Mio Bianco Resort

3.5

Hotel zaniedbany ogólnie brudno jedzenie dobre pracownicy hotelu ok poza kierownictwem

Pierwszy raz Turcja mnie zniesmaczyła. A tak na prawdę to hotel Mio Bianco porażka, masakra oceniam go na 2 gwiazdki. Najgorszą rzeczą z jaką nam trzeba było się męczyć to 2 dni i 2 noce w pokoju z niedziałającą klimatyzacją, Tyle czasu musieliśmy chodzić i wypraszać o zmianę pokoju. Dobrze dbają tylko o Turków animacje wieczorem i muzyka tylko turecka. Zmiany ręczników na 3 osoby dorosłe dostawaliśmy po 1 małym i 1 dużym. Czasami nie zmieniane ręczniki. Zdarzało się że pokoje nie były sprzątane. W brodziku dla dzieci zielona woda z glonami. Nigdy nie trafiliśmy na działające zjeżdzalnie. Jedzenie takie sobie pełno latających much i chodzących kotów jak ktoś odłożył posiłek i poszedł po napoje to koty z talerza się częstowały. Spożywanie posiłków tylko na dworze część pod osłoną reszta w pełnym słońcu. Często w drink barze przy basenie brakowało lodu do napojów.Ogólnie wielkie rozżalenie rok czekania na wymarzony wyjazd i taka klapa!!!

Dramat! Pokój otrzymaliśmy o 15.00 po upomnieniu się, że czekamy. Zakupiliśmy pokój Family Suite Swim up za dodatkową opłatą. 2 sypialnie i salon z tarasem z bezpośrednim wyjściem do basenu. Facet prowadzi nas na 1 piętro, bo dziś nie mają takiego pokoju wolnego i jutro nas przemelduje. Bardzo dużo turystów, sporo rodaków, ale najwięcej Turków. Zamieszanie okropne, mnóstwo ludzi oczekujących na pokoje. Sporo osób otrzymało nie te pokoje, co zamówiło... W drugim dniu po mojej ostrej interwencji i niemalże zajęciu pustego suita, który mieć powinniśmy od dnia poprzedniego- dostaliśmy go. Trochę lepiej, ale smród (...) jest tu chyba standardem w każdym pokoju. W dwóch sypialniach klima oczywiście nie działa... Całe szczęście pokój nie jest jakoś nasłoneczniony, by było strasznie gorąco. Mio Bianco wymaga absolutnego remontu. To ruina i nieprawda, że był remontowany w 2022. Wszystko prosi się o wymianę i się sypie. Dosłownie. Na jeden z parterowych tarasów spadła płytka, która się odkleiła...Podłoga w pokoju to rozmazany brud. Po kilku krokach stopy brudne. Plaża żwirkowa, długo płytka woda. O dziwo zimna jak w Bałtyku ;). Wifi w głównym budynku fajnie chodzi, przy basenie inna tarasie też, a nawet w pokoju daje radę. Jedzenie monotonne, ale da się przeżyć. Smaczne w miarę. Najgorsze są śniadania. Obiad i kolacje lepsze. Niestety podane w ofercie godziny usług nie są zgodne z rzeczywistością. Np. snack bar działa zupełnie inaczej. Zdjęcia w ofercie są nieaktualne. To fotki zapewne z otwarcia obiektu. Dodatkowo wiele z nich nie jest dokładnie z Mio Bianco, lecz z siostrzanego Mio Mare. Bardzo dużo reklamacji od rodaków z każdego turnusu do (...) poszło. Personel generalnie nie słucha gości. Olewa i niezbyt po angielsku potrafi mówić.. Na wszystko trzeba czekać, prosić się po 10 razy. Potrafią nawet wyprzeć się ustaleń z poprzedniego dnia.

