Nowoczesny hotel ze skandynawskim wystrojem.
Doskonała lokalizacja: ok. 1 km do centrum (przystanek autobusowy przy hotelu), ok. 35 km do Kos.
Ok. 50 m od hotelu, piaszczysto-kamienista plaża z łagodnym zejściem do morza.
Dla dzieci: mini aquapark ze zjeżdżalniami, plac zabaw i miniklub.
Zasadniczo byliśmy zadowoleni z urlopu. Aczkolwiek jest kilka rzeczy w hotelu, które trochę wkurzały - na nich się skupię. 1. Monotonne jedzenie. Dobre, ale po pierwszym dniu w kolejnych niczego nowego w restauracji się spodziewać nie możecie. 2. Toalety zarówno w hotelu jak i koło basenów - trzeba schodzić po schodkach do piwnicy. Raz, że można się poślizgnąć a dwa - trochę tam śmierdzi bo nie ma przewiewu. 3. Dość słabe wieczory w amfiteatrze, tylko raz pokaz zewnętrzny, a tak to ciągle animatorzy. 4. Plaża choć wąska była naprawdę OK, ale dojście do niej z boku hotelu trochę upierdliwe. Brak jakichkolwiek napojów albo chociaż wody pitnej na plaży. 5. Pokoje sprzątane codziennie, ale na podłodze w łazience i na tarasie ciągle był piach i nikt tego nie sprzątał. 6. Klasa pokoi - raczej średnia, nadgryzione zębem czasu. Superiory od dzielonych przesuwnymi niewiele się różniły, nie ma sensu dopłacać. 7. W hotelu byliśmy o 6 rano, pokoje dostaliśmy o 15-16. Do tego czasu wegetacja na walizkach w lobby. 8. Brak wody butelkowanej. 9. W nocnym snack barze tylko kanapki i jabłka (rano przed wylotem nie było co zjeść). 10. Aqua park fajny, ale sama betonoza , mało leżaków i brak wody do picia. Czyli iść, pozjeżdżać i wrócić. 11. Dojście do Kardameny momentami wąską drogą - byłem świadkiem jak jedna turystka prawie została potrącona przez wymijające się auta. 12. W snack barach ciągle to samo. Pizza, kanapki, hot dog i trochę ciastek. 13. Brak RATOWNIKÓW - bo na plaży to w ogóle nie ma, a na basenach jeden który nawet nie patrzył co się dzieje w wodzie tylko siedział przy barze w telefonie, na aqua parku tylko na dole 1-2 osoby i nikt nie kontrolował zjazdów, żeby ludzie za szybko po sobie nie zjeżdżali. Hotel ma tez sporo zalet, ale już poprzednicy chyba wszystko napisali. Fajne przestronne baseny, z głównym dość głębokim co też nie jest częste. Plaża dobrze zagospodarowana, bo trochę leżaków, drewniane dojścia, sporty wodne, siatkówka. Lepiej wyglądała niż to wynikało ze zdjęć w google. Blisko Kardamena warta odwiedzenia nawet częściej niż raz, blisko przystanek do Kos (raz dziennie o 9.30 spor hotelu Aegean Village, bilet 3,5 Eur., prócz niedzieli bo wtedy tylko z Kardameny można dojechać). Ładne widoki na morzu, po prawej wulkan Nisiros, po lewej Marmaris. Szkoda, że zachód słońca "z tyłu". Ogólnie jest OK, ale mogło być lepiej. Byliśmy w Mikri Poli Rodos i tam była gwiazdka lepiej.
j.w.
j.w.
Piszę tutaj bo na TU...........I nie można dać opinii , a z tego biura byliśmy. Obok jest hotel Atlantica Mikri Poli z resztą to te same nazwy i korzystać mogliśmy z oby dwóch bo to jeden właściciel pewnie tylko ze u nas braki totalne np: żadnego jedzenia przy basenie typu pizza, sałatki, frytki itp. tylko jakieś zimne bułeczki z czymś tam. Zero muzyki na basenie i animacji, No i oczywiście woda w butelce to niestety był problem jak na kartki :). Nie będę się rozpisywał a byłem już kilkanaście razy na All i 5 * to nigdzie tak się nie rozczarowałem a i bym zapomniał te gwiazdki to mają schowane chyba bo te hotele nigdzie ich nie rozwiesili szczerze nie polecam strata czasu i kasy.
