Meropi Hotel & Apartments

3.5

Ja hotelu nie polecam. All to porażka,jedzenie słabe. Żadnych atrakcji dla dzieci ani animacji dla dorosłych. Tam gdzie jest aquapark trzeba kupować oddzielnie napoje i alkohol ,tam nie obowiązuje bransoletka. Płatna klimatyzacja która w jednym pokoju chłodzi ,a w drugim ledwo ledwo. Panie nie sprzątają w pokojach ,tylko dokładają papier i raz w tygodniu zmienia pościel.strasznie dziwne pory posiłków. Nie można zjeść w spokoju ,bo stoją nag głowa i chcą zabierać talerze co było strasznie denerwujące .Okolica średnia. Jedyny plus to brak walki o leżaki .

Hotel fajny duży apartament łazienka trochę wymaga odświeżenia o każdej porze zawsze moglismy znalesc leżak nie było jakieś walki nie jak w innych hotelach miało to miejsce. Fajny aquapark w hotelu dzieci bardzo zadowolne były. Niedaleko hotelu jest plaża okolica cicha do centrum jakieś 5 min na pieszo. Jedzenie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie. Może jedyny minus to płatna klimatyzacja ale o tym wiedziałem jadąc tam więc nie byłem zaskoczony. Klimatyzacja dobrze chłodzi w jednym pokoju a w drugim już słabiej. Obsługa w hotelu byla bardzo mila i uprzejma.

Hotel radziłabym omijać wielkim łukiem.Pojechaliśmy z rodziną i mieliśmy trzy rezerwacje. W pierwszym dniu pobytu za który już zapłaciliśmy, po przybyciu do hotelu zostaliśmy obrażeni przez managera restauracji.Powodem było zestawienie dwóch stolików.Zaczął nas straszyć policją, mam nagranie komórką.Pojechaliśmy z dwójką dzieci, w tym dwulatką.Kelner bał się dać córce cokolwiek do jedzenia, bo bał się managera. W hotelu nic się nie dzieje, jest nudno.Nie ma drinków tylko czysty alkohol można poprosić a napój dolewamy sobie sami. Klimatyzacja jest płatna dodatkowo a nawet nie ma możliwości regulacji temperatury pomiędzy pokojami.Albo dzieci marzły albo dorośli się gotowali. Zapłaciliśmy za pełne wyżywienie a na teren basenów gdzie są zjeżdżalnie, nie można nawet wnieść wody dla dziecka tylko trzeba ją kupić w barze. Manager wysłał młodego kelnera, żeby zwrócił uwagę mojej dorosłej siostrzenicy, aby zdjęła nogę z krzesła, bo tak się nie siada jego zdaniem.Na każdym kroku czuliśmy wzrok tego okropnego człowieka.Jedzenie jedynie dość ok choć jednostajne. Jeszcze dużym utrudnieniem jak dla nas jest jeden klucz do pokoju, gdyż jak ktoś poszedł odpocząć to trzeba było go obudzić aby otworzy drzwi.Myślę że to z oszczędności.Był duży wybór hoteli a my wybraliśmy za tą cenę to chyba najgorszy.Szkoda mi wakacji, uratowaliśmy je jedynie jeżdżąc na wycieczki fakultatywne. Piszę to, ponieważ lubimy zwiedzać świat i byliśmy już w niejednym hotelu. Nie polecam.

