Mesut

Hotel zupełny PRL nie polecam grzyb na fugach w łazience, ściany brudne , alkohol szajs , jedzenie średnie - po 4 dniu cała rodzina chora prawie odwodniona. Obsługa w barze koło basenu pomieszczenie obok pali papierosy - do podawania produktów ręka po paleniu nie myła rąk nie używa rękawiczek , Menager zabierał alkohole po 23 jak stały na stole 4 - bo uważał że do 23 pijemy a później można do marketu iść. Dla dzieci atrakcji brak Najgorszy hotel w kilku moich pobytów w Turcji Dla mnie nie 4 gwiazdki a 2 max

Najgorszy hotel w jakim byłam. Pokoje brudne, ciasne ,grzyb w łazience i słona woda w kranie. W lobby i na stołówce gorąco bo zamiast włączyć klimatyzację otwierali okna przy temperaturze na zewnątrz 33 stopnie. Żadnych animacji czy zabaw. Jedyny plus to bliskość morza i smaczne jedzenie aczkolwiek wszyscy a było nas czworo, złapaliśmy zatrucie pokarmowe.

Pobyt na przełomie września i października , hotel jak na polskie warunki dwu w porywach może trzy gwiazdkowy,napewno nie cztery jak w opisie .Pobyt uważam za udany ale jak bym miał wrócić czy polecić komuś to raczej nie . Na początku pokój otrzymaliśmy taki że można było nabawić się klaustrofobi z grzybem w łazience i odpadającym tynkiem z widokiem (a raczej bez ) na zasłonę która nieudolnie próbowała zasłonić całą instalację basenową rury,pompy i agregaty !!! po zgłoszeniu wymienili nam pokój ale zażądali dodatkowo 120 euro ,wcześniej czytałem o stosowaniu przez hotel taktyki wyłudzania dodatkowych pieniędzy ale wysokość łapówki mnie przeraziła ,młoda para która też zgłosiła problem z pokojem ale nie zapłaciła łapówki do końca słyszała o braku innych dostępnych pokoi choć ludzie przyjeżdżali i wyjeżdżali praktycznie codziennie .Brak animacji czy pokazów jak w opisie no chyba że liczyć jeden w którym ubrany gość przeszedł się po basenie a ciuchy które miał na sobie z metkami można było kupić ,po prostu żenada Jesteśmy z żoną naprawdę mało wymagającymi klientami ale wad w hotelu było więcej najgorszą z nich to wszechobecny wyczuwalny smród z kanalizacji szczególnie przy windzie i recepcji (ale to chyba problem w całym mieście) i brudne rzadko zmieniane obrusy na stołówce mniej przeszkadzają powypadane płytki na basenie i mocno rozwodniony alkohol który polecam wziąć ze sobą tak jak my to zrobiliśmy i wieczorkiem na balkonie można było przy dobrym drinku podziwiać piękny widok ;) za dopłatą oczywiście , personel w większości uczynny i uśmiechnięty , pani która sprzątała nasz pokój to wspaniała uśmiechnięta osoba która codziennie stroiła nam łóżko nawet płatkami kwiatów jedzenie w hotelu też bardzo dobre i każdy znajdzie coś dla siebie po południu przy basenie można było liczyć na dobre lody szkoda tylko że aby skosztować typowo kuchni tureckiej musisz się wybrać poza hotel co polecam bardzo i zaraz obok hotelu jest restauracja z dobrym żarełkiem The Brothers House .Do plaży bardzo blisko plaża ok ale dno morza bardzo kamieniste i musisz uważać bar na plaży nie obejmuje allinklusive i jest płatny ,woda w hotelowym basenie słona na bazarach i w sklepach musisz uważać bo turcy oprócz mentalności do targowania się lubią też oszukiwać

Z czystym sumieniem polecam. Bardzo miła obsługa, jedzenie pyszne. Codziennie były sprzątane pokoje. Hotel położony w świetnej lokalizacji. Uważam, ze warto pojechać parą, lub z grupą znajomych, ponieważ jeśli chodzi o dzieci to mało będzie dla nich atrakcji.