ładny basen
prawie wszystko począwszy od jedzenia , napoi ,sprzątania i braku rozrywki
Potwierdzam opinie poprzednika z sierpnia tego roku wszystko się zgadza. Dodam tylko ze byliśmy w siostrzanym, obok hotelu Mikri Poli Park ( to ten po lewej stronie) to w nim nawet muzyka na basenie nie grała, a o animacjach , czy dyskotece to można zapomnieć raz natrafiliśmy na grajka na trąbce przy ala lobby . Nuda jeszcze raz nuda w tym hotelu. Wybralismy się na wycieczki Bodrum itp. a byliśmy na 7 dni .
spokój
Prawie wszystko mieliśmy np: pokój mieliśmy rodzinny na 4 osoby taki mały jak standardowy .
Nie polecam tego hotelu. Prosiłem się trzy dni, żeby ktoś posprzątał pokój. Obsługa katastrofalna, pokoje brudne a zapach z łazienki feeeeeeeeeeeeeeeeee. Na plaży nie ma żadnego baru. Woda w butelkach przy basenie za dodatkową opłatą. Dziwią mnie te doskonałe opinie. Chyba wystawiały je biura podróży.
widok na morze , zjeżdżalne dla dzieci
brud, brak wody
Wybraliśmy się rodziną (2 os dorosłe + dziecko 11 lat) pełni obaw po przeczytaniu niektórych opinii. Jednak hotel zaskoczył nas bardzo pozytywnie. Wszystkim tym którzy narzekają polecam zwrócenie uwagi na termin, w którym jadą i jednocześnie zazdroszczę pobytu w innych lepszych hotelach, ponieważ ten spełnił nasze oczekiwania w 100%. Osoby problematyczne zawsze znajdą dziurę w całym. My z czystym sumieniem polecamy!
Pokoje rodzinne oddzielone osobnym drzwiami Smaczne posiłki Szeroki wybór drinków Zadbany hotel Miła obsługa
Pobyt w 2 osoby dorosłe i dziecko 17 lat od 18-25 maj 2019r. Wczasy bardzo udane, hotel duży, przestronny, nowoczesny, basen piękny, plaża nieduża, urokliwa, woda w morzu przejrzysta, dno żwirkowo kamieniste (skaliste) w tym czasie temp. wody w morzu ok.21 st. jedzenie pyszne, urozmaicone, dużo owoców, sałatek, codziennie ryby - każdy znalazł coś dla siebie. Obsługa bardzo sympatyczna, uśmiechnięta na recepcji, w restauracji, wszystko dopięte na ostatni guzik. Leżaków w maju nie brakowało, piękne widoki, urzekający zapach kwitnącej roślinności. Hotel przyjazny rodzinom z dziećmi. W hotelu Polacy, Niemcy i Szwedzi. Można wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę - warto zobaczyć wioskę ZIA - piękna, urokliwa. Jedyna wada to dużo schodów, mieliśmy pokój na samej górze i parę razy na dzień po 76 schodów, ale to drobny szczegół, było wesoło bynajmniej. Polecam hotel w 100%.
Blisko plaży, pyszne jedzenie, codziennie sprzątany pokój, piękny, nowoczesny, duży basen, przemiła obsluga
brak, no może dużo schodów
Super wakacje!!! Hotel świetny, nowoczesny, jedzenie pyszne, piękny duży basen, obsługa na najwyższym poziomie.W hotelu mozliwosc wypożyczenia samochodu( warto zwiedzic wioskę Zia). Plaża nieduża ale urokliwa, woda w morzu w maju ok. 21 stopni. Dno żwirkowo kamieniste(skaliste). Jedynym minusem była duża ilość schodów, pokój mieliśmyna samej górze, ale to malutki szczegół.Hotel polecam w 100 procentach.
