Położony ok. 5 km od centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami, dyskotekami i malowniczym portem jachtowym.
Do dyspozycji gości: restauracja główna, restauracja a'la carte, lobby bar, pool bar, beach bar.
Dla aktywnych: basen zewnętrzny, tenis, siłownia, sporty wodne na plaży.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Niestety wakacje nie spełniły naszych oczekiwań wymarzonego urlopu w hotelu 5*. Pobyt ten kwalifikował się na coś w rodzaju słabego sanatorium, do całodniowego odpoczynku ze słabym jedzeniem. Na urlop wybraliśmy się po przeczytaniu opinii, że hotel jest wyjątkowy, piekny, super personel. mega atrakcje, pyszne jedzenie. Ale to wszystko okazało się kłamstwem. Jedzenie było monotonne, śniadania tragedia. ok godziny przed koncem czasu obiadów czy kolacji jedzenie już było chłodne, tak jakby nie podgrzewali tylko wkładali w bemary. BRAK a'la carte restauracji BRAK typowych tureckich potraw typu kebab BRAK lodów (mimo, że na rozpisce dostaliśmy że bedą) problem z wydaniem jedzenia o 16:10 na plazy, gdzie bar był czynny do 16:30 drinki, mimo, ze te same to roznily sie miedzy barem na basenie, w restauracji i lobby. na plazy brudne lozka, ktore daleko byly umieszczone od morza. dopiero po kilku dniach, jak zwrocilismy uwage managerowi to wzieli sie za ich pranie. Nie chcialo sie wczesniej w ogóle na nich nawet leżeć. Dodatkowo Łysy Pan, ktory wydawał materace robil to z "łaską" i rzucał nam materacami albo w ogóle nie przynosił. potrafił powiedzieć, że "Polacy są problemem". w hotelu brak animacji. Przez cały dzień nie działo się nic. w pewnych momentach nie bylo nawet muzyki na basenie, a sami musieliśmy upominać się o to czy możemy porzucać rzutkami. Na prospekcie oraz na tablicach w hotelu były wywieszone atrakcje wraz z godiznami, o której miały się niby odbyć, ale ich nie było. Woda w basenie była mega zimna, prawie nikt do niej nie wchodził. Wieczory były przeznaczone na karaoke czy disco. Była bitwa miedzy polskimi a rosyjskimi piosenkami, a DJ i jego pomocnik nie byli w stanie wyposrodkowac tego, nie zachecali do zabawy. Gdy się jednak ekipa rozkrecala i bawilismy sie dosc spora ekipa 20-30 osob to rowno o 23 bez slowa zamykal swoj "barak" i wychodził. W lobby nie mozna było poimprezować dalej czy pośmiać się troche głośniej bo ciągle uciszali i GASILI światło abyśmy tyle nie siedzieli. Dodatkowo, mimo że w hotelu są pomieszczenia typu meeting room oraz night club nie mogli nam ich udostępnić. Poznaliśmy tam kilka par, które były nie pierwszy raz w tym hotelu i to w październiku i pierwszy raz spotkały się z tak tragicznym przyjęciem, jak w tym roku. Sami kelnerzy (niektórzy z nich byłi bardzo w porządku) narzekali, że się popsuło. Nie było kolacji ala carte, chociaż w ofercie oraz na rozpisce w hotelu było uwzględnione tak samo jak chociazby lody. Sprzątanie też nie należało do zalet. Podłoga niedomyta, przeciekający czajnik. brak