Położony bezpośrednio przy plaży, na terenie rozległego ogrodu.
Niespełna 1,5 km od centrum Rody z licznymi barami, tawernami i sklepami.
Dla aktywnych: siłownia, sporty wodne, jazda konna.
Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Powinienem przepisać opinie z lipca 2018 więc tylko stwierdzę że w 99% się zgadzam poza brakiem potrzeby posiadania obuwia do morza ( 2 m szerokości skały można spokojnie przepłynąć a nawet przejść, a przy brzegu i dalej w morzu piękny piasek). Dodam, że Hotel pomaga w wynajęciu samochodu - i to taniej niż TUI 50-55 Euro za dzień - za nowe samochody.(ubezpieczenie bez kół i podwozia - ale to było wystarczające ) Obsługa była na tyle miła, że nawet udostępnili nam rozdzielacze, żeby można było ładować więcej urządzeń ( normalnie jest 1 gniazdko) . Z leżakami przy basenie prawie nie było problemów. było ich sporo , ale nawet jak raz zabrakło (no cóż... ludzie są jacy są) można było spokojnie rozłożyć się na trawce. Basen Bajka - można skakać bezpiecznie na 3,5 M a i pograć na 1,1 M. Na kolacji pomimo że Hotel ma ponad 100 pokoi nie było problemów z miejscem , kelnerzy zasuwali jak w ukropie czyszcząc wszystko na bieżąco. Nikt też się nie czepiał o wyniesione 1-2 ciasteczka. Poza tym jedzenie na bieżąco donoszone - ani przez chwilę nie zabrakło arbuza czy pomarańczy, ciasta, ciasteczka, niczego - jak tylko było widać że się kończy - natychmiast się pojawiała kolejna porcja. Gdyby nie ta nieszczęsna woda 1L za 1,5 Euro to było by super (o piwo , czy wino się nie czepiam - wiadomo to nie all) . (w supermarkecie wodę można było kupić za 1,6 Euro za sześciopak 1,5L) Śniadania i Kolacje trwały 2,5h - wiec każdy zdążył się najeść , wyspać, wrócić z wycieczki. Jeśli chodzi o lokalizację - to tereny bardzo sprzyjają np do biegania - ruch samochodowy na wyspie jest na tyle ślamazarny że można spokojnie biegać nie bojąc się o swoje bezpieczeństwo, a i po plażach też biega się dobrze bo piasek w ROD\'zie był zbity , a były też i drewniane ścieżki.
Kameralny, Zadbany, Miła obsługa.
płatna woda do kolacji. 90% gości to Niemcy.
Polecam w 100 % , jedzenie przepyszne , bardzo urozmaicone . Piękne widoki , klimatyzacja . Pokoje sprzątene codziennie .
Jedzenie , widoki
Z Grecji wróciliśmy 08 07 2018 dlatego na gorąco mogę opisać masz pobyt hotel i wyżywienie bardzo dobre. Plaża prawie prywatna z obydwu stron zamknięta klifami piaszczysto kamienista dlatego radzę zabrać obuwie do morza, woda cieplutka i płytka w odległości ok 50m od brzegu bardzo fajnie rozwiązana sprawa plażowania pod czciną bo nie trzeba parasola a jest cień. Basen rewelka 3,5- 1,10. Bufecik przy basenie super wszystko świeże i ceny normalne polecam cacyki. Do miasteczka Roda ok 1,5 km troszczę pod górkę i troszeczeczkę z górki ok 20 min spacerkiem. Jest super market i bardzo miła obsługa.
Cichy kameralny bardzo blisko plaży
Płatne napoje do kolacji
Bardzo polecam ten hotel- tylko 3*, ale spełnił w 100% nasze oczekiwania (byliśmy z chlopcami 7 i 4 lata). Zwiedzając całą wyspę autem prze 3 dni i widząc inne hotele 4 i 5* cieszyliśmy się z naszego cudnie położonego. Primo -prywatna idealna dla dzieci plaża, piasek i super łagodne wejście do morza, można spacerować 50m od lądu, dzieci są bardzo bezpieczne (inne plaże na Corfu są często kamieniste, skaliste i od razu głęboka woda). Plaża długa z klifem, który daje tak pożądany cień do godz. 15.00. Można spokojnie znaleźć dla siebie zacienione miejsce w ogrodach, na plaży albo w trzcinach, które odgradzają plażę od ogrodów. Było mało dzieci, cisza, spokój, 90% turystów z Niemiec, idealne miejsce na wypoczynek, żadnych animacji. Nie ma brodzika dla dzieci i placu zabaw, ale ten jeden basen 1,1 do 3m był dla nas całkowicie ok - dzieci pływały w plywaczkach i nurkowały. Można przejść morzem do Rody ok. 1 km (lepiej, niż ulicą asfaltową) do sklepu po wodę - zgrzewka 1,5 euro, w barze nad basenem woda 2,5 euro. Do wyjscia poza potrzebne jest jednak auto, ew. autokar z Rodu do stolicy Kerkiry 3,70 euro. My bylismy 4 dni na miejscu i na 3 dni wypozyczylismy auto - polecam, najtaniej w hotelu, klasa C 110 euro/3dni. W 2 dni zobaczylismy najciekawsze zakatki wyspy i 3 caly w Aqualandzie. Wspaniala obsluga w recepcji -blyskawicznie znalezli zostawiona w autokarze podczas transferu komorke, bylismy po wrazeniem. Klasa TUI pozwala zaufać 3*.
Tak cudownie położony,że zapiera dech w piersiach. Lokalizacja na zboczu, ze wspaniałymi widokami, z boku imponującego wapiennego klifu, z terenem do plażowania niejako w gaju bambusowym (pierwszy raz w czymś takim byliśmy) no i w doskonale utrzymanym rozległym ogrodzie-parku. Wspaniałe miejsce! Szkoda, że tak mało obecne są tam polskie biura podróży
Hotel położony na zboczu wzniesienia, z pięknym widokiem na morze i góry Albanii. Bardzo spokojne miejsce. Można się zaszyć na mini-plaży wśród niskich palm, tworzących idealny półcień do wypoczynku na leżaku. Trochę daleko z hotelu do \"cywilizacji\" (miasteczko Roda), bo około 30 min. marszu wąską, asfaltową drogą pod górkę/z górki. Przy 2 posiłkach (HB) byliśmy skazani na bar przy basenie, jedynie z kilkoma potrawami, ale za to smacznymi. Polecam dla ceniących sobie totalny spokój na wczasach. Całkowity brak Polaków (goście to Niemcy i Austryjacy).