Uważam że jak na stosunkowo niską cenę za pobyt w hotelu nie można się do niczego przyczepić. Jadąc tutaj nie oczekiwałam złotych klamek, a mimo to pozytywnie się zaskoczyłam. Pokoje ładne i czyste, codziennie sprzątane. PO zakwaterowaniu zauważyliśmy że kapie nam wodą z klimatyzacji, po zgłoszeniu w recepcji od razu nam wymieniono pokój na nowy. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Jedzenie smaczne i różnorodne. Taras z widokiem na morze. Do morza wystarczy przejść przez drogę. Ogólnie wszystko na plus. Jak na tą cenę mogę polecić z czystym sumieniem. W łazience widać było lekiego grzyba, ale uważam że jak na tą cenę można to zignorować.

Nazwa  Mesut
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, parking

Tuż przy hotelu znajduje się piaszczysto-żwirowa plaża o długości ok. 80 m.

Do dyspozycji gości Centrum Spa & Wellness (masaże, sauna, łaźnia turecka).

Dla aktywnych: siłownia, sporty wodne na plaży (w tym lekcje nurkowania).

Z myślą o najmłodszych: brodzik oraz animacje.

3.7

Wyświetlono 109 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4

Zalety

Mika obsługa w restauracji

Wady

Jedzenie Brudne pokoje Brak animacji dla dzieci Obsługa w barze przy basenie pali, nie myjąc rąk podaje produkty Menager od kelnerów średnio miły - zabierał przyniesione przed 23 alkohole Dodatkowo czajnik uszkodzony - podnosząc go się urwało ucho 1 dni - obsługa kazali mi pod wodę . Zdjęcie oparzenia NIE POLECAM - najgorsze wakacje jak w moim życiu pod względem hotelu

2.7
Kamila

ROBERT I ANETA

Zalety

miła uśmiechnięta obsługa, dobre jedzenie , ładne widoki za dopłatą ;) plaża przy hotelu ,blisko centrum miasta

Wady

dodatkowe opłaty ,zapach szamba w hotelu, słona woda w basenie rozwodnione drinki brudne obrusy na stołówce

Aleksandra

Zalety

Lokalizacja. Plaża naprzeciwko hotelu oraz deptak prowadzący prosto do samego centrum.

Wady

W mojej opinii brak wad.

Klaudia

Zalety

Pyszne jedzonko, blisko do morza.

Wady

Brak darmowego wi-fi w pokoju, w łazience przy fugach widać miejscami grzyba

Hotel godny polecenia. Oferta trochę różniła się z opisem. Mimo wszystko jestem zadowolony.

Zalety

Blisko do morza

Wady

Brak ogólnodostępnego wi-fi, a darmowe prawie nie działa.

2.6
Maja

Pobyt - Październik 2023

Byliśmy z męże na tygodniowym pobycie hotel Mesut ogólnie dość schludny, aczkolwiek wymagający remontu. Obsługa pozostawia wiele do życzenia jak z resztą obsługa rezydentki, która nie była ani pomocna a kontakt był z nią utrudniony. Po jednej wymuszonej przez nas wizycie w hotelu i zadaniu prze zemnie pytania kiedy będzie kolejny raz odpowiedziała, że nie ma takiej konieczności by przyjeżdżała. Wszystko musieliśmy organizować sami. To nie tak powinno wyglądać z jej strony zero zainteresowania, a przecież to jej praca wiele razy podróżowaliśmy z Wakacje.pl i zawsze opieka rezydenta była bez zastrzeżeń w odróżnienie od tego pobytu. Mąż pytał o transfer na lotnisko jej odpowiedz brzmiała, że będą informacje w recepcji, która też nie wiele się orientowała. Oczywiście nie było jej na lotnisku ani w momencie naszego przylotu jak odlotu, jeżeli ktoś był już w Turcji to wie jaki ta panuje chaos. 'Kuchnia dość monotonna i nastawiona na turystów z Angli i Rosji z dużą ilością podawanej fasoli i frytek do każdego posiłku. Nic z kuchni Tureckiej a po to też się jedzie w inne kraje poznać kulturę, smaki i obyczaje. Ogólnie nie wrócimy do tego hotele polecam wybranie innego no chyba, że ktoś lubi spędzić dzień przy barze, który też nie miał zbyt wiele do zaoferowania. Nuda żadnych animacji wieczór tylko bar i nic więcej Odradza