uzupełnianych kosmetyków. WIFI tylko w lobby lub opłata aby go mieć na basenie i w pokoju. pozna kolacja (o 23) to byla slaba zupa a o 1 w nocy wystawiali sery, chleb, ich mortadele i jajka jako all inclusive 24h. to wszystko sobie lezalo i zjejczało. tragedia Na cichym basenie rozwalone daszki od lozek i bar do samodzielnej obslugi, smierdzialo tam i nie bylo sprzatane nawet kilka godzin a naczynia byly brudne. potem z dnia na dzien bar zamkneli i juz go nie bylo. na pewno to nie byl pobyt marzen i tylko poznani tam ludzie uratowali ten wyjazd. mimo, że zgłaszalismy sprawe do rezydenta, managera hotelu, malo co to w trakcje ponad tygodniowego pobytu pomoglo. Nie wrocimy do tego hotelu
niektórzy kelnerzy w hotelu bardzo mili hamam MEGA w spa hotelowym widok z pokoju na morze
- brak internetu w pokojach i na basenie - niestaranne sprzątanie - brudne materace i poduszki na plaży - niemiła obsługa na plaży - bardzo zimna woda w basenach (niepodgrzewana) - monotonne jedzenie, niedobre, zimne, brak restauracji a'la carte, niektore dania oferowane w snack barach niedostepne - brak lodu na plazy do napoi - brak animacji - dlugie przerwy miedzy posilkami -
Zaczynając od pozytywów. Hotel piękny, pokój mieliśmy bardzo przestronny z pięknym widokiem na morze. Położenie hotelu blisko plaży lecz trzeba przejść przez ulicę dość ruchliwą by dojść do plaży przy hotelu. W pokoju często woda pod prysznicem traciła ciśnienie i temperaturę, raczej nie spodziewaliśmy się tego w 5 gwiazdkowym hotelu. Czystości pozostawiała również wiele do życzenia, wielokrotnie prosiliśmy by umyć okna w pokoju, zdeżając się z odpowiedzią że one takie są w środku ( nie są bo sami próbowaliśmy umyć i wszystko schodzilo). Tapeta na ścianach odchodziła, pełno kurzu pod szafkami. Obsługa hotelu dość nieprzyjemna, szczególnie jeden pan na recepcji, ale większość z ponurymi minami i zerową informacją na temat co się w hotelu dzieje. Atrakcje hotelowe bardzo kiepskie, na karaoke była właściwie dyskoteka. Jedzenie mało urozmaicone i brak wyboru dla mięsożernych. Ryby były świeżo grillowane co uważam za plus. Kawa z proszku w ekspresach duży minus jak na hotel tego poziomu. Byliśmy w połowie października więc woda w basenie była dość zimna około 12 stopni i nie ma podgrzewania więc jeśli ktoś nie lubi pływać w morzu, to musi się zastanowić nad hotelem z podgrzewanym basenem. Drinki na barze niesmaczne i mały wybór ( mimo że mieliśmy ultra all inclusive muaielismy doplacic za shoty tequila). Drinki na plaży jeśli nie chcemy piwa to tylko sprite lub cola, mały wybór. Spa,hamam masaże wykonane przez Turków bardzo dobre duży plus. Jednakże obszar spa zaniedbany, prysznice nie działają, łaźnia parowa nie działała, sauna fińska 2 dni również nie działała. Jacuzzi było nazwane cold plunge bo bąbelki też popsute. Ogólnie hotel ma duży potencjał ale na pewno nie można go uznać 5 gwiazdkowym, wymaga gruntownego sprzątania i remontu.
