Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Jeśli chodzi o tą ofertę to nie polecam bo morze owszem blisko ale jest strome zejście do morza i przede wszystkim jest głęboko dzieci nie umiejace pływać trzeba pilnować bo chwila nie uwagi i idą na dno. Bardzo mało sklepów z pamiątkami chyba że dwa na krzyż i trzeba troszkę pójść... Widoków też nie ma dookoła same chaszcze i trzciny... Wykwaterowanie też jest nie bardzo bo wylot był o 5:00 a trzeba było się wykwaterowac powszechniego o 12 w południe i sobie siedź ponad 12h z walizkami razem z dzieckiem w taki upał bez kąpieli i wogole... Gdyby nie byli tacy mili właściciele to byśmy musieli tak siedzieć oczywiście pozwolili nam zostać w pokoju za drobną opłatą 10euro...
Zaletą tego hotelu to jest napewno cisza i spokój
Właściciele nie potrafią mówić po polsku nie można się z nimi dogadać owszem bardzo mili...
Kamisiana- Najlepiej zwiedzić okolicę samochodem- na miejscu jest dużo wypożyczalni. Okolica cicha i spokojna, na uboczu, klimat wiejski- rano pieją koguty :D. Godzina jazdy busem z lotniska.Mieliśmy pokój mały ale czysty, ręczniki/ posciel zmeniona po 4 dniach. Przytulnie, rodzinnnie, bajeczne jedzenie w tawernie którą prowadzą gospodarze.Być na miejscu i nie spróbowac cielęciny to grzech. Michalis i Maria-właściciele tworzą wspanialy grecki klimat. Do przystanku i sklepów ?dalej niż 200 m ale spacerując mozna podziwiać wspaniałe okoliczne widoki ;) Do plaży 300 m- nie jest strzeżona, nie zagospodarowana, kamienista, jest na niej malo ludzi. Basen maly ale czysty, nikt sie nie bił o leżaki- starczało dla wszystkich chętnych. Wi fi akurat w naszym pokoju nie działalo ale było dobre połączenie w tawernie oraz przy basenie. Pogoda gwarantowana, życ nie umierać- pakować walizki i jechać
+cisza +pyszne jedzenie +dobra baza wypadowa
- bez samochodu ani rusz -nie wszędzie dziala wi fi
Tak właściwie to nie Kolymbari a Kamisiana dla wyjaśnienia. Jeżeli chodzi o zwiedzanie to polecam wynająć auto jest to najlepszy sposób na poznanie tej części krety. Komunikacja miejska jest dobrze rozwinięta ale tylko pomiędzy Chanią a Kolymbari (autobusy co około 30 minut). Pokoje ogarnięte, w nie najgorszym stanie. Gospodarze mili uprzejmi przy których można poczuć klimat krety. Basen czysty, zadbany. W pobliżu kamienista niezagospodarowana plaża.
Cisza i spokój, w pobliżu dobra kuchnia w tawernie u gospodarzy, blisko kamienistej plaży,
Pobyt tylko nocleg. Na miejscu BARDZO dobre jedzenie w tawernie, prowadzonej przez właścicieli. Sympatyczni właściciele, mozna poznać koloryt i klimat rodziny greckiej. Miejscowych dobrze skomunikowana, liczne autobusy do Chanii, Kissamos. Sa rownież wypożyczalnie samochodów,
Cisza, spokój, blisko plaży.