Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel na wysokim poziomie, nowoczesny, czysty. Swietny basen, blisko plaży. Naprawde zasługuje na 5*.
Hotel dla osób które potrzebują spkoju. Cisza i komfort. Basen naprawde super długi głęboki i czysty można popływać a nie tylko robić za stojak basenowy :). Sklepik hotelowy i restauracja na plaży nie zabijają cenami. Obsługa hotelu sympatyczna poza małymi niedomówieniami.
Obsługa w restauracji a właściwie jedna niesympatyczna pani ponaglała gości przy nakładaniu posiłków i jakoś tak kontrolowała bufet że czuliśmy się nieprzyjemnie. Klimatyzacja w pokoju mogłaby działac wydajniej. Nie zmienia to jednak bardzo pozytywnej opini o tym hotelu
Hotel idealny dla osób, które cenią sobie wypoczynek w ciszy, z dala od zgiełku animacji oraz barów z głośną muzyką, biegających dzieci i walki w restauracji o dobry stolik.
Kameralny hotel, bardzo czysty, z nowoczesnymi wnętrzami i dobrze wyposażony. Obsługa ultra miła i pomocna. Rewelacyjne jedzenie - prócz bufetu zawsze dostępne do wyboru 4 dania a La carte(!!!). Leżaków zarówno na basenie jak i na plaży dwa razy więcej niż gości hotelowych, korzystanie bez opłat, do dyspozycji takze w cenie pobytu ręczniki basenowe
Spokojny hotel w niedalekiej odległości od ładnej i długiej plaży. Sporo leżaków na plaży. W pokojach czysto, obsługa zostawia w pokoju słodkości dla gości. 5 minut od hotelu przystanek autobusowy do Rethymno. Raczej dla ludzi ceniących spokój. Rozrywki wieczorem można szukać w leżącym obok Minos Mare gdzie odbywają się wieczorne animacje.
Bliskość do plaży Pustki na basenie Niektóre pokoje posiadają jacuzzi
Byliśmy na wakacjach z Itaka. Mimo, iż jeździliśmy z tym biurem 7 raz z rzędu tym razem strasznie się zawiedliśmy. Biuro podróży jak i hotel oszukało nas jak i innych uczestników sprzedając nam nieistniejąca ofertę. Otwórz wykupując ofertę All in na hotel Minos Mare Royal na miejscu okazało się, ze hotel tejże usługi nie może nam zagwarantować. Poza spaniem wyżej wymienionym hotelu, nie mogliśmy korzystać z żadnego baru jak i restauracji hotelowej. W zamian zapewniono nam posiłki w hotelu O niższym standardzie Minos Marę, które to w dużym stopniu odbiegały od wszelkich norm. Jedzenie było monotonne, często nieświeże. Podczas obiadów często brakowało sztućców, szklanek, kelnerzy byli niemili a automaty do napojów zepsute bądź nieczynne. Pół godziny przed zamknięciem reatauracji często bemary świeciły pustkami. Dużym minusem było chodzenie po jakiekolwiek picie bądź przekąskę do drugiego hotelu, gdzie również zdazalo się ze ze nie było z czego wybierać. Na przemian nudne naleśniki i kanapki zrobione z produktów które pozostały ze śniadania. Na miejscu mieliśmy utrudniony kontakt z rezydentem, który nie chciał pomoc nam w zaistniałej sytuacji. Wręcz unikał kontaktu. W czasie rozmów telefonicznych często zmieniał zdanie i unikał spotkania by potwierdzić stan faktyczny. Manager hotelu potwierdził nam ze hotel wypowiedzial Itace opcje all na ten hotel, mimo to hotel wciąż sprzedawał nieistniejąca ofertę. Dodam ze wraz z mężem i synkiem kupiliśmy wakacje w ofercie przedsprzedazowej na 8 miesięcy przed rozpoczęciem imprezy. Proszę uważać na ten hotel. Z całego serca przestrzegam przed zakupem wakacji w tym miejscu. nigdy bym tam nie wróciła. Uważam,ze za tak duże pieniądze spokojnie można spędzić lepsze wakacje i to w o wole wyższym standardzie. Nie ufajcie córkom zamieszczanym na stronach internetowych, w zupełności odbiegają od realnego wyglądu i sytuacji w hotelu.
Hotel zaciszny u spokojny.
Bardzo zła kuchnia i opieszałość personelu hotelowego.
Oferta z najwyższej półki?! Itaka Gala?! To chyba jakieś nieporozumienie a raczej oszukiwanie klientów! Od 15 lat średnio dwa razy w roku wyjeżdżam na wakacje i pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się narzekać na hotel więc i pierwszy raz postanowiłam publicznie wyrazić swoją opinię aby przestrzec innych przed popełnieniem tego błędu. Po przyjeździe zastanawialiśmy czy przypadkiem przez pomyłkę nie zawieziono nas do innego, 3-gwiazdkowego hotelu. Obiekt ma wszystkie cechy max 3-gwiazdkowego hotelu - takie sprawia wrażenie po wejściu - i niestety NIE zyskuje przy \"bliższym poznaniu\". Jedyny w budynku (obskurny) bar był zawsze zamknięty pomimo szczytu sezonu. Restauracja? Przypominała bardziej stołówkę szkolną z wymiętolonymi serwetkami zamiast obrusów. (Oczywiście jak wspominały osoby poniżej obiady odbywały się w 4-gwiazdkowym hotelu obok - a dokładniej obiadem były w dużej mierze resztki po kolacji z dnia poprzedniego z części pseudo-5gwiazdkowej). Jakość i różnorodność posiłków nawet w części pseudo-5*niestety również bardziej przypominała szkolną stołówkę niż 5-gwiazdkowy hotel. Pokój? Nazwałabym to bardziej komórką w piwnicy do ktrej schodzi się ciemnym korytarzem pomiędzy pomieszczeniami dla personelu - standard dla gości z Itaki (udało nam się zamienić pokój na wyżej położony ale i tak standard pokoju oceniłabym na 3,5* zwłaszcza za ciasną łazienkę. W kwesti otoczenia hotelu powiem tylko że tuż po podjechaniu pod hotel z lotniska człowiek wstydzi się sam przed sobą że za coś takiego zapłacił. Goście hotelu (zarówno \"5*\" jak i części 4* to w 80% Polacy - jak widać tylko Itaka (o przepraszam Itaka I GALA) ma czelność wciskać takie coś klientom. Podsumowując przestrzegam przed tym hotelem - szkoda pieniędzy za tą cenę albo i niższą znajdziecie mnóstwo lepszych i ładniejszych hoteli - szkoda że mnie nikt wcześniej nie przestrzegł... Przestrzegam również przed tym badziewnym biurem Itaką która nabija klientów w butelkę.