Jednym słowem - rozczarowanie. Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5 gwiazdek. - w hotelu NIC się nie dzieje. Przez nasz 7 dniowy pobyt, w ciągu dnia nie odbyła się ani jedna animacja, mimo listy zawierającej jakieś water polo, darta, water gym - nic z tego nie wydarzyło się ani razu. Wieczorne animacje nie zawsze się odbywały, a jak już były to między innymi było to: polskie i (...) disco polo z głośnika, karaoke (polskie i (...)disco polo) z youtuba, bingo, którego prowadzący chyba nie uznawał kobiet (kiedy wygrała kobieta to zaczął rozmawiać z jej mężem i to jemu dał nagrodę...). - materace na leżakach na plaży wyglądają jakby ktoś na nich umarł - są pokryte brązowymi plamami, bokami wychodzi z nich gąbka - po hotelu widać, że jest stary - podarte i zaplamione parasole plażowe, obdarte z lakieru krzesła w pokoju, stoliki pokryte kolorowymi odbarwieniami. - jedzenie... jest w miarę smaczne, ale codziennie jest dosłownie ten sam zestaw podejrzanych kawałków mięsa w sosie (indyk, kurczak lub wieprzowina), grillowanej białej ryby w całości lub różowawego filetu, grillowanego kurczaka lub indyka - skrzydełka lub kotlet. Ten zestaw jest na każdą kolację, a na każdy obiad jest około połowa tego zestawu. Do tego zawsze frytki. Na śniadanie zawsze były jajka sadzone, omlet, jajecznica i pancakes. Całe jedzenie jest podawane albo w temperaturze pokojowej albo lekko ciepłe. - Około 16 cały hotel spowija się gęstym, szarym dymem z grilla przed kolacją - na zewnątrz restauracji jest tak siwo, że nie widać grilla, wewnątrz widać snujący się pod sufitem dym. Śmierdzi wszędzie, łącznie z pokojami. Po trzech dniach czuliśmy na sobie zapach grillowanego kurczaka non stop. - Podobno do kolacji napoje podaje obsługa - nas przez 7 dni nikt ani razu nie zapytał co chcemy do picia i ani razu nic nam nie podano. Podobnie jak reszta polaków, chodziliśmy po napoje sami. Obsługa obskakuje tylko rosjan. - Ultra all inclusive to oszustwo - nie ma czegoś takiego w tym hotelu. Nie ma części rzeczy z oferty - restauracja a la carte nie istnieje, w sezonie jest opcja kolacji niby a la carte. Polega to na tym że siedzi się w zwykłej restauracji, zamiast pomarańczowego obrusu jest biały i to obsługa podaje już na talerzu dokładnie to samo jedzenie, które jest w bemarach. No ale w czasie naszego pobytu nie było to dostępne. Nie było ani razu lodów. Z owoców podawane są jabłka, banany i jakiś jeden cytrus. - Drinki - jest ich kilka, ale wszystkie smakują tak samo bo składają się zamiennie z trzech mocnych alkoholi, czterech sztucznych syropów i dopełnione są po prostu wodą z dystrybutora. Są dwa niebieskie i z pięć pomarańczowych... - Brak wody w butelkach przy basenie, woda tylko z dystrybutora...
- duże pokoje - ładny widok z balkonu - wygodne leżaki przy basenie - bez dzieci - w miarę smaczne jedzenie
- brak animacji - ciągle to samo jedzenie - słabe drinki - zniszczone rzeczy
Spędziłam w tym hotelu ze znajomymi dwa tygodnie rok temu dlatego postanowiliśmy w tym roku również z niego skorzystać - i tu okazała się totalna klapa Jedyne co się nie zmieniło na gorsze to były posiłki przez pierwszy tydzień i obsługa (no może nie cała) hotelowa z zeszłego roku ( pomocni , uśmiechnięci i wspaniały Hasan który w hotelu jak i na plaży był pracowity jak pszczółeczka ) -wymienione leżaki na plaży niewygodne ,materace i poduszki brudne pamiętające cały sezon -notoryczny brak lodu w barze na plaży , brak wody gazowanej - łysy pracownik na plaży ignorujący wszystko i wszystkich w zeszłym roku zachowujący się dokładnie tak samo - sprzątanie w pokojach pozostawia dużo do życzenia oczywiście wszystko w zależności kto sprząta