Holet nie warty 1 punktu!! Bród brod i jeszcze raz brod! Smród niesamowity. Do lazienki nie da sie wejsc bo tak cuchnie. Baterie zardzewiale, zakamienione. W pokojoach na scianach grzyb! Pokoje sprzatane ale co oni sprzataja to nie mam pojecia. Basen brudny, jedzenie ochydne. Jedyny plus to woda w morzu, czysta. Plaza kamienista, przy barze na plazy smrod okropny. Trzeba oddech wstrzymywac. Nigdy wiecej! Nie polecam nikomu tam jechac nawet za darmo. Wszyscy goście mieli takie same pokoje. Zostaly spisane grupowe skarki.

Gorszego hotelu nie widziałem. Jeden wielki syf, brud i smród. W pokojach zdewastowane meble, sprzęt tv, armatura. meble pamiętające wczesnego Gierka, kanapy pozalewane różnego rodzaju płynami. Wszechobecny smród. W pokojach insekty (mrówki, karaluchy) Internet tylko w lobby - oferta na stronach biur turystycznych nie pokrywa się z rzeczywistością. Dojęcie do morza przez bardzo ruchliwą ulicę. Oferta dotyczy Mio Bianco a w opisie biur są Mio Bianco i Mio Mare - połączyli sobie dwa hotele sieci w jeden - masakra

Nazwa  Mio Bianco Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Akyarlar
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

4.8
5.9
5.2
3.3
2.9

3.5

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Zalety

Jedzonko plaza

Wady

Brudne pokoje

1.8
Agata

Zalety

W pobliżu plaży

Wady

Brud, stare wyposażenie mebli w pokojach, łazienkach, pordzewiałe krany, nie działające klimatyzatory zagrzybiałe, cały tydzień pobytu nie działała winda druga nie zawsze chciała ruszać, słabe łącze wifi tylko przy recepcji. Pokój na 3 osoby dorosłe zawierał łózkopodwójne i rozkładaną "sofę" ala kozetka lekarska.

2.6

Zalety

Wady

Smród z kanalizacji, ruina, syf,nie działa klimatyzacja

1.3
Ola

Zalety

Nic, nie polecam, odradzam ten hotel

Wady

Wszystko bez wyjatku

1.4

Zalety

Wady

Wszystko

1.4
Łukasz

byliśmy w lipcu 2023. Katastrofa, jeżeli macie możliwość przebukujcie na inny hotel. Obiektu w tak złym stanie technicznym nie widziałem. W pokojach wszystkie sprzęty, meble armatura nadają się do wyrzucenia. Po pokojach biegają insekty (mrówki, karaczny i inne). Najstraszliwszy jest smród. W moim pokoju był zapach rozkładających się zwłok. Wifi tylko w lobby Oferta przedstawiona na zdjęciach (...) odbiega od rzeczywistości w 100%. Hotel nie był remontowany. Zdjęcia przedstawione w ofercie pochodzą z dwóch hoteli także Hotelu Mio Mare, który jest hotelem z tej samej sieci po drugiej stronie bardzo ruchliwej ulicy

Zalety

Nie ma żadnych

Wady

Hotel do zburzenia

Pobyt uważamy za udany,pokój nowy,czysty,stylowo urządzony,widok na ulicę ale kompletnie to nie przeszkadzało.

Zalety

Blisko plaża,krystalicznie czysta wodą,piękne widoki

Wady

Mogło by być trochę czyściej

Jacek

Dostęp do internetu 😂😂😂😂chyba na holu przy recepcji😂😂😂hotel dla Turków lepsze pokoje tylko dla nich nasz bez balkonu porażka zero angielskiego poszliśmy do baru a gość daje nam telefon żeby przetłumaczyć co chcemy zamówić 😂😂😂XXI wiek😂z Polski jesteśmy tylko my reszta to Turkey😂 Nie będę przytaczał słów Słowika😂😂😂😂nie jedźcie tam plajtini po całej lini😂

Mario 1

Spędziliśmy w hotelu miłe 2 tygodnie, ze względu na towarzystwo poznane na wakacjach. Niestety wbrew zapewnieniom organizatora (Wezyr-totalna porażka, więcej poniżej) hotel nie jest skończony. Nie funkcjonowała: sauna, łaźnia, basen kryty oraz brodzik i plac zabaw dla dzieciaków, na plaży brak toalety i prysznica. Budynek główny pachnie nowością i rzeczywiście tylko on jest nowy. Wille mają znaczny ślad eksploatacji: korozja baterii, grzybek przy podłodze, rozpadające się drzwi wejściowe, odpadające numery pokoju, nie działająca klimatyzacja(naprawiona pod koniec pobytu po kilkukrotnych interwencjach w recepcji, rezydenta i gest relations)- tak było w naszym pokoju. Potwierdzały to też inne osoby zamieszkujące wille.

