Merlin

Hotel jest nowy, ładnie wyposażony, czysty. Obsługa miłą, a jedzonko przepyszne:) Jedynie animacje słabe i brak atrakcji dla dzieci (mała powierzchnia hotelu - brak zieleni).
Mam jednak pewne zastrzeżenia co do opisu - po pierwsze - brak wózków dla dzieci!, po drugie - plaża (hotelowa) znajduje się nie 50m od hotelu, a ok.250, co w przypadku wyprawy z dziećmi (i całym ich niezbędnym ekwipunkiem plażowym) zmienia postać rzeczy. Co do samej plaży jest żwirowa, brudna (znaleźliśmy mnóstwo szkła), bar na plaży płatny i nie wygląda zbyt higienicznie.
Natomiast jeżeli chodzi o okolicę to bardziej podobało nam się Obagol -ładniejsza plaża, bliżej centrum Alanyi, a jednak wciąż kameralnie. Następnym razem wybieramy się na wybrzeże Egejskie, skąd bliżej do Kapadocji:)
Z bliskich wycieczek polecamy zwiedzenie miasta Side - z przepiękną świątynią Apolla i ruinami starożytnego miasta oraz wycieczkę na wzgórze Kale, skąd rozciąga się cudowny widok na panoramę Alanyi. Można skorzystać z polskich biur podróży w Alanyi - wychodzi ok. 50% taniej niż z Wezyra.
Pozdrawiam i życzę udanej podróży!

Hotel położony jest w znakomitym miejscu znajdującym się bardzo blisko plaży co stanowi jego swietny atut i warunki na dobre miejsce do wypoczynku. Zraziło nas natomiast podejscie obslugi do hotelowych gosci, np. czekanie 4 godzin na dostanie kluczy do pokoju czy zapominanie o przygotowaniu lunch boxów. W wyzywieniu bardzo maly jego wybor, codziennie to samo, braki w jedzeniu, braki w alkoholu. Nie bylo w ogole whysky - nawet lokalnej. Brakowalo piwa, wodki, nawet o godz.14. Przez 11 dni nie bylo rowniez darmowych lezakow na plazy, choc Itaka zapewniala o tym w katalogu. Dopiero po interwencji rezydenta w 11 dniu pobytu zostaly nam "zalatwione". Pomimo tych wad cena (w last minute 1700 zł) jest adekwatna do jakosci i uznajemy ten pobyt jako bardzo udany.

Niesamowite miejsce. Spędziliśmy tam z mężem wspaniałe chwile. Bardzo miła obsługa hotelowa, dobre jedzenie. Jest to bardzo spokojne miejsce, w sam raz na podróż poślubną.

słaba plaża (kamienista), bardzo pozytywna obsługa hotelowa, szczególnie w części restauracyjnej, zróżnicowane posiłki i duży ich wybór, lokalizacja żadna w okolicach Alanyi nie może być dobra (całkowicie zabetonowane wybrzeże)

Wszystko było super, udane wakacje.

Nazwa  Merlin
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kestel
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pozdrawiam i życzę udanej podróży!

Aga

Pobyt - Czerwiec 2013

Ania i Michał

Pobyt - Maj 2008

Mirosław Żuk

Pobyt - Marzec 2008

mg

Pobyt - Listopad 2007

Wszystko było super, udane wakacje.

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2007

Hotel zasługuje na 4 gwiazdki a nawet na 4,5. Do centrum miasteczka 10 min na piechotę promenadą brzegiem morza. Blisko sklepy, bowling, restauracje a mimo wszystko cicho i kameralnie. Do centrum Alanya 15 min bezpieczną lokalną komunikacją za 1 lira. Obsługa miła a szczególne podziękowania należą się recepcjoniście Ayhan-owi :). Leżaki i materace na plaży bezpłatne (trzeba tylko wziąć bilecik z recepcji) bar na plaży niestety płatny. Nie ma problemu z leżakami przy basenie (w terminie w jakim byliśmy-wrzesień), bez względu na porę każdy znalazł dla siebie miejsce. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni i z czystym sumieniem możemy polecić ten hotel. Na nas zrobił bardzo dobre wrażenie, a jak sie poczeka na winde 3 min to nikomu korona z głowy nie spadnie :)

Pobyt - Lipiec 2007

Wszystko ok i bez zarzutu.Hotel nowoczesny super wyposażony.Obsługa miła i sympatyczna, jedzonko super a czystość i porządek po prostu rewelacyjne. Wspaniała atmosfera. Jak najbardziej polecam.

zadowolona

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Lipiec 2007

Świetny hotel - miła i pomocna obsługa, czyste pokoje, ładny basen. Opcja All Inclusive - bardzo bogata. Polecamy:)

Agata

Pobyt - Czerwiec 2007

Do samego hotelu większych zastrzeżeń mieć nie można. Natomiast - UWAGA - spotkało nas tam bardzo nieprzyjemne wydarzenie - na pierwszy dzień i noc zostaliśmy zakwaterowani w pobliskim Otelu - obiekcie o baaardzo niskim standardzie, brudnym, z zepsutą klimatyzacją. Z późniejszych rozmów z innymi turystami dowiedzieliśmy się, ze nie byliśmy jedynymi potraktowanymi w taki sposób (my wiemy jeszcze o 5 osobach). Po wielu rozmowach telefonicznych (zarówno z przedstawicielami naszego biura podróży WEZYR w Polsce, jak i w Turcji) i rozmowach z menedżerem hotelu (w tym przypadku konieczna jest znajomość języka obcego - my posługiwaliśmy sie angielskim) otrzymaliśmy za ta sytuację rekompensatę (brak opłat za sejf w hotelu i wycieczkę, którą Wezyr wycenił na 40$, a u miejscowych można ją kupić za 15$. Obiecano nam również wino i owoce do pokoju, ale tej obietnicy nie dotrzymano). Z rozmów z innymi turystami wiemy, że bez tak szeroko zakrojonej interwencji można usłyszeć co najwyżej od rezydenta: "Przecież już jest dobrze, to była tylko jedna noc...". Stąd też mimo że sam hotel jest ładny, dobrze położony, a jedzenie smaczne i obfite - mam mieszane uczucia, czy polecać ten hotel innym osobom. Wezyr winą za tę sytuację obarczył hotel, ale z rozmów z pasażerami samolotu - innymi klientami biura Wezyr - wynika, że takie sytuacje zdarzały się także klientom tej firmy w innych hotelach.
Jeśli jeszcze chodzi o hotel - mieszkają w nim głównie Niemcy, jest też trochę Rosjan i Polaków. Obsługa jest miła i serdeczna. W pokojach jest dość czysto, chociaż nie można powiedzieć, ze jest wysprzątane "na błysk". Wieczorem przewidziano animacje (np. pokaz tańca tureckiego, pokaz odzieży skórzanej itp.). Dla dzieci - mini club, wieczorem zabawy przy dźwiękach niemieckich "kaczuszek". Na plaży i na basenie leżaki i materace za darmo. W języku polskim obsługa zna tylko kilka słów (typu "dzień dobry", "jak sie masz").

marzenka

Pobyt - Maj 2007

Hotel jest godny polecenia. Pokoje ładne. Basen czyściutki. Obsługa w hotelu rewelacyjna (każdy miły, uśmiechnięty, poprostu bajka). Jedzenie - super (bardzo urozmaicone i w dużych ilościach). Bar z napojami i alkoholami cały czas zaopatrzony na maxa, nigdy niczego nie zabrakło. All Inclusive - na maxa!!! Plecam każdemu ten hotel, naprawdę warto:)

Merlin