ogólnie w pokojach brudno - brak wody gazowanej w pokojach przez ostatni tydzień - brak restauracji a"la carte - brak możliwości skorzystania z nocnego klubu więc nawet nie bardzo było gdzie posiedzieć ze znajomymi bo w lobby nas uciszano i wzywano ochronę - zero jakichkolwiek animacji , zajeć - dyskoteka do 23 święcąca pustkami bo nic się tam nie działo - rosyjska muzyka górą -żadnej tematycznej kolacji gdzie w zeszłym roku były 4 - wybór jedzenia był w drugim tygodniu mocno ograniczony w porównaniu do pierwszego tygodnia widać było że kończą sezon -drugi basen mniejszy poza terenem hotelu - porażka - leżaki połamane , parasole podarte nie dające się rozłożyć, po siedmiu dniach zamknięto i wyniesiono wszystko z baru łącznie z agregatem zwykłej wody do picia i poinformowano Nas że możemy przynosić sobie z hotelu - podczas naszej nieobecności w pokoju zabrano nam drugą kartę i w recepcji przekonywano nas że otrzymaliśmy jedną więc drugiej nam nie dadzą :( SPA -obsługa i zabiegi rewelacja i tu się nic nie zmieniło - widoki z balkonu piękne Gdyby nie to że byłam tam w zeszłym roku może nie byłabym zdziwiona ale ponieważ mam odniesienie do poprzedniego roku widzę jak z hotelu pięć gwiazdek zrobiły się trzy . Było kilka osób z obsługi z zeszłego roku i niestety same potwierdziły że dzieje się żle i jest to ich ostatni rok tam pracy . Reasumując ostatni raz i na tę chwilę nie polecam nikomu
Wakacje bardzo udane.hotel i obsługa cudowna.Jedzenie dobre ale trochę monotonne.
Hotel jest piękny.Zaletą hotelu jest to że jest dla dorosłych.Obsluga w hotelu i na plaży super.
Monotonne jedzenie.Animacje ograniczają się do dwóch godzin dyskoteki i to wszystko.Trochę nudy.
Wszystko na najwyższym poziomie. Nie mam żadnych uwag. Oprócz redyzentki Natalii. Nic jie wie w niczym nie pomoże. Hotel oceniam 10/10
Czystość. Obsługa bardzo miła uprzejma
Wszystko ok
hotel sam w sobie super, ale niestety wiało potworna nuda, brak jakichkolwiek atrakcji dla gości hotelowych, impreza na świeżym powietrzu kończyła sie o 23 a to przecież hotel dla dorosłych, bardzo wznoszenie na piedestale turyści z Rosji konkretnie y opina od obsługi z plaży..ej Polacy nie lubimy was.
spa..masaże to po prostu poezja obsługa hotelowa poza jednym panem z plaży bardzo pomocna i mila czysto
brak animacji brak baru lodowego brudne materace na plaży mocno okrojona oferta ..tłumaczenie ze to ostatni tydzień działalności hotelu niestety nie powinno mieć miejsca
Jeżeli chodzi o sam hotel to wszystko było by w porządku , gdyby nie fakt że po całej dobie podróży pan z recepcji nie chciał nam dać pokoju by była 8 rano i nie były umyte podłogi. Ale dziwnym trafem po 2 godzinach znalazł wolny pokój płatny dodatkowo 50 euro Tragedia
Brak zalet , wszystko to co było opisane na staranie nie zgadzało się w żadnym stopniu z tym co zastaliśmy w hotelu , brak animacji , brak czegokolwiek
Nie zgodny z opisem co do animacji, wyżywienia, obsługa niestety tylko nie liczni do pochwały, dopłaty za pokój za który już dopłata była zrobiona oszustwo,drinki tragedia . Spa polecam w 100% korzystałam kilkukrotnie rewelacja ceny przystępne. Jedzenie najlepsze na plaży . Dyskoteka , bingo, karaoke do 23 00.
Obsługa spa i pani masażystka zna się na tym co robi. Widok z pokoju na 5 piętrze od strony zach.
Podwójne opłaty za pokój z widokiem , drinki, dla dorosłych do 23 00 muzyka, żadnych animacji przy basenie , brak nawet płatnych soków świeżych, wyproszenie z basenu bo sprzątają w godzinach kiedy basen powinien byc jeszcze dostepny, nie było poczucia że gość coś znaczy jak w innych hotelach w Turcji .
Hotel Michell przereklamowany , nie zasługuje na 5 gwiazdek. Nie polecam !!!!!!