Właśnie wróciliśmy z wakacji w hotelu i mamy mieszane uczucia. Część rzeczy było wspaniałych, część beznadziejnych. Do tych najlepszych na pewno zaliczają się posiłki - były przepyszne! Dużo lokalnego, dobrze doprawionego jedzenia - była moussaka, souvlaki, grecki gyros z pitą, były krewetki, różne rodzaje ryb, a nawet rekin. Do tego pełne smaku oliwki i warzywa - jedzenie 10/10. Posiłki w ramach all inclusive były 3 - śniadanie, lunch i kolacja. Pomiędzy nie było niczego oprócz przerwy kawowej z kupnymi ciastkami. Na plus kameralność hotelu, brak głośnej, męczącej muzyki w ciągu dnia i wieczorami, liczba basenów, bliskość sklepów i morza. Byliśmy z dwójką dzieci - 7 i 9 lat i dzieciaki były zachwycone. Apartament trafiliśmy czysty, ale najlepsze lata miał już za sobą. Przywitała nas przepalona żarówka i stara lodówka z rączką, która odpadła. To jednak drobnostki, dało się z nimi żyć. Największymi mankamentami był brak klimatyzacji w cenie wycieczki (trzeba było za nią dodatkowo zapłacić 9 euro za dobę). Dodatkowo trzeba było dopłacić obowiązkową opłatę klimatyczną (7 euro za dobę). Płatne były też ręczniki basenowe/plażowe - po 5 euro za tydzień. Byliśmy w lekkim szoku, że w takim hotelu trzeba dodatkowo płacić za klimatyzację czy ręczniki basenowe - musieliśmy je wypożyczyć za $, bo ze sobą żadnego nie zabraliśmy. Polecam zabrać coś ze sobą lub kupić jakiś pamiątkowy w sklepikach obok hotelu - przynajmniej zostaną z nami na zawsze. Ogromnym minusem w hotelu jest również brak wody butelkowanej - ta z dystrybutorów jest mocno chlorowana - bardzo czuć ją tym chlorem, nie daliśmy rady jej pić. Dodam, że wnoszenie własnej wody na teren restauracji jest zabronione (zostałam upomniana) - zostaje więc albo picie % do obiadów, albo kupienie wody u nich 3x drożej niż w sklepie. Obsługa miła i pomocna, są atrakcje dla dzieci, dla rodziców niestety mniej – brakowało popularnego w tych czasach aqua aerobiku czy yogi – na wakacjach all inclusive dobrze byłoby się trochę poruszać, żeby spalić kalorie pochłonięte podczas posiłków 😉 Wieczory spokojne, dużo miejsca w barze, bo wszyscy się gdzieś rozpierzchali.

Pokoje stare, średnio zadbane , brak szafek na ubrania a w łazience brak półek na kosmetyki, Brak wieszaków w łazience na ręczniki, Pokój oceniam bardzo negatywnie Klimatyzacja płatna 9 euro za dobę i brak informacji o tym przy rezerwacji hotelu, Płatne ręczniki plażowe 5 euro za sztukę za tydzień, płatny podatek klimatyczny 7 euro za osobę za pobyt, przy 4 osobowej rodzinie robią się dodatkowe niespodziewane koszty,

Nazwa  Meropi Hotel & Apartments
Miejsce  Grecja / Kreta / Malia
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi

Udogodnienia dla dzieci: miniklub, plac zabaw, 2 brodziki.

Tylko 200 m do piaszczystej plaży - jednej z najpiękniejszych na Krecie.

Atrakcyjna lokalizacja: 700 m od centrum, 6 km od Hersonissos, 32 km od lotniska w Heraklionie.

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

3.5

Wyświetlono 78 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.3
Ewelina

Zalety

Dostępność leżaków

Wady

Napisałam wyżej

Leszek

Zalety

Duza ilość basenów Zawsze można było znalesc jakieś miejsce przy basenie Cicha okolica Bardzo dobre i smaczne jedzenie

Wady

To płatna klimatyzacja która nie do końca chłodziła tak jak powinna

Zalety

Dość blisko morza poza tym brak zalet.

Wady

Atmosfera napięta,obsługa się stara ale to się czuje że jest reżim ze strony managera restauracji,brak drinków w ofercie all inclusive, brak snack baru gdzie można zjeść jak nie chcemy iść na śniadanie lub po południu, jeden klucz do pokoju,brak animacji, niby było jednego dnia karaoke,piosenek w polskim języku to niestety nie. Był to nudny wieczór, 23.00 zamykają dosłownie przed nosem automat z napojami, nie ma wody do picia, tylko płatna. Kawa tylko do śniadania.

Zalety

- pyszne jedzenie - kameralność - zjeżdżalnie dla dzieciaków, liczne baseny - bliskość do plaży - czystość

Wady

- dodatkowo płatna klimatyzacja - brak butelkowanej wody - niesmaczne napoje i woda z dystrybutorów (czuć chlorem) - brak prysznica, była wanna - płatne ręczniki plażowe - odstęp czasowy między obiadem (12:30-14:00) a kolacją (19:00 - 21:00) był trochę za długi.