Mario 2

W restauracji a’la carte serwowano tylko rybę, kilka sztuk opiekanych krążków kalmary i jakieś ziele-napoje extra płatne. W trakcie naszego pobytu powstała toaleta na plaży i prysznic. Wyczyszczono i uruchomiono brodzik i plac zabaw dla dzieci, niestety w miejscu za ostatnią willą, na betonowej posadzce. Stopniowo zwiększała się liczba parasoli, leżaków i materacy na plaży. Brak ręczników plażowych na plaży i przy basenie. Plaża piaszczysto-żwirowo-kamienista, konieczne obuwie dla własnego komfortu. Piękny taras z platformą. Łóżka z parawanem, muszelki, poduchy i alkohol ekstra płatne. Soft drinki bezpłatne. Dyskoteka na plaży raz tylko była za darmo, napoje i wejście ekstra płatne.

Mario 3

Co drugi dzień w hotelu muzyka na żywo, raz w tygodniu wieczór turecki. Animacje trochę beznadziejne. Polka, Ania, w ogóle do banii, przyklejała się do każdych nowych gości z Polski, szukając jakby sponsorów na nocne wypady do dyskoteki i sępiąc papierosy, wszystkim obiecywała że nauczy ich tańca brzucha i tylko tyle, poza tym w ogóle niewidoczna, cała robotę brali inni animatorzy. Aerobik w wodzie porażka jakieś 20 min. pajacyków i po wszystkim.Sprzątaczka niestety nie mogła się dostać do naszego pokoju bo nie działała jej karta. Jak byliśmy w pobliżu pokoju to wpuszczaliśmy ją sami. Jak nas nie było to pokój był nie sprzątnięty- ręczniki nie zmienione, brak papieru ,itp. Zgłoszone kilka razy ale bez echa.

Mario 4

Na śniadanie prawie zawsze ten sam zestaw, czasami pojawiały się naleśniki. Obiad i kolacja: zawsze ryba w różnej postaci, mięso mielone, kurczak, troszkę wołowinki i podroby. Przekąski: frytki, hamburger i miejscowa zapiekanka. Bardzo dobre piwo Efez. Wódka i gin rewelacyjny, napoje z automatu dobrej jakości marki Coca-Cola. Niestety w barach wszystkie naczynia płukane tylko pod bieżącą wodą w większości przypadków bez użycia detergentów, lód i cytryna podawana przeważnie rękami do szklanek.

Mario 5

Jeżeli chodzi o Wezyr to porażka. Nikt z rezydentów nie wiedział w jakim stanie jest hotel, mało tego zaczepiali nas mówiąc jak pięknie tam pachnie nowością, po czym dostawali zawsze porcję prawdziwych informacji. Każda grupa wyjeżdżająca musiała zawsze upominać się w recepcji o przysłanie faksem godziny wyjazdu z hotelu. No i niestety loty powrotne z międzylądowaniem o których wcześniej nie było mowy. Nam skrócono pobyt o pół dnia i zafundowano międzylądowanie w stolicy-porażka!