Blisko plaży, pyszne jedzenie, ładny, duży basen, miła i sympatyczna obsługa, blisko do Kardameny.
Bardzo dobre jedzenie, blisko do plaży, dużo animacji, fajnie wypożyczyć sobie quada i zwiedzić całą wyspę, my tak zrobiliśmy i było super :)
Wszystko super, proszę nie patrzeć na niektóre negatywne komentarze. Hotel naprawdę godny polecenia !
Świetny hotel dla rodzin z dziećmi, animacje w języku polskim, ratownicy na basenach, miła i pomocna obsługa, niesamowicie ciężką pracę ma obsługa restauracji, ale dwoi się i troi by wszystko było na tip top. Manager restauracji bardzo oschły. Nie było jasnej informacji na początku przyjazdu aby zarezerwować sobie kolację w restauracji a la carte odpowiednio wcześniej (ponieważ kto pierwszy ten lepszy). Po mojej interwencji w tej sprawie i próbie zapisu się, Manager oświadczył , że mogłam zrobić to wcześniej a nie czekać na ostatnią chwilę( chciałam się zapisać w środę rano na śniadaniu, a w sobotę miałam wylot). Możliwość wynajmu samochodu, za dzień 50 euro. Po mojej prośbie by wstawiono łózko dla małego dziecka, łóżeczko pojawiło się już po kilku minutach. Obsługa baru na basenie świetna, bardzo mili ludzie. Zachwycona jestem hotelem jego wyposażeniem i urządzeniem, super.
czystość miła obsługa leżaki i parasole za damo na pobliskiej plaży należącej do hotelu
pokoje ciemne brudne stare bez podjazdu dla wózka mimo iż prosiłam o pokój z podjazdem (wakacje z bliźniakami) plaża mała kamienista brudna, nudne animacje dla dzieci, bardzo słaba 4* z 5 nie ma to nic wspólnego
oszuśći
brak podjazdów dla wózków brud śmierdząca woda gorsze posiłki po przyjeździe nowej grupy zdecydowanie słabe 4* plaża a raczej jej brak
przerost ceny nad jakością, hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5* nie polecam szkoda nerwów nie po to płacę za 5* żeby się kisić w 4*
blisko lotniska
brak podjazdów wąskie chodniki brudna woda w basenie dla dzieci paskudna plaża słabo sprzątane aqapark strasznie wietrzny
Hotel typowo rodzinny, dla dzieci idealny. My byliśmy całą rodziną, więc idealnie trafił w nasze oczekiwania. Samotne pary raczej niech szukają czegoś innego
Mnóstwo atrakcji dla dzieci, od basenów po zajęcia z magikiem itp. Czysto. Smacznie. Posiłki bardzo urozmaicone. Obsługa uprzejma i pomocna.
Słabe animatorki, niezbyt zachęcały dzieci do wspólnej zabawy. Na początku czerwca nie ma jeszcze animacji polskojęzycznych.
Jeżeli ten hotel ma 5 gwiazdek, to chyba w dziesięciostopniowej skali. W rzeczywistości zasługuje na co najwyżej 3. Plaża, owszem jest, ale o szerokości dwóch metrów, wzdłuż drogi. Obsługa była przeciętna (gdy zapomniano posprzątać mojego pokoju, wmawiano mi, że zostawiłem kartkę don\'t disturb i tego dnia już nie posprzątano). Jedzenie było bardzo kiepskie, a alkohole wręcz nie do picia. Non-stop była przaśna, waląca muzyka. Żeby dojść do miasteczka trzeba przejść około kilometra, może dwóch, czyli całkiem blisko. Jednak wzdłuż drogi na sporym odcinku nie ma oświetlenia, gdzieniegdzie nie ma chodnika, jest za to 1-2 metrowy, niezabezpieczony uskok na skały (tylko czekać aż ktoś się tam zwali po kilku piwach). Okolica sprawia wrażenie bardzo zaniedbanej. W efekcie, za plażę płaciłem w innym hotelu, podobnie z drinkami, a na jedzenie chodziłem do miasta. Gdybym wiedział, że tak to będzie wyglądać, to ne pewno bym tego miejsca nie wybrał. Gdybym nie został wprowadzony w błąd tymi pięcioma gwiazdkami na pewno zdecydowałbym się zapłacić więcej za inny hotel. Jedynym, co spowodowało, że nie zgłosiłem tego jako umyślne wprowadzenie i nie żądałem zwrotu części pieniędzy jest moje lenistwo.
