenach i na plaży jest do bólu... - wyróżnić trzeba okres PRZED wakacjami i POCZĄTEK wakacji w Turcji.... byliśmy środa - środa to do piątku było PUSTAWO...w weekend zaczęły się chyba wakacje w Rosji i przyleciało dużo osób co widać było po recepcji a od poniedziałku przyjechali Turcy.... - ludzie narzekają na Rosjan, których tam było min 90% ale będąc na 2 wycieczkach fakultatywnych to stwierdziłem, że wolę swoich (...) jak Polskich "królów życia" i ich blerwy Największą wadą wycieczki to było biuro podróży na "I" i rezydent, którego głównym zadaniem było sprzedawanie wycieczek fakultatywnych...zresztą do jednej zapomniał nas zgłosić i czekaliśmy....czekaliśmy.....a potem 3 jeepy ludzi czekało na nas...ale euro musi się zgadzać... - nie polecam rajdu safari - ognie Chimery bo było to przedstawiane jako oświetlające po zmroku pobliskie skały palące się słupy ognia.... a to były płomienie na 30cm oglądane za jasnego...+ jazda jeepem który pod górkę jechał 50km na h bo nie miał siły iść... - nie polecam zwiedzania miasta Antalya z wycieczką fakultatywną z (...).. dla nich najważniejszy punkt wycieczki do sklep z biżuterią gdzie polują na (...).. za pierścionek 3.800 euro można zejść do 800 + raty 2x500
- ZIELONO! - mini zoo - każdego dnia można było znaleźć coś nowego do zjedzenia + dni tematyczne - full leżaków - pokoje nie najmłodsze ale czyste -wg mnie dobry dla osób z czasów PRL bo wszyscy tam mówią po Rosyjsku a jak ktoś zna jedynie Polski to nie będzie się krępował bo oni nie są poliglotami ale się tym nie przejmują
- jak się mówi po ang. to patrzą jakby zabiło się pół wsi - po rozpoczęciu wakacji w Turcji dużo osób na raz przebywało w restauracji hotelowej - było bardzo gwarno i głośno. - trzeba było pilnować szklanki z drinem bo jak była końcówka to jedno odwrócenie głowy i szklanka znikała zabrana przez obsługę. Wadą było tylko biuro podróży, którego tak jakby nie było w tym wszystkim łącznie z lotniskiem.
Nie rezerwować pokoi garden,tylko w głównym budynku-odnowione
Uważam, że obsługa hotelu pozostawia wiele do życzenia. Przede wszystkim osoby z recepcji, gay hotelowy, niektórzy z barmanów (powinni uczyć się podejścia do klienta od kelnerów z restauracji głównej). Człowiek odnosił wrażenie, że nie jest mile widziany, a nie mieli wówczas dużo pracy, więc nie mogę zwalić tego na karb zmęczenia. Miałam wrażenie, że jeśli któraś z powyższych osób nie otrzyma napiwku, to robi wszystko z ogromną łaską, co zniechęcało do jakiegokolwiek kontaktu, a tym samym z korzystania z tego, co mi przysługuje (mieliśmy opcję ultra, więc najlepszą z możliwych). Obsługa mówi w języku angielskim, ale niezbyt chętnie. Język polski jest dla nich podobny do rosyjskiego, dlatego nie rozumieli, że nie chcemy komunikować się po rosyjsku (w SPA uważali, że na pewno zrozumiemy ulotki po rosyjsku, bo to przecież to samo, a po angielsku nie mają xD). Biorąc pod uwagę obecną sytuację, było to nie do zniesienia i powinni zdawać sobie w minimalnym stopniu sprawę z sytuacji na świecie, a jeśli to robią, to chociaż wykazać się empatią. Poza tym bardzo duże nagabywanie na wykup zdjęcia, zabieg SPA. To ostatnie do tego stopnia, że uciekaliśmy przed pracownikiem... Rezydent oferujący wycieczki w natrętny sposób również był tego przykładem. Byliśmy na początku sezonu, dlatego nie było atrakcji (załapaliśmy się na jeden koncert w czasie tygodniowego pobytu), ale nam to akurat nie przeszkadzało, bo nie mamy dzieci. Z powodu początku sezonu większość retsauracji i barów była nieczynna, ale to, co było otwarte również nam wystarczało. Te wszystkie niedogodności rekompensowała nam natura i bardzo dobre jedzenie.
Przyroda, jedzenie.
Obsługa.
Super hotel - polecam ! Warunki zgodne z opisem i kategorią 5 *****
Komfortowe warunki , miła obsługa , wszystko na najwyższym poziomie.
Jeżeli ktoś chce zrobić na złość komuś to można polecić.
Markowe alkohole i fajna kontaktowa obsługa.
Największy problem to smród z kanalizacji w budynku głównym za co zrobiliśmy dodatkową opłatę (chyba nie za ten fetor) .
Pokój super . Obsługa rewelacja . Codziennie wymieniane ręczniki i pościel .
Hotel duży , przestronny . Plaża kamienista choć kamienie tak duże ze nie ma konieczności używania butów . Jeśli dla kogoś to problem do morza można zejść z pomostu . Super .
Hotel usytuowany wśród zieleni, można odnieść wrażenie, że w parku. Pokoje utrzymane w wysokim standardzie, zarówno jeśli chodzi o wyposażenie jak i o czystość. Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Dobre, różnorodne jedzenie, z dużą ilością do wyboru świeżych warzyw i owoców. Niemalże codziennie inne potrawy główne do wyboru, kolację tematyczne. Wystarczająca ilość leżaków i zadbana strefa basenowa, jednakże z dość orzeźwiającą temperaturą wody - woda w morzu była zdecydowanie cieplejsza. Kilka stref dla dzieci, basen ciszy dla dorosłych, mini zoo na terenie hotelu, ciekawe animację.
Dobre jedzenie i drinki, profesjonalna obsługa, rozległy teren, czystość zarówno w pokojach jak i częściach wspólnych.
Chłodna woda w basenach.