1.0
MAŁGORZATA

Pobyt - Wrzesień 2018

Jeżeli oczekujecie wypoczynku i spokoju w Turcji to tego w tym hotelu nie znajdziecie. Dopuszczenie przez biuro podróży oferty tego hotelu do wielkie nieporozumienie, 4 gwiazdki to nadużycie, jedyny plus to czysta woda w morzu. All Inclusive w tym hotelu nic nie znaczy, poza opłatą. Mam wrażenie, że nikt z pracowników biur podróży nigdy tego hotelu nie sprawdził. Brud, bałagan, zniszczone meble, jednostajne, zimne, niesmaczne potrawy, plastikowe sztućce, krótko mówiąc wyżywienie na poziomie bardzo marnym. Frytki i frytki to trochę za mało jak na czterogwiazdkowy hotel za tak duże pieniądze. Z owoców serwowano kwaśne jabłka, odrobinę pomarańczy, innych owoców brak. Zapomnijcie o arbuzach i melonach. Owoców morza w tym hotelu się nie podaje. Jedzenia się nie dokłada. To, co nazywa się w ofercie ?Restauracja główna, 2 restauracje a la carte, 2 bary? w rzeczywistości są to stoliki przy grillu, gdzie goście chodzą z talerzami po posiłki. Restauracja na tarasie w głównym budynku jest składowiskiem rupieci. Wszędzie są koty, które same wyciągają jedzenie z bemarów. Bary: alkohol marny, do godz. 19-tej, potem nic, bo bar jest pusty. W barze przy plaży podaje się alkohol dłużej i coś, co nazywa się przekąskami. Gra tam tak głośna muzyka, że nie sposób tam rozmawiać. W basenie zimna woda. Przy wejściu do budynków przy basenie, przedstawianych tak pięknie na fotografiach, jest wiecznie stojąca do kostek woda. Przejście do pokoi to brodzenie w syf?. wodzie. Przejście na plażę tunelem pod ulicą to również brodzenie w brudnej, wiecznie stojącej wodzie. Po zgłoszeniu w recepcji problemu z dostaniem się do pokoju z powodu stojącej brudnej wody udzielono mi ?wyczerpującego wyjaśnienia? ? cyt.: ?że to normalne?. Proponuję zabrać kalosze. Plaża jest brudna i szara. Wi-Fi dostępne tylko czasami przy budynku głównym. Notorycznie nieczynna winda. Do tego problemy z porozumieniem się z personelem. W okolicy nie ma nic. W moim odczuciu hotel przeznaczony wyłącznie dla gości z Turcji. Byliśmy kolejny raz w Turcji. Te wakacje były najgorsze.

Zalety

BRAK

Wady

HOTEL OKROPNY!!! NIGDY WIĘCEJ!!! Proponuję od razu pominąć ten hotel szukając oferty na wakacje.

2.6
Barbara

Pobyt - Wrzesień 2018

Rodzina 4 osobowa,czwarty nasz pobyt w Turcji, pierwszy raz taka porażka jesli chodzi o hotel, brud,brud i jeszcze raz brud, na stołówce, w barze, wszędzie brud, jedzenie okropne, mały wybór, obsługa totalnie ignorująca gości, brudne naczynia, w efekcie cała rodzina przez trzy dni z gorączką i dolegliwościami jelitowymi :( baliśmy się cokolwiek tam jeść. Nie jestem wymagająca, nie oczekuje luksusów, nigdy nie narzekałam na żaden hotel, ale ten mnie zszokował, zdecydowanie nie polecam nikomu, a zwłaszcza rodzinom z małymi dziećmi, plac zabaw to porażka, w brodzikach syf, brak słów.

Zalety

Wady

HOTEL OKROPNY, NIGDY WIĘCEJ!!! Wszystko,dosłownie wszystko na nie!!!!

beata ateskan

Pobyt - Lipiec 2016

wiekszosc,napisalam juz powyzej.Bylam tam pierwszy raz przez 2 tygodnie-bylo wspaniale. Mysle ze jest miejsce dla ludzi pragnacych spokoju,bo jak dla mnie i mojego meza bylo za cicho.Mieszkamy sami i dlatego wolelibysmy weselsze towarzystwo i oczywiscie polskie.Polecam jednak wszystkim ale najlepiej przyjechac z grupka ludzi i nie narzekac,bo nie ma na co.