Duże pokoje.
- kiepskie jedzenie i napoje - przaśna, głośna muzyka - bardzo wąska plaża położona wzdłuż drogi - zaniedbana okolica - niezbyt przyjemna obsługa - trochę niedomyte pokoje - zużyty papier toaletowy trzeba wyrzucać do śmietnika, a obsłudze zdarzyło się zapomnieć o posprzątaniu mojego pokoju
Hotel bardzo ładny ,dużo basenów ,zjeżdżalnie ,mini klub dla dzieci ,pyszne i urozmaicone jedzenie ,blisko plaży w miłej okolicy. Obsługa bardzo miła .
Blisko lotniska,miła i cicha okolica,hotel bardzo duży ,nastawiony na rodziny z dziećmi .
Za dużo poziomów ,1 winda . Z wózkiem bardzo trudno się tam poruszać .
Bardzo dobry hotel dla rodzin z dziećmi - pyszna pizza. W dniu przyjazdu,na pokój musieliśmy zaczekać około 3h, ale od początku mieliśmy all inclusive, w dniu wyjazdu również wcześniej musieliśmy zwolnić pokój i tu również do końca był all - duży plus za to dla hotelu.
czysty hotel, bardzo miła obsługa, szczególnie w barach i przy basenach, smaczne posiłki
plażą - szkoda że jest taka mała
DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁY POBYT - POLECE KAŻDEMU Z CZYSTYM SUMIENIEM
HOTEL JEST WSPANIAŁY Jedzenie , czystość baseny , obsługa , transfer z lotniska jestem zachwycona hotelem i jeśli będę mieć kiedyś okazje na pewno tam wróce
- dostaliśmy pokój bez widoku na morze mimo wcześniejszego zamówienia na taki - recepcja rozwiązała problem w połowie pobytu zostaliśmy przeniesieni koszty zostały zwrócone - ANIMACJE TYLKO NIEMIECKIE
Pobyt bardzo udany. Miła atmosfera. Pomocna obsługa, bardzo przyjaźnie nastawiona do dzieci.
rewelacyjna obsługa, czystość, pyszne jedzenie,
chłodna woda w basenie, niezbyt ładna plaża
Wrocilismy wlasnie z mezem z Mikri Poli.Spedzilismy tam cudowny tydzien.Resort bardzo pieknie polozony czyste baseny przy kazdym basenie barek gdzie mozna napic sie pysznych drinkow.Przepyszne bardzo urozmaicone jedzenie.Caly dzien o kazdej porze mozna cos zjesc nie jest sie wstanie zglodniec.Pokoje sredniej klasy ale zadbane czyste sprzatane codziennie przez Panie sprzataczki.Bardzo pomocny i przyjazny personel zwlaszcza Pani Katherina ktora zawsze usmiechnieta sluzy swoja pomoca.Caly personel zawsze mily dowcipny pomocny.Resort godny polecenia nie ma sie do czego przyczepic.