Rafał

Zalety

dobre jedzenie

Wady

Podatek klimatyczny dodatkowo płatny Płatna klimatyzacja bez informacji o tym wcześniej All inclusive -działa tak że są trzy posiłki a w między czasie nie ma nic oprócz napojów , piwa i wina. bar jednej na cały hotel i działa o 23 W zasadzie brak animacji

Pobyt w hotelu bardzo udany. Wszędzie blisko. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo urozmaicone, każdy znajdzie coś dla sobie. Dużo animacji dla najmłodszych. Woda w basenach czysta. Cały obiekt bardzo zadbany. Właściciel hotelu mógłby bardziej zadbać o koty które znajdują na terenie obiektu. Zamiast wyrzucać jedzenie może warto by było zostawić je właśnie dla nich.

Zalety

Czystość w pokojach. Dobre jedzenie.

Wady

Hotel przyjemny dla rodzin. Świetny jako baza wypadowa do obejrzenia okolicy, jeśli nie jesteś typem turysty, który tylko spędza urlop przy basenie to miejsce jest właśnie dla Ciebie. Wychodząc z budynku jesteśmy na początku części turystycznej i rozrywkowej. Blisko do piaszczystej plaży, dwa zejścia w pobliżu przy hotelu theo star oraz aloes beach, na przeciw wejścia super market. Do portu lub Old Town ok 1,5-2 km miasteczkiem. Przy budynku głównym znajduje sie aqua dla najmłodszych ( bar przy tym basenie osobno płatny ), za budynkiem kolejny z ciepłą woda. Przy stołówce i barze kolejny basen, który był zamykany w godzinach kolacji. Posiłki bardzo smaczne typowo europejskie dużo mięs, ciast, owoców wg. opinii osób przebywających jest ich mniej niż w Turcji czy Egipcie ale jest wszystko przepyszne i nie trzeba przebierać. Obsługa sympatyczna, w pokojach czysto i schludnie bez szału ale zastrzeżeń nie można mieć, klimatyzacja za dodatkową odpłatnością 9e/ doba. Dodatkowo płatne na koniec pobytu 7e/ doba wg rozporządzenia UE za hotel 4*. Alkohole w opcji "all in" piwo, wino, rum, brandy itp. bez kolorowych drinków, które osobno płacimy. Pan przy barze ( pracujacy wieczorem) potrafi porozumieć sie w języku polskim. Animacje dla dzieci funkcjonują skromnie, w ciągu dnia dostępne tatto, family game, kolorowanie, wieczorami prowadzone przez animatorki przy muzyce. Hotel godny polecenia, zwiedziliśmy wspaniałe miejsca, nie zawiedliśmy się. Dziękujemy P. Edycie i Małgorzacie /biuro Bochnia za polecenie tego hotelu, na pewno skorzystamy z usług.

Zalety

Trzeba pojechać zobaczyć i sie przekonać. Creta to wspaniałe miejsce.

Wady

dodatkowo płatna klimatyzacja

Magdalena

Spędziłam tydzień w apartamencie. Lata świetności ma już za sobą, ale niczego w nim nie brakuje. Bardzo przestronny, dwupokojowy z dobrze wyposażonym aneksem kuchennym. Bardzo blisko do basenów i brodziku dla dzieci. Tak samo blisko do restauracji. Zadbany teren, piękne rośliny. Plac zabaw i codzienne animacje dla dzieci do wieczora. Ogólnie super!

Zalety

Pyszne i zróżnicowane jedzenie. Świetne baseny i aquapark. Ciekawe animacje. Moje dziecko nie miało ani chwili na nudę.

Wady

Nieco ubogi wystrój apartamentu i mrówki wędrujące po kuchni. Jednak większość czasu spędza się na zewnątrz, więc nie przeszkadza to w niczym.