Zalety

blisko plaża i centrum Alany

Wady

nic do zaoferowanie turystom, wymaga remontu, montonna i przewidywalna kuchnia brak dań kuchni lokalnej

5.3
Paulina

Pobyt - Październik 2023

Ogólnie hotel fajny jedzenie dobre ale w przedostatni dzień pobytu ktoś uszkodzil szybe w drzwiach balkonowych.(mysle że to pani sprzątająca.)przyjechałyśmy wieczorem z wycieczki poszłam powiadomić o pękniętej szybie.na drugi dzień miałyśmy włożona kartkę w drzwiach o uregulowanie szkody 130euro choć tego nie zrobilysmy.sprawa bardzo nie przyjemna i nerwowa nie chciałyśmy zaplacic bo nie jesteśmy winne ale zmuszono nas do zapłaty dałyśmy 70euro bo rano miałyśmy wyjeżdżać już do domu.zle nas potraktowano nic nie udowadniając kogo wina.

Zalety

Blisko plaża

Wady

Źle nas potraktowano odnośnie pękniętej szyby!!!!!

3.3
Natalia

Pobyt - Październik 2023

Po przylocie dostałyśmy pokój (klitkę) bez balkonu, ze śmierdząca łazienka, w głośnym miejscu. Od razu poprosiłam o zmianę, oczywiście byłam wodzona za nos. Dostałam pokój z widokiem na gruzowisko i głośna klima obok. Nocą nie dało się otworzyć okna, tak było głośno. Z obserwacji wiem, że inni turyści też nie było zadowoleni z pokoi. Osoby które kupiły wakacje po nas dostały pokój z widokiem, ale mówili że było głośno z ulicy i śmierdziało w łazience.

Zalety

Uśmiechnięci młodzi kelnerzy, którzy poprawiali nastrój.

5.3
Karol

Hotel jak można przeczytać w poprzednich opiniach to mocno naciągane 4 gwiazdki. Raczej 3. Ogólnie pobyt na plus, pokoje czyste ale bez fajerwerków. Blisko plaża. Jedzenie monotonne.

Zalety

Widok za który trzeba było dopłacić i bliskość plaży.

Wady

Słabe jedzenie, brak atrakcji w hotelu, słabej jakości alkohol.

Julia

Hotel w bardzo dobrym położeniu obok znajduje się podziemne przejście do plaży oraz standardowe przejście przez ulice. Obsługa bardzo uprzejma oraz uśmiechnięta z chęcią do pomocy. Wokół znajdują się rożnego rodzaju sklepiki (z pamiątkami oraz spożywcze), bary, restauracje. Pokoje czyste.

Zalety

Lokalizacja, obsługa, bliskość do plaży

5.9
Mirek

Pobyt - Lipiec 2023

Jak za tą cenę w lipcu to wszystko nawet ok.Jedzenia pod dostatkiem i bardzo dobre.Obsługa miła i pomocna.Ten hotel jest jednak przeznaczony dla osób bez dzieci dla których poza brodzikiem nie ma kompletnie żadnych atrakcji.

Zalety

Dobra cena,Dobre jedzenie,czysto.

Wady

Brak atrakcji dla dzieci,daleko od centrum,słaby alkohol i bar czynny tylko do 23

Wojciech

Pobyt - Lipiec 2023

Droga z lotniska do hotelu to ponad 3 godz co dla dzieci w takiej temperaturze jest męką. Hotel ? Czysto sprzątane codziennie .Jedzenia bardzo dużo pod dostatkiem lecz powtarzalne.Brak typowej kuchni tureckiej.Do centrum trzeba jechać autobusem lub taksówka bo jest dość daleko.Blisko plaża na plaży bar dla mieszkańców hotelu.Jedyny basen w hotelu jest czynny w środku lata tylko do 19 co jest nie poważne.Dla dzieci nie ma żadnych atrakcji ani jednej zjeżdżalni .Animator oprócz puszczania muzyki nie robi nic. Bar czynny tylko do 23. Ogólnie jak ktoś chce jechać poleżeć do 19 na basenie i później odpocząć w pokoju to jest ok. Brak wifi w pokojach(można wykupić ale jest bardzo drogo) Natomiast jeżeli ktoś jedzie z dziećmi to ten hotel odradzam.