Zalety

jest wspanialy,wiem ze w poprzednich czasach nie bylo za dobrze ale teraz tutaj to raj na ziemi.Bardzo mily personel-kompetentny,czysto,morze pod nosem i przezroczyste.

Wady

W budynkach nad morzem brak windy lub innego srodka do zejscia dla niepelnosprawnych. Jedzenie tylko czasami bylo smaczne.

3.6
Artur

Pobyt - Czerwiec 2015

Czystość pokoi dramatyczna, nawet po posprzątaniu przez sprzątaczke w każdym narożniku brud, łóżko śmierdzące i również brudne. Meble zniszczone, brak kołder tylko przykrywasz się firaną. Szklanki brudne, większość szklanek i talerzy jest plastikowa, które są myte i ponownie używane, animacje po turecku, zero angielskiego. Brak lokalnego whisky. Z alkoholi w opcji allIN. tylko wódka i piwo. NIE JEDŹCIE DO TEGO HOTELU! TO TYLKO DLA TURECKICH BRUDASÓW!!! NIE POLECAM

Zalety

Darmowe leżaki na plaży, bar z all. plaża przyzwoita

Wady

Jedzenie typowo pod turków, pokój bardzo brudny, łazienka nieposprzątana

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2014

Hotel może się podobać osobom młodym, którym nie przeszkadza ciągły hałas muzyki tureckiej. Są to albo tureckie techno, lub tureckie disco polo. Jeśli zdarza się kilka przebojów innych niż tureckie to też na cały regulator. Zaczyna się od 8 rano a kończy o 23.30 (wieczorem najgłośniej). Niedogodność dotyczy większości pokoi może poza niektórymi z wejściem do wody. Te jednak zajmują przeważnie Turcy lub Irańczycy z rodzinami. Na weekend przyjechało mnóstwo Turków i Irańczyków, no i restauracja nie wyrabiała się z zapewnieniem dostatecznej ilości \"strawy\" o czystości nie wspominając. Czystość z resztą trudno zachować przy gościach z Iranu czy Turcji ponieważ biorą wielkie ilości jedzenia i zostawiają po sobie taki chlew, że trudno nadążyć obsłudze ze sprzątaniem (do czego swoją drogą się nie kwapi bez napiwku). Dużo dzieci, dość rozwydrzonych i głośnych. Obsługa (poza menedżerami) nie posługuje się żadnymi poza tureckim językami. Nie rozumieją najprostszych zdań po angielsku czy niemiecku. Plaża malutka, pełno petów, nikt tego nie sprząta, walka o leżaki. I tu też cały dzień bębni muzyka turecka, nie ma chwili spokoju. Okolica nieciekawa, nie ma gdzie wyjść na spacer. Można przejść się do miejscowości Aykralar ale z powodu powszechnego braku chodników jest niebezpiecznie. Pozytywy - dobre jedzenie (jak dla mnie), dużo warzyw, owoców, herbatka, kawa cały dzień, piwo miejscowe, możliwość pojechania do Turgutreis i Bodrum spod hotelu (dolmusze), no i przede wszystkim pogoda piękna co dla Polaków jest sprawa podstawową.

Zalety

dobre All Inclusive, duży wybór potraw, hotel ciekawie zaaranżowany

Wady

plaża nad morzem malutka i brudna, stan sanitarny łazienek, ciągle grająca muzyka na cały regulator, brudny basen