Bardzo ładny widok z balkonu na morze i centrum Alany. Bardzo miła obsługa barmanów i kelnerów.
Hotel na pierwszy rzut oka ładny i zadbany. Później wychodzą mankamenty tego hotelu. Psująca się klimatyzacja , woda z kranu płynie gorąca lub zimna nie można jej wypośrodkować Pobieżne sprzątanie pokoi , wymiana ręczników nawet po 4 dniach lub wogóle. Jedzenie bardzo monotonne , jedno i to samo. Ultra all inclusive to jedna wielka ściema , nie istnieje w tym hotelu jak i restauracja a la carte. Chcąc zamówić drinka usłyszeliśmy że takie leǰą na dole w barze idąc na dół odsyłają do baru na górze
Pobyt w hotelu bardzo udany, pokoje nowe i eleganckie, ładne łazienki, widok z balkonu na morze i miasto. Bardzo dobre jedzenie, alkohole w opcji ultra all międzynarodowe (nie jakieś lokalne sikacze). Hotel ogólnie bardzo fajny trochę na uboczu ale blisko do Alany . Jedyny minus to płatne wifi w pokojach.
Hotel położony w niefajnym miejscu. Pokoje z widokiem na morze bardzo głośne od ruchliwej ulicy. Spać trzeba przy zamkniętych oknach. Taki wyższy standard. Od drugiej strony widok na trawę i pokoje w niższym standardzie. Ciszej, bo ulicy nie ma ale cały hałas wieczorny z lobby niesie się. Nawet do 1-2 w nocy ludzie sobie siedzą . Jak ktoś potrzebuje ciszy to nie polecam. O drugą kartę do pokoju trzeba walczyć. (jak jedna osoba chce wcześniej iść do pokoju to druga zostaje bez karty). Żeby przed 14-tą dostać pokój to trzeba zapłacić 60 euro ( trochę sporo). WIFI tylko w lobby za free, w pokoju czy na basenach trzeba zapłacić 7 euro za 3 dni. (takie ultra all inclusive) Na plaży pomost w rozkładzie. Kamieniste wejście do wody. Buty konieczne. Późny posiłek 23.00-2.00 który był w ofercie -brak. Posiłki zróżnicowane i smaczne. Jest basen cichy przed hotelem i basen z muzyką i atrakcjami za hotelem . Przy basenie codziennie wieczorem coś się działo. karaoke, tańce itp. To akurat super. Podsumowując -nie wrócę tam.
nic
położenie , hałas
Hotel ładny, czysty. Pokoje są OK. Widać duża dbałość o czystość na terenie hotelu.
Czystość, wzornictwo, obsługa
Brak darmowego internetu w pokoju, beznadziejna plaża a leżaki na plaży to jakaś tragedia.
Pobyt był wspaniały,czyściutko bardzo miła obsługa a jedzonko pyszne.Dodatkowy plus drugi basen.Z pewnością kiedyś wrócimy z narzeczonym.
Czysto,miła obsługa,pyszne jedzonko,blisko morza,każdy w hotelu mógł znaleźć miejsce dla siebie :) Codzinne animacje też na plus Polecam pokój z widokiem na morze (my akurat mieliśmy z widokiem od strony flagi)
Pobyt w hotelu udany super, pokoje sprzątane na bierząco co dzień oraz wymieniana pościel codziennie co daje na duży plus. Wszędzie czysto i schludnie. Napewno wrócę następnym razem i polecam
Wyróżnia go to że w hotelu nie ma nigdzie dzieci co pozwala zapomnieć o tym że rodzice biorą dzieci na wakacje hehe. Obsługa na najwyższym poziomie. Animacje na najlepszym poziomie oraz co wieczór inne atrakcje przy barze typu różne konkursy, dyskoteka z DJ i wiele innych
Średnio dostosowane godziny jedzeń. Gdy człowiek czasami zgłodnieje to musi czekać z 2 godziny do następnych posiłków
Super hotel, bardzo dobre jedzenie (śniadania może lekko monotonne, ale to chyba wszędzie tak jest, za to wybór bardzo duży, niczego nigdy nie brakowało). Pokoje przestronne i klimatyzowane, łóżka wygodne , pokój codziennie sprzątany, zapas wody i soczków co dzień uzupełniany. Fajna ekipa od animacji nad basenem, dla tych lubiących ciszę i spokój jest drugi basen po drugiej stronie hotelu. Ogólnie rewelacja i z czystym sumieniem polecam.