BRAK (powiedziałabym cokolwiek dobrego jakby hotel ten był sprzedawany za ekonomiczną cenę jako średniej jakości hotel dla niewymagających klientów a nie jako luksusowy obiekt z najwyższej półki i to za cenę 5-gwiazdkowych hoteli!)
-położenie między zbiorowiskiem śmieci i pasącymi się kozami -wystrój godny hotelu 2/3 gwiazdkowego -restauracja, niska jakość posiłków -wykupione przez Itakę pokoje w piwnicy pomiędzy przejściami dla personelu
Na powitanie szampan, woda lub sok, wilgotny ręcznik dla odświeżenia;) Na pożegnanie butelka wody na drogę. Codziennie wieczorem w pokoju słodka niespodzianka;) Jeżeli ktoś ma wylot wieczorem może skorzystać z pomieszczenia z prysznicem, suszarką, czystymi ręcznikami, i zachowuje możliwość korzystania z Allinclusive do momentu wyjazdu;) Hotel mały, nowoczesny. Duże, komfortowe pokoje z klimatyzacją, sejfem, minibarem, odtwarzaczem CD, balkonem. Sprzątane codziennie. Łazienki z prysznicem i wanną z hydromasażem. Przy plaży ok. 200m (leżaki, ręczniki i parasole gratis)- dojście ulicą lub przez teren sąsiedniego hotelu, w którym można korzystać z baru, basenu i animacji. 300m od hotelu ulica ze sklepami, tawernami, przystanek autobusowy. Hotel polecam szukającym ciszy i spokoju (większość starszych osób, rodziny z malutkimi dziećmi), brak animacji. Kreta warta odwiedzenia- plaże Elafonisi, Balos, Chania (szczególnie nocą) i Rethymno-na pewno wrócimy, zobaczyliśmy dopiero połowę;)
Kameralny, elegancki, bez animacji. Cisza i spokój. Przy plaży, z serwisem w cenie. Dobra lokalizacja.
Nie znalazłam
Hotel położony przy Hotelu Minos Mare gdzie odbywały się obiady które niestety były dużo słabszej jakości. Kolacje podawane z karty lub z bufetu bardzo dobrej jakości. Widok z pokoju mieliśmy tragiczny na kawałek (2 na 2) ziemi (w zasadzie brak trawy) i choinki. Hotelowa plaża była oblegana przez ludzi z poza hotelu przez co zdarzało się że nie było wolnych leżaków. Obsługa hotelowa mimo że miało się All inclusive ciągle pytała o numer pokoju przez co miało się wrażenie że za moment trzeba będzie za coś zapłacić. Serwis pokojowy codziennie sprzątał pokoje i przebierał pościel przez co w pokoju było naprawdę czysto, Otoczenie hotelowe (pasące się kozy, stojące śmietniki) sprawiało wiejski klimat. 5 min od hotelu znajduje się przystanek autobusowy skąd można wybyć w dalszą podróż. Bardzo blisko hotelu można znaleźć kilka tawern i wypożyczalni samochodów.
Położenie przy plaży, bardzo dobra jakość posiłków (śniadania, kolacja), klimatyzacja w pokoju, codzienny serwis pokojowy
Mało animacji, Widok z pokoju na trawę i choinki, ciągłe pytania o numer pokoju, płatny mini bar,
Hotel polecam głównie dla par jest cicho, kameralnie, mała restauracja z tarasem, z obsugą kelnerską, minus -brak opcji All. Ale w okolicy , 5 min spacerkiem do głównej ulicy,jest mnóstwo knajpek, restauracji pizzerii.Hotel eleganki, pokój bardzo ładny, czysty. Do plaży przechodzi się obok siostrzanego hotelu, tam odbywają sie również wszystkie animacje. Plaża szeroka, nie ma problemu z leżakami.pojechaliśmy z mężem wypocząć i w tej kwestii hotel spełnił nasze oczekiwania. Byliśmy z Itaką, polecam zwiedzić najbliższe miasteczko Rethymnon i oczywiście Santorini ( pojechaliśmy z rezydentem biura )
Polecam, hotel godny polecenia. W razie pytań gg 275468.
Hotel na BARDZO wysokim poziomie, jedzenie rewelacja - jedyny minus - brak opcji All. W razie pytań zapraszam 7606392
Hotel nowy. Pokoje zwykle z widokiem na basen. Doskonała komunikacja z innymi miejscowościami. Obok hotel 4* Minos Mare. Bezpłatne leżaki przy plaży. Plaża piaszczysto - żwirkowa.