1.2

Pobyt - Sierpień 2014

Ten hotel to totalna porażka 4.5 gwiazdki to chyba jakiś żart , obiekt nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki . Ci którzy dodają pozytywną opinię na temat tego hotelu to ludzie którzy nigdy nie byli w hotelu 4 gwiazdkowym . Trudno opisać wady tego niby 4,5 gwiazdkowego hotelu , bo zalet nie było żadnych . Napiszę co było nie tak w wielkim skrócie : wszech obecny brud , pokoje brudne , łazienka tragiczna - grzyb , smród i to nie tylko nasza . Oglądaliśmy łazienki sąsiadów i naszych znajomych i wszystkie były odrażające. W tak zwanej restauracji cały serwis : szklanki , sztućce , talerze , stoły , to jeden wielki syf . Zawsze wszyscy narzekają na jedzenie ja już byłem w Turcji , Egipcie , Tunezji , Grecji , Francji itd. jedzenie jest po prostu inne niż w Polsce ale w tym słabym pensjonacie jest bardzo nie smacznie , jadalny jest tylko arbuz którym żywiliśmy się przez większość pobytu . Basen kryty to ściema - nie funkcjonuje , jest w nim tylko kilka petów i pustych butelek po napojach , i wywieszone pranie personelu . Mini klub dla dzieci przez cały nasz pobyt był zamknięty . Animacje? jakie animacje ,animacji nie było może tylko 20 minutowe mini disco dla dzieci co dwa dni a dla dorosłych tylko bardzo głośna muzyka i to tyle . Obsługa nie zna żadnego języka obcego, nie można dogadać się nawet z recepcją , jedyną formą komunikacji był translator w telefonie. ODRADZAMY WSZYSTKIM WYBÓR TEGO HOTELU !!!

Zalety

Brak !

Wady

Wszystko !

wlo

Pobyt - Sierpień 2014

Ogólnie hotel robi słabe wrażenie, raczej brudno. Pokój oraz łazienka, niby odnowione ale widać że minimalnym nakładem. Pokoje niby sprzątane, ale samo sprzątanie ogranicza się do pozamiatania podłogi miotłą taką jak do podwórka, zmianie ręczników i uzupełnieniu szamponu i papieru toaletowego. Brudna wykładzina na korytarzach. Co do restauracji jedzenie smaczne, często uzupełniane, ale: naczynia brudne (szczególnie szklanki i kieliszki), widelce i może też, tłumy, szczególnie na początku posiłków. Napoje te które nadają się do picia to Pepsi, 7up, Mirinda, ew. woda oraz herbata. reszta niepijalna. Napoje alkoholowe: piwo b.dobre, wino różne zależenie od butelki (dwa rodzaje butelek) wódka trudno powiedzieć bo w drinkach to nie czuć za wiele. Brak lokalnej whisky. Animacje wyłącznie nastawione na dzieci oraz rozpoczynają się ok 21:00 i trwają nawet 2h. Jak dla mnie żadna przyjemność jak bawią się dzieci, tym bardziej że muzyka jest taka głośna że trudno rozmawiać i co wieczór taka sama. Niby dla dorosłych oferują zabawę w clubie Posejdon, ale sama wizyta w tym clubie nie jest ciekawym przeżyciem - nora, na czarno pomalowane ściany bez okien. Ja byłem tam z Itaką no i co do samej organizacji to nie ma się czego czepiać, szału nie ma. Transfer z lotniska do hotelu trwał ponad dwie godziny pomimo że jest odległość pewnie ze 60 km. Problem z tym że hotel na trasie transferowej jest chyba przedostatni więc miałem zagwarantowana wycieczkę po ok 10 hotelach, i nic by w tym strasznego gdyby nie była to noc, godzina 3-4 nad ranem. Co ciekawe to podczas tego transferu przyglądałem się tym hotelom i powiem tak, szału nie ma. Mio Bianco i tak wypadał w tym porównaniu całkiem nieźle, myślę że dałbym mu na te 10 hoteli pozycję nr 2 (chyba tylko Armonia wyglądała lepiej). Generalnie co do turystów to głownie tam wypoczywają Turcy !!! Druga nacja to właśnie Polacy. Dodatkowo WiFi chodzi dramatycznie wolno w tym hotelu. To tak pokrótce generalnie nie polecam tego rejonu Turcji.

Zalety

bliskie położenie od plaży, lazurowa woda oraz niezła plaża,

Wady

małe pokoje, małe łazienki, hotel jest regularnie sprzątany jednak ciągle jest w nim brudno, wieczorem głośne animacje dla dzieci (co wieczór te same), brak napojów alkoholowych na plaży w ramach all.

Mio Bianco Resort