Maria

Hotel fajny, pokój przy samym basenie, plaża byle jaka, hotel nie ma swojej,chodziliśmy dalej aby można było swobodnie posiedzieć,jedzenie przepyszne, dużo, urozmaicone,,lody, ciasta,ryby co dzień po kilka rodzaji,,, alkohol ich ,ozu,raki, Brendy,piwo,wina,drinki wszystkie płatne,jedyny minus to łóżko,tak twarde,że nie dało rady spać

Zalety

Jedzenie

Wady

Łóżko,brak drinków przy All

Grzegorz

Pobyt - Lipiec 2023

Świetny hotel. Godny polecenia. Jedzenie ok, baseny i pokoje czyste. Na basenach nie było tłoku,więc dzieciaki mogły swobodnie korzystać ze wszystkich basenów.

Zalety

Czysto. Miła obsługa. Dobre jedzenie.

2.7
Sebastian

Pobyt - Lipiec 2023

Słaby ,pokoje oceniam słabo , woda w basenie brudna , ogólnie ciągle awarje wszystkiego.

Zalety

Nie ma zalet cena kosmos warunki bardzo słabe

Wady

Obsługa ,jakość hotelu bardzo słaba

Cezary

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel super położony w niewielkiej odległości od najładniejszej plaży w Malii, super jedzenie, super warunki.

Zalety

Zadbany teren, pyszne jedzenie

Wady

Jedyną wadą jest płatna klimatyzacja

5.3
Paulina

Pobyt - Październik 2022

Hotel podzielony na dwie części starą i nową. My trafiliśmy do starej pomimo tego, iż w ofercie nie było nawet zdjęć pokoju, który nam przydzielono. Byliśmy w 4 osoby dorosłe - łóżka pojedyncze, niewygodne. W łazience ciągle śmierdziało szambem - ogólnie wygląd hostelu przydrożnego, a przypominam, że miał to być hotel 4 gwiazdkowy. Lokalizacja dobra, blisko plaża. Jedzenie urozmaicone, ale bez szału. Nigdy nie trafiło nam się świeże pieczywo, wędliny najtańsze - bardziej wyrób wędlinopodobny, dobre kolacje i desery. Alkohol do wyboru to quzo, raki, wino - no średnie bardzo, jak jakieś z biedronki za 10 złotych (tak smakowało). Obsługa miła, baseny i leżaki okupowane przez niemieckich emerytów od 7 rano (zajmowane ręcznikami). Myślę, że dla rodzin z dziećmi plusem będzie animatorka i plac zabaw. Pierwsze dni były ciężkie ze względu na tragiczny standard pokoi, ale później staraliśmy się tam tylko nocować i z samego rana wychodzić. Hotel oceniam na 4/10.

Zalety

Blisko do morza, jedzenie całkiem okej (nie są to produkty najwyższej jakości, ale dla masówki może być).

Wady

Standard pokoi, zapach w pokojach, widok z okna na wspólny basen (musieliśmy mieć ciągle zasłonięte zasłony, bo nie szło się nawet przebrać), brak czajnika, żelazka.

Pobyt - Wrzesień 2022

Jeśli chodzi o standard, hmm zostaliśmy ulokowani w starej części hotelu (pobyt z 2 i 4 latka), trochę przykro że za nowsze pokoje trzeba dopłacić. Nasz pokój lata 90, aneks kuchenny (mikrofala kuchenka lodówka ) i sypialnia oraz łazienka. Jedzenie pyszne i dużo, natomiast opcja all inclusive daje wiele do myślenia . Pomiędzy posiłkami nie ma snack baru , a przy dzieciach to kluczowa sprawa . Baseny piękne, aqua park ogolnodostępny (bez opcji all inclusive) . Na plaże szybka i przyjemna trasa (300m). Obsługa w większości w przyjaznych humorach (Illia , Vasili , Elvis , Hamid - thanks for good vibes ) . Animacje dla dzieci na okrągło , dzieci aż się trzęsły żeby iść do słynnego Meropi Mushroom.