Mój pobyt w Michell Hotel & Spa był wyjątkowym doświadczeniem, które z pewnością będę wspominać przez długi czas. Hotel zachwyca pięknym otoczeniem – otoczony jest zielenią i położony blisko morza, co stwarza idealne warunki do relaksu. Wokół panuje spokojna atmosfera, która pozwala na pełne odprężenie. Jednym z największych atutów hotelu była różnorodność jedzenia. Każdy posiłek to prawdziwa uczta – od tradycyjnych tureckich smaków po dania międzynarodowe. Bufet obfitował w świeże warzywa, owoce, różnorodne mięsa oraz dania wegetariańskie, co sprawiało, że każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Desery były przepyszne, a różnorodność potraw sprawiała, że jedzenie nigdy się nie nudziło. Jedynym minusem mojego pobytu był długi transfer z lotniska do hotelu. Droga zajęła więcej czasu niż się spodziewałem, co po długim locie było nieco męczące. Jednak po dotarciu na miejsce wszystkie niedogodności zniknęły w obliczu pięknych widoków i wspaniałej obsługi, która od pierwszych chwil zadbała o komfortowy pobyt. Podsumowując, Michell Hotel & Spa to doskonały wybór dla osób szukających luksusowego wypoczynku z pysznym jedzeniem, w pięknym otoczeniu. Długi transfer z lotniska to jedynie mały minus w porównaniu do tego, co hotel ma do zaoferowania.
Różnorodność jedzenia, jakość obsługi, obsługa nie ogląda się na napiwki
Transfer do hotelu, wymuszony przystanek przez coral travel (na WC) gdzie woda kosztowała 3 euro. Wywożenie turysty w miejsce gdzie się ich oszukuje a naganiacze zabraniają udania się do pobliskiej tańszej stracji jest śmieszną częścią transferu. - jedyne oszustwo wyjazdu
Hotel o wysokim standardzie, jedzenie różnorodne, drinki mocne, czysto i przyjaźnie. Obsługa z wysoką klasą, prywatny bus na plaże, plaża oczywiście prywatna, wyposażona w leżaki i bar. Klimatyzacja w każdym pokoju - telewizor z TVP Polonia :) Dostępne dwa baseny, jeden główny, drugi tzw. "silent" - czyli bez muzyki i animacji. Animatorzy zapewniają super zabawę - wieczorne animacje kończą się o 23:00 co dla mnie osobiście jest dużym plusem bo można jeszcze się wyspać przed kolejnym pełnym atrakcji dniem :)
Wysoka kultura osobista obsługi, różnorodne drinki, bogata kuchnia, ekskluzywne SPA
Natarczywy pracownik Marketu, ale na to hotel nie ma wpływu.
Hotel i całe otoczenie uważam za bardzo piękne. Wspaniały pięciogwiazdkowy hotel tylko dla dorosłych. Bardzo czysto, miła obsługa, pyszne jedzenie, pokój sprzątane codziennie na życzenie.
Ładne otoczenie, tylko dla dorosłych, dobre drinki, miła pomocna obsługa, pięciogwiazdkowy hotel, spa i siłownia.
Niedziałający jacuzzi w SPA, krótki czas na obiad później tylko a'la kartę pięć dań mimo to pyszne.
Hotel bardzo ładny. Czysty,miła i pomocna obsługa,super jedzenie.
Położenie hotelu,jego wygląd.
Nie zauważyłem.