Piknie polozony zadbany hotel piekne widoki pyszne i urozmaicone jedzenie.Bardzo mily i przyjazny personel
To były nasze rodzinne wakacje razem z mężem i półtorarocznymi bliźniakami zaczęliśmy naszą przygodę już na lotnisku, po kilku godzinach jazdy, odstania swojego w kolejce podczas odprawy okazało się, że jedno z naszych dzieci nie zostało wpisane na listę pasażerów, dopiero po kontakcie z biurem i odstaniu 30minut, co z tak małymi dziećmi jest naprawdę dość uciążliwe, mogliśmy przejść do następnego etapu odprawy. W dobrej wierze udaliśmy się do hotelu i tu kolejne rozczarowanie hotel który rzekomo miał mieć 5* w rzeczywistości był marną 4* czego mieliśmy porównanie, ale od początku, podróżował z nami szwagier w raz ze swoja rodziną, mimo prośby aby zakwaterować nas w pobliżu, na szczęście dla szwagra nie zrobiono. My dostaliśmy pokój w części hotelu Mikri Poli natomiast szwagier w części Sentido Carda Beach Atlantica I tu porównanie 4* z 5* nowoczesne wnętrze, piękny widok, codzienne dokładne sprzątanie, lodówka uzupełniana (w wodę) co dziennie, ogromny telewizor, no i wszędzie podjazdy dla wózków tak sytuacja wyglądała w ich pokoju, Natomiast u nas, cóż pokój obskurny, dziura w drzwiach po haczyku (mam zdjęcie) sprzątanie co dzień, jednak na taras to Pani sprzątaczka raczej nie zaglądała, a z kłębów kurzu jakie moje dziecko wyciągnęło z pod łóżka zrobił by poduszeczkę, o istnieniu lodówki chyba zapomniała całkowicie, mrówki maszerujące po tarasie, no i to co najlepsze pokój rodzinny bez podjazdu dla wózków. Proszę sobie wyobrazić kilka razy dziennie nosić w tą i z powrotem wózek z dzieckiem po słodach, żenada, z czymś takim jeszcze się nie spotkałam. Nadmienię tylko że szwagier miał wykupiona taką sama ofertę jak my, więc od czego zależy podział nie wiem. Co do basenów, nie mam zastrzeżeń, ale plaża hmmm leżaki wśród kamieni, paskudne zejście do morza w dwóch miejscach można było normalnie wejść do wody i to wszystko, ale szczególnie zachęcająca do kąpieli morskich była rura biegnąca pod droga od hotelu do morza i szczerze mam nadzieje że to nie były ścieki. Wyżywienie śniadania dość monotematyczne jajka i parówki na kilka sposobów co dzień, obiady na początku w obydwu restauracjach jak najbardziej ok., ale około ? dnia naszego pobytu przyjechała wycieczka, większości Polacy z tym że z jakaś inną ofertą gdyż mieli inne opaski i mogli korzystać tylko z części hotelu Mikri Poli i tu kolejne rozczarowanie po ich przyjeździe w restauracji znajdującej się w części Mikri Poli nie za bardzo było co jeść , obiad wręcz identyczny jak śniadanie, mimo że obiad miał być wydawany do 14,30, to o 14 restauracja świeciła pustkami, można było liczyć jedynie na resztkę frytek sałatek czy skrawków jakie pozostawały na półmiskach. Taka sytuacja w hotelu 5*, chyba raczej nie. Natomiast restauracja w części Sentido Carda Beach Atlantica jak najbardziej na 5* Animacje dość nudnawe, a animatorzy bez życia ale na tym akurat nie szczególnie nam zależało. Dzień powrotu i co powtórka z rozrywki mimo kontaktu z biurem w sprawie braku syna na liście, po tygodniu nic się nie zmieniło, znowu stoimy i czekamy aż system wygeneruje syna na pokład, poczym dostajemy z mężem miejsca obok siebie co oczywiście jest nie dopuszczalne z tak małymi dziećmi więc przesiadki na pokładzie oczywiście na własną rekę trzeba się Zamienic z jakimś innym pasażerem.
aquapark
monotonne jedzenie hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki co dopiero na 5 schody bez podjazdów dla wózków brud zmiana jedzenia po przyjedzie turystów z tańszą opcją