Zalety

Jedzenie pyszne . Obsługa sympatyczna . Możliwość przedłużenia pobytu w dzień wylotu do czasu transferu i korzystanie z całości hotelu (4h - 30e , 8h - 50e - my w 15 osob przedłużyliśmy jeden pokój i nie było z niczym problemu)

Wady

Lokowanie dzieci w starej części (możliwość dopłaty za nowoczesny pokój) . Pomimo zgłoszeń o niedziałającej lodówce, nikt nie reagował . Drinki dla dorosłych ograniczane , gdyż przy barze siedzieli co wieczór dziwne osobistosci (nie do pomyślenia dla opcji all inclusive ) . Zabraniali brania jedzenia, owoców do pojemników dla dzieci na czas zamknięcia baru . Opłata klimatyczna 3e za dobę.

Dario

Pobyt - Wrzesień 2022

Fajny, przyjemny hotel dla rodzin z dziećmi. Jedzenie dobre, obsługa miła, pomocna .

Zalety

Obsługa, jedzenie, dobra baza wypadowa do zwiedzania wschodu wyspy, dużo leżaków .

Wady

Trochę zbyt spokojnie wieczorami, chlorowana woda, zakaz wejścia z drinkami all inclusive na teren mini aqua parku .

Natalia

Pobyt - Październik 2019

było bardzo fajnie, polecam gorąco, dziecko było bardzo zadowolone

Pobyt - Październik 2019

Ogólnie polecam nawet w październiku pogoda super 30?C w dzień, w nocy 23?C nie trzeba było uruchomić klimatyzacji, która jest płatna. Polacy i Niemcy rezerwują dla tej samej osoby leżaki na 3 basenach jednocześnie.

Zalety

Przyjazd do hotelu o godz 07:45 i od razu śniadanie, a pokój był już dostępny od godz 10:00 (pomimo późniejszej godziny zameldowania). Hotel czyściutki, codziennie sprzatany na zewnątrz i wewnątrz, pościel i ręczniki wymieniany 3 razy w tygodniu. Baseny, leżaki przy basenie, zjeżdżalnia wodna, obiady i kolacje super, śniadania monotonne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie dużo warzyw i owoców, mięsa i ryby też smaczne, przepyszne ciasta i baklawa, kawa i napoje słabe jak to w Grecji.

Wady

Główna wadą tego hotelu to słabej jakości woda, która jest używana do automatów z napojami, do ekspresów do kawy i herbaty, ale to już 3-ci hotel który tak ma, polecam kupić wodę mineralną że sklepu. Druga ważna wada i taka, że jeżeli decydujesz się na wycieczkę i bierzesz wczesne śniadanie to masz możliwość zjedzenia tylko paskudną wedlinę konserwową i ser żółty z chlebem bez warzyw(pomidorów itp.) oraz późna kolacja do pokoju to samo tylko na chlebie testowym i nic na ciepło, chociaż w pokoju jest możliwość podgrzania jedzenia.

Pobyt - Sierpień 2019

Atrakcje dla dzieci. Blisko do morza. Smaczne posiłki w formie bufetu szwedzkiego trzeba uważać aby nie przytyć. Blisko centrum. Woda w basenach czysta i ciepła. Ogólnie warunki bardzo dobre

Zalety

Czysto w apartamentach, miła obsługa.

Wady

Płatna klimatyzacja. Brak informacji w języku polskim.. Warto zabrać ze sobą klamerki do suszenia rzeczy.

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel sklada się z 2 części: starej i nowej. Na miejscu dopłacaliśmy , aby być w nowej części, gdyż tylko ona spełniała nasze standardy.

Zalety

Nowa część apartamentów ma dodatkowe baseny przypisane do indywidualnego pokoju. Dobre jedzenie, ciekawe animacje dla dzieci .

Wady

Cała stara część to szereg wad.

Aneta

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel dobrze położony. Na pewno nie na 4 gwiazdki, ale dla niewymagających może być.

Zalety

Dobra lokalizacja, blisko piaszczysta plaża, blisko centrum oraz stara Malia, czyste baseny. Duży wybór posiłków, każdy znajdzie coś da siebie. Nowa część to piękne pokoje z własnymi basenikami.

Wady

W starszej części pokoje słabe, szczególnie łazienki. Słabe drinki, płatna klima, a bez niej trudno wytrzymać nocą w sezonie(otworzysz okno- komary, cykady).

Meropi Hotel & Apartments