Zalety

Czysto,dużo jedzenia,miła obsługa,blisko plaża z barem

Wady

Odległość od lotniska,odległość od centrum,basen czynny tylko do 19,bar czynny tylko do 23 nawet w weekend,brak wifi w pokojach,absolutny brak atrakcji dla dzieci.

Iza

Pobyt - Maj 2023

Hotel czysty, blisko plaży, praktycznie wszystko jak na zdjęciach, bardzo miła obsługa. Polecam

Zalety

Super obsługa hotelu

Mirella

Pobyt - Maj 2023

Pobyt przebiegł nam bardzo sympatycznie, byliśmy grupką znajomych, 6 osób przed 30-stką. W hotelu było wesoło, sporo ludzi z Polski, nawiązaliśmy fajne znajomości, dzięki którymi mogliśmy zwiedzać piękną Turcję. Na basenie głośna muzyka, dosyć imprezowo, co akurat nam w pełni odpowiadało. DJ, który grał bardzo sympatyczny, proponował również wspólne wypady do centrum. Obok hotelu sklepik z konkurencyjnymi cenami, przemiły właściciel, który służył radą przy wyborze pamiątek dla najbliższych. Jedzenie smaczne, jednak nieco monotonne, aczkolwiek nie chodziliśmy głodni. Codzienne sprzątanie pokoi, a także basenu. Obsługa bardzo dbała o to, aby teren wokół basenu był bezpieczny. Pieszo 3 minuty do kamienistej plaży, konieczność kupna specjalnych butów, na plaży również bar z przekąskami i napojami z opaską, co jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ będąc poza hotelem można również korzystać z all inclusive. Z czystym sumieniem mogę polecić hotel, nieco daleko do centrum, więc dla leniuchów nie polecam.

Zalety

Przesympatyczna obsługa, dbałość o komfort, bezpieczeństwo i porządek, wesoła muzyka i menager hotelu, wystarczy przejść przez ulicę i już można znaleźć się na pięknej plaży, bardzo dobre drinki robione wedle uznania.

Wady

Spora odległość do centrum, konieczność podróżowania autobusem lub taksówką, a wszystkie atrakcyjne widoki są w centrum, głośno, dla osób z dziećmi bądź takimi, którzy jadą na wakacje by faktycznie odpocząć i się wyspać może to się nie spodobać.

Mirella

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo przyjemny, obsługa miła, dobre drinki, jedzenie się powtarzało, ale można było się najeść

Zalety

Miła obsługa, czysty basen, dobre drineczki

Wady

Trochę daleko do centrum

Przemysław

Pobyt - Maj 2023

Rewelacja Pyszne jedzenie Lokalizacja wszędzie blisko Polecam hotel wszystkim niezdecydowanym:)

Marzena

Pobyt - Maj 2023

Pobyt ogolnolnie oceniam Ok .Obsługa przemiła .Hotel lokalizacja w dobrym miejscu można pojechać autobusem do centrum lub przejść na pieszo .Basen wystarczający .Jedzenie nikt nie chodził głośny .Każdy znajdzie coś dla siebie .Przekąski i napoje kawa na płazy w cenie oraz na basenie .Przy basenie jest bar tam potrafi być głośno do pozna .Pokoje powyżej słyszą hałasu .Jak za pieniążki które płaciliśmy 1700 zł za osobę w maju to ok .Jesli płacilibyśmy 3000 zł lub więcej to mieli byśmy większe oczekiwania

Zalety

Ładny hotel spełnia swoje standardy .Lokalizacja przy płazy .Codzienne sprzątanie

Wady

Łazienki mogły by przejść mały remont .Imprezy na dole do rana blisko basenu

Krzysiek

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel ok przy plaży jedzenia sporo i urozmaicone jestem zadowolony z pobytu w tym hotelu.

Justyna

Pobyt - Lipiec 2022

Ogólnie hotel w porządku, obsługa miła, czysto,jedynie mało wolnych leżaków przy basenie

Zalety

Położenie hotelu, wszędzie blisko, łącznie z plażą

Wady

Wadą był pokój dzielony na pół ścianką, a klimatyzacja tylko w jednej części, za ścianką piekielnie gorąco

Mesut